Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juni 2021
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 20 juni 2021

Zandberg: gewonde bij botsing op de N366

Op de N366 ter hoogte van het dorp Zandberg op de Drents-Groningse grens zijn zondagmiddag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Eén gewonde is naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van van Oost Media

Zaterdag 19 juni 2021

Staphorst: fietser zwaargewond door aanrijding op de Oude Rijksweg
Op de Oude Rijksweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een fietser aangereden door een auto.
De man werd door de zijkant van de auto geraakt waardoor hij hard op het wegdek kwam te vallen en bewusteloos was. Hij  is met spoed per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.De bestuurder van de auto werd vanwege artikel 6 van de wegenverkeerswet aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel en is direct meegenomen naar het politiebureau. 

Twee medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben tot diep in de nacht onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de auto te bergen. Een thuiswedstrijd voor dezefirma daar het ongeval bijna voor de deur van het bedrijf gebeurd was.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 18 juni 2021

Schüttorf: geldautomaat opgeblazen
In de nacht van donderdag op vrijdag is een geldautomaat aan de buitengevel het Vechte-Zentrum aan de Graf-Egbert-Straße opgeblazen en volledig verwoest. De daders gingen er tegen 02:50 uur op een motorfiets vandoor; vermoedelijk in de richting van de snelweg.
Over de schade en de buit is momenteel nog niets bekend.


Hardenberg: automobilist gaat er na stopteken vandoor en crasht in Vriezenveen
In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie na een achtervolging twee verdachten aangehouden . De achtervolging begon toen de politie de bestuurder bij Hardenberg een stopteken gaf en eindigde toen de auto ter hoogte van de Zuivering bij Vriezenveen weer gespot werd, nadat de auto tijdens de rit uit zicht verdween. De wagen raakte van de weg en botste tegen een boom.
Twee van de drie inzittenden werden aangehouden.
Omdat de auto na de botsing begon te roken werd de brandweer gealarmeerd, maar het bleek niet om brand te gaan. De auto is weggesleept
Een bijdrage van Alwin Winkel

Donderdag 17 juni 2021

Zwartsluis: twee zwaargewonden op de Zomerdijk
Op de Zomerdijk (N334) net buiten de bebouwde kom van Zwartsluis zijn donderdag rond 15:30 uur twee personen ernstig gewond geraakt. Ze zaten met nog drie anderen in een personenbus die in botsing kwam met een tractor met aanhanger. Door de klap raakte de bus onbestuurbaar en kwam via het talud in een weiland tot stilstand. De brandweer van Zwartsluis heeft de bestuurder door middel van hydraulisch redgereedschap uit de bus weten te halen waarna hij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis.
Een inzittende die achter de bestuurder zat werd eveneens met spoed overgebracht. De drie overige inzittenden en de bestuurder van de tractor bleven ongedeerd.Medewerkers van de verkeersongevallenanalyse deden onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Getuigen konden de politie al vertellen dat het personenbusje aan het slingeren was en daardoor op de verkeerde weghelft kwam. Het onderzoek van de politie wees uit dat dit inderdaad het geval was.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Hardenberg: fietser op rotonde door auto aangereden
Een fietser, die op de rotonde aan het eind van de Europaweg reed, is donderdagmiddag aangereden door een auto, die vanaf de Witte de Withstraat de rotonde op reed.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Lemelerveld: schuur door brand verwoest

In een schuur aan de Haarweg ten westen van Lemelerveld is woensdagmiddag tegen half twee brand uitgebroken.
De brandweer schaalde al snel op, uiteindelijk tot het sein ‘grote brand’.
De brandweer van Lemelerveld voorkwam dat de vlammen oversloegen naar de nabijgelegen woning.
Bluswater werd onttrokken aan het Overijssels Kanaal.
Na zo’n anderhalf uur was de brand onder controle. In de schuur, van ongeveer tien bij twintig meter, lagen vooral hooi en stro opgeslagen.
Er waren geen dieren in aanwezig en er zijn geen gewonden gevallen.
Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Er is wel asbest vrijgekomen, maar die belandde niet op de openbare weg.

Een bijdrage van de Ommenaar

Woensdag 16 juni 2021

N34: Chevroletje kantelt na schuiver
Woensdagavond is een Chevrolet Matiz in de zuidelijke berm van de N34 t.h.v. de afrit Collendoorn\ J C Kellerlaan geslipt en aan de overzijde van de rijbaan gekanteld, nadat het autootje nog aangetikt was door een vrachtwagen voor het vervoer van paarden.
De bestuurster is naar het ziekenhuis overgebracht.
Het verkeer op de N34 kon via de op- en afritten passeren


Rheezerveen: uitwijkpoging eindigt tegen boom
Twee auto's kwamen elkaar woensdagmorgen onverwachts tegen in een onoverzichtelijke bocht in de smalle Rheezerveenseweg in Rheezerveen.
De bestuurder van een witte Peugeot Partner, die richting Jachthuisweg reed, stuurde de berm in, maar verloor daarbij de macht over het stuur, waardoor de bestelauto met de neus tegen een boom klapte en total loss raakte. De bestuurder is voorzover bekend in het ziekenhuis nader behandeld.
De andere auto raakte de bestelauto niet.


Dedemsvaart: kat van dak en uit de vaart gered
Dinsdagavond werd de hoogwerker uit Hardenberg ingezet om een kat van een dak van een woning op de hoek van de Maalderij en de Moerheimstraat te redden. Dat lukte voorspoedig en het dier werd van het dak geplukt en in een reismandje opgesloten.
Maar de dakhaas wist zich uit het mandje te bevrijden en maakte een val van flinke hoogte, waarna het dier op de dakpannen smakte en met gespreide pootjes naar beneden gleed..
De trip werd vervolgd over de zonwering, door de tuin en dwars over de Moerheimstraat...de vaart in.
Een buurman bedacht zich niet en wist het paniekerige dier te pakken, maar raakte daana ook te water.
Omstanders sloten het kattenbeest op in het reismandje en trokken de held van de dag op het droge.
Eind goed al goed...!

Maandag 14 juni 2021

A1: bestelbus ramt vangrail

Maandagmorgen rond kwart voor negen is een bedrijfsbus geslipt op de A1 tussen de afslagen Rijssen en Holten. De bus kwam boven op de middenvangrail tot stilstand.
De bestuurder is naar een ziekenhuis vervoerd.
Doordat er twee rijstroken afgesloten moesten worden, ontstonden er flinke files.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dedemsvaart: scootmobilist naar ziekenhuis na botsing met auto

De bestuurder van een scootmobiel is maandagmiddag gewond geraakt toen hij van de Stegerensallee de ‘stille’ kant van de Moerheimstraat overstak, maar geen voorrang verleende aan een Mercedes personenauto.
Beide voertuigen liepen schade op. De scootmobilist , die na de botsing was komen te vallen, werd in een ziekenhuis nader gecontroleerd.Zondag 14 juni 2021

Gasselte: twaalfjarige joyrider rijdt auto van zijn ouders in de prak
Zondagavond sloeg de verveling toe bij een jongen van twaalf.
Terwijl zijn ouders in Veendam naar het EK voetbal keken pakte de knaap de autosleuels voor een ritje. Dat eindigde op de weg De Hoogte Der Heide in Gasselte, waar de auto over de kop ging.

De jongen liep lichte verwondingen op aan een knie.
Een bijdrage van van Oost Media


Nieuwleusen: automobilist met spoed naar ziekenuis na crash op kruising
Bij een botsing tussen een personenauto en een bestelauto is zondagmorgen rond 10:00  uur een man zwaargewond geraakt.
De bestuurder van de zwarte Volkswagen reed op de Korenweg en verleende op de kruising met de Staphorsterweg geen voorrang aan de van rechts komende bestuurder van een witte Renault bestelwagen. De bestelwagen botste hard in de flank van de Volkswagen, waardoor deze een halve draai maakte om vervolgens hard met de achterzijde van de auto tot stilstand te komen tegen een boom.

De gewonde is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder bleef ongedeerd.

Na een onderzoek door de ongevallendienst van de politie kon bergingsbedrijf Wolves de twee wrakken van de weg te takelen. Rond het middaguur was de kruising weer vrij.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 12 juni 2021

Klein Berßen (D): auto tegen boom: twee doden
Zaterdagmorgen rond 03:45 uur is op de Haselünner Straße in Klein Berßen (ten NO van Meppen) een verkeersongeval gebeurd dat aan twee mensen het leven kostte.
De 27-jarige bestuurder van een BMW reed met een 20-jarige passagiere in de richting van Haselünne, maar verloor in een bocht naar links de macht over het stuur, waardoor de auto rechts van de rijbaan kwam en tegen een boom botste.
De twee inzittenden bezweken daar aan hun verwondingen..

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.