Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juli 2021
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 1 augustus 2021
Zaterdag 31 juli 2021

Hardenberg: twee Golfjes zwaarbeschadigd op kruising Molensteen - De Riet

Een witte en een blauwe Volkswagen Golf liepen zaterdagmiddag zware schade op, toen ze op de kruising van de Molensteen met De Riet in Hardenberg met elkaar in botsing kwamen. Na de klap kwam de blauwe Golf met de achterzijde tegen een hek tot stilstand.
Een mannelijke inzittende van deze auto is met een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.Gillende sirenes in Slagharen en Schuinesloot

Zaterdagmorgen tegen half tien klonken er sirenes op de Herenstraat en de Schuineslootweg, nadat er gemeld was dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Schuineslootweg in Schuinesloot.
Twee tankautospuiten, twee surveillancewagens en een politiemotor waren met spoed onderweg naar de plaats des onheils.
Bij het pand aangekomen werd duidelijk dat de situatie minder ernstig was dan gevreesd. de bewoonster had een pannetje op het vuur vergeten. De blusgroep van De Krim kon daarom terug naar hun post en de politiemensen konden over tot de orde van de dag.


Bronnegerveen: landbouwtrekker door brand verwoest
Een tractor is vrijdagmiddag in brand gevlogen tijdens maaiwerkzaamheden aan de Drouwenerstraat in Bronnegerveen.
Brandweereenheden uit Borger en Gasselternijveen rukten met spoed uit, maar het bleek lastig om bij de brandende machine te komen, aangezien die midden in een weiland stond.
De tractor was niet meer te redden.Het is nog niet bekend wat de brand veroorzaakte.
Een bijdrage van van Oost Media


Vrijdag 30 juli 2021
Donderdag 29 juli 2021
Woensdag 28 juli 2021

Nieuwleusen: garage en auto in brand in de Prinses Beatrixlaan

De bewoner van een woning aan de prinses Beatrixlaan rook woensdagmiddag rond half vijf onraad en ontdekte dat er brand woedde in de tegen zijn woning aangebouwde garage. Nadat hij tevergeefs had getracht had de vlammen te doven, belde hij 112, die de brandweer van Nieuwleusen op pad stuurde. Omdat het risico bestond dat de uitslaande brand over zou slaan op de woning, werd opgeschaald naar "middelbrand" en werden ook brandweereenheden uit o.a. Hasselt en Balkbrug gealarmeerd.
Gelukkig slaagde men er in de brand tot de garage te beperken, hoewel een auto verloren ging en er een groot gat in het dak brandde..Beerze: gewonde mountainbiker met vindingrijke oplossing in veiligheid gebracht
Een mountainbiker is rond het avonduur gewond geraakt in een bosgebied op het Landgoed Junne.
De man ging kort voor zes uur met zijn tweewieler onderuit in een scherpe bocht in het fietspad Junnerbaan. Hij vertelde aan de hulpdiensten zich te hebben verkeken op een scherpe bocht  
De man belde zelf het alarmnummer 112.
Via de systemen van de meldkamer werd getracht te peilen waar het slachtoffer zich precies bevond, maar dat ging door (vermoedelijk) een gebrek aan bereik niet helemaal van het leien dakje.
De hulpdiensten werden vanaf de Nieuwe Hammerweg de doodlopende Junnerbaan opgestuurd, maar een exacte locatie was echter nog niet bekend.

Bij een boerderij aan het einde van de weg werd door een agent een fiets geleend. Hij ging het fietspad in het vervolg van de Junnerbaan op en vond het slachtoffer al snel. Maar door een met palen gecreëerde versmalling bij de veeroosters aan de rand van het bosgebied was het voor de voertuigen van de hulpdiensten niet mogelijk om bij het slachtoffer te komen. Gelukkig kon de bewoner van de boerderij waar de fiets werd geleend opnieuw hulp bieden.
Op de palletvorken van een kleine shovel werd een pallet gelegd.
Daarop nam het ambulancepersoneel plaats, samen met de nodige uitrusting en een schepbrancard. De behulpzame man bracht de hulpverleners met de shovel naar de gewonde fietser, die circa 425 meter verderop midden op het fietspad lag.

De fietser had veel pijn rond zijn linker bovenbeen en heup. Na pijnstilling toegediend te hebben gekregen is hij met de schepbrancard op de pallet getild. Samen met het ambulancepersoneel werd hij voorzichtig teruggereden naar de ambulance. Daar werd hij overgetild op een normale brancard. De man is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. Daar zal moeten blijken wat het letsel is, en of er bijvoorbeeld breuken zijn. De recent nieuw gekochte Cube mountainbike lijkt op het oog niet al te veel schade te hebben opgelopen.
De fiets kon door een agent terug worden gefietst en is veilig gestald bij de boerderij.
Een bijdrage van de Ommenaar

Dinsdag 27 juli 2021

A35: bedrijfswagen strandt bij Almelo
Een Mercedes Vito bestelbus is dinsdagmorgen tegen elven op de A35 bij Almelo in brand gevlogen.
De bestuurder -een zzp-er/aannemer uit Winschoten- was onderweg naar zijn volgende klus, toen opeens de lampjes in zijn dashboard begonnen te knipperen. De man zette de wagen op de vluchtstrook stil, waarna de vlammen al snel onder de motorkap vandaan sloegen.
Hij wist nog twee gasflessen en gereedschap in veiligheid te brengen, waarna de vlammen bestreden werden met een poederblusser en de brandweer de klus afmaakte.
Volgens de brandweer had een steenmarter aan leidingen geknaagd.
Berger Vorgers haalde de zwaarbeschadigde bus op.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Maandag 26 juli 2021

Rheeze: geen noemenswaardig letsel bij crash op beruchte kruising

Maandagmorgen tegen half twaalf klonk op de beruchte kruising van de Larikslaan met de Oldemeijerweg het geluid van kreukelend blik.
Het betekende een domper op de vakantievreugde voor twee gezinnen.
Hun auto's -een Ford S-Max en een elektrisch aangedreven Hyundai Ionic- liepen flinke schade op, maar de inzittenden, waaronder een aantal kinderen, bleven nagenoeg ongedeerd.
De kinderen kregen tegen de schrik een knuffelbeertje.


Zondag 25 juli 2021

Ommerkanaal: ongeval bij rotonde

 Een auto is zondagmiddag op z’n dak beland bij een ongeval op de rotonde bij het Ommerkanaal (waar de N36, N340 en N48 samenkomen)
Het ging daar kort voor vier uur mis, toen de bestuurster van een Renault Twingo de bypass van de N340 naar de N36 wilde nemen. 
De wagen kwamen naast de weg waar de vangrail voor de brug over het Ommerkanaal begint.
De rechtervoorkant van de auto kwam op die vangrail terecht, waardoor de auto kantelde. De inzittenden, twee jonge vrouwen, droegen hun gordel en konden ongedeerd uitstappen.
De flink beschadigde Renault is door berger Autax afgevoerd. De inzittenden zijn door familie opgehaald.

Een bijdrage van de Ommenaar


N377: geluk bij een ongeluk bij Dedemsvaart

De bestuurder van een BMW 3-serie mag nog van geluk spreken na een hachelijk avontuur op de N377 zondagmorgen.
Hij reed in de richting van Slagharen, toen de afgelopen dinsdag aangeschafte auto door nog onbekende oorzaak op 300 meter voor de rotonde bij de Industrieweg rechts van de rijbaan kwam en een eind in het struikgewas belandde. De struiken hielden de auto tegen, anders was hij de vaart in gedoken en vanaf de weg niet zichtbaar geweest.
Na controle in de ziekenauto is de man wegens nekkachten naar een ziekenhuis vervoerd.
Nadat de Dedemsvaartse brandweer de auto met een kettingzaag vrij van takken had gemaakt, kon de berger de BMW op de bak trekken.
Tegen twaalven was de klus klaar.Oudleusen: automobiliste gewond, twee auto's total loss

Een jonge vrouw is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in het buitengebied van Oudleusen.
Het ging daar rond tien voor één mis op de kruising van de Westerkampen en de Schoolweg, ten noordoosten van het dorp.
Een Toyota Aygo die op de Westerkampen richting de Hessenweg reed kwam er in botsing met een Volkswagen Polo, die op de Schoolweg uit de richting van Oudleusen kwam. Een voorrangsfout lijkt de oorzaak van het ongeval te zijn.

Na de botsing kwam de zwarte Toyota hard tot stilstand tegen een boom. De Polo werd door de klap als het ware gelanceerd en belandde in een tuin De bestuurster van de Polo kon nagenoeg ongedeerd uitstappen. De bestuurster van de Aygo werd per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De berm waar beide voertuigen terecht kwamen raakte bezaaid met wrakstukken. De achterruit van de Aygo lag tientallen meters verderop in dezelfde tuin als waar de Polo terecht kwam.
Opvallend is dat de blauwe Polo in de tuin terecht is gekomen, zonder de heg te hebben beschadigd.
Beide zwaar beschadigde voertuigen zijn door een bergingsbedrijf uit de regio afgevoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar


Zaterdag 24 juli 2021

Lutten: alleen materiële schade bij aanrijding op de Dedemsvaartseweg

Zaterdagmiddag tegen half vijf werd een 'ongeval letsel' gemeld, dat op de Dedemsvaartseweg in Lutten gebeurd was.
Tussen dde aansluiting met de Jachthuisweg en de Zwarte Dijk waren een Roemeense Volkswageh Golf en een Nederlandse Audi op elkaar geklapt en daarbij was zware schade ontstaan. De VW was met de neus in de droge bermsloot tot stilstand gekomen.
Geen van de inzittenden had letsel opgelopen.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.