Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Februari 2020
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 1 maart 2020

Holten: auto in de bermsloot

Zondagochtend 1 maart is rond elf uur een ongeval met beknelling op de kruising van de Koningin Wilhelminastraat met de Aaltinksweg in Holten gemeld. Het bleek om een eenzijdig ongeval te gaan, waarbij een bejaarde automobiliste van de weg geraakt en in de bermsloot beland is.
De brandweer heeft de Hyundai Atos gestabiliseerd en de dame aan de passagierszijde uit de auto gehaald. Ze is in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld en afgesleept.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Coevorden: inwoner Dalen besmet met Coronavirus

Het RIVM maakte eerder vanmiddag bekend dat een inwoner van Dalen (Gem. Coevorden) besmet is met het Coronavirus.
Het gaat om een man van middelbare leeftijd, die drie dagen carnaval heeft gevierd in Tilburg. Het is niet zeker
of hij daar besmet is; volgens het RIVM kan dat ook elders zijn gebeurd.
De man en zijn partner zitten thuis in isolatie.

Vanaf 17:15 uur zendt RTV Drenthe de persconferentie van de gemeente Coevorden betreffende dit voorval rechtstreeks uit.


Zaterdag 29 februari 2020

Schüttorf (D): pand bankfiliaal in lichterlaaie na mislukte plofkraak

Rond middernacht werden inwoners van het centrum van het stadje Schüttorf opgeschrikt door een luide knal. Kort daarop drijven dichte rookwolken door de straten: een woon- en bedrijfspand aan de Markt staat in lichterlaaie. Meerdere bewoners van de boven een filiaal van de Deutsche Bank gelegen woningen zijn ingesloten door de vlammen. Brandweereenheden uit Schüttorf, Isterberg en Ohne brengen hen met ladders en een ladderwagen in veiligheid.

Nadat de brand geblust is, treft de brandweer in het voorportaal van de bank twee gasflessen aan en brengt ze in veiligheid. De brand is duidelijk het gevolg van een mislukte plofkraak. Het bankfiliaal is door de explosie zwaar beschadigd.
Als de brandweer niet zo snel ter plaatse was geweest, hadden er doden kunnen vallen.

Vrijdag 28 februari 2020

Emmerich: daders plofkraak komen om op de A12 bij Zevenaar

Tegen vier uur in de nacht van donderdag op vrijdag is geprobeerd een geldautomaat aan de Ostermayerstraße in Emmerich met gasflessen en -slangen op te blazen en met geweld los te wrikken. De kraak mislukte echter en de drie daders gingen er met hoge snelheid in een zilverkleurige Audi RS3 met een Duits kenteken vandoor.
Korte tijd later -rond 04:15 uur- botste deze auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar op een vrachtwagen, waarbij twee inzittenden om het leven kwamen. De derde dader is er -waarschijnlijk met letsel- vandoor gegaan.
De kraakpoging is vastgelegd door een beveiligingscamera van een speelhal tegenover de automaat.

Donderdag 27 februari 2020

Dalfsen: bus ramt bomen op onverhard deel van de Langsweg

Een automobilist is donderdag rond tien voor zeven tegen twee bomen aan een onverhard gedeelte van de Langsweg gebotst.
De hulpdiensten werden aanvankelijk opgeroepen naar de Langsweg ter hoogte van de Deventerweg (N348) in Dalmsholte, maar hier bleek het ongeval dus niet te hebben plaatsgevonden.
De bestuurder van de grote Mercedes-Benz sprinter was van Groningen onderweg naar Lemelerveld om een TV te brengen. Zijn navigatie stuurde hem over de Langsweg, die op een aantal plekken zeer slecht begaanbaar is.
De bus kwam rechts naast de weg en botste tegen twee forse bomen.
Het zwaargehavende voertuig kwam zo’n 60 meter verderop tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd.

Het kostte het bergingsbedrijf wat moeite om achterwaarts naar de bus toe te rijden over de donkere en modderige weg. De weg was echter verderop zo slecht begaanbaar dat dit de enige optie bleek. Uiteindelijk kon hij de bus wel afvoeren.
Een bijdrage van de Ommenaar


Papenvoort: brand richt enorme schade aan in eetcafé De Paap

Bij lunch- en eetcafé De Paap in Papenvoort is donderdag aan het eind van de middag een grote brand ontstaan. Brandweereenheden uit o.a. Rolde, Gieten, Borger, Schoonoord en de hoogwerker uit Assen zijn aan het blussen.
De vlammen sloegen uit het dak.
De uitbater van het café is gewond geraakt. Hij sprong na de brand uit het raam en had ademhalingsproblemen. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Hij was de enige persoon die tijdens het uitbreken van de brand in het gebouw aanwezig was.
Of twee katten, die mogelijk binnen waren, de brand overleefd hebben, is nog onduidelijk; het was nog te gevaarlijk om naar binnen te gaan.
In ieder geval is de bovenverdieping volledig uitgebrand.

Een bijdrage van van Oost Media


Ommen: auto rijdt tegen winkelgevel

Een automobiliste is vanmiddag tijdens het uitrijden van een parkeerplaats tegen een winkelpui in het centrum van Ommen gebotst.
Haar Dacia Sandero stond op een parkeerplaats aan de Varsenerstraat. Toen ze achterwaarts uit haar parkeervak reed, verloor ze de controle over het voertuig, waardoor de blauwe auto de Varsenerstraat over schoot en met de achterkant hard tot stilstand kwam tegen de muur tussen de etalages van het Wijnhof Ommen en de voormalige Intertoys-winkel.
Gelukkig bevond zich niemand in het pad van de auto toen die met een vaart achteruit reed.

De gevel van het Wijnhof raakte licht beschadigd en zowel binnen als buiten ontstonden wat kleine scheuren in de muren. Een krijtbord van het Wijnhof werd geplet tussen de auto en de muur. Als de vrouw in een ander vak geparkeerd had, zou het voorval heel anders hebben kunnen aflopen.

De auto, die een Spaans kenteken had, is door berger Autax afgevoerd.
De in Nederland woonachtige bestuurster bleef ongedeerd en er deden zich verder ook geen persoonlijke ongelukken voor. Uiteraard zat de schrik er bij iedereen goed in.
De glassplinters en andere resten zijn met hulp van berger Autax opgeruimd.

Een bijdrage van de Ommenaar

Woensdag 26 februari 2020

Gramsbergen: Focus door brand verwoest
Een grijze Ford Focus heeft zijn eerste verjaardag –op 26 maart-  niet gehaald.
De auto vloog tijdens een rit op de Coevorderweg in Gramsbergen in brand en brandde even verderop op de Doorbraakweg aan de voorzijde en de cabine uit, waarbij ook een laptop verloren ging.
De brandweer van Gramsbergen doofde de vlammen, maar de Focus had inmiddels onherstelbare schade opgelopen.


Wierden: twee man naar ziekenhuis na kop-staartbotsing op N35
Woensdagmorgen rond kwart over zeven zijn twee auto’s flink beschadigd ten gevolge van een kop-staartbotsing op de N35 in Wierden: een Opel Astra botste op de kofferbak van een Mercedes C200 CDI.
Twee mensen zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Borger: verdwaalde man uit vijver gered
Een man, die op weg was naar het Hunebedcentrum aan de Bronnegerstraat, kon de ingang van het centrum niet vinden en is in een vijver gevallen, waar hij door de modder niet uit wist te komen.

Zijn hulpgeroep werd gehoord door een bewoner van de nabijgelegen Leefgemeenschap "De Gouden Zon" , die poolshoogte en de drenkeling aantrof. Hij waarschuwde de hulpverlening.
De brandweer van Borger heeft de onderkoelde man uit het water gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel, dat de man onderzocht en overbracht naar een ziekenhuis.
Een bijdrage van van Oost Media


De Krim: fietsster botst tegen zijkant auto
Rond kwart over vier dinsdagmiddag is een oudere fietsster gewond geraakt, toen ze op het fietspad van de Hoofdweg in De Krim tegen een Mercedes personenauto, die van het erf van een woning af kwam, aan botste.
De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar letsel leek mee te vallen.
De auto had geen zichtbare schade.


Hardenberg: kop-staartbotsing op de Twenteweg
Kort na de aanrijding in de Krim werd ook een aanrijding op de N343 bij Hardenberg gemeld. Het bleek om een kop-staartbotsing te gaan op de Twenteweg ter hoogte van hectometerpaal 39.1, nabij de kruising met de Europaweg.
Een Toyota Starlet, die in de richting van de kruising met de N34 reed. was tegen de achterzijde van een Renault Twingo gereden.
Beide voertuigen liepen flinke schade op, maar de inzittenden bleven voor zover bekend ongedeerd.


Nijverdal: Poolse vrachtwagencombinatie rijdt zich vast in de middenberm van de N35
Dinsdagmorgen is een Poolse trekker met een met stalen balken geladen dieplader vast komen te zitten in de middenberm van de N35 tussen Nijverdal en Haarle.
Het kostte de nodige moeite de combinatie, die steeds verder weg zakte, vrij te krijgen, maar uiteindelijk lukte het de oplegger uit de modder te tillen.
Het verkeer in en rond Nijverdal liep muurvast.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hoogeveen: zware schade door brand in woning Grote Kerkstraat
De Hoogeveense brandweer werd dinsdagmorgen om 09:40 uur gealarmeerd vanwege brand in een woning aan de Grote Kerkstraat. Een minuut later werd al opgeschaald naar 'middelbrand'. Voor alle zekerheid werd ook de hoogwerker uit Meppel opgeroepen, maar de brand was gelukkig snel onder controle.
De benedenverdieping liep zware roetschade op.


Maandag 24 februari 2020

Eext: busje strandt in ondergelopen tunnel

Maandagavond is een VW Transporterbusje blijven steken doordat de motor afsloeg in de door de hevige regenval ondergelopen tunnelbak van de Heiakkers onder de N34 van Gieten naar Zuidlaren.
De brandweerauto van de brandweer Annen bracht uitkomst: met de lier voorop de brandweerauto werd de auto op het droge getrokken.
De twee dames in de auto kwamen met de schrik, maar met droge voeten vrij

Een bijdrage van van Oost Media 
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.