Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Maart 2021
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 21 maart 2021

Giethmen: loods van bomen- en plantencentrum volledig in de de as gelegd

Een loods op het terrein van bomen- en plantencentrum Palmexpert aan de Koedijk in Giethmen, is zondagavond door een uitslaande brand verwoest.
De brand werd rond tien voor zeven ontdekt en greep volgens een eigenaar daarna razendsnel om zich heen. De eigenaar wist een heftruck veilig weg te rijden.
De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling en de brandweer schaalde al voor aankomst op. In het pand stonden ook enkele gasflessen, die tot ontploffing kwamen.

Een groot gebied rondom het bedrijf werd daarna afgezet. De Koedijk werd afgesloten voor al het verkeer.
De brandweer schaalde na aankomst al snel verder op naar het sein ‘zeer grote brand’.
Vooral de aanvoer van bluswater in het buitengebied was een punt. Bluswater werd uit de nabijgelegen Regge gehaald. Om dat watertransport op te starten moesten brandslangen over het spoor worden gelegd. Het treinverkeer tussen Dalfsen en Ommen werd daarom stilgelegd. Die extra wateraanvoer was vooral nodig om een nabijgelegen met riet gedekte woonboerderij -die direct onder de rook lag- nat te houden.
Overslag naar die woonboerderij, of de woning op het terrein zelf kon worden voorkomen. Kort voor half negen werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De loods is verloren gegaan.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.
De brandweer zal naar verwachting nog enkele uren bezig zijn met het nablussen.
De treindienstregeling werd door vervoerder Arriva rond half negen ook weer opgestart. Tijdens de opschorting van de dienstverlening werden vervangende bussen ingezet.

Palmexpert is een bomen- en plantencentrum dat allerlei bijzondere bomen verkoopt, zoals palmen en olijfbomen.

Een bijdrage van de Ommenaar

Zaterdag 20 maart 2021

Hoogeveen: gigantische ravage door aanrijding op de Boekweitlaan

Zaterdagmiddag zijn vier auto's zeer zwaar beschadigd ten gevolge van een verkeersongeval op de kruising Boekweitlaan - Ericalaan - Magnoliastraat. Naar het zich laat aanzien zijn op de kruising eerst een zwarte Audi en een rode Fiat Punto op elkaar gebotst, waarna de Audi van achteren een links van de weg geparkeerde grijze Hyundai Getz ramde, die op zijn beurt tegen een grijze Peugeot 307 schoot.
Het motorblok van de rode Fiat Punto werd door het geweld van de aanrijding met de Audi uit het motorcompartiment gerukt en belandde in een vijver. De Fiat kwam totaal vernield op zijn dak tot stilstand.
De Hoogeveense brandweer heeft de 48-jarige man uit Hoogeveen uit het wrak bevrijd. Hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Meerdere ambulances en een Mobiel Medisch Team werden bij de hulpverlening ingezet. Een 23-jarige fietser uit Hoogeveen, die door wrakstukken geraakt was, is eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de Audi -een 27-jarige man uit de gemeente Hoogeveen- is aangehouden.
De Boekweitlaan was vanwege de afhandeling van het voorval, dat veel toeschouwers trok, afgesloten.
Naar verluidt zou de aanrijding zijn gebeurd tijdens een straatrace tussen de Audi en een zwarte VW Gof.
De politie zoekt getuigen.


Vrijdag 19 maart 2021

Emlichheim (D): auto over de kop op de Haftenkamper Diek

Vrijdagmiddag tegen vieren is op de Haftenkamper Diek in Emlichheim een verkeersongeval gebeurd. Een Hyundai Matrix met aanhanger reed op die weg, maar plotseling begon de met stenen geladen aanhanger te slingeren.
De bestuurder die op weg was naar de vuilverwerking in Wilsum, verloor de macht over het stuur, waardoor de combinatie ondersteboven in de bermsloot belandde.
De bestuurder en depassagier kwamen met de schrik vrij.
De Hyundai was rijp voor de sloop.
Het verkeer werd tijdens de berging -uitgevoerd door de fa Künnen uit Meppen-  om en om langs de ongevalslokatie geleid.
Sommige automobilisten hadden echter kennelijk geen benul van de betekenis van gele en blauwe zwaailichten: zij reden op volle snelheid langs de hulpverleners, die daardoor in gevaar gebracht werden….Hardenberg: twee auto's in de prak op kruising J C Kellerlaan - Energieweg
Tegen kwart voor drie vrijdagmiddag werd een aanrijding gemeld, die op de voorrangskruising van de J C Kellerlaan met de Energieweg was gebeurd.
Toen de hulpverleners arriveerden troffen ze tegenover het zelftankstation van Fieten een flinke ravage aan: een Dodge Ram 1500 Laramie, die na de botsing over de kruising geschoten was en een lantaarnpaal platgereden had en aan de overzijde van de kruising een zwaar beschadigde Nissan Micra. De bestuurster van deze Micra is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Het verkeer op de drukke J C Kellerlaan werd omgeleid.


Schuinesloot: onder gekantelde minitractor beknelde man overleden (update)
De bestuurder van een tractor, die vrijdagmorgen over de Elimmerweg in Schuinesloot reed, deed ter hoogte van het bospad in landgoed Het Lotter een onthutsende ontdekking: er lag in een greppel langs het bospad een gekantelde minitractor. Onder de machine ontdekte hij het lichaam van de bestuurder.
Onmiddellijk werden de hulpverleningsdiensten gewaarschuwd. De blusgroep uit Slagharen arriveerde als eerste; even later gevolgd door de politie en een ambulance en later nog een ziekenauto.
Het slachtoffer - een 69-jarige inwoner van Hollandscheveld- bleek echter al overleden.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het tragische ongeval.


Donderdag 18 maart 202

Dedemsvaart: merel uit schoorsteen bevrijd
Donderdagmorgen rukte de brandweer van Dedemsvaart uit naar een woning aan de Stegerensallee, waar een dier in nood zou verkeren.
Dit keer geen kat, die niet meer uit een boom durfde te komen of een koe, die aan het badderen was, nee: een merel was in een schoorsteenpijp beland en kon er niet meer uit komen.
Gelukkig wisten de spuitgasten wel raad en bevrijdden ze de vogel, waarna hij zijn vrijheid terug kreeg.
"Dedemsvaart" kon met een tevreden gevoel terug naar de kazerne.

Woensdag 17 maart 2021

Balkbrug: twee kop-staartbotsingen onder viaduct N48
Woensdag in de avondspits werden ambulances, politieauto's en de blusgroep Balkbrug ontboden op de N377, waar op de rijbaan richting Dedemsvaart een 'ongeval letsel' was gebeurd. Het bleek te gaan om een kop-staartbotsing waarbij een Ford Fiesta aangereden was door een Renault Megane. De bestuurster van de voorste auto -een Ford Fiesta- is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Terwijl de brandweer aanstalten maakte terug te gaan naar de kazerne, klonk op de rijbaan richting Balkbrug een daverende klap!
Een automobiliste in een Renault Twingo was hard op de achterzijde van een voor haar rijdende Ford Focus geklapt. De vrouw verloor de macht over het stuur en schoot de rechter berm in, langs de carpoolplaats (foto's). Haar gehavende Renault Twingo kwam vlak voor de afrit van de N48 tot stilstand.
Hulpverleners renden van de plaats van de eerste aaanrijding naar de auto van de -zo te zien- hevig geschrokken, maar niet gewonde vrouw.


Dinsdag 16 maart 2021

Wielen (D): onbekenden stelen zo goed als nieuwe verreiker
Afgelopen woensdagmorgen is van het terrein van een bedrijf aan de Industriestraße in Wielen (D) een rood-grijze verreiker van het merk Manitou, type MT 1840 Easy 75 D gestolen.
De daders verschaften zich tussen 06:00 en 08:00 uur toegang tot het terrein en gingen er met de machine, die een waarde vertegenwoordigt van 77.000 Euro vandoor.
Hoe de machine vervoerd is, is niet duidelijk.
Heeft u relevante informatie, bel dan met de politie in Nordhorn: 0049 5921 3090.


Maandag 15 maart 2021

Schuinesloot: forse takken uit gehavende boom aan de Schuineslootweg verwijderd
Maandag tegen zessen moest blusgroep De Krim weer op pad vanwege stormschade aan de Schuineslootweg, op ca 100 meter van de kruising met de Drentseweg. Daar waren enkele zware takken half afgescheurd en vormden een gevaar voor voorbijgangers.
Omdat de takken vanaf een ladder goed bereikbaar waren, hoefde er geen beroep te worden gedaan op de hoogwerker.
De kettingzaag maakte korte metten met het gehavende groen. De klus was geklaard tegen het invallen van de avond.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.