Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Januari 2020
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 26 januari 2020

Slagharen: gezin met auto in bermsloot

Het was zondagmiddag rond 12:45 uur flink schrikken voor een gezin met een klein kind, toen hun auto op de Hoogeveenseweg net voorbij de Drents-Overijsselse grens bij Slagharen slipte en aan de overzijde van de weg op z'n kant in een bermsloot tot stilstand kwam.
De inzittenden van de Citroën Berlingo zijn in een ambulance nagekeken; het letsel leek mee te vallen.Wierden: Porsche Cayenne brandt volledig uit

De brandweer rukte rond kwart voor vijf in de nacht van zaterdag op zondag uit naar de Stationsstraat in Wierden, waar een auto in brand stond.
Het bleek te gaan om een Porsche Cayenne 9PA Variant volledig in brand te staan. De hitte was dusdanig dat van een Opel Combo bestelbus aan de overzijde van de weg diverse kunststof onderdelen smolten en ook een lantaarnpaal en een boom schade opliepen.

De politie, die rekening houdt met brandstichting, sloot de Stationsstraat volledig afgesloten en onderzoekt de zaak.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Haarle: automobiliste ongedeerd na capriolen op de N35
Zaterdagavond tegen half zeven is een eenzijdig ongeval gebeurd op de Almeloseweg (N35) bij Haarle. Het ongeval ontstond toen een automobiliste de macht over het stuur verloor, toen ze de berm in reed en een ruk aan het stuur gaf, waardoor de auto de berm aan de overzijde in schoot. Een volgende poging de koers te corrigeren had tot gevolg dat de auto nogmaals de hoofdrijbaan, de parallelweg en een sloot over schoot en tussen de bomen tot stilstand kwam
De vrouw is in een ambulance nagekeken, maar behandeling in een ziekenhuis bleek niet nodig.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Laren (G): zeer zware kop-staartbotsing op de N332

Zaterdagmorgen rond kwart voor twaalf werd een verkeersongeval gemeld, dat op de N332 gebeurd was. Het bleek te gaan om een zware kop-staartbotsing, waarbij een Audi TT van de weg was geschoten en op z’n kant tussen de bomen tot stilstand was gekomen. Twee mensen zaten bekneld in deze auto en moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Eén van de twee was ernstig gewond.
Beide inzittenden zijn met ambulances naar een ziekenhuis overgebracht.
De komst van een traumahelikopter werd later geannuleerd.

De andere auto is een stuk verder op tot stilstand gekomen. In dit voertuig zaten vijf mensen van een voetbalclub. Van dit voertuig is alleen de bestuurder naar een ziekenhuis overgebracht.

De N332 is 2 uur en een kwartier afgesloten geweest vanaf de A1 bij Holten tot aan Laren (G).
Beide onherstelbaar beschadigde auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgesleept

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Schüttorf: Nederlander onder invloed van drank en drugs
In het begin van de vrijdagavond hebben ambtenaren van de Autobahnpolizei Lingen in samenwerking met bemanningen van surveillancewagens van politiepost Bad Bentheim en Nederlandse GOP-Teams een 38-jarige Nederlander aangehouden, die door zijn onveilige rijstijl opviel.
Maar voordat hij aan de kant gezet kon worden, schampte hij de vangrail met zijn Seat, maar dat was kennelijk geen aanleiding om te stoppen. Dat lukte de politie pas enkele kilometer verderop.
De man bleek onder invloed van drugs en drank en werd in Duitsland reeds gezocht wegens diverse soortgelijke delicten. Bovendien kon hij geen rijbewijs laten zien.
De man is ter plaatse aangehouden en later overgebracht naar de strafgevangenis in Lingen.

Vrijdag 25 januari 2020

Coevorden: nachtelijke brand verwoest auto op het Gregoryplein
In de nacht van donderdag op vrijdag moest de Coevorder brandweer er op uit, toen er even na drieën gemeld was dat er op het Gregoryplein in de Coevorder wijk Lootuinen een auto in brand stond. De wagen bleek niet meer te redden.
De politie stelt een onderzoek in.
In dezelfde wijk brandde onlangs een koikarperwinkel uit.


A30: Nederlandse trucker onder invloed van drugs
Zijn rit eindigde donderdag voor een 23-jarige vrachtwagenchauffeur op parkeerplaats Waldseite Süd aan de A30 bij Gildehaus, waar hij door ambtenaren van de Autobahnpolizei gecontroleerd werd.
Daarbij bleek niet alleen dat de trucker onder invloed van verdovende middelen verkeerde, maar ook dat hij nog een boete open had staan na een veroordeling vanwege drugsbezit.


Valthe: fietser gewond door aanrijding op de Exloërweg

Op de Exloërweg bij Valthe vond vrijdagmiddag een ongeval plaats, waarbij een Ford C-max en een fietser waren betrokken.
Naast twee ambulances en de politie arriveerde ook de traumahelikopter uit Eelde.
De fietser is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis in Emmen.

Naar het zich liet aanzien is de fietser door de naar rechts afslaande auto gesneden en is gewond geraakt toen hij de rechter achterzijde van de auto raakte en viel. De rechter achterlicht-unit van de auto sneuvelde bij de aanrijding.

Een bijdrage van van Oost Media


Coevorden: fikse botsing op de Europaweg

Vrijdagmorgen deed zich een forse aanrijding voor op de met verkeerslichten beveiligde kruising van de Europaweg met de van Heiden Reinesteinlaan in Coevorden.
Toch kwamen twee personenauto’s met elkaar in botsing, met veel materiële schade, maar gelukkig geen letsel als gevolg.

Een bijdrage van van Oost Media


Bronneger: auto slipt droge sloot in

Rond kwart over zeven vrijdagmorgen werd een ongeval op de Stobbenweg bij Bronneger gemeld. Hierop werden de politie, ambulance en brandweer Borger opgeroepen, maar dekomst van de brandweer bleek niet noodzakelijk.
Er was een Opel Corsa van de weg geraakt en in de droge bermsloot tot stilstand gekomen. De bestuurster is in de ambulance onderzocht op letsel, maar behandeling in een ziekenhuis was niet noodzakelijk. De oorzaak van het ongeval is niet bekend, maar een combinatie van een glad en nat wegdek kan hier debet aan zijn geweest.
Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald

Een bijdrage van van Oost Media


Donderdag 23 januari 2020
Woensdag 22 januari 2020

Ommen: e-biker gewond door aanrijding met busje
Een fietser is woensdagmorgen gewond geraakt door een aanrijding op de Balkerweg.
De jonge e-fietser werd daar rond twintig over acht aangereden door een bus.
De bus van een leerwerkcentrum uit Dalfsen kwam vanaf de afrit van de N48 en sloeg linksaf richting Ommen. De chauffeur zag de fietser op het fietspad niet en een aanrijding volgde. Volgens getuigen kroop de jongen na het ongeval zelf van de weg af. Volgens deze zelfde getuigen zou de jongen zijn overreden door de bus, maar dit kon de politie ter plaatse niet bevestigen.
De ambulance was snel bij de jongen; de ambulancepost is op een steenworp afstand.

Na kort ter plaatse te zijn behandeld is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Wat de aard en de ernst van de verwondingen zijn is op dit moment nog niet bekend.
De elektrische fiets liep zo te zien lichte schade op.
In de bus liep niemand letsel op. De afrit van de N48 en het aangrenzende deel van de kruising is afgesloten door de politie.

Het verkeer werd door de politie langs de afsluiting geleid via het fietspad.
Team Verkeersongevallenanalyse stelde een onderzoek naar de toedracht in.
Een bijdrage van de Ommenaar

Dinsdag 21 januari 2020

Hoogeveen: fietser geschept door afslaande auto

Dinsdagmiddag tegen vijven is een fietser gewond geraakt op de Industrieweg in Hoogeveen, toen hij werd aangereden door een personenauto, die naar links afsloeg naar de Marconistraat.
De man kwam hard op de motorkap en tegen de voorruit en viel vervolgens in de berm. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Lemelerveld: twee gewonden door semifrontale aanrijding

Op de Zennepweg -de parallelweg van de N348- is dinsdag tegen 14:00 uur een ernstig verkeersongeval gebeurd.
De bestuurder van een grijze auto wilde enkele busjes passeren, die in de berm geparkeerd waren, maar zag -mogelijk door de felle laagstaande zon- een tegenligger niet, waardoor een aanrijding onvermijdelijk werd.
Van de twee gewonden moest de brandweer er één uit de vernielde auto bevrijden. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het Isalaziekenuis in Zwolle overgebracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Maandag 20 januari 2020

Hoogeveen: twee bedrijfsbussen uitgebrand aan de Hazelaarstraat
Aan de Hazelaarstraat in Hoogeveen zijn maandagavond twee bedrijfsbussen geheel uitgebrand. Ze stonden met de voorzijde tegen elkaar in een parkeerhaven, toen één van de bussen door nog onbekende oorzaak in brand vloog.
Getracht werd de andere bus weg te rijden maar deze bleek enkele tientallen meters verder ook reeds te branden, waarop de bestuurder eieren voor zijn geld koos en de bus op straat liet staan. Toen de brandweer arriveerde stonden beide bussen in lichterlaaie.

De vlammen laaiden nog hoger op, toen een brandstoftank het begaf en het vuur zich verspreidde over de straat.
Na het bluswerk bleek dat beide bussen met inhoud als verloren moeten worden beschouwd.  
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: vandaal aangehouden
De politie van Hoogeveen heeft maandagmiddag, na te zijn gealarmeerd door getuigen, een 33-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, kort nadat hij met een hamer alle ruiten van een VW Golf had ingeslagen. De auto stond geparkeerd in de Grote Kerkstraat. Bij de actie raakte de man gewond en liet op z'n vlucht bloederige sporen achter op de stoep.
Niet veel later werd hij in de Ten Oeverstraat aangehouden, toen hij zich achter een motor trachtte te verstoppen.  
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Eext: schoorsteenbrand aan de Dwarsakkers

Rond kwart voor tien zondagavond meldden de piepers van brandweer van Gieten een ‘gebouwbrand (schoorsteen)’  aan de Dwarsakkers in Eext.
Toen onze fotograaf daar arriveerde, sloegen er vonken uit de schoorsteen.
Al snel werd opgeschaald naar middelbrand waarop de piepers in Annen, Zuidlaren en Borger af gingen, maar deze alarmering werd na enkele minuten al ingetrokken. Wel kwam de hoogwerker uit Assen naar Eext.
Nadat deze in stelling was gebracht, werd de schoorsteen geveegd met een ramoneur en verdween het vuur.

De brand werd ontdekt door buren; de bewoners, die thuis waren, hadden niets in de gaten, wisten getuigen te melden
Een bijdrage van van Oost MediaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.