Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Februari 2021
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 14 februari 2021

Noord-Sleen: kalfjes slachtoffer van brand in stal
Brand in een stal van een boerderij aan de Hullen is een nog onbekend aantal kalveren fataal geworden. De brand die tegen enen 's middags gemeld werd en al twee minuten na de eerste melding opgeschaald werd naar 'grote brand' is waarschijnlijk ontstaan op de plek waar de jonge dieren stonden, mogelijk door een warmtelamp.
De brandweer wist te voorkomen dat de stal verloren ging, al zal het vee dat wel gered kon worden, voorlopig elders gestald moeten worden.
Hoeveel dieren er uit hun lijden verlost moesten worden is nog niet duidelijk.


Hellendoorn: forse rookpluim door brand in schuur

De brandweer  werd  zaterdagavond 13 februari  om 23:12 uur gealarmeerd vanwege brand in een schuur bij een woonboerderij aan de Klumperweg in Hellendoorn. 
Er werd om 23:22 uur opgeschaald naar “middelbrand”.
Gelukkig slaagde men er in te voorkomen dat de brand naar de woning oversloeg.
Het vuur werd bestreden door brandweereenheden uit Hellendoorn, Den Ham en Nijverdal
De schuur liep zware schade op.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Georgsdorf (D): automobilist (32) in levensgevaar na botsing tegen boom
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 32-jarige man ten gevolge van een botsing met een boom levensgevaarlijk gewond.
Tegen half drie was de man in zijn Mazda op de Adorfer Straße in de richting van Georgsdorf onderweg, toen hij in de rechter berm belandde en tegen een boom botste.
De man raakte daarbij bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is in kritieke toestand naar een ziekenhuis overgebracht.
Aangezien hij vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde is een bloedproef afgenomen.

Zaterdag 13 februari 2021

Hasselt: brandweer redt gewonde zwaan
De Hasselter brandweer werd zaterdagmiddag opgeroepen voor het redden van een dier op het ijs. Aan de Klinkerweg stonden al diverse vrijwilligers van de dierenambulance die waren opgeroepen voor een melding over een gewonde zwaan. Het gewonde dier dobberde in het midden van een wetering, waardoor de mensen van de dierenambulance het beest met geen mogelijkheid te pakken konden krijgen.

Twee dappere brandweermannen in waadpakken trotseerden het ijskoude water en wisten de zwaan snel te pakken, waarna die werd overgedragen aan de mensen van de dierenambulance. Die zullen alles in werking stellen om het beestje weer op te lappen.

Volgens een boer was het beest in aanraking gekomen met de kabels van de hoogspanningsmasten.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Holten: drie auto's beschadigd door dubbele aanrijding

Zaterdagmiddag 13 februari even na vieren is bij Holten er een ongeval gebeurd, waarbij een Peugot 3008 met een vouwwagen en  twee andere auto’s waren betrokken 
De bestuurder van de Peugeot wilde de Markeloseweg-N350 oversteken en zag daarbij de Audi A3, die richting Holten reed, over het hoofd, waardoor ze hard op elkaar botsten
Vervolgens botste de auto met de vouwwagen tegen een auto die stond te wachten op de Heideweg om de Markeloseweg op te kunnen rijden.
De Mercedesbestuurder probeerde de wachtende auto te ontwijken, maar dat lukte niet: hij botste tegen de achterkant van een wachtende auto en kwam tegen een paal met een straatnaambordje tot stilstand. 

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Gasselternijveen: bulktanker ontploft

Bij aardappelmeelfabriek Avebe in Gasselternijveen is vrijdagavond tgen kwart voor acht de bulktank van een oplegger geëxplodeerd.
De drukgolf van de stofexplosie vernielde de cabine van de trekker.
De chauffeur is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 12 februari 2021
Donderdag 11 februari 2021
Woensdag 10 februari 2021

Hasselt: kalfje omgekomen bij brand in stal
In een stal met jongvee aan de Ter Wee in Hasselt is woensdagmorgen brand uitgebroken.
Vanwege het barre weer besloot de boer om extra balen hooi binnen te zetten om deze te kunnen voeren aan het vee. In één van de balen is brand ontstaan, vermoedelijk door broei.
De boer en zijn zoon hebben een poging gedaan de brand te blussen maar dit werd onmogelijk door de enorme rookontwikkeling.
Ze zijn door ambulancepersoneel onderzocht vanwege rookinhalatie. Het tweetal had verder geen medische behandeling nodig.

De bluswerkzaamheden werden overgenomen door de brandweer.
Door snel optreden van de brandweer van Hasselt, die assistentie kreeg van eenheden uit Genemuiden, Zwartsluis en Zwolle, was de brand snel onder controle en bleef de schade beperkt.
Helaas is er bij de brand wel een kalfje omgekomen dat direct naast de brand in een hok stond.
De restanten van de baal hooi werden naar buiten gewerkt en geblust
Een bijdrage van Henry Wallinga


N34: meerdere voertuigen betrokken bij ernstig ongeval (update)
Woensdagmiddag tegen kwart voor drie  waren twee personenauto’s, een taxibus en een vrachtwagen betrokken bij een ernstig ongeval op de N34 ter hoogte van Borger.
Bij de hulpverlening werd ook een Mobiel Medisch Team ingezet.
 De N34 is tussen Westdorp en Borger-West vanwege het ongeval in beide richtingen afgesloten.
Een gewonde is naar een ziekenhuis overgebrachjt en één betrokkene had licht letsel.
De politie verzamelt gegevens voor het proces verbaal.
Een bijdrage van van Oost Media


Nijverdal: auto muurvast in dikke laag sneeuw

Dinsdag in het begin van de avond werd gemeld dat er een auto van de N35 bij Nijverdal was geraakt.
De Volkswagen Polo was eerst in de middenberm beland, waarna een ruk aan het stuur er toe leidde dat de auto in de rechter berm terecht kwam en vast kwam te zitten in de dikke laag sneeuw.

De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf en kon zijn weg vervolgen, nadat de auto door een bergingsbedrijf uit de sneeuw was getrokken.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wierden: staldak bezwijkt door dik pak sneeuw

De brandweer rukte dinsdagmiddag uit naar de Sluizendijk in Wierden, waar het asbest dak van een koeienstal bezweken was onder het gewicht van een dikke laag sneeuw.
Met behulp van de hoogwerker is de rest van het sneeuw van het dak verwijderd.De koeien die in de stal stonden bleven ongedeerd.
Vanwege asbest-resten is de omgeving van de stal afgezet.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Dinsdag 9 februari 2021

Dedemsvaart: aanrijding auto - bus op de kruising Coevorderweg (N377) met Het Rak
Een bus van Keolis en een Opel Corsa maakten dinsdagmorgen rond half twaalf onvrijwillig kennis met elkaar op de kruising van de N377 met Het Rak. De bus reed van Het Rak de kruising op, maar de chauffeur verleende geen vrije doorgang aan de Opel, die op de N377 in de richting van Slagharen reed.
De bus raakte de Opel achter aan de rechterzijkant, waardoor de personenauto uit z'n koers geraakte en rechts in de sneeuw in de berm tot stilstand kwam. De Opel had flinke schade, mede omdat de zijairbags afgingen. De toruringcar had aan de rechter voorzijde schade en een stevige barst in de voorruit.
Voor zover bekend liep geen van de betrokkenen ernstig letsel op.


Maandag 8 februari 2021

Dalen: uitslaande brand vrijstaande woning Stationsstraat
Maandagavond even na zeven uur werd brand gemeld in een vrijstaande woning aan de Stationsstraat in Dalen. Het vuur bleek op de eerste verdieping te woeden en er werd al snel opgeschaald, o.a. vanwege de bluswaterwinning, die vanwege de dikke sneeuwlaag op het winpunt aan de Valsteeg niet meeviel. De brand was al snel uitslaand en woedde op de gehele bovenverdieping.
De schade is dan ook zeer groot.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.