Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


December 2021
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 12 december 2021

Schuinesloot: kruipruimte van woning stroomt vol met aardgas
De blusgroep van Slagharen reed eind zondagmiddag met spoed naar de Rondweg in Schuinesloot, waar tijdens boren een gasleding was geraakt. Na aankomst werd met de viergasmeter een gevaarlijk hoge aardgasconcentratie gemeten. Gelukkig had de bewoner de elektriciteit in de woning uitgeschakeld, maar het lek bevond zich in een leiding voor de kraan en de gasstroom kon dus niet worden gestopt.
Het plan om de woning met de overdrukventilator gasvrij te blazen kon derhalve de kast in.
Vanwege het gevaar voor een ontploffing trokken de spuitgasten en de tankautospuit zich terug naar een veiliger plek en wachtten de komst van monteurs van de netbeheerder af.
Toen die arriveerden werd aan de hand van de gegevens in een laptop een gat gegraven op de plaats waar de leiding zich aan de overkant van de Rondweg zich zou bevinden. Er werd met schopppen stevig gegraven waarbij de brandweer een handje hielp, maar de gasleiding bleek niet op de berekende plaats te liggen. Na de computergegevens nog een keer te hebben bekeken kwam aan het licht dat er een fout bij het lokaliseren was gemaakt.
Gelukkig was net op tijd een minigraafkraantje gearriveerd, zodat het nieuwe gat sneller klaar was en de leiding afgesloten kon worden zodat de leiding gerepareed kon worden.


Borne: twee naast elkaar geparkeerde auto's uitgebrand: brandstichting?
Om even over vijven in de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer gealarmeerd, omdat er op een parkeerplaats aan de Aalscheer in Borne auto’s in brand stonden.
Een buurtbewoner die poolshoogte nam nadat hij wakker werd van een knal, ontdekte dat een geparkeerde auto vlak bij zijn houten tuinschuur  in brand stond,  Kort daarop sloegen de vlammen over op een ernaast staande auto en bedreigden de andere auto’s  op de parkeerplaats en de tuinschuur, maar de brandweer wist dit te voorkomen.
Aangezien de politie er rekening mee houdt dat de oorzaak brandstichting is, werden linten om de uitgebrande voertiuigen gespannen.
Rechercheurs van Team Forensische Opsporing zullen ter plaatse een onderzoek instellen
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Zaterdag 11 december 2021

Rouveen: brand in grote kapschuur geblust
Bij een loonbedrijf aan de Munnikeweg is zaterdag rond 16:45 uur brand uitgebroken
Het vuur ontstond in een kapschuur met daarin enkele machines en materieel.
De brand ging gepaard met dikke rookwolken die over de naastgelegen boerderijen trok.
Het dak van de schuur bestond uit asbestplaten  die uiteen spatten, waarbij deeltjes in de nabije omgeving terechtkwamen.
De brandweer schaalde snel op naar Grote Brand en naar Zeer Grote Brand. De brandweer van Staphorst kreeg daardoor hulp van de brandweer van Hasselt, Nieuwleusen, Zwolle en Dedemsvaart. Door deze snelle opschaling kon worden voorkomen dat een rietgedekte woning ten prooi viel aan de vlammen.
Volgens een woordvoerder van de brandweer zal men nog enige tijd bezig zijn met  nablussen en het onderzoek naar de verspreiding van het asbest.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend
dw_main


Wierden: auto in brand gestoken
Zaterdagmorgen om 07:47 uur werd gemeld dat er een auto in brand stond op de Burgemeestersdijk in Wierden. Toen de brandweer arriveerde stond de auto -een Seat-  al volledig in brand.
Het gaat zeker om brandstichting, aldus brandweer en politie.
De politie roept getuigen op die iets verdachts hebben gezien tussen 07:00 en  en  07:45 uur zich te melden bij de politie.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wierden: auto rijdt in scherpe bocht rechtdoor tegen boom

Rond half zeven vrijdagavond werden de hulpverleningsdiensten op de hoogte gebracht van een verkeersongeval op de Heijkampsweg in Wierden..Ze troffen een personenauto aan, die in een scherpe bocht  met de voorzijde op een boom was gebotst.
Hoewel er wrakstukken zelfs in een weiland beland waren, bleek de bestuurder niet in een ziekenhuis  behandeld te hoeven worden. Zijn auto was echter rijp voor de sloop.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Vrijdag 10 december 2021

Dedemsvaart: politie zoekt dader overval op de Lidl supermarkt (update)
De poltie zette vrijdagavond zeker zeven wagens en een helikopter in nadat er rond kwart over acht een overval gepleegd was op de Lidl aan de Zuidwolderstraat / Langewijk.
De dader werd door de politie omschreven als een stevige gespierde blanke man van ca 25 - 30 jaar oud, hij droeg een mondkapje en had een stoppelbaard.
Hij droegeen zwarte hoodie en droeg een capuchon over zijn hoofd.
.De overvaller heeft geld buitgemaakt. Hij is nog niet aangehouden.

Meer informatie over de overvaller en de overval


Borne: honderden liters dieselolie over het wegdek na aanrijding

Op de met verkeerslichten beveiligde kruising van de Amerikalaan met de Kluft in Borne zijn vrijdagmorgen rond half elf een Hyundai Tucson MPV personenauto en een kiepwagen met elkaar in botsing gekomen.
Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het ongeval had wel een staartje.
Ten gevolge van de botsing werd de brandstoftank van de kiepwagen beschadigd en liep er naar schatting  300 liter dieselolie over de kruising, die in verband hiermee afgesloten moest worden .
Het opruimen van de brandstof nam geruime tijd in beslag. Beide voertuigen moesten door een berger worden opgehaald.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 9 december 2021

N35: doorgaande weg afgesloten vanwege onderzoek na ernstig ongeval bij Wierden

De Nijverdalsestraat (N35) was donderdagmorgen bij Wierden in beide richtingen volledig afgesloten na een ernstig verkeersongeval, waarbij vijf auto’s betrokken waren.
Politie, brandweer, ambulances en een Mobiel Medisch Team zijn in verband hiermee opgeroepen. Voor zover bekend is één betrokkene ernstig gewond en één licht.
In verband met het onderzoek door de dienst Forensische Opsporing Verkeer was de N35 tot 14:45 uur afgesloten

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Lutten: gewonde door steekpartij
Woensdagnacht even na half twaalf meldde de politie-persvoorlichting dat zich op de Anerweg-Noord in Lutten een steekpartij had voorgedaan.
Waarschijnlijk was het voorval niet op de Anerweg gebeurd, maar op de Semmelinksdijk, een smal zijweggetje, waar een ambulance met een gewonde erin stond, en drie politieauto's.
Wat er exact gebeurd is, is nog niet duidelijk.


Woensdag 8 december 2021
Dinsdag 7 december 2021

Witharen: gewonde bestuurder nog bijtijds door voorbijganger ontdekt
Een automobilist is vanochtend vroeg gewond geraakt bij een ongeval op een spekgladde Witharenweg. De jonge man reed van Witharen in de richting van Oudleusen, toen hij kort voor half acht de macht over het stuur verloor. De kleine Citroën C1 hatchback botste vervolgens frontaal op een boom. 
De man wist zelf uit de auto te klauteren.

Een meisje dat voorbijfietste op weg naar school ontdekte het ongeval op en seinde de hulpdiensten in. Niet veel later kwam ook een collega langs, die stopte. En een omwonende die door zijn hond werd gewekt kwam ook hulp verlenen. De man lag op de koude akker, en werd in afwachting van de ambulance in zowel een isolatie- als een gewone deken gewikkeld. 

De ambulance moest van ver komen en arriveerde uiteindelijk een half uur nadat het ongeval had plaatsgevonden.
De man is  met de ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht.

Dat de klap hard was blijkt wel uit het feit dat de boom de motor en al zover naar binnen heeft gedrukt, dat de eik tot nagenoeg het begin van de voorruit is gekomen. Wrakstukken zoals een koplamp lagen tientallen meters verderop. De verwoeste Citroën C1 is door bergingsbedrijf Autax afgevoerd. Dat de weg wel degelijk glad was ondervond de scholiere die 112 had gebeld, toen ze haar weg wilde vervolgen en zelf ten val kwam. Zij bleef gelukkig ongedeerd.
De weg zit in de eerste strooiroute van de gemeente, maar is spekglad. De politie brengt de gemeente daarvan in kennis.
Een bijdrage van de Ommenaar


Maandag 6 december 2021

N331: Kerende automobiliste komt om door botsing met truck
Op de N331 -de weg tussen Hasselt en Zwolle- is maandagmorgen rond 07:40 uur een automobiliste om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtwagen.
De 68-jarige vrouw uit Zwolle reed op de N331 richting Hasselt en parkeerde haar auto in een parkeerhaven ter hoogte van hectometerpaal 4.8 en schakelde de alarmverlichting in.
Volgens getuigen reed de vrouw plots weer de weg op om te keren en zag ze een vanuit Hasselt naderende vrachtwagencombinatie over het hoofd. De truck botste hard op de rechterachterzijde van de auto waardoor hij via de berm een sloot in schoot. Omstanders boden direct eerste hulp in afwachting van de komst van de hulpdiensten.
Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse maar de vrouw overleed ter plekke.
De vrachtwagenchauffeur bleef bij het ongeval ongedeerd en werd naar een politiebureau overgebracht voor verhoor.
De gehele N331 werd afgesloten voor het verkeer, hetgeen tot een flinke verkeerschaos leidde.
Nadat medewerkers van de Forensische Opsporing  Verkeer (voorheen VOA) hun onderzoek hadden afgerond kreeg Bergingsbedrijf Hooikammer toestemming de vrachtwagencombinatie en de personenauto te bergen en voor verder politieonderzoek over te brengen naar het depot.
Rond 11:00 uur waren alle werkzaamheden op de ongevalslocatie klaar en kon de wegafsluiting worden opgeheven.
Mocht u getuige zijn geweest van dit ongeval en heeft u nog niet met de politie gesproken, dan wordt u verzocht zich te melden bij de politie.
dw_main


Enter: drenkeling overlijdt ondanks reanimatie

Maandagmorgen tegen half acht werd gemeld dat er iemand te water geraakt was aan de Werfstraat in Enter.
De drenkeling werd door de brandweer en de politie uit het water gehaald, maar reanimatiepogingen mochten helaas niet meer baten.
De politie stelde een onderzoek in.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.