Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


December 2021
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 26 december 2021

Bovensmilde: auto in de Norgervaart
Tegen half zes zondagmiddag is een auto van de provinciale weg N373 in de met ijs bedekte Norgervaart in Bovensmilde beland.
De bestuurster, die zich naar verluidt nog in de auto bevond, is door brandweerduikers uit het voertuig geborgen
De toestand van het slachtoffer is nog niet bekend; 'Ze is met spoed per ambulance naar het UMCG overgebracht.
Een bijdrage van van Oost Media


Sleen: aardappelschuur brandt af
Aan de Oldengaerde in Sleen is rond middernacht volgens Veiligheidsregio Drenthe een aardappelschuur van 10 x 10 meter afgebrand.
Brandweereenheden uit Sleen en Emmen rukten uit; de komst van de watertankwagen uit Schoonoord werd afgelast, aangezien er inmiddels besloten was de schuur, die al volledig in brand stond, gecontroleerd uit te laten branden.
De oorzaak van de brand is tot nu toe niet bekend
Een bijdrage van van Oost Media

Zaterdag 25 december 2021

Nijverdal: Pool mee naar politiebureau na aanrijding
Ee Nederlandse en een Poolse auto klapten zaterdagmorgen tegen tienen op elkaar op de met verkeerslichten beveiligde kruising van de N35 met de Baron Van Sternbachlaan. 
De bestuurder van de Poolse auto is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar  behandeling in een ziekenhuis  bleek niet nodig. De man ging wel mee naar het politiebureau. De politie mag uitzoeken, wie door rood gereden is.
Beide auto’s werden door een berger opgehaald
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


N36: aanrijding bij Arriën leidt tot verkeersopstopping in de ochtenspits
Een ongeluk op de N36 in Arriën had vrijdagmorgen rond acht uur flinke verkeershinder tot gevolg.
Een Fiat bestelbusje dat in de richting van Ommen reed en een Skoda personenauto die in tegengestelde richting reed, raakten elkaar ter hoogte van het  linker voorwiel. De voertuigen kwamen zo’n tweehonderd meter van elkaar tot stilstand.
Er rukten twee ambulances uit,, maar de bij de aanrijding betrokken bestuurders -de enige inzittenden- hoefden niet naar een ziekenhuis.
Beide voertuigen liepen zware schade op en zijn door berger Autax afgevoerd.

Een trucker die achter de Skoda reed, had het voorval met zijn dashcam vastgelegd en stelde de videobeelden ter beschikking van de politie.

Doordat de N36 werd afgesloten, ontstond er in beide richtingen een kilometerslange file, die pas na drie kwartier oploste toen één rijbaan voldoende schoongeveegd was. om het verkeer beurtelings te laten passeren. De ANWB meldt dat de weg tegen tienen weer helemaal werd vrijgegeven.
Een bijdrage van de Ommenaar

Vrijdag 24 december 2021

Twist (D): automobilist zwaargewond door kettingbotsing op de Alt-Rühlertwist
Vrijdagmiddag rond 13:00 uur liep de bestuurder van een Opel Corsa zwaar letsel op als gevolg van een aanrijding op de weg Alt Rühlertwist, De botsing ontstond, toen een 61-jarige Mercedes-bestuurster en de achter haar rijdende Opel Corsa (bestuurd door een 60-jarige man), ter hoogte van de weg Schaftrift opeens af moesten remmen, maar de bestuurder (22) van een.Opel Astra dat niet in de gaten had.
Het gevolg was dat de Astra achter op de Corsa klapte en die tegen de achterzijde van de Mercedes werd geduwd.
De man die de Corsa bestuurde, liep daardoor zwaar letsel op.

De inzittenden van de bij de kettingbotsing betrokken auto’s, waaronder een 66-jarige passagier van de Mercedes, kwamen met de schrik vrij..
De materiële schade door de aanrijding wordt geschat op € 10.000,-


Nieuwleusen: twee auto's total loss en vrouw gewond door crash tijdens oversteken N377

De brandweer van Balkbrug rukte vrijdagmorgen uit, nadat de meldkamer een bericht had ontvangen waarin gemeld werd dat er op de Oosterhulst (N377) bij Nieuwleusen een aanrijding had plaatsgevonden, waarbij een gewonde was gevallen.

Bij aankomst troffen de hulpverleners ter hoogte van hectometerpaal 14.7 (net buiten de bebouwde kom) twee onherstelbaar beschadigde auto's aan.
In één van de wrakken (een Toyota Starlet), die tijdens het oversteken vol in de flank was geraakt, zat een vrouw, die letsel had opgelopen en daarom zo voorzichtig mogelijk in veiligheid moest worden gebracht om complicaties te vermijden.
De linker zijkant van haar auto werd daarom door de brandweer met zwaar redgereedschap opengeknipt om het portier aan de bestuurderskant te verwijderen. Het slachtoffer is vervolgens per ambulance met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.
De man en de vrouw. die in de andere auto (een Saab 9-3) zaten, ovderleefden de botsing zonder kleerscheuren.


Donderdag 23 december 2021

Holtheme: scooter spat finaal uit elkaar bij zware frontale botsing met auto op de Haandrik
Donderdagavond tegen half tien is een scooterbestuurder met spoed naar een ziekenhuis gebracht, nadat de man op de weg De Haandrik frontaal op een hem tegemoet rijdende Volkswgen Golf was gebotst. Zowel de scooter als de auto kwamen in een bermsloot tot stilstand.
De scooter was ten gevolge van de klap onherkenbaar en wrakstukken van de tweewieler lagen niet alleen op de rijbaan, maar ook aan weerszijden in de berm van de rijbaan, in de sloot en en in het weiland.
Ook de Golf had zware averij opgelopen.
Het regende ter plaatse en de weg was niet verlicht, waardoor de bestuurders elkaar mogelijk niet hebben gezien.
UPDATE: Volgens nog onbevestigde berichten zou de VW niet voldoende rechts hebben gereden.

Woensdag 22 december 2021

A1: twee vrachtwagens flink beschadigd bij kop-staartbotsing bij Borne
Op de A1 bij Borne ontstond woensdagmorgen tegen kwart over tien een zware kop-staartbotsing, toen een Nederlandse trekker met oplegger niet op tijd tot stilstand kon komen, toen een Litouwse trekker met oplegger onverwachts hard remde.
Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de chauffeur van de zwaarbeschadigde Nederlandse truck moest met de politie mee voor verhoor.
Het voorval leverde een flinke file op.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Trap er niet in: vals mailtje van PostNL: Het verzendlabel van uw pakketje is onleesbaar"
Er waart een phishingmailtje van 'PostNL' rond, waarin gemeld wordt dat door de drukte bij de koeriersdiensten het verzendlabel van een door de geadresseerde bestemd pakketje onleesbaar geworden zou zijn.
De ontvanger wordt verzocht op de knop VERIFIËREN te drukken.Het mailtje is echter niet afkomstig van PostNL
(De afzender is noreply@postnl.nl) en het bevat malware!
MEER

Daarom: niet op de knop drukken, maar het valse mailtje direct wissen!


Emlichheim (D): brand in filter van ventilatiesysteem; oorruis bij vier brandweerlieden
In de nacht van dinsdag op woensdag spoedden poliltie en brandweer zich naar zetmeelfabriek Emsland Stärke een de Emslandstraße op het bedrijventerrein in Emlichheim, waar rond kwart over drie brand was uitgebroken in het filter van een ventilatiesysteem.
De brandweer zette elf voertuigen en vijftig man in en de hoogwerker van de Coevorder brandweer werd ook ingezet.
Het ventilatiesysteem ging verloren, maar het gebouw liep geen schade op. Vier brandweerlieden liepen licht letsel (gehoorschade, oorruis) op toen ze blootgesteld waren aan een hard geluid.

De materiële schade wordt geraamd op enkele tienduizenden Euro's.


Dedemsvaart: brand in appartement aan de Marktstraat; gewonde van balkon gered
Tegen 02:00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag werd de Dedemsvaartse brandweer gealarmeerd, nadat er was gemeld dat er mogelijk brand was uigebroken in een appartement boven de Wibra aan de Markstraat in Dedemsvaart.
Even na 02:00 uur werd het sein "Middelbrand" gegeven toen er daadwerkelijk brand bleek te woeden en werd een blusgroep uit Zuidwolde opgeroepen, alsmede de blusgroep van post Balkbrug en twee blusgroepen uit Hardenberg.
En om 02:45 uur werden ook de blusgroep van Slagharen en de bemanning van de hoogwerker uit Hardenberg verzocht naar Dedemsvaart te rijden, nadat was opgeschaald naar "grote brand" vanwege een explosie in de woning.

Er werd een gewonde van het balkon in veiligheid gebracht en per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Tegen vijf uur was men de brand meester en konden de bwoners van het complex terug naar hun woning, op twee door de brand onbewoonbaar geraakte appartementen na.
In de Wibra textielwinkel was rook- en waterschade.


Dinsdag 21 december 2021

Hardenberg: fietsertje aangereden door auto op kruising

Dinsdagmiddag tegen vijven reden politie en twee  ambulances naar de kruising van Uterwyckallee met de van de  Foreestallee en de Meijerstraat  in Hardenberg-Marslanden in verband met een verkeersongeval.
Volgens de melding had het ongeval plaatsgevonden op de verderop gelegen kruising met de Moonenlaan, maar dat bleek onjuist.

Een kind op een kinderfietsje, dat van de van Foreestallee de kruising op reed, was daar aangereden door een Volkswagen Up.
Het fietsertje is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. De auto had -voor zover te zien was- geen schade.
Het fietsje dat in de berm lag, bleek door iemand te zijn meegenomen zonder dat aan de politie te melden.Wierden: brandende strobalen bezorgen brandweer handenvol werk

De brandweer werd maandagavond om tien over zeven verzocht met spoed naar  de Nottermorsweg in Wierden te rijden, waar een lading strobalen op aanhangers, die achter een tractor hingen, in brand was gevlogen.Toen de spuitgasten arriveerden sloegen de vlammen al hoog boven de lading uit en kwam er flink wat rook vrij.
Brandweereenheden uit Wierden en Nijverdal bestreden de brand. Het stro is van de aanhangers af gehaald, waardoor het bluswerk effectiever kon worden uitgevoerd.
De N35 werd afgesloten vanwege brandslangen die over de weg gelegd moesten worden.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Maandag 20 december 2021

Wilsum: bestuurder Mustang houdt zijn 360 paardekrachten niet in bedwang

Maandagavond tegen zevenen liepen twee mensen lichte verwondingen op bij een aanrijding op de B403 in de bocht ter hoogte van de weg „In der Stadt“ in Wilsum
De 56-jarige bestuurder van een Ford Mustang (Red Devil) reed over de B403 van Uelsen in  de richting van Emlichheim, toen hij door nog onopgehelderde oorzaak rechts van de rijbaan kwam. De beruchte ruk aan het stuur leidde er toe dat de muscle car op de verkeerde weghelft kwam en op een tegemoet komende Mercedes botste, maar de 18-jarige bestuurder van de Mercedes reageerde snel en wist een frontale botsing te vermijden. De auto's raakten elkaar nu linksachter.
Zowel de Ford (bouwjaar 2016, 360 pk) als de Mercedes liepen zware schade op.
De Ford werd door Autohaus Maathuis in Hoogstede opgehaald, de Mercedes is in eigen beheer weggesleept.
De Bundesstraße 403 was circa een uur afgesloten.Rijssen: 48-jarige man zwaargewond bij sloopwerk

Een 48-jarige man is aan het begin van de maandagmiddag tijdens sloopwerkzaamheden aan een oud schoolgebouw aan de Veldovenstraat in Rijssen onder een betonnen plaat bekneld geraakt.
De brandweer schaalde om 12:36 uur op naar een Middel Hulpverlening.
Er landde een traumahelikopter uit Duitsland op een nabijgelegen grasveld.Het slachtoffer is onder de plaat vandaan gehaald en met de heli naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd..
Toeschouwers schoten het ambulancepersoneel te hulp toen een ambulance in een grasveld vast kwam te zitten

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.