Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Mei 2021
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 9 mei 2021

De Krim: brandweer vangt luidruchtig protesterende ree

De blusgroep Slagharen kreeg zondagavond om 19:11 uur opdracht zich naar de Coevorderweg in De Krim te begeven, omdat er ter hoogte van de Molenweg een dier te water was geraakt. Het was geen verrassing toen bleek dat het wederom om een ree(bok) ging.
Het dier had zich effectief verstopt in een rietkraag en was door zich schutkleur bijna niet te zien.
Aangezien 'Slagharen' niet over een boot beschikt moest men op andere reddingsmiddelen terugvallen en werd er besloten de ree met een lasso te vangen.
Makkelijker gezegd dat gedaan: telkens een brandweerman het dier te na kwam, stootte het een luid protesterend gebrul uit en ging er rap vandoor.
Na enkele mislukte pogingen slaagde een brandweerman er in de ree tegen de wal klem te zetten, zodat de drenkeling de wal op getrokken kon worden. Het bokje werd naar een akker gedragen en kreeg daar z'n vrijheid terug.


Zaterdag 8 mei 2021

Ambt Delden: melktanker kantelt op de N346
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tegen half vier een ongeval gemeld, dat op de kruising van de Bollenweg met de Rijksweg (N346) gebeurd was
Een melktankwagen was in de rechter berm gekomen en had daar een lantaarnpaal geraakt. Toen de bestuurster probeerde de wagen uit de berm te sturen, verloor zij de macht over het stuur, waardoor het voertuig kantelde, twintig meter doorschoof en midden op de weg tot stilstand kwam.
De vrachtwagen, die geladen was met 32.000 liter melk, was op weg van Delden naar de melkfabriek in Lochem. 
Een deel van de lading stroomde via het fietspad een tuin van een boerderij en een weiland in
De bestuurster van de vrachtwagen is door een ambulancemedewerker nagekeken. Ze bleek ongedeerd.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 7 mei 2021

Slagharen: inhalende auto ramt afslaand voertuig

Vrijdagavond tegen kwart voor zeven liepen twee personenauto's flinke schade op ten gevolge van een aanrijding op de Coevorderweg in Slagharen. Het ongeluk ontstond toen de bestuurster van een Opel Corsa linksaf sloeg naar de Gedempte Schuinesloot en eenFord C-Max- die achter haar reed, net wilde inhalen.. De voertuigen raakten elkaar, waarop de Ford de linkerberm in shoot en tegen een boom botste.
Gelukkig vielen er geen gewonden.Nijverdal: passeerpoging loopt verkeerd af
Vrijdagmorgen rond half zeven maakten een personenauto en een vrachtwagen op onplezierige wijze op de N35.kennis met elkaar  Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de personenauto de vrachtwagen bij de verkeerslichten over de linker invoegstrook wilde inhalen. Dat lukte niet meer, waardoor de automobilist voor de keuze kwam te staan: of tegen de hoge stoeprand van de middenberm of trachten voor de vrachtwagen in te voegen. Dat ging faliekant mis, waarop de voertuigen met elkaar in botsing kwamen en de automobilist de macht over het stuur verloor. Na een hectometerpaaltje geramd te hebben kwam de auto in de rechter bermsloot terecht, naast een hek van de spoorbaan.

Gelukkig liep niemand letsel op.
Een medewerker van bergingsbedrijf Wolves heeft de beschadigde nog geen jaar oude Volvo XC40 uit de droge sloot getrokken en weggesleept.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 6 mei 2021

Hoogeveen: verkeer rond de Mr Cramerweg muurvast door aanrijding

Donderdagmiddag even na half drie ontstond er op de kruising van de Weg om de Oost met de Mr Cramerweg in Hoogeveen een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbus. Op zich niets bijzonders, maar het verkeer op de Mr Cramerweg, de Weg om de Oost en de afritten van de A28 liep volkomen vast.
Gelukkig kwam een ambtenaar van Rijkswaterstaat na verloop van tijd op het lumineuze idee om het verkeer te gaan regelen, waarmee de verkeerschaos zienderogen oploste...Borger: twee inzittenden naar ziekenhuis na ongeval op de Hoofdstraat (update)

Een 85-jarige man en een 81-jarige vrouw zijn donderdagochtend rond kwart over acht gewond geraakt, toen ze met hun auto tegen twee woningen en een boom aan de Hoofdstraat in Borger botsten
De bestuurder werd ter plaatse gereanimeerd door ambulancepersoneel. Ook een Mobiel Medisch Team werd opgeroepen.
Beide patiënten zijn naar het Universitair Medisch Centrum Groningen overgebracht. 

Een bijdrage van van Oost Media


Haarle: trekker zwaar beschadigd door omvallende boom
Een vrachtwagenchauffeur werd dinsdagmiddag onaangenaam verrast, toen er een boom vlak voor zijn truck op de Eekteweg viel. Hij maakte een noodstop, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.
Hoewel de vrachtwagen zware schade opliep, kwam de bestuurder met de schrik vrij.
De brandweer heeft de berk in stukken gezaagd en opgeruimd.
De trekker met oplegger is door een berger opgehaald.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Dinsdag 4 mei 2021

Slagharen: omgewaaide boom op de Tweede Blokweg

Dinsdagmiddag werd de Slagharense blusgroep voor de tweede keer die dag opgeropen; nu voor de verwachte stormschademelding.
Aan de Tweede Blokweg nabij Schuinesloot was een van de harde rukwinden een jonge boom fataal geworden en hij was dwars over de tijbaan komen te liggen.
De spuitgasten maakten korte metten met het overleden groen en al snel kon het verkeer weer veilig gebruik maken van de weg.

In het begin van de avond moest "Slagharen" er wederom op uit om gesneuveld struweel op te ruimen; dit keer aan de Nieuwedijk in Lutten.
Dat ging in een dermate hoog tempo, dat er nauwelijks tegen te fotograferen viel...Slagharen: bestelauto klem tegen gebouw tandartsenpraktijk

De blusgroep Slagharen rukte dinsdagmorgen tegen elven uit naar de tandartsenpraktijk Mondzorg Slagharen aan het Anton Geerdesplein in verband met een "hulpverlening materieel".
Op de parkeerplaats achter het gebouw had zich een bestelauto klemgereden, doordat de bestuurster de bocht te krap had genomen.
De Fiat Scudo liep daarbij flinke schade op aan de rechter zijkant, maar de bestuurster kwam met de schrik vrij.
De brandweerlieden duwden de auto naar achteren, waarna het voertuig zonder bijkomende schade naar voren werd gereden.Maandag 3 mei 2021

Emmen: auto in puin op de Slenerweg

Rond kwart over vijf maandagmiddag werd er een persalarm gegeven door de politie Drenthe vanwege en verkeersongeval dat gebeurd zou zijn op de N376 (Slenerweg) in Noord-Sleen. Daar was echter niets te bekennen.
Het ongeval bleek te zijn gebeurd op de Slenerweg tussen Emmen en Noord-Sleen.  Er was een personenauto hard tegen een boom gebotst.
De gewonde bestuurder is naar een ziekenhuis vervoerd.
De auto was total loss. Het wrak werd opgehaald door berger Koolen.

Een bijdrage van van Oost Media


Collendoorn: kop-staartbotsing op de Jachthuisweg

Maandag tegen de middag reden politie en ambulance naar de Jachtuisweg in Collendoorn, waar zich ter hoogte van de Luggersweg een aanrijding had voorgedaan op de rijbaan richting Slagharen.
Een Ford Fiesta was tegen de achterzijde van een Citroën Cactus gereden.
Gelukkig bleef het bij blikschade, zodat kon worden volstaan met het invullen van schadeformulieren.
De Fiesta moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Zondag 2 mei 2021

Gramsbergen: brandweer rukt uit voor uit het nest gevallen uiltjes

Even na enen zondagmiddag werd de brandweer van Gramsbergen verzocht naar de Osseweide in Gramsbergen te rijden omdat daar een dier in nood zou verkeren.
Twee vrijwilligers van de DAR dierenambulance stonden daar de brandweer op te wachten met twee ransuilkuikens, die uit het nest waren gevallen. Twee meisjes hadden de vogels gevonden en de dierenambulance gebeld.

Er werd besloten de uilskuikens met de hoogwerker weer in het nest terug te zetten, maar dat plan viel in duigen, omdat de hoogwerker niet op gras mag afstempelen. De jonge vogels gingen daarom mee met de dierenambulance.
Zaterdag 1 mei 2021

Huis ter Heide: vrijstaande woning door brand verwoest

Vrijdagavond rond kwart over tien werd alarm geslagen voor de brandweer vanwege brand in een vrijstaande woning aan de Kolonievaart (N919) in Huis ter Heide.
Bij aankomst werd duidelijk dat het om een forse uitslaande brand ging en er werd dan ook al binnen tien minuten opgeschaald naar 'Grote Brand'.
Helaas viel het pand niet meer te redden.
Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 30 april 2021

Coevorden: zoekactie naar drenkeling in de Klinkenvlierse plas

Vrijdagmorgen werden diverse hulpverleningsdiensten verzocht zich naar de Johan Plasweg te begeven na de vondst van een verlaten damesfiets op het strand van de Klinkenvlierse Plas. Er werd ernstig rekening mee gehouden, dat er iemand in het water in problemen verkeerde -of erger. Een duiker en een sonarboot zochten de (in het diepste deel 17 meter) diepe plas af, maar de zoekactie bleef vruchteloos. Rond half elf werd de actie gestaakt.Anloo: auto ramt boom; bestuurder ongedeerd

Op de Annerweg in Anloo is in de nacht van donderdag op vrijdag rond half één een auto tegen een boom gereden.
Brandweer Annen, een ambulance en de politie kwamen naar de opgegeven locatie.
De bestuurder was inmiddels al uit de auto en is op letsel onderzocht in de ambulance. Ziekenhuisopname bleek niet nodig.
De brandweer van Annen heeft de auto veilig gesteld en berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de onherstelbaar beschadigde auto opgehaald.
Een bijdrage van van Oost Media
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.