Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


April 2021
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 2 mei 2021

Gramsbergen: brandweer rukt uit voor uit het nest gevallen uiltjes

Even na enen zondagmiddag werd de brandweer van Gramsbergen verzocht naar de Osseweide in Gramsbergen te rijden omdat daar een dier in nood zou verkeren.
Twee vrijwilligers van de DAR dierenambulance stonden daar de brandweer op te wachten met twee ransuilkuikens, die uit het nest waren gevallen. Twee meisjes hadden de vogels gevonden en de dierenambulance gebeld.

Er werd besloten de uilskuikens met de hoogwerker weer in het nest terug te zetten, maar dat plan viel in duigen, omdat de hoogwerker niet op gras mag afstempelen. De jonge vogels gingen daarom mee met de dierenambulance.
Zaterdag 1 mei 2021

Huis ter Heide: vrijstaande woning door brand verwoest

Vrijdagavond rond kwart over tien werd alarm geslagen voor de brandweer vanwege brand in een vrijstaande woning aan de Kolonievaart (N919) in Huis ter Heide.
Bij aankomst werd duidelijk dat het om een forse uitslaande brand ging en er werd dan ook al binnen tien minuten opgeschaald naar 'Grote Brand'.
Helaas viel het pand niet meer te redden.
Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 30 april 2021

Coevorden: zoekactie naar drenkeling in de Klinkenvlierse plas

Vrijdagmorgen werden diverse hulpverleningsdiensten verzocht zich naar de Johan Plasweg te begeven na de vondst van een verlaten damesfiets op het strand van de Klinkenvlierse Plas. Er werd ernstig rekening mee gehouden, dat er iemand in het water in problemen verkeerde -of erger. Een duiker en een sonarboot zochten de (in het diepste deel 17 meter) diepe plas af, maar de zoekactie bleef vruchteloos. Rond half elf werd de actie gestaakt.Anloo: auto ramt boom; bestuurder ongedeerd

Op de Annerweg in Anloo is in de nacht van donderdag op vrijdag rond half één een auto tegen een boom gereden.
Brandweer Annen, een ambulance en de politie kwamen naar de opgegeven locatie.
De bestuurder was inmiddels al uit de auto en is op letsel onderzocht in de ambulance. Ziekenhuisopname bleek niet nodig.
De brandweer van Annen heeft de auto veilig gesteld en berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de onherstelbaar beschadigde auto opgehaald.
Een bijdrage van van Oost Media

Donderdag 29 april 2021

Buinen: auto slipt uit de bocht

Waar de Buinerstraat  over gaat in de Kanaalstraat tussen Buinen en Buinerveen is donderdagavond een auto van de weg geraakt, over een paal gereden  en op de rand van de sloot blijven hangen.
Het slachtoffer werd in een ambulance gecontroleerd op letsel en is meegenomen naar een ziekenhuis.

Een bijdrage van van Oost Media


Rijssen: fietsster gewond door aanrijding op rotonde

Donderdag tegen 18:15 uur  is een fietsster op de rotonde Karel Doormanstraat –Markeloseweg aangereden door een auto, die de rotonde opreed. De fietsster is met spoed  naar een ziekenhuis overgebracht.
De auto liep lichte schade op.

Een bijdrage van Jan Wilem Klein HorstmanLaar (D): bouw brandweerkazerne gestart
Na een jarenlange opleidingsfase telt de brandweer Laar nu inmiddels 31 leden.
Zo’n drie jaar na de officiële oprichting van de Ortsfeuerwehr Laar  (1 januari 2018) startte afgelopen maandag de bouw van de nieuwe kazerne aan de Hauptstraße in Laar
Als het gebouw gereed is, kunnen er drie voertuigen in het gebouw met een oppervlakte van 500 m² gestald worden.
In het gebouw bevinden zich dan ook een leslokaal, sanitaire voorzieningen en kleedkamers
Als de bouw volgens plan verloopt, kan de brandweer van Laar het pand met de kerst betrekken.
Foto 1: Samtgemeinde Emlichheim, foto's 2 en 3: U S Media

Woensdag 28 april 2021

A1: kettingbotsing bij Enter
Woensdag rond half twaalf waren drie vrachtwagens, een bestelbus en een  personenauto betrokken bij een kettingbotsing op de A1 bij Enter. Een trekker met een bulkoplegger was achter op een bakwagen met aanhanger met containers gebotst.
Een bestelbus, die achter de trekker met bulkoplegger reed, kon niet meer tijdig remmen en botste op de achterzijde van de bulkoplegger.

De vrachtwagen daar achter -een trekker met huifoplegger- remde wel op tijd, maar de auto die daar weer achter reed, niet. Die botste achterop de trekker met huifoplegger.
Voor zover bekend zijn er geen gewonde gevallen bij het ongeval..Het ongeval gebeurde naast de wegwerkzaamheden.
Eén vrachtwagen, de personenauto en de bestelbus moesten met flinke schade worden afgesleept door een bergingsbedrijf.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Witte Paal: vrachtwagen met betonstaalmatten gekanteld; rotonde gedeeltelijk versperd.

In het begin van de woensdagavond is een trekker met oplegger geladen met betonwapeningstaal gekanteld op rotonde De Witte Paal (N34-N36). De chauffeur is in de ambulance behandeld.

Het is niet mogelijk van de N34 naar de N36 richting Almelo te rijden; verkeer wordt omgeleid via de rotonde bij Ommerkanaal en dan weer de N36 in zuidelijke richting op. Ook verkeer van de zuidelijke N36 kan niet afslaan naar de N34 richting Hardenberg en moet richting Ommen en dan via de N48 en de N343.
Naar verwachting zal de berging in de loop van de avond plaats vinden. Mogelijk wordt de rotonde dan helemaal afgesloten.


Dinsdag 27 april 2021 (Koningsdag)

Slagharen: blusgroep blust bermbrandjes
Dinsdag om18:03 uur volgde de tweede alarmering voor de blusgroep Slagharen: nu vanwege een bermbrand aan de Witmandwarsweg in Slagharen.
Het bleek op enkele plaatsen langs een droge sloot te branden, maar de vlammen vertrokken snel bij het zien van de hoge-drukstraal.
Een stuk verderop -een eindje van de Witmanweg- brandde een slootkant eveneens,dus die locatie werd ook even aangedaan.


Borger: brandweer bevrijdt jongetje uit fotobord

Bij het Hunebedcentrum aan de Bronnegerstraat in Borger raakte dinsdagmiddag een jongetje met z’n hoofd bekneld in een fotobord.
Het is de bedoeling dat je je hoofd achter het gat houdt om een foto laten te maken.
Het ventje dacht er echter anders over en stak zijn hoofdje er doorheen, maar kon niet meer terug.
De brandweer van Borger lost het probleem op door een deken om het hoofd van het knaapje te wikkelen en vervolgens het gat met een zaag groter te maken.
Na de geslaagde operatie werd het –ongedeerde- kind verrast met een “good bear” van de brandweer.
Volgens omstanders was dit niet de eerste keer dat dit gebeurde

 


De Krim: brand in schuur aan de Coevorderweg
Het was voor een gezin aan de Coevorderweg in De krim een onplezierig begin van Koningsdag: er bleek rond half zeven brand te zijn uitgebroken in de opslagschuur achter hun woning en nabij kippenschuren.
De blusgroep Slagharen was er zeer snel bij en ging de vlammen voortvarend te lijf, zodat de schade binnen de perken bleef.
De voorraad bluswater in de tankwagen uit Hardenberg hoefde niet aangesproken te worden.


Maandag 26 april 2021

Holten: brand slaat over van overkapping op dak
De brandweer reed maandag rond 13:40 uur uit naar een woningbrand aan de Okkenbroekseweg.
Ter plaatse bleek er brand te zijn uitgebroken onder een overkapping en die was overgeslagen naar het dak van de boerderij.

Een buurtbewoner die de rook zag waarschuwde zijn  buren die de brand te lijf gingen met water uit een vijver en ze slaagden er in de vlammen grotendeels te doven
De overkapping is volledig zwartgeblakerd.
De brand is mogelijk het gevolg van kortsluiting.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Meppen: Harry krijgt zijn verdiende loon!

Maandagmorgen is Harry Smit koninklijk onderscheiden door burgermeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden.
Harry is al meer dan 33 jaar lid van korps De Krim, maar omdat hij vorig jaar is verhuisd van het Overijsselse De Krim naar het Drentse Meppen moest hij noodgedwongen stoppen met zijn brandweeractiviteiten voor korps De Krim.
Maar naast zijn lange staat van dienst als vrijwillig brandweerman van korps De Krim heeft Harry nog allerlei andere vrijwillige activiteiten vervuld zoals zijn bijdrage aan de jeugdbrandweer Coevorden, LOTUS-vereniging Coevorden en omstreken, Oranjevereniging  De Krim en is hij al meer dan 40 jaar lid van de EHBO verenigingen.
Daarmee heeft hij deze onderscheiding dan ook dik verdiend.

Harry werd vanmorgen verrast door zijn collega’s uit De Krim met een sirene serenade!
Op de foto rolt Harry symbolisch zijn laatste slang op en wordt hem op een later tijdstip dit jaar nog een afscheidsfeest aangeboden mits de coronapandemie dit toelaat.Nordhorn (D): E-fietsster zwaar gewond door aanrijding
Zondagmiddag tegen half zes liep de 54-jarige bestuurster van een e-bike zware verwondingen op ten gevolge van een aanrijding op de Heseper Weg.
De vrouw wilde linksaf slaan naar de de Hoppmanns Kamp, maar zag daarbij een haar tegemoet komende auto over het hoofd en werd aangereden.
De negentienjarige automobilist bleef ongedeerd.
De materiële schade wordt geschat op 3.000 Euro.


Coevorden: tuinhuisje brandt af aan de Celine Kuypersstraat
De Coevorder brandweer werd maandagmorgen om vijf voor negen gealarmeerd vanwege een 'brand bijgebouw'aan de Celine Kuypersstraat.
De prio-2 melding werd even later (09:04 uur) opgehoogd naar prio 1.
Vanaf de nabijgelegen Wethouder J B Hemelweg was tussen de struiken aan de rand van de woonwijk een flinke hoeveelheid rook te zien.
Er bleek een tuinhuisje in een achtertuin in brand te staan en de stinkende rook dreef laag over de J B Hemelweg het industrieterrein in.
Het gebouwtje is volledig afgebrand.
Foto's: Peter Kramer


Hoogstede (D): goederentrein raakt auto op overweg
De bestuurster van een VW Golf en haar twee kinderen hadden vanmorgen alle geluk van de wereld. De vrouw reed op de Wilsumer Straße in Hoogstede richting Wilsum toen ze op de overweg (zonder spoorbomen) tegen een goederentrein van de Bentheimer Eisenbahn botste. De drie liepen gelukkig slechts licht letsel op en zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. De trein raakte de Golf aan de voorzijde. Het duurde uiteraard even voor de trein stilstond.
De auto was total loss; de trein had geen schade.
Moglijk was de laagstaande zon de oorzaak dat de vrouw de knipperlichten niet heeft zijn branden.
De trein bleek overigens geen gevaarlijkr stoffen te vervoeren, maar huishoudelijk afval uit Italië met als bestemming de EVI in Laar (D),.

Zondag 25 april 2021

Emmen: sauna in brand aan de Holtstraat
Aan de Holtstraat in Emmen (Weerdinge) vatte zondagmiddag een sauna achter een vrijstaande woning vlam.
De zwarte rookwolken waren al van verre te zien.
De Emmer brandweer en die van 2e Exloërmond slaagden erin de brand te blussen en voorkwamen dat de brand oversloeg op nabije bebouwing. De sauna brandde volledig af.
Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Een bijdrage van van Oost Media


Emmen: auto verwoest en bestuurder zwaargewond door ongeval op de N381
Op de N381 (Twee Provinciënweg) tussen Emmen centrum en de aansluiting met de N34 is zondagmorgen rond 05.00 uur een ernstig eenzijdig ongeval gebeurd. Een auto raakte van de weg, kantelde tegen een boom en tuimelde van het talud.
De zwaargewonde bestuurder en zijn passagier zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
De Peugeot 206 was total loss
Een bijdrage van van Oost Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.