Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Juni 2021
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 27 juni 2021

Den Ham: problemen met Duitse traumaheli

Een fietser is zaterdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde waar de Smitstraat Ommerweg en Marleseweg samen komen.
Een auto die vanaf de Smitstraat de rotonde op reed, raakte de fietser, die daarna ten val kwam. Omstanders verleenden direct eerste hulp, in afwachting van de hulpverlening
De betrokken auto werd op last van het ambulancepersoneel verzet. Het slachtoffer werd gestabiliseerd in een ambulance, in afwachting van een Duitse traumahelikopter. Alles werd in gereedheid gebracht om het slachtoffer per helikopter naar een traumacentrum te vervoeren. Maar nadat het slachtoffer was overgeladen in de helikopter, en deze zich klaar maakte om op te stijgen, moest de start worden afgebroken vanwege een hardnekkig technisch probleem.
 Er zat toen niets anders op dan het slachtoffer weer over te laden in een ambulance. De Duitse trauma-arts is vervolgens meegereden in de ambulance, die het slachtoffer met spoed naar een ziekenhuis heeft vervoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar


Exloo: schuur achter steakhouse afgebrand
Een schuur achter Toby's Steakhouse aan de Hoofdstraat in Exloo is in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen opgegaan.
De brand werd ontdekt tegen 04:00 uur. Rond 5.30 uur werd het sein “brand meester” gegeven, maar van de schuur was toen niet veel meer over. Het restaurant zelf bleef behouden.

De politie heeft het gebouw aangemerkt als “plaats delict” en doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Korte tijd later is een achttienjarige verdachte aangehouden.
Een bijdrage van van Oost Media

Zaterdag 26 juni 2021

Staphorst: bestuursters met letsel naar ziekenhuis na botsing op de Leidijk

Bij een forse aanrijding tussen twee auto’s op de kruising van de Leidijk met de Dekkersweg zijn zaterdagmorgen beide bestuursters gewond geraakt.
De bestuurster van een grijze Volkswagen Polo, die op de Leidijk reed, wilde rechtdoor de kruising over, maar zag een van rechts komende Seat Ibiza over het hoofd. Haar auto boorde zich vol in de flank van dit voertuig.
De brandweer van Staphorst kwam in actie om de vrouw uit de Seat die door de klap van de botsing het weiland was ingeschoten,te bevrijden. Met  redgereedschap werd de deur vakkundig weggehaald zodat de vrouw makkelijk op de brancard kon worden geschoven. Daarna is zij overgebracht naar een ziekenhuis. Ook de veroorzaakster werd met letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Een bijrijdster van de Volkswagen bleef ongedeerd, maar was behoorlijk van streek.

Nadat een aanrijdingselecteur van de politie de situatie had bekeken bleek verder onderzoek door de verkeersongevallendienst niet nodig. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg daarop de taak de twee totaal vernielde voertuigen af te voeren. Ook kwamen zij in actie met een speciaal ingerichte bus om het verontreinigde wegdek schoon te maken.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Hardenberg: zoekactie naar vermist vierjarig jongetje
Sinds 11:00 uur zaterdagmorgen wordt een jongetje van vier jaar oud vermist uit de omgeving van het Jupiterplein.
Er is een Burgernetmelding verzonden.
Het signalement van het kind luidt: circa 100 cm lang, getinte huidskleur, zwart haar, grijs shirt, korte broek.
De brandweer zocht op verzoek van de politie met een boot de Vecht stroomafwaarts af vanaf Natuuractiviteitencentrum De Koppel.
Later op de middag werd bekendgemaakt dat het jongetje in goede gezondheid gevonden is.


Sint-Jansklooster: twee doden door bizar ongeval

Op de Schaarweg in Sint-Jansklooster is vrijdagmiddag rond vier uur een bizar ongeval gebeurd.
Een fietsster (73) werd van achteren aangereden door een 82-jarige automobilist, die vervolgens een kilometer verderop met zijn auto tegen een tweetal bomen botste.
Zowel de vrouw op de elektrische fiets als de man die de auto bestuurde kwamen hierbij om het leven.
Ondanks de inzet van de vele hulpdiensten mocht hulp voor beiden niet meer baten .

Volgens omstanders zou de man onwel geworden zijn tijdens het besturen van de auto en botste hierdoor achter tegen de fietsster.
Vervolgens reed de man in zijn Renault Kangoo verder richting het dorp maar botste daar met hoge snelheid tegen een boom. Door de klap brak de auto in tweeën. Het voorste deel van de auto bleef tegen een andere boom staan, het achterste deel kwam enkele tientallen meters in een tuin van een woning tot stilstand.
Het uitgebreide onderzoek van de Team Verkeersongevallenanalyse moet duidelijkheid brengen in de oorzaak. Dit onderzoek duurde tot ver in de avond.
Burgemeester Bats van de gemeente Steenwijkerland liet zich persoonlijk op de hoogte stellen op de ongevalslocatie.

Bergingsbedrijf Delta werd opgeroepen om de wrakstukken van de fiets en de auto af te voeren. Rond 22:30 uur waren de werkzaamheden klaar en kon de Schaarweg weer open voor het verkeer.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Gieten: brandweerfotograaf ontdekt brand in woning (update)

Een toevallig passerende brandweerfotograaf ontdekte tegen middernacht dat er brand woedde in een vrijstaande woning aan de Oelenboom in Gieten. De brand breidde zich al snel uit en korte tijd later sloegen de vlammen al uit het pand, dat volledig verloren ging
De bewoner kon zich met zijn hond bijtijds in veiligheid brengen.
Zaterdagmorgen werd een forensisch onderzoek in de woning opgestart.

Een bijdrage van van Oost Media


Gieten: postende motoragent gewond door aanrijding met slingerende bestelauto

Een motoragent, die op de rotonde bij Gieten stond te posten om een slingerende bestelauto die op de N34 aan kwam rijden, te onderscheppen, is daar door de bewuste auto aangereden. De agent die letsel opliep, is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De bestuurder van de Fiat Doblo werd direct gearresteerd. Hij weigerde mee te werken.

Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 25 juni 2021

Buinen: bestelauto doorvlammenzee verwoest
Een bestelauto is donderdagavond volledig uitgebrand op de Kanaalstraat in Buinen. Ook het gras waar de wagen op stond, vatte vlam.
De bestuurder wist zich bijtijds in veiligheid te brengen.
Een bijdrage van van Oost Media

Donderdag 24 juni 2021

Vroomshoop: brand op bedrijventerrein snel onder controle
Er werd donderdag in het begin van de middag al snel opgeschaald naar 'grote brand' in een bedrijfspand van Jurjen Engineering aan de Sluis in Vroomshoop. Dat gebeurde vanwege een uitslaande brand aan de achterzijde van het gebouw, en tevens vanwege de vermeende aanwezigheid van PUR-schuim, dat bij verbranden giftige gassen produceert.

De brand, die gepaard ging met flink wat rook, was vrij snel oner controle en er bleek geen sprake van giftige stoffen, zodat de komst van extra brandweerpersoneel en -materieel uit Hardenberg en Ommen geannuleerd kon worden.
Naar verluidt ontstond de brand, toen vonken van slijpwerk in brandbaar materiaal terechtkwamen.

Woensdag 23 juni 2021

Coevorden: binnenbrand tijdig ontdekt
Een man die woensdagavond zijn hondje uitliet, kon niet vermoeden dat hij een reddende engel zou worden.
Toen hij op de Aleida Kramersingel liep, zag hij dat er rook uit een woning kwam. Hij aarzelde niet en belde bij de buren aan, die direct het alarmnummer belden.
De brandweer was er snel bij en ontdekte nadat het woonkamerraam ingekinkeld was, dat een sofa vlam gevat had.
Nadat de zetel geblust en naar buiten gebracht was, werd de woning geventileerd.
Er was flinke roetschade in het pand.


N36: berging gestrande kiepwagen op viaduct Vriezenveen
Woensdagmorgen werd gemeld dat er op de N36 bij Vriezenveen een ongeval met een vrachtwagen was gebeurd. De truck - een kiepwagen- was op het viaduct naast de rijbaan beland. Een eindje verderop -op de afrit naar de Oosterweilandweg- stond een vrachtwagen met een klapband.
Mogelijk was die klapband de indirecte oorzaak van het uit de koers raken van de kipper, aangezien de chauffeur hard op de rem ging voor een auto die voor hem reed en onverwacht remde.
Berger Wolves bracht de kiepwagen in veiligheid.
Het verkeer in beide richtingen kon de ongevalslokatie via de af- en opritten passeren.

Ffoto 4: Jan Willem Klein Horstman

Hardenberg: vrachtwagenbrand bijtijds geblust
Tegen tienen woensdagmorgen ontdekte de chauffeur van een bakwagen, dat er brand was uitgebroken achter de cabine. De truck werd op de Duitslandweg aan de kant gezet.
De vlammen bleken inmiddels al de voorzijde van de laadbak te hebben aangetast. Enkele ladingen uit brandblussers maakten een eind aan het gevaar en de brandweer maakte de blusklus afDinsdag 22 juni 2021
Maandag 21 juni 2021

Uelsen (D): dode (11) en drie zwaargewonden door botsing tegen boom
In het begin van de maandagavond vond op de Höcklenkamper Straße tussen Uelsen en Lage een zeer ernstig ongeval plaats.
Een Ford Mustang bestuurd door een twintigjarige man uit Nordhorn reed met drie kinderen van 9, 10 en 11 jaar oud aan boord, in de richting van Lage, maar raakte van de weg en botste zeer hard tegen een boom.
Eén van de kinderen (een jongen van elf jaar oud) overleefde de klap niet: de bestuurder en een ander kind hadden levensbedreigend letsel.
Alle inzittenden waren zwaargewond.
Er werden naast politie, brandweer en ambulances twee traumaheli's opgeroepen.


Ommen: woonboerderij behouden bij brand schuurtje bij resort De Arendshorst

Een schuurtje op de rand van resort De Arendshorst is in de nacht van zondag op maandag in vlammen opgegaan. De brandweer werd kort na half één gealarmeerd, en schaalde al snel op naar het sein middelbrand.
Het schuurtje stond vlak achter een woonboerderij en de brandweer zette met het meegebrachte bluswater eerst in om deze te beschermen., wat lukte.
Uit de nabijgelegen Vecht werd water gepompt.
De brand kon daarna relatief snel worden geblust. Hoe de brand in het stalen schuurtje is ontstaan is onduidelijk.
De rook trok richting het zuiden en deels over de camping. Maar de campinggasten ondervonden hier minimaal hinder van.

Een bijdrage van de Ommenaar


Gieten: Poolse BMW slipt tegen vangrail

Op de rotonde bij Gieten ging het maandagmorgen rond half zes behoorlijk mis.
Komende vanaf Nieuwediep waar de Poolse werknemers gehuisvest zijn, nam de bestuurder van een BMW de afrit van de N33 te snel.
Door een combinatie van snelheid en een gladwegdek door de regen kwam de auto tegen de vangrail tot stilstand.
Eén van de vijf inzittenden werd in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De bestuurder moest de standaard blaastest ondergaan.
Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de auto geborgen.

Een bijdrage van van Oost Media

 

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.