Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2020
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 18 oktober 2020

A31: Nederlander rijdt door na botsing met wegafzetting: rijbewijs kwijt
Zondagmiddag reed een46-jarige Nederlander met zijn groene Renault op de A31 richting Emden vlak voor de afslag Geeste tegen wegafzettingsmateriaal van werk in uitvoering. Hoewel het afzettingsmateriaal en de auto schade hadden opgelopen, zette de man zijn rit voort. Oplettende getuigen waarschuwden de politie, die direct een zoekactie startte en de man oppakte.
Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en hij moet zich voor de rechter verantwoorden

Wesepe: twee dagen oude VW Up! in de prak op de N348
Twee personenauto's zijn ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de Raalterweg (N348) met de Heetenerdijk zwaar beschadigd.
Het ongeval ontstond toen een Volkswagen Up!, die op de N348 reed, geen vrije doorgang kreeg van de bestuurder van een zwarte Citroën, die vanaf de Broeklanderweg de N348 over wilde steken.
De VW, die twee dagen geleden nieuw was aangeschaft,kwam een eind van de kruising deels op het fietspad, deels in een greppel tot stilstand.
De betrokkenen, waaronder een kind, zijn in ambulances gecontroleerd; één van hen is een ziekenhuis vervoerd.
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman

Zaterdag 17 oktober 2020

Vriezenveen: twee auto's flink beschadigd op het Oosteinde
Zaterdagmiddag liepen een zwarte BMW 520 en een rode Seat Ibiza flinke schade op, toen ze op het Oosteinde met elkaar in botsing kwamen.
Gelukkig bleef het bij mater|éle schade.

Een bijdrage van Alwin Winkel


Vrijdag 16 oktober 2020

Slagharen: auto in bermsloot van de N377

Tegen half zes vrijdagmiddag werden brandweereenheden uit Slagharen, Hardenberg en Dedemsvaart gealarmeerd vanwege een te water geraakt voertuig aan de N377 bij hectometerpaal 30.5, dus vlakbij de rotonde in de N377 en de Jachthuisweg. De blusgroep Slagharen arriveerde als eerste en had in de kazerne al de waadpakken aangetrokken om tijd te sparen.

De betreffende auto -een Citroën C3- bleek gelukkig niet in de vaart (Ommerkanaal) tussen Dedemsvaart en Slagharen te liggen, maar in de bermsloot aan de noordzijde van de N377.
De auto, die in de richting van Slagharen reed, was via de rijbaan voor verkeer richting Dedemsvaart de berm in gereden en vervolgens de sloot in gedoken.
Naar verluidt zaten er twee vrouwen in de Citroën, van wie er één met een ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht.
Berger Autax werd opgeroepen om de auto uit de sloot te takelen.
Het verkeer dat richting Dedemsvaart moest, werd omgeleid via de Jachthuisweg (N343).Bad Bentheim: automobilist gepakt met 73 kilo hasjiesj
Het Grensoverschrijdende Politieteam heeft donderdagmiddag 73 kilo hasjiesj onderschept en in beslag genomen.
Een 32-jarige man passeerde tegen het middaguur met zijn auto de Nederlands-Duitse grens en werd op de A30 op parkeerplaats ‘Bentheimer Wald’ gecontroleerd.
De ambtenaren ontdekten daarbij in een professioneel aangebrachte bergplaats pakken hasjiesj met een straatwaarde van 600.000 Euro.
De man zit in voorlopige hechtenis.
Foto: GPT


Vriezenveen: twee auto's total loss en een arrestatie
Op de kruising van de Westerweilandweg met de Aadorpweg in het buitengebied van Vriezenveen waren donderdagavond twee personenauto's betrokken bij een botsing. Na controle in een ambulance bleek dat er geen klanten voor een bezoek aan een ziekenhuis waren, maar één van de bestuurders is aangehouden door de politie.

Een bijdrage van Alwin Winkel
Donderdag 15 oktober 2020

Wierden: aanhanger gekanteld op de Rijssensestraat
Donderdag in het begin van de middag is een aanhanger die geladen was met een zware machine, gekanteld op de kruising van de Rijssenseweg (N350) met de N347.
Er vielen geen gewonden.
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman

Eerde: uitwijkpoging eindigt tegen boom
Een uitwijkpoging op de Hammerweg (Den Ham – Ommen) is donderdagmiddag tegen een boom geëindigd. Een vrouw reed in de richting van Ommen, toen ze bij de kruising met de Baron van Pallandtlaan een auto die voor haar reed en afsloeg moest ontwijken.
Het ontwijken van die auto slaagde, maar de vrouw verloor de macht over het stuur.
De Ford Ka botste met de rechtervoorkant iets verderop tegen een boom en eindigde op het fietspad naast de weg. Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp, in afwachting van de hulpdiensten. Tijdens de hulpverlening was de rijbaan en het ernaast gelegen fietspad richting Ommen tijdelijk afgesloten voor verkeer.
De politie en de provincie Overijssel -de wegbeheerder- hebben het verkeer voorbij het ongeval geleid.
Na kort ter plaatse te zijn behandeld is de bestuurster per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.
De zwaar beschadigde auto is door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar

Hasselt: aanhanger met graafmachine kantelt op superrotonde
Een op de superrotonde bij Hasselt gekantelde aanhanger heeft woensdag rond 18:30 uur voor een verkeerschaos gezorgd.
Een vrachtwagen met aanhanger geladen met een graafmachine kwam vanaf Zwolle en wilde op de rotonde richting Genemuiden.
Door onbekende oorzaak begon de zware machine te glijden waardoor de aanhanger kantelde.

Een getuige, die achter de combinatie reed, verklaarde tegenover de politie dat het ongeval niet was te wijten aan een te hoge snelheid.

Door het ongeval kon  het overige verkeer geen gebruik maken van de afslag naar Genemuiden. Vanuit Zwolle en Hasselt werd het verkeer omgeleid. Om de aanhanger weer op de wielen te krijgen werden tweel mobiele kranen van kraanbedrijf Dick ten Klooster ingezet.
Binnen korte tijd was de klus geklaard.
Nadat de firma van der Kolk het wegdek had gerepareerd en gereinigd, konden de afzettingen en omleidingsroutes om 21:00 uur worden opgeheven. 
Een bijdrage van Henry Wallinga

Nordhorn (D): Fiat 500 cabrio gestolen
Dinsdagmiddag is in Nordhorn tussen 12:30 en 14:00 uur een Fiat Cinquecento (500) cabriolet gestolen.
De auto stond op de parkeerplaats bij het Rewe-Ring-Center.
Het kenteken is NOH SH-256. De auto zou kort na de diefstal in de buurt van Denekamp zijn gezien.
Het voertuig is circa 10.000 Euro waard.
Heeft u deze auto gezien, bel dan met de politie in Nordhorn: 0049 5921 3090.

Dinsdag 13 oktober 2020


Maandag 12 oktober 2020

Hasselt: twaalf honden omgekomen bij brand in stal hondenfokkerij

De Hasselter brandweer werd maandag om 14:40 uur verzocht, met toeters en bellen naar de Havezatheweg in het buitengebied van Hasselt te rijden vanwege een brand 'agrarisch'. De Rode Haan bleek te hebben toegeslagen in een loods van een hondenfokkerij.
Er werd enkele malen opgeschaald, tot 'zeer grote brand' toe, om over voldoende manschappen en materieel te kunnen beschikken.
De loods ging grotendeels verloren in de vlammenzee, die gepaard ging met zware rookontwikkeling. De rook dreef in de richting van de A28, maar het verkeer op de snelweg ondervond er geen hinder van, voor zover bekend.

Twaalf van de zeventien honden die in het gebouw aanwezig waren, zijn omgekomen; vijf werden gered.
De toegangswegen, zoals de De Doornweg, werden afgezet om ramptoerisme te voorkomen.A28: file richting Assen
Maandagmiddag tegen kwart voor twee is een trekker met oplegger van de A28 -rijbaan richting Assen- geraakt en tegen struikgewas in de middnberm tot stilstand gekomen.
De linker rijstrook is even ten zuiden van de afslag Spier-Wijster afgezet en er ontstond een flinke file.Wierden: auto uit de bocht tegen boom
Zondagavond rond half tien is een Volkswagen Polo op de Sluizendijk in Wierden in een scherpe bocht naar links rechtdoor gereden en in een sloot tegen een boom gebotst.
Van de drie inzittenden konden er twee zonder hulp uit de auto komen; voor de derde moest de brandweer enkele takken afzagen.
Eén passagier is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.