Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2020
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 12 juli 2020

Nieuw-Weerdinge: auto te water
De hulpdiensten werden zondagmiddag gealarmeerd vanwege een aan de Vledders in Nieuw-Weerdinge te water geraakte auto.
De komst van de traumahelikopter werd tijdens de heenvlucht al afgemeld, omdat de bestuurder van de auto zelfstandig uit de wagen kon komen.
Hij is vervolgens nagekeken in de ambulance, waaruit bleek dat hij niet gewond was
Een bijdrage van van Oost Media


Holten: brand in rieten dak recreatiehooiberg op camping

De brandweer werd zondagmorgen 12 juli om 11:10 uur gealarmeerd voor een ‘brand bijgebouw’ op  camping Hoog Holten aan de Reebokkenweg. Het bleek te gaan om brand rond een schoorsteen op het rieten dak van een recreatiehooiberg.

De campingeigenaar was zelf al begonnen met het blussen met een tuinslang  en voorkwam daardoor dat de hooiberg in vlammen opging.
De brandweer heeft een deel van het riet verwijderd. Vanaf de hoogwerker is er nog meer riet van het dak af getrokken en geblust.
Hoe groot de schade aan de hooiberg is, is niet bekend.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Zaterdag 11 juli 2020

Rijssen: flinke schade door brand in pand isolatiebedrijf
De brandweer rukte zaterdag middag rond 12:15 uur uit nadat brand gemeld was bij een isolatiebedrijf aan de Handelsweg. De brand bleek in het dak te woeden.
De spuitgasten moesten zich met gepast geweld toegang tot het pand verschaffen, o.a. door roldeuren open te zagen en ramen in te slaan. Ook in het dak moesten gaten gemaakt worden om de brand te kunnen blussen.
De brandweer redde twee honden uit het gebouw.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

De Krim: aanrijding tijdens keerpoging op de Coevorderweg

Zaterdagavond rond half zeven zijn twee auto’s zwaarbeschadigd geraakt ten gevolge van een aanrijding op de Coevorderweg ter hoogte van huisnummer 157.
Het ongeval ontstond toen de bestuurder van een VW Polo, die richting De Krim reed, probeerde te keren, maar een achter hem naderende Volvo V70 stationcar, bestuurd door een inwoonster van De Krim, over het hoofd zag.
Hoewel de Volvobestuurster naar links uitweek, raakten de auto’s elkaar.

De inzittenden van de Polo bleven ongedeerd; de zwangere vrouw uit de Volvo is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.
De Polobestuurder moest een blaasproef afleggen.

UPDATE: Moeder en ongeboren kind maken het goed- op een blauwe arm na.Ommen: Audi TT in de prak op de Beerzerweg
Een flinke klapper vrijdagavond op de Beerzerweg.
De bestuurder van een zilverkleurige Audi TT, die in de richting van Beerze reed, verloor rond kwart over elf tussen De Schammelte en de Besthemeresweg de macht over het stuur. Hij kwam in de linkerberm botste na een flink eind door de berm te hebben gereden op een boom. De auto kwam daarna weer terug op de weg, maar botste drie bomen verder opnieuw tegen een boom. Daarna kwam de bolide midden op het wegdek van de Beerzerweg tot stilstand.

De bestuurder en de passagier konden zelf uitstappen. De bestuurder klaagde over een pijnlijke schouder en ook de passagier was wat stijf. Beiden zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig.

De bestuurder van de wagen is door de politie meegenomen naar het bureau, onder andere om een verklaring af te leggen en voor een blaastest. De 200 paardenkrachten sterke bolide uit 2006 is waarschijnlijk total loss.
Een bergingsbedrijf heeft het wrak van de auto, die ooit een halve ton kostte, afgevoerd. Er was er veel rommel op de weg beland, maar de berger en de agenten maakten hier met bezems licht werk van.
Een bijdrage van de Ommenaar


Zuidwolde: auto brandt uit; inzittenden nergens te bekennen
Op de Noorderweg bij Ten Arlo (Dr) stond in de nacht van vrijdag op zaterdag vlakbij de tunnel onder de N48 een Renault Scenic in brand.
Van ide nzittende (n) was geen spoor te bekennen. De auto stond in lichterlaaie en brandde geheel uit.
De politie zocht de directe omgeving af, maar vond niemand.
Een bijdrage van Regionieuws Hoogeveen

Vrijdag 10 juli 2020

Ringe (D): passagier trekt handrem aan; bestuurder zwaargewond
Donderdagavond even na half tien liepen twee inzittenden van een Opel personenauto verwondingen op
De auto werd bestuurd door een 21-jarige man en reed op de Kanalstraße in de richting van Emlichheim, toen de 19-jarige passagier pal voor een bocht naar rechts de handrem aantrok. Daardoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en ging de auto over de kop.
De bestuurder raakte zwaargewond; de passagier liep lichte verwondingen op.
De schade aan de auto beloopt enkele duizenden Euro’s.


Dedemsvaart: binnenbrand in duplexwoning
Donderdagavond tegen elven werden brandweereenheden uit Dedemsvaart, Balkbrug, Ommen en de hoogwerker uit Hardenberg opgeroepen vanwege brand in een duplexwoning aan het Wilgeroosje in Dedemsvaart. Het bleek te gaan om een door een kachel veroorzaakte brand in de woonkamer. De spuitgasten wisten de brand snel te blussen.
De woonkomer van de bovenwoning liep fikse roet- en rookschade op.
De bewoner is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.


Donderdag 09 juli 2020

Woensdag 8 juli 2020

Slagharen: auto botst tegen boom aan de Herenstraat
Rond half acht woensdagmorgen verloor de bestuurster van een Daihatsu Cuore de macht over het stuur in de bocht ter hoogte van Anbergen Motoren aan de Herenstraat. De auto kwam rechts van de weg tegen een boom tot stilstand en liep daarbij flinke schade op.
De bestuurster kwam met de schrik vrij.

Dinsdag 7 juli 2020
Maandag 6 juli 2020

A30: trucker met pech omgekomen door aanrijding met Nederlandse vrachtwagen
Maandagmorgen even na half negen is op de A30 tussen het Schüttorfer Kreuz en de afslag Salzbergen een dodelijk ongeval gebeurd. Een nog niet geïdentificeerde vrachtwagenchauffeur kwam hierbij om het leven. De man reed met zijn trekker met oplegger in de richting van Osnabrück, maar kreeg ter hoogte van Emsbüren pech. Hij stopte op de vluchtstrook en stapte uit. Een daar achter rijdende vrachtwagen uit Nederland kwam ongeveer gelijktijdig ten dele op de vluchtstrook, waarbij de trekker de oplegger van de combinatie die pech had raakte alsmede de bestuurder die op de hoofdrijbaan stond. Het slachtoffer  overleed ter plaatse. De Nederlandse trucker -een 56-jarige inwoner van Uithuizen- liep een shock op.
De A30 is in verband met de bergings- en opruimwerkzaamheden tot in de middag afgesloten geweest in de richting van Osnabrück.
Een bijdrage van Hille - GN - van Oost Media


Radewijk: brandweer ruimt gevaarlijke takken op

Maandagmiddag even na vijven werd de blusgroep van Gramsbergen verzocht naar de Radewijkerweg in Radewijk te rijden in verband met ‘stormschade’. Er waren ter hoogte van huisnummer 16 takken door de wind afgescheurd en op de weg beland.
Voor alle zekerheid werden vanuit de hoogwerker ook enkele andere takken afgezaagd. Ook deze takken werden keurig opgeruimd.Holten: uitslaande brand in boerenschuur
De brandweer werd zondagavond tegen tienen gealarmeerd vanwege brand in een schuur aan de Oude Stationsweg.
Er werd in korte tijd opgeschaald naar 'grote brand'. Er kwam veel zwarte rook vrij, die in de richting van Holten/Laren trok.
In de schuur stonden twee tractoren en er lagen balen hooi, maar er was geen vee meer in het gebouw aanwezig.
Het brandende hooi moest met een mobiele kraan uit elkaar getrokken worden om het effectief te kunnen blussen.
Om half drie was men de brand meester.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Erica: veel schade bij aanrijding op kruising
Kort nadat de verkeerslichten op de voorrangskruising Pannekoekendijk / Verlengde Vaart NZ zondagavond rond elf uur automatisch uitschakelden, vond daar een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s.
Hoewel de schade aanzienlijk was, vielen er geen gewonden.
Een bijdrage van van Oost Media


 
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.