Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


September 2020
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 13 september 2020
Zaterdag 12 september 2020

Klazienaveen: broei in kippenmest leidt tot begin brand

In een schuur aan het Van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen is aan het begin van de avond brand uitgebroken.
In de schuur was -naast landbouwvoertuigen- mest opgeslagen. De mest is volgens een woordvoerder van de brandweer gaan broeien, wat de brand heeft veroorzaakt.
Omdat vlak bij de brandende schuur kippenschuren staan, schaalde de brandweer voor alle zekerheid op.

Een bijdrage van van Oost Media


Coevorden: politie-onderzoek in woning aan de Schoolstraat na vondst gewonde (update)

Zaterdagmiddag is na een melding een zwaargewonde 35-jarige man -de bewoner van het pand- aangetroffen in een woning in de Schoolstraat in Coevorden. Deze man is voor verdere medische behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.
De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een uitgebreid onderzoek in de woning ingesteld. Ook is een buurtonderzoek gehouden.

Een bijdrage van van Oost Media


Vrijdag 11 september 2020

Nijverdal: drie auto's beschadigd door dubbele aanrijding op de Rijssensestraat

Vrijdag rond het middaguur kwamen een Opel Meriva en een Porsche met elkaar in botsing op de kruising van de Rijssensestraat met de Noetselerweg in Nijverdal.
De bestuurder van de Porsche 986 cabrio wilde van de  Rijssensestraat linksaf slaan naar de Noetselerweg, maar zag de tegenligger over het hoofd, met de eerste botsing als gevolg.
De bestuurder van een Opel Astra die achter de Porsche reed, kon niet tijdig stoppen en botste tegen de achterzijde van de Porsche.
Eén persoon liep letsel op.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


N48: kettingbotsing in file door vrachtwagen met pech
Tegen de middag werd een 'verkeersongeval letsel'gemeld dat gebeurd was op de N48 bij Balkbrug. Er bleek een kettingbotsing te zijn gebeurd tussen de aansluiting met de N377 en de N36. Er waren drie personenauto's en een busje bij betrokken. Er vielen geen gewonden.
Het ongeval gebeurde in de staart van een file, die was ontstaan toen een vrachtwagen, die richting Ommen reed, pech kreeg en op de rijbaan tot staan kwam

Donderdag 10 september 2020

Ommen: brand in zaagselcontainer valt gelukkig mee

De brandweer werd dondersag rond het middaguur met spoed opgeroepen naar het bedrijf Plastiform aan de Nieuwelandstraat in Ommen. Daar worden al tientallen jaren tafelbladen, bureaubladen, baliebladen en panelen voor de meubelindustrie en interieurbouw gefabriceerd.
Volgens een medewerker van het bedrijf was er een zeer klein brandje ontstaan op een zaagtafe en het afzuigsysteem blies het materiaal naar de zaagselcontainer. Het personeel schakelde direct dat systeem uit en koppelde de container af.

In afwachting van de brandweer werden de container en het pand waar deze vlak naast staat met handblussers en een brandslang gekoeld.
De brandweer van Ommen kwam met spoed naar het achterterrein vanaf de Strangeweg.
Na onderzoek met een warmtebeeldcamera bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. Nadat het afdekzeil werd verwijderd en het blaaskleed was opengesneden, bleek de temperatuur in orde en er geen vuur meer te zijn.

Een bijdrage van de Ommenaar

Nordhorn (D): automobilist zwaargewond door aanrijding
Woensdagmiddag werd een 69-jarige automobilist zwaargewond ten gevolge van een verkeersongeval op de Lingener Straße in Nordhorn.
De man kwam door onopgehelderde oorzaak met zijn Renault in een bocht naar links van de weg en botste op de rondweg tegen een vrachtwagen, bestuurd door een 55-jarige man.
Die bleef ongedeerd, maar de 69-jarige automobilist helaas niet. De 81-jarige vrouw, die als passagier in de Renault zat, liep licht letsel op.
De vrachtwagenchauffeur kon na de gebruikelijke formaliteiten de rit voortzetten.
De schade wordt geschat op 10.500 Euro.

Woensdag 9 september 2020

Emlichheim (D): licht letsel, maar zware schade

Woensdagmiddag even na vieren is op de Coevordener Straße (B403) ter hoogte van het Westerfeld -net buiten de bebouwde kom van Emlichheim- een verkeersongeval gebeurd.
De 71-jarige bestuurster van een Kia Vengo reed van het Westerfeld de B403 op, maar zag een naderende Opel Corsa over het hoofd.
Bij de botsing liepen de Corsabestuurster (40) en één van haar twee kinderen licht letsel op; de bestuurster van de Kia en het andere kind bleven weliswaar fysiek ongedeerd, maar verkeerden in shocktoestand.
De 40-jarige vrouw en haar twee kinderen (6 en 4 jaar oud) zijn per ambulance naar de Euregioklinik in Nordhorn gebracht.
Autohaus Kronemeyer haalde de autowrakken op.Hardenberg: flinke botsing op de Haardijk
Twee auto's liepen woensdagmiddag tegen drieën zware schade op, toen ze in elkaars vaarwater geraakten op de met verkeeerslichten beveiligde kruising Haardijk - Blanckvoortallee - Koningsspil.
Een Peugeot 208 reed vanaf de Koningsspil de kruising op en werd daarbij vol in de rechterfiank geraakt door een Citroën Berlingo, die over de Haardijk (N343) in de richting van Slagharen reed.
De bestuurder van de Berlingo kwam er zonder kleerscheuren vanaf; de man uit de Peugeot ging na een eerste medische check met de ambulance mee naar het ziekenhuis.
Beide auto's moesten worden weggesleept.Haren (D): automobilist zwaargewond door kop-staartbotsing met landbouwvoertuig
Tegen half elf dinsdagavond liep een 30-jarige automobilist zwaar letsel op bij een aanrijding op de B408 bij het Duitse Haren.
De man reed in zijn Citroën in de richting van de Nederlandse grens, maar schatte waarschijnlijk de snelheid van een voor hem rijdende tractor met aanhanger verkeerd in.
Hoewel hij nog vol op de rem ging, kon hij een aanrijding niet meer voorkomen.
De materiële schade bedraagt ca 7.000 Euro.


Hoogeveen: twee auto's van zanger door brand verwoest

Twee auto’s -een Audi Q5 en een Renault Twingo- van het gezin van zanger René Karst zijn rond half drie in de nacht van dinsdag op woensdag uitgebrand.
De personenauto’s stonden op de oprit van hun woning aan de Raadhuisstraat. Het gezin werd wakker van het autoalarm.
Het dak van Pedicuresalon Voetique vatte ook vlam.
Het was niet de eerste keer dat de eigenaar gedupeerd werd door brandstichting: op 20 mei vloog ook een auto van de zanger in brand.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Dinsdag 8 september 2020

Gramsbergen: bromscooterbestuurder gewond door botsing tegen terreinwagen

Rond tien over half vijf dinsdagmiddag werd gemeld dat er een verkeersongeval gebeurd was op de Hoge Esch in Gramsbergen.
De aanrijding, waarbij een bromscooterbestuurder gewond geraakt was, bleek echter nabij de overgang van De Esch naar de Hardenbergerweg plaatsgevonden te hebben.
De SYM bromscooter, die richting dorpscentrum reed, was volgens de tegenpartij na de flauwe bocht midden op de weg tegen de zijkant van een Toyota Tundra terreinwagen gereden, waardoor aan de auto over een flinke lengte schade ontstond en de linker buitenspiegel sneuvelde.
De bromfiets had zware schade.
De bromscooterbestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.Donderdag 10 september waarschuwingsdag in Duitsland
Donderdag 10 september wordt in de gehele Bondsrepubliek een waarschuwingsdag gehouden.
Daarbij zullen bij wijze van test waarschuwingsapps piepen, sirenes huilen, radiozenders hun programma’s onderbreken en testwaarschuwingen op digitale displays verschijnen.
Het waarschuwingssignaal begint om 11:00 uur en duurt tot 11:20 uur
Het doel is de bevolking op dit soort waarschuwingen attent te maken.


Wilsum (D): melktanker gekanteld: beek verontreinigd met melk en dieselolie
Maandagavond tegen elven is een melktankwagen door nog onopgehelderde oorzaak van de Uelsener Straße (B403) geraakt en gekanteld.
De 42-jarige bestuurder, die onder invloed van alcohol verkeerde, liep licht letsel op.
Door de beschadigingen aan de oplegger stroomden duizenden liters verse melk en honderden liters dieselolie een nabijgelegen beek in.
De rijbaan was ten gevolge van de bergingswerkzaamheden urenlang afgezet

Maandag 7 september 2020

Linde: vrouw naar ziekenhuis na botsing op de Burgemeester Jansstraat
Rond 19:15 uur zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Burgemeester Jansstraat met de Zuiderweg in Linde.
Voor zover bekend reed een Hyundai Kona SUV van de Zuiderweg de kruising op en kwam daar in aanraking met een Renault Twingo, waar twee vrouwen in zaten. Laatstgenoemde kwam aan de overzijde van de kruising tegen stenen paaltje en een boom en kantelde in de bermsloot.
Beide vrouwen zijn in een ambulance gecontroleerd; één van hen ging mee naar het ziekenhuis.
De mannelijke bestuurder van de Kona bleef ongedeerd.
De Twingo was zwaarbeschadigd; de tien maanden oude Kona had minder schade.
Er zijn plannen om de onoverzichtelijke kruising te voorzien van spiegels.


Almelo: meerdere gewonden bij botsing op de H R Holstlaan

Maandagmiddag om 13:10 uur  werden hulpverleners gealarmeerd vanwege een ‘ongeval met letsel’ op de met verkeerslichten beveiligde kruising van de Henriëtte Roland Holstlaan met de Ambachtsstraat. Er waren meerdere gewonden.

De verkeersongevallenanalyse stelde ter plaatse om onderzoek in, aangezien één van de bestuurders waarschijnlijk het stoplicht genegeerd heeft.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Ommen: auto ramt gevel bakkerij

Een automobiliste is maandagmorgen per ongeluk met haar auto naar voren geschoten vanuit een parkeerplaats aan de Varsenerstraat.
De wagen reed tegen de pui van bakkerij Van der Most in de binnenstad van Ommen. De stootbanden vormden geen hindernis voor de vierwiel aangedreven Daihatsu.
Gelukkig liep er niemand in de baan van de auto.
De auto raakte fors beschadigd en het gebouw liep scheuren op. Een klapbord raakte ook beschadigd.
De bakkerij kon gewoon open blijven, maar het was natuurlijk wel even flink schrikken.

Een bijdrage van de Ommenaar
 
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.