Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Augustus 2021
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 29 augustus 2021

Rouveen: fietser ernstig gewond na aanrijding

Op de Klaas Kloosterweg West heeft zaterdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist. Hierbij is de fietser ernstig gewond geraakt en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Het ongeval ontstond toen de fietser vanaf een erf linksaf de Klaas Kloosterweg wilde op fietsen. Hierbij zag hij een auto dievan links  kwam over het hoofd. De man werd hard geraakt door de auto en vloog enkele meters door de lucht om vervolgens op de betonnen weg terecht te komen, zijn fiets kwam in de sloot tot stilstand. De zwaar beschadigde auto werd enkele tientallen meters verderop in de berm tot stilstand gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd maar was flink ontdaan.

De verkeersongevallendienst van de politie bracht nauwkeurig alle sporen in kaart voor het proces-verbaal. Tijdens deze werkzaamheden was de weg afgesloten voor al het verkeer. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak om de auto en de fiets af te voeren voor een eventueel vervolgonderzoek.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 28 augustus 2021

Emmen: politie-onderzoek na steekincident aan de Ekselerbrink
Rond 3 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een steekincident aan de Ekselerbrink in Emmen. Een man had daarbij ernstige verwondingen opgelopen. Er werden meerdere hulpdiensten ingezet, aan de Ekselerbrink, waaronder een Mobiel Medisch Team.
De politie doorzocht een bovenwoning, maar er is nog geen verdachte aangehouden. De politie vraagt mensen, die informatie hebben over dit steekincident, contact met haar op te nemen
Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 27 augustus 2021

Haarle: schuur prooi der vlammen

Vrijdagmorgen rond 6:00 uur brak brand uit in een schuur aan de Schippersweg in Haarle (gem. Hellendoorn).
Toen het eerste brandweervoertuig arriveerde, bleek de schuur van 20x15 meter al volledig in brand te staan en werd opgeschaald naar ”grote brand”. Ook werden er meerdere watertankwagens opgeroepen om over voldoende bluswater te kunnen beschikken.

In de schuur waren onder andere segways gestald en er was vlasstrooisel voor paardenstallen opgeslagen. Tevens werd het gebouw gebruikt voor de opslag van materiaal de plaatselijke Oranjevereniging.

Omdat de schuur na verloop van tijd instortte, werd blussen bemoeilijkt, maar met brandweerdrone Argus werden brandhaarden opgespoord. De schuur werd met een kraan gesloopt om effectiever te kunnen blussen. De schuur ging geheel verloren.
Brandweereenheden uit Hellendoorn, Nijverdal, Rijssen, Ommen en Luttenberg zijn ingezet om de brand te bestrijden

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 26 augustus 2021

Salzbergen (D): motorrijder (78) uit Emmen (NL) zwaargewond door aanrijding

Een 78-jarige Nederlander uit Emmen is woensdagmiddag rond kwart voor vier zwaargewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de Schüttorfer Straße (K 315) in Salzbergen.
De man wilde met zijn Kawasaki motor van de Mühlendamm de K 315 oversteken naar de Ahlder Damm, maar botste daarbij tegen de auto van een 44-jarige man uit Rheine die hij geen voorrang verleende.
Hij werd met een traumaheli naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.
De automobilist bleef ongedeerd.Zuidlaren: leegstaande boerderij in de as gelegd

Aan de Hogeweg in Zuidlaren brak in de nacht van woensdag op donderdag rond drie uur brand uit in een leegstaande boerderij.
Brandweereenheden uit Zuidlaren, Annen, Gieten, Eelde en de hoogwerker uit de stad Groningen werden opgeroepen voor de bluswerkzaamheden.
De brandweer heeft het vuur gecontroleerd uit laten branden.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk.
De politie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak

Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 25 augustus 2021

N375: fikse aanrijding op oversteek Defensieweg bij Ruinen: 2 gewonden

Wen zwarte VW Up!, die tegen de woensdagmiddag van de Defensieweg de N375 overstak, werd vol in de flank geraakt door een even zwarte Honda Civic., die op de N375 reed in de richting van Meppel.
Niet alleen de twee auto's liepen zware schade op (lees: total loss), ook de bestuurders kwamen er niet ongeschonden vanaf: beiden gingen per ambulance naar het ziekenhuis. Twee ambulances en een traumaheli werden opgeroepen.
De provinciale weg werd vanwege het sporenonderzoek tot ca een half uur in de middag in beide richtingen afgesloten,


Dinsdag 24 augustus 2021

Markelo: fietsster aangereden door afslaande vrachtwagen

Dinsdagmiddag tegen vijven werd een fietsster ernstig gewond door een aanrijding met een vrachtwagen op de kruising van de Irenestraat met de Goorseweg.

De vrachtwagen trok bij de verkeerslichten op en sloeg vanaf de Goorseweg rechtsaf de Irenestraat in, maar de fietsster bevond zich in de dode hoek, waardoor ze werd aangereden.
De fietsster is met zwaar letsel naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Twist (D): scooterrijder zwaargewond door aanrijding
Dinsdagmorgen tegen vijf uur is een 49-jarige scooterbestuurder zwaargewond geraakt ten gevolge van een aanrijding op het Rühlermoor in Twist.
Hij reed richting Meppen en werd van achteren aangereden door een VW Caddy, die bestuurd werd door een 41-jarige man, die geen letsel opliep.
De materiële schade wordt geraamd op 9.000 Euro.


Rheeze: onderzoek naar mogelijke mishandeling in de Oldemeijer

Een 33-jarige man uit Oldenzaal meldde zich maandag 23 augustus aan het einde van de avond (rond middernacht) bij een camping aan de Grote Beltenweg in Rheeze.
De man was gewond en zou in de uren ervoor zijn mishandeld en achtergelaten in een bosperceel in de omgeving. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen Mensen die maandag aan het einde van de middag of ’s avonds iets opvallends hebben gezien in Rheeze, Oud-Bergentheim en omgeving, wordt gevraagd om zich te melden. Alle informatie, hoe klein ook, kan het onderzoek helpen. Tippen kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000.
Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en waarom de man is mishandeld. Onderzoek zal daarover meer duidelijkheid moeten gaan geven. Er is vooralsnog niemand aangehouden.
De politie hecht eraan te melden dat deze zaak geen verband houdt met eerdere zedenincidenten in Rheeze, waarvoor aandacht is gevraagd.Achtervolging vanaf Hengelo eindigt in sloot bij Holten

De politie heeft maandagavond vanaf de A35 bij Hengelo achter een Duitse Opel aan gezeten. De auto ging bij knooppunt Azelo de A1 op en er af bij de afslag Holten/Markelo, vervolgde zijn weg door Holten, achtervolgd door meerdere politieauto's. Toen hij vanaf de Deventerweg-N344 de oprit naar de N332 nam, ging het mis. De bestuurder verloor de macht over het stuur, ramde met de zijkant van de auto een boom, schoot tussen twee bomen door van het talud af en belandde in een sloot.

De politie heeft de bestuurder aangehouden. Met de auto, die als gestolen stond geregistreerd in Duitsland, werd tijdens de achtervolging levensgevaarlijk gereden..
De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald en door de politie in beslag genomen

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Maandag 24 augustus 2021

Haarle: Volkswagen busje botst op Volkswagen personenauto
Maandagochtend  om 08:44 uur werden hulpverleners ontboden op de kruising Stationsweg met de Almeloseweg (N35) vanwege een aanrijding tussen een VW Transporter bedrijfsbus en een personenauto van hetzelfde merk.
De chauffeur van de bus wilde van de Stationsweg de Almeloseweg oversteken, maar zag daarbij de zwarte personenauto die op de N35 reed over het hoofd, met de botsing als gevolg.
De bedrijfsauto kantelde na het ongeval op de Stationsweg
De bestuurster van de zwarte personenauto is naar een ziekenhuis overgebracht.
De chauffeur van de bedrijfsbus is door de politie meegenomen voor een verhoor.
Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Gasselte: brand verwoest schuur
Een toevallig passerende automobiliste ontdekte tegen middernacht dat er brand woedde in een garage/schuur achter een woning aan de Gieterstraat tussen Gieten en Gasselte.
Ze waarschuwde de bewoners van de woning en belde 112.
De bewoners probeerden nog met een tuinslang de brand,  wat weinig zin had, omdat het bouwwerk al volledig in brand stond.
De brandweer van Gieten werd opgeroepen en even later ook de brandweer van Borger met een extra watertankwagen.
De oorzaak van de brand in nog onduidelijk.
Een bijdrage van van Oost Media 

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.