Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Maart 2021
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 14 maart 2021

Rolde: schoorsteenbrand aan de Gieterstraat

Zondag rond 17:30 uur werd de brandweer van Rolde en Assen opgeroepen voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Gieterstraat in Rolde.
De bewoners vonden dat er iets met de kachel niet in de haak was, omdat die heel erg heet werd en vreemde geluiden produceerde. Met vereende krachten hebben ze het vuur in de kachel en schoorsteen onder controle kunnen krijgen, maar voor alle zekerheid toch maar 112 gebeld.
De brandweer heeft onderdelen van de kachel naar buiten gebracht en vanaf de hoogwerker werd de schoorsteen geveegd met een ramoneur.

Een bijdrage van van Oost Media

Zaterdag 13 maart 2021

Erica: auto tegen boom; bestuurder gewond

Zaterdagavond is rond half acht is op de Verlengde Vaart NZ in Erica een personenauto tegen een boom gebotst, nadat de wagen -naar verluidt- over een kei was gereden. De bestuurder is met letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Een bijdrage van van Oost Media


Elim: blusgroep De Krim pakt zieltogende boom hard aan
De schade die de stormachtige wind in onze regio heeft aangericht, lijkt vooralsnog mee te vallen.
De blusgroep van De Krim rukte even na vieren zaterdagmiddag uit naar Elim, waar stormschade dreigde in de tuin van een woning aan de Carstenswijk. Een boom was aan het zieltogen en wankelde in de harde wind. Tijd voor de knetterbijl!
Om te voorkomen dat het gevaarte tegen de woning of op de schutting belandde, trokken de spuitgasten de boom in de veilige richting.
Al snel lag de patient in draagbare stukken in de tuin en werd ook een boom ernaast gekortwiekt.
Na een bedankje van de bewoners kon de blusgroep retour naar de basis aan de Hoofdweg

Vrijdag 12 maart 2021

A31/Meppen: automobilist (80) zwaargewond door aanrijding met vrachtwagencombinatie

Vrijdagmorgen is een 80-jarige automobilist ten gevolge van een aanrijding op de A31 ter hoogte van de afrit Meppen-Nord zwaar gewond.
De man reed met zijn Audi even na 07:00 uur in de richting van Bottrop, toen hij door nog onduidelijke oorzaak vol tegen de achterzijde van de aanhanger van een vrachtwagen knalde.
De Audi botste vervolgens tegen de middenvangrail en kwam op de linker rijstrook tot stilstand.
De man werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Door de klap van de aanrijding schoot de aanhanger los en liep daarbij schade op. De Audi was zwaar beschadigd.
Donderdag 11 maart 2021

Nieuw Dordrecht: overval op supermarkt, klopjacht op de dader

De Coop Compact supermarkt aan de Klazienaveensestraat in Nieuw-Dordrecht is donderdagavond overvallen door een met een vuurwapen (?) gewapende man.
De ca 180 cm lange 20-30 jaar oude man droeg een zwarte regenjas,een grijs-zwarte joggingbroek en een zwart, lichtelijk doorschijnend masker.
Na de overval vluchtte hij in de richting van de Stelmakershof. De politie heeft de omgeving afgezet en zoekt de overvaller.

Een bijdrage van van Oost Media


N331: Evert gooit vrachtwagen op z'n kant
Storm Evert heeft voor veel overlast gezorgd. Zo kwam op  de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove een chauffeur in  problemen. toen de harde wind grip kreeg op zijn vrachtwagencombinatie. De combinatie kantelde en kwam dwars over de N331 te liggen.

Voordat bergingsbedrijf Hooikammer in actie kon komen om de boel weer op de wielen te takelen, moest eerst de lading worden overgepakt in een andere truck. De lading (meubelen) was al snel overgeladen, waarna de bergers konden beginnen met de klus. Al snel stond de vrachtwagen weer in de normale positie waarna het werd verzwaard met enkele big bags gevuld met zand die werden aangeleverd door de firma van der Kolk.
Volgens medewerkers was de afsluiting van de N331 tussen Zwartsluis en Vollenhove nodig tot 17:00 uur, maar door de vlotte berging en de afnemende wind kon nog voor de spits de weg al weer open. 
De vrachtwagenchauffeur had behalve een deuk in zijn ego geen letsel opgelopen
Een bijdrage van Henry Wallinga


De Krim: kiepwagen botst vol achterin Opel Insignia
Tegen vier uur donderdagmiddag is een kiepwagen vol in de achterzijde van een personenauto gebotst. Het ongeval gebeurde op de Hoofdweg in De Krim, ter hoogte van de Nieuwlandseweg. De bestuurder van de vrachtwagen had niet in de gaten dat de personenauto stil stond bij de kruising.
De bestuurster van de zwaarbeschadigde Opel Insignia Sports Tourer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Haar auto is opgehaald door berger Autax.Woensdag 10 maart 2021

Emmen: fikse kettingbotsing op de Rondweg
Tegen half vijf woensdagmiddag werd een ongeval gemeld, dat zich op de Rondweg had voorgedaan en waarbij meerdere voertuigen waren betrokken. Het bleek te gaan om een kettingbotsing. Een Peugeot bestelwagen was hard op de achterzijde van een Opel gebotst en vervolgens in de berm tegen boompjes tot stilstand gekomen.
De bestuurder van de bestelwagen is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.
Een bijdrage van van Oost Media


Oudleusen: Volvo klapt tegen boom: bestuurster naar ziekenhuis
Bij een eenzijdig ongeval op de Dommelerdijk net buiten Oudleusen is vanmiddag een vrouw gewond geraakt. Ze reed als bestuurster van een Volvo XC60 in de richting van Oudleusen.
Vlak voor de bebouwde kom kwam de wagen rechts naast de weg, botste op een boom en kwam daarna aan de andere kant van de weg half op het fietspad tot stilstand. Gelukkig bevond zich daar op dat moment niemand.
De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Het is nog niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Er is zijn geen sporen van een uitwijkactie of poging tot corrigeren.
De Volvo XC60 heeft veel schade, maar lijkt de klap wel te hebben opgevangen voor de bestuurster.
Een verkeersspecialist van de politie heeft het ongeval vastgelegd, onderzoek door de VOA bleek niet nodig.
De auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf. Tot die tijd was de weg tussen Oudleusen en Nieuwleusen afgesloten voor al het verkeer
Een bijdrage van de Ommenaar


Dinsdag 9 maart 2021
Maandag 8 maart 2021

N36: reddende engel voorkomt erger bij brand in Landrover

Een brand in een Land Rover is maandagmorgen met een sisser afgelopen.
De bestuurder van de terreinwagen met (lege) dierenaanhanger ontdekte vanmorgen kort na half acht dat er iets niet in orde was met zijn combinatie en zette de wagen stil op een pechhaven naast de Rijksweg 36 richting de Witte Paal. Daar bleek dat iets goed mis was onder de motorkap. Witte rook en vonken lieten zich zien.
Een behulpzame voorbijganger in een busje stopte en verleende hulp met een poederblusser. Mogelijk werd daarmee erger voorkomen.
Wat de oorzaak van de brand is blijft vooralsnog een raadsel.
Bergingsbedrijf Autax heeft de combinatie afgevoerd.

Een bijdrage van de Ommenaar

Zondag 7 maart 2021

A1: bestelbus maakt fikse buiteling
Zondagmorgen rond tien uur is een Volkswagen Transporter bestelbus ter hoogte van Bornerbroek achter de rechter vangrail langs geschoten en twee keer over de kop gegaan.
De bestuurder is naar een ziekenhuis overgebracht. Over de aard en de ernst van zijn letsel zijn nog geen mededelingen gedaan.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


A35: personenauto schiet van talud bij Almelo
Zondagmorgen rond acht uur is een Peugeot 306 van het hoge talud van autosnelweg A35 geschoten en meerdere keren over de kop geslagen.
De bestuurder is naar een ziekenhuis vervoerd.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.