Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


December 2021
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 19 december 2021

Notter: katje gaat er als een haas vandoor na noodsprong

De dierenambulance en de brandweer zijn zondagmiddag 19 december tien over half drie opgeroepen aangezien er een jong katje in een boom zat op een hoogte van ca 10 meter zat  aan de Klokkendijk in Notter. 
De brandweer wilde het avontuurlijke dakhaasje met een hoogwerker uit de boom halen en sloot de Klokkendijk daartoe af voor het verkeer .
De brandweer wist het diertje te pakken, maar het doodsbange beestje vond het maar niks en sprong in paniek uit de hoogwerkerbak naar beneden. Gelukkig landde hij op zijn pootjes en ging er direct na de landing plank gas vandoor.
Het personeel van de dierenambulance probeert de kat nog te vangen om ‘m na te laten kijken.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Zaterdag 18 december 2021

Nijverdal: frontaal op elkaar

De hulpverleningsdiensten werden zaterdag om 13:14 uur ontboden op de kruising van de Bergleidingweg met de Da Costastraat in Nijverdal vanwege een verkeersongeval. Het bleek te gaan om een frontale botsing tussen een rode Renault  (waar twee vrouwen en een man in zaten); in de zwarte Opel zat alleen een man. 
De man die in de rode Renault zat is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. 
Een bergingsbedrijf heeft de twee flink beschadigde auto’s afgesleept.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 17 december 2021

Zuna: aanrijding op de kruising N347 - Rijssensestraat
Hulpverleners reden vrijdagmorgen rond negen uur uit naar de N347 bij Zuna, waar een “öngeval letsel” zou zijn gebeurd op de aansluiting met de Rijssensestraat.

Toen ze arriveerden bleek er een aanrijding tussen een VW-busje en een Kia personenauto te zijn gebeurd.
De bestuurster van de Kia wilde van de Rijssensestraat de provinciale weg op rijden, maar had de van links over de N347 naderende VW-bus niet aan zien komen.
Haar auto botste na de klap tegen een lantaarnpaal, die daardoor omknikte. De kentekenplaat van de auto kwam daardoor muurvast klem te zitten in de knik.
De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Coevorden: harde klap op de Wilhelminasingel

Mensen, die zich vrijdagmiddag tegen drieën in de omgeving van de Wilhelminasingel in Coevorden bevonden, schrokken flink van een zeer harde klap.
Toen ze zich in de richting begaven van waar de dreun vandaan kwam, ontdekte ze twee flink beschadigde personenauto's die op onzachte wijze met elkaar kennis hadden gemaakt.
De aanrijding ontstond, toen de bestuurder van een rode Mazda CX-5 van de parkeerplaats af de Wilhelminasingel op draaide, maar plotseling geconfronteerd werd met een grijze Renault Clio, die uit de richting van het station aan kwam rijden.

De Renault raakte de Cio ter hoogte van het linker voorwiel. Beide auto's liep flinke schade op, maar de man die de Renault bestuurde, moest door de brandweer voorzichtig geborgen worden om bijkomend letsel te vermijden. Een brandweerman nam plaats achter de bestuurder en fixeerde het hoofd van de man om te voorkomen dat hij zijn hoofd zou bewegen.

De brandweer knipte daarna met zwaar redgereedschap de A- en de B-stijl en de linker portieren weg, waarna het slachttoffer op een brancard naar de ambulance gebracht kon worden. De bestuurder van de Mazda kwam met de schrik vrij.
Verkeer dat op de drukke Wilhelminasingel reed, moest keren, hetgeen een verkeersopstopping tot gevolg had.
Donderdag 16 decmber 2021

Bergentheim: hardnekkige schoorsteenbrand aan de Haarweg

De brandweer van Bergentheim en een watertankwagen plus de hoogwerker uit Hardenberg rukten donderdagavond even na half zes uit naar de Haarweg in Bergentheim waar brand woedde in de schoorsteen van een woning.
Het brandende creosoot in de rookafvoer bleek allesbehalve eenvoudig te blussen: het leek wel of er steeds meer rook vrijkwam naarmate er langer geveegd werd.
De brandweer kon bij de pijp komen door een luikje te verwijderen, waardoor de temperatuur langzaam zakte.
De schoorsteen was bovenin over enkele meters gebarsten.

De door de rook vervuilde en stinkende uitrukpakken van de bemanningen konden in de was!
Het werd dus een langdurige klus: de mannen waren pas om acht uur terug op de kazerne.

 

Woensdag 15 december 2021

Loon: bestelbus total loss na botsing tegen boom
Een bestelbusje van een Emmer verhuurbedrijf werd onherstelbaar beschadigd, toen de wagen woensdagmorgen tegen een boom aan de Taarloërweg bij Loon botste.
De bestuurder bleek het er tijdens een controle in een ambulance beter te hebben af gebracht: behandeling in een ziekenhuis bleek niet nodig
Een bijdrage van van Oost Media


Emlichheim (D): graafmachine trekt gasleiding stuk bij aanleggen glasvezelkabel

Dinsdagmiddag rond tien over half drie reden politie en brandweer naar de Hauptstraße in Emlichheim, waar een graafmachine tijdens de aanleg van glasvezelkabel een gasleiding kapot had getrokken.
De brandweer zette de omgeving in een straal van honderd meter af en liet enkele woningen in de omgeving ontruimen.
Nadat de plaatselijke gasleverancier de leiding had afgesloten, werden de beperkingen beëindigd.Emlichheim (D): zestienjarige motorrijder zwaargewond door botsing op de Ringer Straße

De zestienjarige bestuurder van een lichte motorfiets liep dinsdagmiddag ernstig letsel op door een aanrijding met een BMW personenauto.
Het ongeval gebeurde rond vijf uur op de Ringer Straße in Emlichheim, toen de twintigjarige automobilist van de weg Sünnenberg afsloeg naar de Ringer Straße, maar de 16-jarige motorrijder, die voorrang had, over het hoofd zag, waardoor de botsing ontstond.
De zestienjarige motorrijder is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht.
De materiële schade bedroeg circa 2500 Euro.Woensdag 14 december 2021

De Krim: aanrijding auto - bromscooter op kruising

Dinsdagmiddag om 16:40 uur reden drie poltieauto's en een ambulance met spoed naar De Krim, waar op de kruising Beukenlaan - Hoofdweg een bromscooter op een personenauto was gebotst.
De bestuurder van de Hyundai i10, die van de Beukenlaan de Hoofdweg op wilde rijden, zag daarbij de zwarte Killerbee Meo bromscooter, die op het verplichte (brom)fietspad richting Slagharen reed, over het hoofd. De tweewieler raakte de auto aan de rechter voorzijde ter hoogte van het voorwiel.
De bestuurster van de scooter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze liep door de botsng een gebroken pols op.
De bestuurder van de auto en zijn vrouwelijke passagier kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen hadden schade opgelopen.


Dinsdag 13 december 2021

Lutten: waterleiding Goudenregenstraat doorgespoeld vanwege bruin drinkwater
Dinsdagmorgen heeft een storingsmonteur van waterleidingnetbeheerder Vitens de waterleiding in en rond de Goudenregenstrtaat in Lutten doorgespoeld. Dat gebeurde op verzoek van een klant, die last had van bruine verontreiniging van het drinkwater,
Ook in Slagharen is vaak veel vuil en hardnekkinge kalkafzetting te zien op de wanden en de bodem van de stortbak van een toilet of van een badkuip

Heeft u last van bruingekleurd drinkwater en/of een opvallend lage waterdruk, dan kunt u het beste voordat u aan het telefoneren slaat, eerst kijken op de kaart op Waterstoring. Daarop is snel en gemakkelijk te zien of de storing al bij uw netbeheerder bekend, is, of er al een storingsmonteur onderweg is, of hij de storing al aan het verhelpen is of dat de storing reeds verholpen is.
Daardoor bespaart u zich veel zoekwerk en een vaak kostbaar telefoongesprek met een helpdesk.
(Sommige berekenen de beller maar liefst 1 Euro per minuut!)
Op de handige overzichtskaart zijn alle binnengekomen storingen (soms wel meer dan 500!) te vinden, inlusief de relevante bijzonderheden..

Tot slot nog een advies:
Spoel na werkzaamheden aan een waterleiding of na uitzonderlijk hoog verbruik van drinkwater (bijvoorbeeld na het blussen van een brand in de omgeving) de leiding ruimschoots door, om losgekomen vervuiling kwijt te raken.
U voorkomt daarmee dat apparatuur, filters en kranen verstopt raken en het zal u verbazen wat er allemaaluit de leiding mee naar buiten komt.

In tuinslangen van hogedrukspuiten, die niet vaak gebruikt worden en waar dus weinig water doorheen stroomt, vormen zich zich vaak slijmerige algen, die het filter in de waterinvoer grondig verstoppen.
Als de hogedrukspuit dan aan het begin van het seizoen in gebruik wordt genomen, houdt de aanvoer van water er al na korte tijd mee op!

Het is dus raadzaam om de slang voor de winter af te koppelen, binnen op te slaan en 'm voor alle zekerheid voor gebruik door te spoelen!

Maandag 13 december 2021

Nieuwleusen: zware brandschade aan woning en garage; bewoonster naar ziekenhuis

Maandagmiddag om tien over een kreeg de brandweer van Nieuwleusen  -en direct daarop hun collega’s uit Balkbrug, Hasselt en Zwolle- opdracht met spoed naar de Smeule in Nieuwleusen te rijden, aangezien daar een uitslaande brand in een woning woedde.
Het vuur was begonnen in de garage en overgeslagen op de woning van een vrouw van 82 en een 81-jarige man. Zij wisten wel uit de woning te komen, maar voor de bejaarde vrouw was dringend medische hulp nodig, reden om ook een Mobiel Medisch Team op te trommelen.

De vrouw werd in een ambulance naar het brandwondenziekenhuis in Groningen overgebracht.
 De brand in het woongedeelte bleek lastig te blussen en later op de middag werden delen van het dak met een Atlas-kraan verwijderd om beter bij het vuur beter te kunnen komen.
Er zat asbest in het dak, maar er was nauwelijks wind, dus het asbest kwam in de directe omgeving neer.Zondag 12 december 2021

Schuinesloot: kruipruimte van woning stroomt vol met aardgas
De blusgroep van Slagharen reed eind zondagmiddag met spoed naar de Rondweg in Schuinesloot, waar tijdens boren een gasleding was geraakt. Na aankomst werd met de viergasmeter een gevaarlijk hoge aardgasconcentratie gemeten. Gelukkig had de bewoner de elektriciteit in de woning uitgeschakeld, maar het lek bevond zich in een leiding voor de kraan en de gasstroom kon dus niet worden gestopt.
Het plan om de woning met de overdrukventilator gasvrij te blazen kon derhalve de kast in.
Vanwege het gevaar voor een ontploffing trokken de spuitgasten en de tankautospuit zich terug naar een veiliger plek en wachtten de komst van monteurs van de netbeheerder af.
Toen die arriveerde werd aan de hand van de gegevens in een laptop een gat gegraven op de plaats waar de leiding zich aan de overkant van de Rondweg zich zou bevinden. Er werd met schopppen stevig gegraven waarbij de brandweer een handje hielp, maar de gasleiding bleek niet op de berekende plaats te liggen. Na de computergegevens nog een keer te hebben bekeken kwam aan het licht dat er een fout bij het lokaliseren was gemaakt.
Gelukkig was net op tijd een minigraafkraantje gearriveerd, zodat het nieuwe gat sneller klaar was en de leiding afgesloten kon worden zodat de leiding gerepareed kon worden.


Borne: twee naast elkaar geparkeerde auto's uitgebrand: brandstichting?
Om even over vijven in de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer gealarmeerd, omdat er op een parkeerplaats aan de Aalscheer in Borne auto’s in brand stonden.
Een buurtbewoner die poolshoogte nam, nadat hij wakker werd van een knal, ontdekte dat een geparkeerde auto vlak bij zijn houten tuinschuur  in brand stond,  Kort daarop sloegen de vlammen over op een ernaast staande auto en bedreigden de andere auto’s  op de parkeerplaats en de tuinschuur, maar de brandweer wist dit te voorkomen.
Aangezien de politie er rekening mee houdt dat de oorzaak brandstichting is, werden linten om de uitgebrande voertuigen gespannen.
Rechercheurs van Team Forensische Opsporing zullen ter plaatse een onderzoek instellen
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.