Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2020
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 1 november 2020

Wilsum (D): Coevordenaar zwaargewond door eenzijdig ongeval op de B403
Zondagavond rond zessen is een inwoner van Coevorden zwaargewond geraakt ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de B403 tussen Emlichheim en Uelsen ter hoogte van Wilsum. Hij was met zijn Toyota Aygo -net voorbij garage Lenters- naast de rijbaan gekomen, geslipt en met de linkerzijde van zijn auto tegen een boom geklapt. Hij zat bekneld en moest door de brandweer van Wilsum en van Uelsen met redgereedschap uit het wrak bevrijd worden, waarna hij geruime tijd door o.a. een trauma-arts in een ambulance behandeld is.
Het slachtoffer is in kritieke toestand naar een ziekenhuis overgebracht.


N340: botsing op kruising bij Dalfsen
Een behoorlijke klapper zondagmiddag rond vier uur op de kruising van de Hessenweg (N340) en de Koesteeg, net ten noorden van Dalfsen.
Een automobilist in een witte Mitsubishi reed vanaf Zwolle in de richting van Ommen. Op de kruising dook een donkerkleurige Citroën C4 voor hem op. Deze kwam vanaf de Koesteeg en probeerde linksaf de Hessenweg richting Zwolle op te rijden. Daarbij werd de wagen linksachter geraakt door de linker voorkant van de Mitsubishi.
Die laatste eindigde op de kruising, de Citroën draaide door de klap om en werd door de bestuurder op de parallelweg stilgezet.

Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, maar dat één van de automobilisten door rood is gereden ligt voor de hand.
In beide voertuigen zaten twee mannen. Zij zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Berger Wolves heeft de twee flink beschadigde voertuigen afgesleept.
Een bijdrage van de Ommenaar


Vroomshoop: drugslab in pand sportschool (update)

De politie heeft zondagmorgen een inval gedaan bij een sportschool aan de Afrikalaan in Vroomshoop. Bij de inval was o.a. een arrestatieteam van de politie betrokken en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen.
Er zijn zeker vier aanhoudingen verricht en mogelijk volgen er meer. In de omgeving van de sportschool stonden enige tijd zwaar bewapende politieagenten. Ook een politiedrone hing in de omgeving van het industrieterrein waar de sportschool is gevestigd.
De politie heeft bevestigd dat het om de ontmanteling van een drugslab gaat.
Onderzoek van experts moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt.

De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 32 en 39 jaar zonder bekende woon- of verblijfplaats. Zij zijn opgesloten en zullen worden verhoord over hun betrokkenheid bij het lab. 

Een bijdrage van Alwin Winkel


De Haandrik: Citroën onherstelbaar beschadigd

De bestuurster van een Citroën C1 beleefde zaterdagavond een angstaanjagend avontuur, toen ze op de Haandrik in Holtheme vlak na het bruggetje nabij de Hooiweg de macht over het stuur verloor en haar auto met zware schade rechts van de weg tot stilstand kwam.
De vrouw werd in een ambulance op letsel gecontroleerd.


Zaterdag 31 oktober 2020

Ommen: dollemansrit eindigt in weiland

Een 33-jarige vrouw uit Almelo is zaterdagmiddag rond kwart voor twee gearresteerd nadat ze crashte op de Stationsweg op het stuk weg tussen De Schammelte en de Schapenallee. De bestuurster reed in de richting van Ommen - volgens omstanders met hoge snelheid.
Vlak voorbij De Schammelte verloor ze de macht over het stuur: de auto kwam rechts op het fiets- en voetpad, plette daar een lantaarnpaal en een tv-verdeelkast en stak de Stationsweg over, opnieuw over een fiets- en voetpad gepasseerd, schampte een flinke eik, waarna de wagen via een heg in het naastgelegen weiland terecht kwam.
Miraculeus genoeg werden er geen fietsers, voetgangers of andere weggebruikers geraakt.

Ondanks de hachelijke rit bleef de bestuurster fysiek ongedeerd. Wel bleek ze behoorlijk onder invloed te zijn. De politie hield de brokkenpilote aan en sloeg haar in de boeien. Ze werkte niet bepaald mee en de agenten moesten haar de auto in ‘helpen’. Daar bleef de vrouw zo lastig dat alvorens naar het bureau te vertrekken haar ook nog een spuugmasker werd omgedaan.
Een man die aangaf de eigenaar te zijn van de auto, vertelde dat de vrouw geen rijbewijs heeft en geen toestemming had om de auto mee te nemen. Hij zei de sleutels van de BMW kwijt te zijn en dat, toen iemand de reservesleutels bij een nabijgelegen hotel bracht, de vrouw ze in handen kreeg.
De politie kan dit verhaal op het moment nog niet bevestigen.

Een bijdrage van de Ommenaar

Vrijdag 30 oktober 2020


Donderdag 29 oktober 2020


Woensdag 28 oktober 2020

Hardenberg: Mercedes brandt uit op de Hardenbergerweg
Woensdagavond rond twintig over zes kreeg de brandweer van Hardenberg en van Bergentheim opdracht naar de Hardenbergerweg te rijden aangezien daar een auto in brand stond. Nu kent Hardenberg twee Hardenbergerwegen: de ene loopt richting Mariënberg en de andere naar Gramsbergen. De brandende auto -een Mercedes C200 met Duitse kentekenplaten- bleek op de tweede te staan en wel bij de kruising met de Westeindigerdijk.
De bestuurster reed in de richting van Gramsbergen, toen de auto vlam vatte. Ze bleef ongedeerd, maar was hevig geschrokken; de auto brandde nagenoeg volledig uit.
Berger Autax mocht het aan het asfalt vastgebakken voertuig opruimen.

Dinsdag 27 oktober 2020

Zweeloo: woonboerderij met rieten dak volledig afgebrand
Rond kwart voor vijf dinsdagmiddag werd een schoorsteenbrand gemeld aan Het Klooster in Zweeloo. Een minuut later werd al opgeschaald naar 'middelbrand', om 16:50 naar 'Gote Brand' en om 17:29 naar 'Zeer Grote Brand'.
De vuurzee bleek niet meer in te dammen; het gehele pand ging in vlammen op
Onderste foto: het dinsdag afgebrande pand in betere tijden
dw_main
Een bijdrage van van Oost Media


Rijssen: buit inbraak fietsenwinkel snel achterhaald
Een inbraak in rijwielhandel Bike Totaal Bloemendal aan de Banisweg leverde twintig racefietsen op, maar de criminelen hebben er niet lang plezier aan beleefd.
Ze braken de voordeur open en gingen er met de fietsen (winkelwaarde 100.000.-) vandoor in een witte VW Transporter vandoor, maar die auto met buit - maar zonder de dieven- werd al na een half uur door de politie gevonden.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Maandag 26 oktober 2020

2e Exloërmond: man zwaargewond door bedrijfsongeval
Een man is maandagmorgen zwaargewond geraakt ten gevolge van een ongeval bij een bedrijf aan het Zuiderdiep.
Volgens onbevestigde berichten zou de man bekneld hebben gezeten in een transportband.
Een bijdrage van van Oost Media

 


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.