Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2020
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 26 juli 2020

N381: ernstig verkeersongeval tussen Zweeloo en Noord-Sleen (update 3)
Politie, de brandweer van Sleen, twee traumaheli's en maar liefst vijf ambulances werden zaterdagmiddag tegen half zes opgeroepen vanwege een verkeersongeval op de Twee Provinciënweg (N381), ter hoogte van de parkeerplaatsen Mandeveld bij Zweeloo; precies dezelfde plaats, waar 26 november 2014 vier vrouwen in een kerende auto om het leven kwamen.
Bij de aanrijding zaterdagavond waren twee personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Het voorval ontstond toen een auto, bestuurd door een 78-jarige vrouw, tegen een achterwiel van een haar tegemoet komende vrachtwagen botste en vervolgens tegen een daarachter rijdende personenauto, waarin een gezin met drie kinderen zat. De ouders en een kind raakten gewond.
Ook de bejaarde automobiliste liep letsel op.
Een bijdrage van van Oost Media


Nieuwleusen: afslaan op de N377 resulteert in dubbele aanrijding en letsel (update)

Tegen half drie zaterdagmiddag werden politie en ambulances verzocht met spoed naar de N377 (Oosterhulst) ten oosten van Nieuwleusen te rijden aangezien daar ter hoogte van caravanbedrijf Groen een aanrijding voorgevallen was.
Men trof daar en flinke ravage aan en drie beschdigde personenauto's.
Het was al snel duidelijk dat de bestuurster van één van deze auto's -de zwarte Renault Clio- aan het afslaan was geweest en daarbij aan de achterzijde was geraakt door de VW Golf Plus en daarna in de rechterflank was getroffen door de tegemoet rijdende Volvo S60, bestuurd door een vrouw. Ter plaatse is afslaan verboden en -gezien de op de N377 geldende maximum snelheid van 100 km-uur- levensgevaarlijk.
Er zijn drie personen naar het ziekenhuis gebracht, waaronder de mannelijke passagier van de Renault Clio.


Met medewerking van de Ommenaar

Vrijdag 24 juli 2020

Raalte: personenauto in bermsloot na aanrijding
Vrijdagmorgen rond kwart voor twaalf wilde de bestuurder van een VW camper met een aanhangwagentje vanaf de De Steege de Ommerweg (N348) oversteken, maar zag daarbij een op de N348 in de richting van Lemelerveld rijdende personenauto over het hoofd.
De personenauto raakte de camper, toucheerde twee bomen en kwam flink beschadigd in de bermsloot tot stilstand. De twee inzittenden bleven ongedeerd.
De kampeerauto liep lichte schade op.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 23 juli 2020

Meppen: Tesla Model S botst tegen boom aan de De Kockstraat

De blusgroep van Zweeloo kreeg donderdagmiddag opdracht om naar de De Kockstraat (N854) in Meppen te rijden vanwege een verkeers-ongeval, waar meerdere auto's bij zouden zijn betrokken. Ook ambulances, een traumahelikopter en meerdere politieauto's begaven zich naar de plaats des onheils.
Men trof vlak bij de kruising met de Mepperstraat echter maar één auto aan en die was tegen een eik links van de weg gereden.
De man, die achter het stuur van de Tesla Model S had gezeten, is met lichte verwondingen ter controle naar een ziekenhuis overgebracht. Naar verluidt is de man tijdens de rit onwel geworden.
De schade aan de vijf jaar oude elektromobiel was aanzienlijk. De brandweer haalde de spanning van de auto, zodat berger Koolen hem zonder problemen op de bak kon trekken.Ommen: wielrenners gewond door valpartij
Meerdere wielrenners zijn woensdagavond lelijk ten val gekomen op de Arriërveldsweg. Een groep van zo’n twaalf wielrenners reed op die weg richting het zuiden.
Bij de kruising met Het Arriërflier remden de voorsten af voor een auto, die langzaam rijdend van rechts kwam en stopte.
Enkele wielrenners kwamen echter ten val en bezeerden zich, waarop twee ambulances ingezet werden. Drie gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd.
Een bijdrage van de Ommenaar


Woensdag 22 juli 2020

Holsloot: automobilist gewond door botsing met boom
Op de Eldijk in Holsloot is woensdagavond een auto tegen een boom gebotst. Het ongeval gebeurde nabij de T-kruising met de Den Hool
De gewonde bestuurder is overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.
Een bijdrage van van Oost Media


Wijster: motorrijder overlijdt na botsing met tractor
Op de Westerhaarweg in Wijster is woensdagmiddag tegen half twee een 53-jarige motorrijder uit de gemeente Midden-Drenthe om het leven gekomen. Een tractor reed van een weiland de weg op en kwam daar in botsing met de motorrijder.

Een bijdrage van van Oost Media


A1: opnieuw een auto tegen de noodvangrail
De woensdag was nog geen uur oud, of er werd weer een aanrijding op de A1 gemeld
Er was weer een personenauto op dezelfde plaats tegen de noodvangrail bij de afslag Holten/Markelo geklapt, als waar maandag een bedrijfsauto verongelukte.
De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht..
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dinsdag 21 juli 2020

Haarle: bromfietser met spoed naar ziekenhuis na botsing met auto
De bestuurder van een Kreidler Florett is dinsdagmiddag met spoed naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij letsel opliep ten gevolge van een botsing met een auto.
De aanrijding gebeurde rond half vijf maandagmiddag op de kruising van de Oude Deventerweg met de Poggebeltweg in Haarle.
Zowel de oldtimer brommer als de Fiat Seicento personenauto liepen zware schade op.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Ommen: barbecue loopt uit de hand

Barbecueën in een achtertuin aan de Piet Heinstraat in Ommen is vanmiddag rond vijf uur geëindigd in misère, toen tuinmeubilair in brand vloog.
Omdat een bluspoging niet lukte, kwam de brandweer er aan te pas. Die doofde de vlammen en voorkwam erger.
Hoewel het tuinmeubilair grotendeels werd verwoest, leek de schutting relatief ongeschonden. Het voorval trok nogal wat bekijks.

Een bijdrage van de Ommenaar


Itterbeck: nachtelijke plofkraak op geldautomaat Kreissparkasse

Tegen vier uur in de nacht van maandag op dinsdag is een plofkraak gepleegd op de  geldautomaat van het filiaal van een Kreissparkasse aan de Hauptstraße in Itterbeck. Na de ontploffing stapte de dader in een auto en ging er vandoor in de richting van Nederland.
De explosie beschadigde niet alleen de geldautomaat, maar ook ruimte waarin de automaat zich bevond.
De door de explosie ontstane brand kon met een brandblusser gedoofd worden. De vrijwillige brandweer deed een gasmeting en doofde de in de automaat ontstane vlammen opnieuw. De bewoners van de woning boven de bank moesten uit voorzorg tijdelijk hun woning uit.
Nog niet duidelijk is of er geld buitgemaakt is. Was u getuige van de plofkraak, meld u dan via telefoonnummer 0049 591 870 bij de politie in Lingen.


Maandag 20 juli 2020

N377: motorrijder heeft geluk bij een ongeluk

Een motorrijder had maandagmiddag een engeltje op zijn schouder toen hij een ongeluk kreeg bij Balkbrug. De man reed rond vijf uur op zijn motor op de N377 richting Dedemsvaart, maar bij de kruising bij De Pol ging het mis.
Een automobilist die vanaf Het Rak kwam, wilde linksaf de N377 op rijden richting Balkbrug, maar zag daarbij de motorrijder kennelijk over het hoofd.

Doordat de motorrijder alert reageerde en zijn motor van ABS is voorzien, kon hij flink afremmen, maar de auto ontwijken lukte niet. Ondanks de flinke klap, waarbij de auto en motorfiets fors beschadigd raakte, bleef de motorrijder ongedeerd. In auto ging de zijairbag af, maar ook de automobilist bleef ongedeerd.

Dat de klap flink is geweest is duidelijk.
De vijf jaar oude Suzuki GSR is een flink stuk korter en de auto was bedekt met vloeistoffen van de motorfiets.
De twintig jaar oude BMW-limousine uit de 7 serie -voorzien van V12 en ooit een nieuwprijs van 120.000 euro- liep flinke deuken op.
Bergingsbedrijf Autax uit Ommen heeft beide voertuigen afgevoerd
Een bijdrage van de Ommenaar

't Haantje: schuur en woning zorgboerderij 't Haantje door brand verwoest

Maandagmiddag om kwart voor drie werd alarm geslagen voor de brandweer Sleen en Emmen vanwege brand in een 'keet/hok/schuurtje' aan de weg 't Haantje in de gelijknamige buurtschap. Kort daarop volgde een reeks alarmeringen van brandweereenheden in de wijde regio, waaronder de Coevorder hoogwerker. Die kwam overigens pas rond kwart over vier in actie; eerst werd getracht de vlammen, die de schuur met rieten dak al verwoest hadden, de baas te worden met de brandslangen en door riet uit het dak van de woning te plukken, helaas tevergeefs..

Rond 16:30 uur zag het er echter naar uit dat niet alleen de schuur verloren was gegaan, maar ook de woning.
Even na achten moest de Emmer brandweer met een schuimblusvoertuig uitrukken om na te blussen.A1: bestelbus botst op achterkant trailer; bestuurder zwaar gewond
Tegen half twaalf maandagmorgen is een Duitse bedrijfswagen achterop de oplegger van een vrachtwagencombinatie gebotst.
Het ongeval gebeurde op de A1 rechts ter hoogte van de Goorseweg bij Enter.
De bestuurder van de bestelbus moest door de brandweer uit het wrak bevrijd worden.
Hij is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


A1: bestelbus ramt vangrail
Bij werkzaamheden op de A1 ter hoogte van de afslag Markelo/Holten is maandagmorgen even na half acht een Ford Transit bestelbus tegen het puntstuk van een noodvangrail gereden en gekanteld.
De bestuurder is naar een ziekenhuis overgebracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Haren (D): motorrijder (56) zwaargewond
Zondagavond liep een 56-jarige motorrijder zwaar letsel op als gevolg van een aanrijding met een auto op de kruising van de  Harener Straße met de Große Straße in Haren (D).
Het ongeval ontstond, toen de 26-jarige automobiliste bij het oversteken van de kruising de motorrijder, die voorrang had, over het hoofd zag.
De materiële schade bedraagt € 1500.-

 
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.