Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


December 2021
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 2 januari 2022


Zaterdag 1 januari 2022

Meppen (D): op de rijbaan lopende voetganger overlijdt na aanrijding met ambulance
Vrijdagavond tegen half twaalf is een voetganger om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval op de Versener Straße in Meppen.
De man bevond zich te voet op de rijbaan en werd frontaal geraakt door het VW-busje van een trauma-arts, dat met zwaailicht onderweg was in de richting van Versen,.
De voetganger (35 jaar, uit de regio Meppen) overleed ter plaatse als gevolg van het opgelopen letsel.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht, maar het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer kostte de nodige moeite.


Nijverdal: personenauto kantelt na aanrijding met bestelbus op kruising Industrieweg
Vrijdagmorgen even na half twaalf werd gemeld dat er op de kruising van de Industrieweg met de van den Bergsweg een verkeersongeval was gebeurd
Een automobiliste, die van de Industrieweg de kruising op was gereden, had een bestelbus, die van rechts over de Van Den Bergsweg naderde, over het hoofd gezien. Haar auto ging na de botsing over de kop.
De brandweer heeft de vrouw zo voorzichtig mogelijk uit de auto geborgen, waarna ze door ambulancepersoneel onderzocht werd. Een rit naar een ziekenhuis bleek echter niet nodig.
De zwaargehavende bestelbus en de dito personenauto zijn door een berger opgehaald.


Een bijdrage van Jan Wilem Klein Horstman


Vrijdag 31 december 2021

Nijverdal: bestuurster naar ziekenhuis na kettingbotsing
Donderdagmiddag 30 december werd om 16:26 uur een aanrijding gemeld op de kruising van de Burgemeester H. Boersingel met de N35. 
Het bleek te gaan om een kettingbotsing bij de verkeerslichten, waar twee personenauto’s en een Duitse tankvrachtwagen bij betrokken waren. 
De tankvrachtwagen en een auto stonden stil voor het rode verkeerslichten. Een bestuurster had dat te laat in de gaten en botste hard achterop de personenauto, die doorschoot tegen de achterzijde van de vrachtwagen. 
De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht. 
De twee auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.
De politie begeleidde de vrachtwagen naar het industrieterrein waar de gesneuvelde achterverlichting gerepareerd zal moeten worden, voordat de combinatie weer de weg op mag.


Een bijdrage van Jan Wilem Klein HorstmanDonderdag 30 december 2021

Tweede Exloërmond: handrem vergeten...

Bewoners aan de Exloerkijl-Zuid in Tweede Exloërmond waren net thuis gekomen. Ze hadden de boodschappen uit de auto naar binnen gebracht
.De bestuurder was echter vergeten de Renault Clio op de handrem of in de versnelling te zetten, met als gevolg dat de auto. achteruit van de oprit af rolde, het water in.
Buren zagen opeens de auto in water drijven en waarschuwden de eigenaar
Door de sterke stroming was de wagen inmiddels al een flink eind weggedreven en zat nu klem in de grote duiker die onder de weg door loopt . Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het waterleiding getakeld.
De auto was total loss


Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 29 december 2021

Haren (D): uit paardentrailer ontsnapt paard richt ravage aan op snelweg A31
Maandagavond rond half acht was een paard betrokken bij een meervoudige aanrijding op de snelweg A31 op de rijbaan richting Bottrop.
Het dier was tijdens een rit uit de paardentrailer, die achter een Audi gekoppeld was, uitgebroken. De 25-jarige bestuurster had daar niets van gemerkt..
Direct nadat gemeld werd dat er een paard op de snelweg liep, werd het dier aangereden door een 40 ton zware trekker met oplegger, bestuurd door een 60-jarige trucker.
Het dier kwam daardoor op de linker rijstrook te liggen, waar een tweede aanrijding volgde, dit keer met een Mercedes personenauto, bestuurd door een 41-jarige man. De auto ging daardoor over de kop en kwam op z’n dak tot stilstand.
De automobilist liep lichte verwondingen op en is naar een nabijgelegen ziekenhuis vervoerd.
Een Hyundai personenauto liep schade op door op de weg liggende wrakstukken .
Het paard overleed ter plaatse.
De rijbaan was tot 03:20 uur afgesloten vanwege de ongevalsanalyse, de berging en het reinigen van het wegdek.

Dinsdag 28 december 2021

Almelo: zwaargewonde ten gevolge van val in ruim van schip

Aan de Buitenhaven Oostzijde in Almelo is dinsdagmiddag een ernstig gewonde gevallen. Het slachtoffer liep het letsel op toen hij –volgens een woordvoerster van de brandweer-  in het ruim van eent binnenvaartschip viel.
De brandweer assisteerde het ambulancepersoneel bij het in veiligheid brengen van het slachtoffer.
Een mobiel medisch team arriveerde per heli.
De arts van het MMT reed met de ambulance mee naar het MST in Enschede en is daar later weer opgehaald

Een bijdrage van Alwin Winkel


Exloo: aanrijding vrachtwagen - personenauto

Dinsdagmiddag  rond half drie gebeurde er een aanrijding tussen een personenauto  en een vrachtwagen op de kruising van de Oude Dijk met de Buinerweg in Exloo.  De auto werd aan de linker zijkant geraakt door de vrachtwagen,.
Ambulancepersoneel checkte de inzittenden, onder wie -volgens ooggetuigen- twee kinderen. maar ze hoefden niet in een  ziekenhuis behandeld te worden.Ze werden door het ambulancecepersoneel verrast met een troostbeertje.

Volgens een getuige heeft de bestuurder van de personenauto, die uit de richting van Valthe kwam, de vrachtwagen, die van het centrum van Exloo kwam, geen voorrang verleend.
De politie zoekt uit  wie er fout zat.


Een bijdrage van van Oost Media


Nordhorn (D) : bejaarde man op E-bike zwaargewond door afslaande auto

Dinsdag 28 december rond 09:45 uur liep een 85-jarige E-biker zwaar letsel op, toen hij op de kruising van de Heseper Weg met de Emsbürener Straße werd aangereden door de 76 jaar oude bestuurder van een Daimler.
De automobilist sloeg rechtsaf, maar verleende daarbij geen voorrang een de 85-jarige man op zijn elektrische fiets.


Maandag 27 december 2021

Nieuwleusen: geen gewonden, maar wel twee auto's total loss op kruising Westerveen

De maandagmiddag was nog geen half uur oud, toen er een zware aanrijding gebeurde op de kruising van het Westerveen met de Bouwhuisweg.
Een Opel Astra Sports Tourer was  tegen de rechter zijkant van een  Toyota Avensis gebotst en dat had tot gevolg dat de Toyota met de linkerzijde tegen een boom botste. Een deel van de lading in de aanhanger die achter de Toyota hing, werd daardoor uit de aanhangwagen geslingerd. Beide autos waren onherstelbaar beschadigd, maar ondanks dat waren de inzittenden van beide auto’s met de schrik vrijgekomen.


Zondag 26 december 2021

Bovensmilde: auto in de Norgervaart
Tegen half zes zondagmiddag is een auto van de provinciale weg N373 in de met ijs bedekte Norgervaart in Bovensmilde beland.
De bestuurster, die zich naar verluidt nog in de auto bevond, is door brandweerduikers uit het voertuig geborgen
De toestand van het slachtoffer is nog niet bekend; 'Ze is met spoed per ambulance naar het UMCG overgebracht.
Een bijdrage van van Oost Media


Sleen: aardappelschuur brandt af
Aan de Oldengaerde in Sleen is rond middernacht volgens Veiligheidsregio Drenthe een aardappelschuur van 10 x 10 meter afgebrand.
Brandweereenheden uit Sleen en Emmen rukten uit; de komst van de watertankwagen uit Schoonoord werd afgelast, aangezien er inmiddels besloten was de schuur, die al volledig in brand stond, gecontroleerd uit te laten branden.
De oorzaak van de brand is tot nu toe niet bekend
Een bijdrage van van Oost Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.