Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Maart 2021
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 28 maart 2021

Zaterdag 27 maart 2021

Elim: fikse brand in schuur aan de Jeulenwijk
De brandweer van De Krim, Slagharen, Hoogeveen en Zwinderen toog zaterdagavond even na achten met gezwinde spoed naar een vrijstaande woning aan de Jeulenwijk in Elim, waar een garagebox in brand zou staaan.
Bij aankomst bleek het te gaan om een houten schuurtje, dat inmiddels al flink in brand stond. Het gebouwtje liep zware schade op, maar de brandweer wist te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de woning.
Naar verluidt is een houtkachel de boosdoener.


Ommen: achterbuurman ontdekt brandend zonnepaneel
Op het dak van een garage achter een woning op de hoek van de Smitstraat en Jonkheer van Nahuysstraat is zaterdagmiddag brand ontdekt.
De achterbuurman zag rond kwart voor twee zwarte rook en schakelde de hulpdiensten in.
De bewoner zelf was niet thuis, maar kwam na een belletje van de buurman ook toegesneld. Op het dak bleek een van de zonnepanelen vlam te hebben gevat. Met tuinslangen werd een bluspoging ondernomen, waarbij een politieagent ook hielp.

De brandweer van Ommen was snel ter plaatse en stelde situatie al snel veilig met een aantal welgemikte stralen water.
Het paneel werd gedemonteerd en van het dak verwijderd. Toen werd zichtbaar dat er een groot gat in het paneel was gebrand. Minstens één ander paneel is beschadigd geraakt, maar de schade lijkt verder relatief beperkt te zijn gebleven. De drie brandweervoertuigen die met spoed aan kwamen rijden, trokken veel bekijks en de Jonkheer van Nahuysstraat werd een tijdje geblokkeerd door de eerste tankautospuit.
Een bijdrage van de Ommenaar


Coevorden: gewonde gans in veiligheid gebracht
Zaterdagmiddag even na enen werd de Coevorder brandweer verzocht op verzoek van de DAR dierenambulance naar het Coevorderkanaal te komen en de boot mee te nemen, omdat daar een gewonde gans in het water dreef.
De boot werd te water gelaten, maar voordat de bemanning de motor aan de praat kreeg, barstte er een heftige hagelbui los en sloeg de bliksem zo.n 300 meter verderop in. Gelukkig zat iedereen bijtijds veilig in de voertuigen!
De gans werd even later, toen de bui over was, aan de kop van de haven met een schepnet gevangen en veilig overgebracht naar de dierenambulance.

Vrijdag 26 maart 2021

Valthermond: schuur brandt af aan het Noorderdiep

Nadat vrijdagmiddag brand woedde bij een schuur aan het Zuiderdiep, brak vrijdagavond brand uit in een schuur achter een woning aan het Noorderdiep in Valthermond. Brandweereenheden uit Emmen, 2e Exloërmond, Borger, Emmer-Compascuum en Ter Apel werden gealarmeerd.
De schuur bleek niet meer te redden, maar de brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen op de nabijgelegen woning.
Zaterdagmorgen 27 maart om 08:17 uur kreeg de brandweer opdracht om na te blussen.

Een bijdrage van van Oost Media


A30: automobilist kruipt door het oog van de naald
Vrijdagmorgen tegen half acht overkwam de bestuurder van een Volkswagen Transporter een angstaanjagend avontuur op de A30 ter hoogte van Salzbergen.
De man (48) reed op de rechter rijstrook in de richting van Nederland, toen hij te laat in de gaten kreeg, dat een vrachtwagen vóór hem  in verband met een file erg langzaam reed. Het lukte hem niet, de vrachtwagencombinatie (trekker met oplegger) te ontwijken, met als gevolg dat de VW-bus met de rechter zijkant met een flinke vaart tegen de oplegger botste en de rechter zijkant van de bus daardoor finaal opengereten werd..
Wonder boven wonder wist de man zonder een schrammetje uit het wrak te komen.
De A30 was tussen de aansluitingen Rheine Nord enSalzbergen twee uur lang afgesloten.
De schade beloopt enige tienduizenden Euro’s.
Foto: Polizei


Dedemsvaart: rietbrand oever van de van Rooijens Hoofdwijk
Vrijdagmiddag werd alarm geslagen voor meerdere brandweereenheden, waaronder Dedemsvaart en Balkbrug, vanwege een "brand bosschage" aan de Kotermeerstal in Dedemsvaart. De brand woedde in het riet aan de van Rooijens Hoofdwijk en de vlammen -aangewakkerd door de wind- hadden inmiddels al enkele tientallen meters walbegroeiing kaalgevreten.
Gelukkig wisten de spuitgasten het vuur rap te doven, zodat de schade binnen de perken bleef.
De oorzaal van de brand is niet duidelijk.

Donderdag 25 maart 2021

Zuidwolde: frontale botsing op de Oosterweg
Woensdagmiddag rond vijf uur werd een 'aanrijding letsel" op de Oosterweg nabij de Nijverheidsweg in Zuidwolde gemeld.
Het bleek te gaan om een frontale botsing op de Osterweg, nabij de aansluiting met de Nijverheidsweg
De twee auto's -een Opel Corsa en en Peugot 206 CC- hadden flinke schade opgelopen, maar de bestuursters hoefden na controle in een ambulance niet in een ziekenhuis behandeld te worden.


Wilsum (D): auto vliegt in brand na botsing tegen boom
Op de Uelsener Straße (B403) bij Wilsum is donderdagmiddag even na enen een ernstig eenzijdig ongeval gebeurd.
De 71-jarige bestuurder van een personenauto verloor in een flauwe bocht naar links de macht over het stuur en botste tegen een boom, waarna de auto terugstuiterde en ondersteboven in de berm tot stilstand kwam.
De zwaargewonde man -een inwoner van Laar- kon zich met hulp van passanten uit het wrak van de Mercedes bevrijden, voor dat in brand vloog.
De auto was total loss.
Foto's: Feuerwehr Wilsum

Woensdag 24 maart 2021

Dalen: tractor brandt uit aan de Reindersdijk
Woensdagmiddag brak er brand uit in een tractor, die gebruikt werd op een stoppelveld aan de Reindersdijk, net buiten de bebouwde kom van Dalen.
Een poging om de vlammen te doven met een schuimblusser en met een shovel door er een lading aarde op te gooien, mislukte en het was hoog tijd de brandweer te alarmeren, temeer daar de rook in de richting van een woning met een rieten dak dreef en de brandstoftank explodeerde, hetgeen resulteerde in een huizenhoge steekvlam.
De spuitgasten maakten een eind aan de vlammen, maar de tractor was niet meer te redden.
Een bijdrage van van Oost Media en U S Media


Rolde: aanrijding op de Grolloërstraat

Op de Grolloërstraat in Rolde zijn woensdagmorgen twee auto's op elkaar gebotst.
Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, maar de heli maakte rechtsomkeert toen duidelijk werd dat de hulp van het mobiel medisch team niet nodig was.
Ook de komst van de brandweer van Rolde werd geannuleerd.
Eén van de bestuurders was gewond en is naar een ziekenhuis overgebracht.
De auto's waren zwaar beschadigd.

Een bijdrage van van Oost Media


Dedemsvaart: twee auto's in brand aan de Eiberweg
Tegen vieren in de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de brandweer van Dedemsvaart opdracht naar de Eiberweg te rijden vanwege een autobrand. Bij aankomst werd duidelijk dat er niet één, maar twee (naast elkaar geparkeerde) auto's in brand stonden.
Beide voertuigen gingen verloren.

Dinsdag 23 maart 2021

A35: chauffeur Drents bergingsbedrijf vindt verongelukte auto en gewonde bestuurder

Een chauffeur van bergingsbedrijf De Jonge, die rond elf uur maandagavond op de A35 reed, ontdekte het schijnsel van lampen in de berm.
Hij reed terug en ontdekte dat er auto in de bermsloot lag en dat de bestuurder er nog in zat. De man bevond zich in de kofferbak.
De brandweer heeft de auto met het hulpverleningsvoertuig uit de sloot getrokken, waarna de bestuurder uit het wrak kon worden bevrijd. Hij is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Maandag 22 maart 2021

Assen: magneetvissers halen pistool boven water

Twee jongens van 15 en zestien jaar, die in het Deurzerdiep aan het magneetvissen waren, hebben maandagavond een pistool boven water gehaald. Ze brachten de politie van hun vondst op de hoogte.
Het is nog niet duidelijk op het om een echt vuurwapen gaat.

Een bijdrage van van Oost Media


Bornerbroek: twee auto's flink beschadigd door botsing na voorrangsfout

Maandag 22 maart rond 15:00 uur zijn twee auto’s flink beschadigd ten gevolge van een botsing op de kruising van de Henriette Roland Holstlaan met de Newton in Bornerbroek.
De witte Peugeot sloeg linksaf, maar werd daarbij aangereden door de grijze auto.
Een persoon is in de ambulance behandeld, maar zou voor verdere behandeling op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gaan.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Nieuwediep: dode man gevonden op vakantiepark

Op een vakantiepark aan de Oude Tolweg in Nieuwediep is maandagmorgen een overleden 38-jarige Pool aangetroffen onder verdachte omstandigheden. De man verbleef op het vakantiepark
De politie, die reageerde op een reanimatiemelding, heeft nog een reanimatiepoging gedaan, maar die mocht niet meer baten.

Aangezien een misdrijf niet uitgesloten is, wordt in en rond het vakantiepark onderzoek gedaan.
Er zijn in totaal vier personen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid,
Getuigen met informatie betreffende deze zaak wordt verzocht contact op te nemen via 0900 8844 of (anoniem) via 0800 7000

Een bijdrage van van Oost Media
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.