Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


September 2020
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 6 september 2020

Neuenhaus (D): twee auto's door brand verwoest
Twee personenauto's zijn in de nacht van zaterdag op zondag uitgebrand bij een bouwlokatie op de plaats waar voorheen meubelzaak Smoor gevestigd was. De brandweer van Neuenhaus en van Lage werd rond tien voor drie gealarmeerd vanwege brand in een gebouw, maar bij aankomst aan de Veldhausener Straße bleek dat het om brand in twee geparkeerde auto's ging, die vlak bij de bouwlokatie stonden.
Nadat de vlammen met succes bestreden waren, forceerden de brandweerlieden de kofferbak en de motorkap van de wagens om eventuele brandhaarden te kunnen blussen.
De politie onderzoekt de zaak.
Foto's: Feuerwehr


Erica: zijmuur van woning ingestort

Aan de Verlengde Vaart ZZ in Erica is zaterdagavond een zijmuur van een vrijstaande woning ingestort.
De brandweer zette meerdere wagens in en zette de directe omgeving af vanwege instortingsgevaar.
Enkele honden, die zich in het pand bevonden, zijn in veiligheid gebracht.
De oorzaak van de instorting is nog niet duidelijk.

Een bijdrage van van Oost Media

Zaterdag 5 september 2020

De Wijk: Polo tegen boom aan de Hessenweg

Zaterdagmiddag tegen kwart over een werden politie- ambulance en brandweerpersoneel verzocht zich met de nodige spoed naar de Hessenweg bij De Wijk te begeven, aangezien daar een auto tegen een boom gebotst was.
Bij aankomst van de hulpverleners -waaronder ook een MMT- vond men nabij de Schiphorsterweg een totaal vernielde blauwe Volkswagen Polo, die met de rechterzijde hard tegen een boom geklapt was.
Voor zover bekend zijn twee slachtoffers uit het wrak bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.Vrijdag 4 september 2020

Almelo: vrouw naar ziekenhuis na aanrijding
Vrijdagmorgen om ongeveer 11:40 uur is op de kruising van de Bornerbroeksestraat met de Kleine Bunder een aanrijding gebeurd, waarbij twee personenauto’s waren betrokken.
De grijze auto stak van de Bornerbroeksestraat over naar de Kleine Bunder teken, maar kwam daarbij in botsing met de zwarte auto die op de Kleine Bunders reed. 
Door de klap schoot die over een vluchtheuvel en reed en passant  een verkeersbord tegen de vlakte. 
Een vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanDonderdag 3 september 2020

Hollandscheveld: drugslab in aanbouw aan de Barsweg ontmanteld
De politie heeft donderdag achter op het erf van een boerderij aan de Barsweg in Hollandscheveld een drugslab in aanbouw aangetroffen.
Daarbij zijn twee mannen aangehouden op verdenking van het opzetten van een drugslab.
Het lab was nog niet in werking. Wat er in dit lab geproduceerd moest worden, is onderdeel van het onderzoek.

Vanwege de aanwezigheid en het opruimen van gevaarlijke chemicaliën, die bij de productie van synthetische drug gebruikt worden, is ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) daar aanwezig.
Rond 16:00 uur werd begonnen met de ontmanteling van het lab.

Woensdag 2 september 2020

De Krim: zware kop-staartbotsing op de Hoofdweg

Politie en ambulances reden woensdagmiddag tegen half zes met toeters en bellen naar De Krim, waar op de Hoofdweg ter hoogte van de Dommerswijk een verkeersongeval was gebeurd.
Het bleek te gaan om een flinke kop-staartbotsing. Het ongeval ontstond toen de bestuurster van een blauwe Volvo V40, die richting Coevorden reed, niet in de gaten had, dat een voor haar rijdende groene Volkwagen Lupo afremde om linksaf de brug op te rijden in de richting van de Dommerswijk.
De Lupo, bestuurd door een jonge man, werd door de klap een stuk korter. Deze auto kwam met de neus tegen de brugleuning tot stilstand.
Ook de Volvo V40 liep flinke schade op.
Twee betrokkenen zijn in een ambulance gescheckt.
De bestuurder van de Lupo had een bloedende wond aan zijn mond, maar verder leek het letsel mee te vallen.Dalerpeel: terreinwagen brandt uit tijdens proefrit

Woensdagmiddag tegen drieën kreeg de post Zwinderen bevel naar de Berkmeerweg in Dalerpeel te rijden, aangezien daar een auto in brand zou staan. Dat er weinig te redden zou zijn was al snel duidelijk: de rookwolken waren kilometers ver te zien.

Het voertuig bleek niet op de Berkmeerweg te staan, maar op de J.B. ten Holteweg, die parallel aan de Berkmeerweg loopt.
De bestuurder van de auto -een medewerker van een autotechniekbedrijf- was bezig met een proefrit, omdat het brandstofsysteem van de Ford Ranger 4x4 volgens de eigenaar kuren vertoonde.
Hij rook een sterke diesellucht en constateerde dat er flink wat rook uit het motorcompartiment tevoorschijn kwam. Hij zette de wagen stil en wist nog enkele voorwerpen in veiligheid te brengen, voordat de wagen een prooi der vlammen werd.
De brandweer wist de vlammen rap te doven, maar de terreinwagen had inmiddels al onherstelbare schade opgelopen.Hellendoorn: inwoner van Hellendoorn na ongeval overleden

Woensdagmorgen tegen half elf is een 54-jarige man uit Hellendoorn met een Mini Cooper tegen een boom gebotst. De auto kwam op z’n kant in de bermsloot tot stilstand bij de kruising van de Steenhaarweg met de Coninckserveweg in Hellendoorn.
Het slachtoffer kon ondanks langdurige reanimatie niet meer tot leven gewekt worden. 

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Fikse aanrijding door keren op de N348

Een (verboden) poging om op de N348 bij Varsen te keren resulteerde woensdagmorgen rond 09:15 uur in een flinke aanrijding. Het ongeval gebeurde bij de zuidelijke oprit vanaf de Varsenerdijk (N340).
De bestuurder van een grijze Ford stond daar stil aan de zijkant van de oprit. Een automobiliste reed in haar Chevrolet de oprit op en zag de auto daar staan. Ze ging er van uit dat die daar ook zou blijven staan. Toen zij eenmaal was ingevoegd op de hoofdrijbaan draaide de bestuurder van de Ford plots de weg op. De vrouw kon een aanrijding niet meer voorkomen en de Chevrolet raakte de Ford hard in de linkerflank.
Wonder boven wonder bleef haar letsel bij een pijnlijke duim.
De bestuurder van de Ford bleef ongedeerd, evenals twee kinderen, die in de Chevrolet zaten. De kids kregen een troostbeertje, dat wonderen tegen de schrik deed.

Beide auto’s liepen behoorlijk wat schade op. De grijze Ford, een topuitvoering van de nieuwste Fiesta, raakte aan de linker zijkant zwaar beschadigd. De schade aan de Chevrolet lijkt op het eerste gezicht minder ernstig, maar ook daar zal ongetwijfeld nog verborgen schade aan het licht komen.
Een bijdrage van de Ommenaar


Meppen (D): grafsteen van graf gestolen
Een opmerkelijk politiebericht vandaag:
tussen 11 juli en afgelopen vrijdag is een roodachtig-bruine gedenksteen van ca 40x80 cm van een graf op het Sommerfeldkerkhof in Meppen (Emsland) gestolen.
De politie zoekt getuigen.Dinsdag 1 september 2020

Nijverdal: Volkswagen uitgebrand aan de Hendrik Wormserstraat

De brandweer werd in de nacht van maandag op dinsdag om even na tweeën gealarmeerd in verband met een auto, die op een parkeerplaats aan de Hendrik Wormserstraat in Nijverdal in de fik stond.
De Volkswagen stond al volledig in brand, toen de spuitgasten arriveerden. Een Mercedes-busje van een dakdekkersbedrijf, dat enkele meters verderop stond, liep door de stralingshitte schade op in de vorm van gesmolten kunststof onderdelen.
De politie sluit niet, dat er sprake is van brandstichting.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Emlichheim (D): overstekende E-biker aangereden door motorrijder
Maandag om 18:00 uur deed zich op de Wilsumer Straße in Emlichheim een ernstig verkeersongeval voor, waarbij een Nederlandse motorrijder lichte verwondingen opliep en een 70-jarige E-bikebestuurder uit Emlichheim zwaar letsel.
Ze reden op de B403 in de richting van Wilsum. De motor botste op de achterzijde van de E-bike, toen die de weg overstak. Zowel de motorrijder (uit Fleringen NL) als de E-biker zijn per ambulance naar de Euregiokliniek in Nordhorn overgebracht.
De firma Kronemeyer haalde de beschadigde Yamaha RP11, bouwjaar 2004 op.
De politie vraagt getuigen zich te melden via 0049 5943 92000

Maandag 31 augustus 2020

Emlichheim (D): bejaarde vrouw op E-bike door auto geschept
Maandagmorgen rond kwart over tien is een 84-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt op de Volzeler Mühlenweg in Emlichheim.
De vrouw stak met haar E-bike pardoes de weg over en werd daarbij geschept door een auto, die door een 60-jarige vrouw bestuurd werd.
De 84-jarige vrouw liep zeer ernstige verwondingen op, toen ze viel.
Het slachtoffer is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht.


Schoonoord: loods boerderij in de as gelegd
Even na zevenen maandagmorgen werd alarm geslagen voor de brandweer, aangezien een grote loods aan de Tramstraat in brand stond.
In de loods waren onder andere landbouwmachines, gereedschap en een flinke voorrad stro aanwezig. Vooral het stro bleek moeilijk te blussen.
Het bluswater moest uit het Oranjekanaal aangevoerd worden.
Het gebouw ging verloren. De brandweer moest zelfs woensdag 2 september nog nablussen.
Een bijdrage van van Oost Media


Haselünne (D): jonge man vindt de dood op de B213
Tegen drieën in de nacht van zondag op maandag is een achttienjarige automobilist om het leven gekomen.
De jonge man reed op de B213 in de richting van Lingen, maar verloor de macht over het stuur, waarop zijn Fiat Punto tegen een boom links van de weg klapte.
Het slachtoffer overleed ter plaatse.
De politie vermoedt dat een te hoge snelheid een rol speelde bij het ongeval.


Nieuw Heeten: twee auto's total loss op de N332

Maandagmorgen 31 augustus zijn een security bestelbusje en een Audi personenauto zwaar beschadigd ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de Poggebeltweg met de Holterweg (N332) in Nieuw Heeten.
Het busje had net een andere auto ingehaald en was weer terug op de eigen weghelft, toen de Audi van de Poggebeltweg de Holterweg (N332) op reed, maar de bestuurder het busje over het hoofd zag, met de aanrijding als gevolg.
De bestuurder van de Audi is naar een ziekenhuis overgebracht. 

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

 
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.