Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


November 2020
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 8 november 2020

Nijverdal: motorrijder gewond door aanrijding op de Joncheerelaan

Op de kruising Bouwmeesterstraat - Joncheerelaan is zondagmiddag rond half vijf een ongeval gebeurd. De bestuurder van een auto die vanuit de Bouwmeesterstraat De Joncheerelaan wilde oprijden, zag een motorrijder, die van links kwam, over het hoofd. De motorrijder vloog door de klap over de motorkap. Zijn motor schoof naar links over een grasveld en tegen een geparkeerde auto op de oprit van een woning en schoot vervolgens weer de weg op.
De motorrijder is naar het ziekenhuis overgebracht

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Coevorden: binnenbrand bij CPC Europlating door slijpwerk

Zondagmiddag tegen half twee werd alarm geslagen voor de Coevorder brandweer vanwege brand bij CPC aan het Modem in Coevorden.
Omdat het om een behoorlijk groot pand ging werd al vrij snel opgeschaald en werden ook brandweereenheden uit De Krim, Zwinderen en Schoonbeek opgeroepen.
Toen een zijdeur geopend werd, kwam er rook naar buiten, maar het was nog niet duidelijk wat er in brand stond.
Dat kwam bij een verkenning aan het licht: tijdens slijpwerk waren er vonken in brandbaar materieel beland.
Het bleef gelukking bij een binnenbrandje.


Zaterdag 7 november 2020


Vrijdag 6 november 2020

Coevorden: middelbrand, maar geen brand ín leegstaand schoolgebouw

In een hoop afval achter een al jaren leegstaand en dichtgetimmerd schoolgebouw aan de Jozef Israëlsstraat in Coevorden heeft vrijdagavond brand gewoed.
Hoewel dat wel eerst gevreesd werd en daarom het sein ‘middelbrand’ werd gegeven, sloeg de brand niet over op het gebouw, maar er was wel rook binnengedrongen. Die werd met een overdrukventilator verdreven.
Het was niet de eerste keer dat er hier brand uitbrak: op oudejaarsavond 2018 rukte de brandweer ook uit naar deze plek.


Rijssen: brandweer haalt brandende rolkarren uit bedrijf

Vrijdagmorgen om 11:22 uur werd een ‘industriebrand’ gemeld bij Europanel Gevelbevestigingssystemen aan de Kalanderstraat in Rijssen.  Het bleek om een binnenbrand te gaan: in de oven stonden twee karren met MDF platen met nagels die waren gecoat en stonden te drogen in brand.
De brandweer heeft de brandende karren uit de oven en naar buiten gebracht. Ze zij daar geblust,waarbij veel rook vrijkwam.
Vanaf de hoogwerker is het dak geïnspecteerd op brandhaarden. Dat bleek niet het geval.
Achterburen hadden de brand ontdekt en het bedrijf gewaarschuwd.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 5 november 2020

Emmen: twee gewonden door kop-staartbotsing op de Nijbracht

Bij een botsing tussen twee auto’s op de Nijbracht in Emmen donderdagavond rond half acht zijn twee gewonden gevallen. Ze zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Een bijdrage van van Oost MediaN340: twee Peugeots botsen frontaal op elkaar op parallelweg bij Oudleusen
Twee bestuurders –een man en een vrouw- zijn donderdagmiddag gewond geraakt op de zuidelijke parallelweg van de Hessenweg (N340) bij Oudleusen, toen hun Peugeots daar frontaal op elkaar botsten.
Omstanders en omwonenden verleenden eerste hulp. De beide bestuurders werden uit de voertuigen geholpen en namen plaats op de stoelen, die behulpzame omwonenden aan sleepten. De hulpdiensten verzorgden de bestuurders, waarna die per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle werden vervoerd.
Uit de achtergebleven ravage blijkt dat de confrontatie hard moet zijn geweest. De toedracht is nog onduidelijk.
Een bijdrage van de Ommenaar


Roswinkel: nachtelijke brand verwoest schuur

Rond vijf uur in de nacht van woensdag op donderdag werden brandweereenheden uit o.a. Emmer Compascuum, Tweede Exloërmond, Emmen en Ter Apel opgeroepen naar de Zanddijk in Roswinkel te rijden omdat daar brand woedde in een schuur.
Het gebouw ging echter volledig verloren.

Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 4 november 2020

Dalfsen: twee fietsers aangereden op de Welsummerweg
Twee fietsers zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Welsummerweg bij Dalfsen. Het ging daar rond half vier mis op het stuk weg tussen de Mennistensteeg en de Frankenweg.
Een man en een vrouw fietsten daar in de richting van Dalfsen toen zij van achteren werden aangereden door een bestelbus. De bestuurster van deze Ford Transit heeft de twee fietsers vermoedelijk door de felle en laagstaande zon over het hoofd gezien.

Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. Uiteindelijk kwamen drie ambulances én een ambulanceverpleegkundige naar de plek van het ongeluk. De mannelijke fietser liep ernstig hoofdletsel op en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De vrouw is later ook per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Haar letsel leek minder ernstig te zijn.

De bestuurster van de bestelbus bleef fysiek ongedeerd, maar schrok hevig. De vrouw werd opgevangen en is later opgehaald door een familielid. De Welsummerweg is direct na het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Na de hulpverlening heeft de gemeente Dalfsen een afzetting opgezet bij de aansluiting met de Hessenweg (N340).
Een bijdrage van de OmmenaarDinsdag 3 november 2020

Schuinesloot: grote brand verwoest houten bijgebouw aan de Elimmerweg
Dinsdagmiddag tegen enen werd brand in een schuur aan de Elimmerweg gemeld. Omdat het houten gebouw hevig brandde en vlak naast een een eindje van de Elimmerweg af gelegen woning stond, werden naast de blusgroep Slagharen ook eenheden uit Hardenberg, De Krim en Zuidwolde opgeroepen. De inktzwarte rookkolom was al van kilometers afstand goed te zien.
Hoewel de vlammenzee snel bedwongen was, ging het bijgebouw verloren, maar slaagde men er in de woning te behouden.


Wierden: flinke schade door botsing op de N36
Dinsdagochtend rond kwart voor twaalf kwamen een personenauto en een bestelbusje met elkaar in botsing op de oprit van de A35 naar de N36. Twee mensen zijn naar een ziekenhuis vervoerd.
Beide voertuigen liepen flinke schade op.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Coevorden: fietser overlijdt ten gevolge van aanrijding met bestelauto
Een fietser is dinsdagmorgen rond 06:45 uur om het leven gekomen ten gevolge van een aanrijding met een bestelwagen. De aanrijding vond plaats op de Krimweg (N377) tussen De Krim en Coevorden, ter hoogte van de kruising met de Nieuwe Dijk en Het Klooster. De fiets belandde in de Lutterhoofdwijk.
Het slachtoffer (een 39 jaar oude man uit Coevorden) overleed ter plaatse. Het Mobiel Medisch Team, dat per helikopter arriveerde, kon onverrichter zake terug.
De bestelauto -een Mercedes Citran- liep flinke schade op aan de rechter voorzijde. De bestuurder (20) kwam met de schrik vrij.
De N377 (Hoofdweg/Krimweg) is geruime tijd afgeloten geweest, waardoor een file met vooral vrachtwagens in de richting van Coevorden ontstond.


Maandag 2 november 2020

Emlichheim: man zeer ernstig gewond door frontale botsing op de Haftenkamper Diek

Maandagmorgen rond half zeven liep een 52-jarige automobilist levensgevaarlijk letsel op bij een aanrijding op de Haftenkamper Diek.
Hij reed in zijn Renault van Hoogstede in de richting van Emlichheim en wilde ter hoogte van de Siedlungstraße een VW Caddy inhalen, maar botste daarbij frontaal op een truck met veegmachine en vervolgens op de Caddy van een 32-jarige Nederlander.
De 52-jarige man is door de brandweer uit Emlichheim en Hoogstede, die zeven voertuigen en veertig man inzetten, bevrijd. Hij is in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd; de Nederlander en de trucker liepen licht letsel op.

Een bijdrage van Feuerwehr Emlichheim ©
 
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.