Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2020
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 25 oktober 2020

Westerhaar: gezin beleeft angstaanjagend avontuur

Dat was flink schrikken voor een gezin, toen er zondagmiddag rond vier uur tijdens een rit op de Hoofdweg onder de motorkap van de auto brand uitbrak. Direct werd de auto stilgezet en 112 gebeld.

De ouders en hun twee kinderen kwamen met de -hevige- schrik vrij.

Een bijdrage van Alwin WinkelLuttenberg: Ford Fiesta total loss, bestuurder gewond
Zaterdagavond rond half tien is een Ford Fiesta in een scherpe bocht naar rechts van de Brandweg geraakt, over de kop gegaan en met de achterwielen in een sloot tot stilstand gekomen.
De bestuurder wist zelfstandig uit het wrak te komen en liep naar een woning om hulp te halen.
Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Laar (D): aanhangwagen gestolen

In de periode van woensdag tot vrijdag is een eenassige auto-aanhanger van het merk Hulleman ontvreemd. De aanhangwagen stond op een perceel aan de Wielener Straße in Laar. De materiële schade bedraagt zo'n 1.500 Euro.
Heeft u daar iets relevants gezien, bel dan met de politie in Emlichheim: 0049 5943/92000.


Zaterdag 24 oktober 2020

A30: smokkelaar gepakt met halve ton

Duitse douanebeambten boekten in de nacht van donderdag op vrijdag succes, toen ze tijdens een controle langs de A30 aan de Duits-Nederlandse grens vijftigduizend Euro in de auto van een Syriër (36) aantroffen. Het geld dat was verstopt in een kinderzitje, is in beslag genomen. De man die in Nordrhein-Westfalen (D) woont, is aangehouden op verdenking van witwassen.Vrijdag 23 oktober 2020

N34: vrachtwagenchauffeur veroorzaakt kettingbotsing bij Dalen
Op het N34-traject Coevorden - Holsloot, waar hard aan de weg gewerkt wordt, ontstond vrijdagmiddag rond drie uur een kettingbotsing op de rijbaan in de richting Emmen. De chauffeur van een trekker met oplegger had niet tijdig in de gaten dat het verkeer vóór hem stil stond.
De vrachtwagen klapte daardoor op de achterzijde van een Toyota Yaris, die vervolgens tegen de achterkant van een Peugeot 2008 geduwd werd.
De bestuurder van de Toyota is voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht; de overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.
Het verkeer in de richting van Emmen werd omgeleid vanaf de afrit Coevorden-Noord / Emlichheim omgeleid naar Dalen, waardoor het in en rond dat dorp erg druk werd.
De Peugeot was onherstelbaar beschadigd.Rijssen: beschadigde Mercedes staat stil midden op de brug

Midden in de nacht van donderdag op vrijdag ontdekte een automobilist dat er een beschadigde Duitse Mercedes stilstond op een gevaarlijke plek: de brug over de Regge op de Wierdenseweg (N347).
De bestuurder was niet meer in de omgeving van de auto aanwezig.
Het voertuig, dat kennelijk de trottoirband in de versmalling van de rijbaan van brug had geraakt, is door een berger weggehaald.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Donderdag 22 oktober 2020

Woensdag 21 oktober 2020

Rijssen: flinke schade bij botsing op de Reggesingel
Woensdagmiddag tegen vier uur zijn op de kruising Nijverdalseweg - Reggesingel (N350) in Rijssen een Fiat bestelbus en een Volkswagen T-Cross SUV met elkaar in botsing gekomen.
De bestelbus reed van de Nijverdalseweg de (voorrangsweg) Reggesingel op, waar de VW van links aan kwam rijden.
Beide voertuigen liepen flinke schade op en moesten door een bergingsbedrijf worden opgehaald. De inzittenden bleven ongedeerd.
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman


Lohne: twee truckers zwaargewond door frontale botsing op de B213
Twee vrachtwagenchauffeurs liepen woensdagmorgen rond half zes zware verwondingen op bij een frontale botsing op de B213 in Lohne.
Het ongeval ontstond toen de 26-jarige bestuurder van een lege veewagen, die in de richting van Lingen reed,  door nog onopgehelderde oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam en daar op een vrachtwagen -bestuurd door een 41-jarige man- botste.
De 41-jarige trucker raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden.
Beide zwaargewonde slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht.
De Bundesstraße 213 is afgesloten.


Rijssen: spoorverkeer lamgelegd door op de rails gelegde fiets
Personeel van ProRail Incidentenbestrijding werd dinsdagavond tegen half elf opgeroepen vanwege “een aanrijding met een object” op het spoor aan de Keizersdijk. 
Een Intercity koploper had een op de rails gelegde fiets aan stukken gereden.
Het treinverkeer tussen Deventer en Rijssen heeft een uur  stil gelegen.
Er stonden twee treinen stil, waardoor de spoorbomen op de Zanddijk en de Keizersdijk niet meer open gingen
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman


Dinsdag 20 oktober 2020

A1: auto kantelt bij parkeerplaats Boermark de sloot in
Tegen vieren dinsdagmiddag werden hulpverleners opgeroepen omdat er een auto van de A1 geraakt was tussen Bathmen en Holten.
Het voertuig was op de afrit naar  parkeerplaats Boermark in de berm beland en op z’n linkerzij in de sloot tot stilstand gekomen.
De brandweer stond het ambulancepersoneel bij met het uit de auto halen van de twee inzittenden, die daarna beiden naar het ziekenhuis zijn overgebracht.
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman


Goor: handrem vergeten: Astra rolt kanaal in
Maandagmiddag om kwart voor zes werd gemeld dat er een auto ter hoogte van de Meenweg in het Twentekanaal terecht was gekomen. De bestuurder had vergeten zijn Opel Astra op de handrem te zetten, waardoor het voertuig van de helling het water in rolde.
Rijkswaterstaat lokaliseerde de wagen met behulp van een sonarboot, zodat een duiker er een kabel aan kon bevestigen en een berger de auto uit het water kon takelen. Rond kwart over elf stond de auto -total loss- weer op het droge.
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman


Maandag 19 oktober 2020

Almelo: IC-coronapatiënt van Rotterdam naar Almelo met nieuwe traumaheli
Maandagmiddag is een intensive care coronapatiënt van het Erasmus Medisch Centrum vanwege capaciteitstekort in Rotterdam met de traumahelikopter PH-HOW overgebracht naar het ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) in Almelo. De Airbus heli LifeLiner 5 doet corona transfervluchten tussen ziekenhuizen.

Een bijdrage van Alwin WinkelUelsen (D): twee zwaargewonden door keren op de B403
Twee personen met levensbedreigend letsel en twee zwaarbeschadigde voertuigen: dat was de balans van een verkeersongeval in Uelsen.
Zondagavond tegen half negen wilde de bestuurster (48) van een Mercedes M-Klasse ter hoogte van de Neuenhauser Straße keren op de B403, maar lette niet op het verkeer.
De bestuurder (43) van een Mercedes C 180 kon niet meer tijdig remmen, waardoor deze auto zich vol in de linkerflank van de M-Klasse boorde. Vervolgens schoot deze wagen de berm in en reed een wegwijzer plat, maar het in beton gegoten obstakel zorgde er wel voor dat de M-Klasse niet de greppel in schoot en kantelde.

De twee zeer ernstig gewonde automobilisten zijn naar ziekenhuizen in de regio overgebracht.
De B403 was tot ver na middernacht afgesloten vanwege reddings- en bergingswerk.
Ingenieursbureau Diekel verzamelde de gegevens van het incident met het Phidias-procedé, ter ondersteuning van de politie.

De Uelsener brandweer ruimde uitgelopen vloeistoffen op en zorgde voor verlichting voor de ongevalsanalyse.
De firma Rakel haalde de wrakken op.


Zondag 18 oktober 2020

A31: Nederlander rijdt door na botsing met wegafzetting: rijbewijs kwijt
Zondagmiddag reed een46-jarige Nederlander met zijn groene Renault op de A31 richting Emden vlak voor de afslag Geeste tegen wegafzettingsmateriaal van werk in uitvoering. Hoewel het afzettingsmateriaal en de auto schade hadden opgelopen, zette de man zijn rit voort. Oplettende getuigen waarschuwden de politie, die direct een zoekactie startte en de man oppakte.
Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en hij moet zich voor de rechter verantwoorden

Wesepe: twee dagen oude VW Up! in de prak op de N348
Twee personenauto's zijn ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de Raalterweg (N348) met de Heetenerdijk zwaar beschadigd.
Het ongeval ontstond toen een Volkswagen Up!, die op de N348 reed, geen vrije doorgang kreeg van de bestuurder van een zwarte Citroën, die vanaf de Broeklanderweg de N348 over wilde steken.
De VW, die twee dagen geleden nieuw was aangeschaft,kwam een eind van de kruising deels op het fietspad, deels in een greppel tot stilstand.
De betrokkenen, waaronder een kind, zijn in ambulances gecontroleerd; één van hen is een ziekenhuis vervoerd.
Een bijdrage van Jan Willen Klein Horstman


 
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.