Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Mei 2021
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 30 mei 2021

N34: vier doden en vijf gewonden door serie aanrijdingen bij Borger (update)
De N34 was zondagavond bij Borger afgesloten vanwege een zeer ernstig verkeersongeval.
Bij dit incident, dat rond negen uur ter hoogte van de brandweerkazerne gebeurde, waren vijf auto’s betrokken met in totaal negen inzittenden.
Daarvan kwamen er vier om het leven en liepen er vijf mensen verwondingen op.
De N34 was over ruim hoonderd meter bezaaid met wrakken en wrakstukken en zelfs ver op het talud lagen een compleet portier en een wiel.

De vier personen die om het leven zijn gekomen zijn een 24-jarige man uit Dalen, een 69-jarige vrouw en een 72-jarige man uit Assen en een 48-jarige man uit Gramsbergen.
De vijf gewonden zijn naar ziekenhuizen overgebracht.
De politie is nog op zoek naar getuigen.
Een bijdrage van van Oost Media

Ommen: afgelegen lokatie ongeval met menwagen extra uitdaging voor hulpverleners
Drie personen zijn zaterdagmiddag rond half vier gewond geraakt door een ongeval met een menwagen op een ruiter- en menpad midden in het bos bij de zandverstuiving Sahara.
Getuigen vertellen dat de menwagen vermoedelijk met een te hoge snelheid van een heuvel af een bocht in ging, de wagen uit balans raakte en de  vier opzittenden van de wagen vielen.

De combinatie maakte deel uit van een groep met meerdere menwagens van een lokale menvereniging, die er voor het eerst sinds de coronapandemie weer op uit gingen.
De andere koetsiers en opzittenden verleenden direct eerste hulp, en schakelden de hulpdiensten in. Met paard en wagen werden de hulpdiensten ondertussen opgevangen bij de Eerderveldweg, om ze naar de plek des onheils te kunnen begeleiden.

 Het mobiel medisch team van het UMCG was ondertussen ook per traumahelikopter onderweg. De helikopter landde uiteindelijk op een verhard stuk ín de Sahara; wat zorgde voor veel opstuivend zand - en bekijks. De trauma-arts en de verpleegkundige werden daar door een politieauto opgepikt en dichterbij gebracht. Het ruiter-en menpad bestaat uit mul zand. En om het ambulancepersoneel te assisteren werd de brandweer van Ommen ook direct opgeroepen. De ambulances konden via een bospad relatief dichtbij komen, maar de laatste circa 125 meter moest te voet. Het brandweerpersoneel hielp de slachtoffers naar de ambulances te dragen. De drie gewonden zijn allen per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De vierde opzittende bleef fysiek ongedeerd.
Het rijtuig en de paarden kwamen zo’n 60 meter verderop tot stilstand. Andere koetsiers vingen de dieren daar op
Een bijdrage van de Ommenaar


N34: motorrijder zwaargewond ten gevolge van voorrangsfout automobilist

Zondagmiddag tegen tweeën is een motorrijder gewond geraakt door een aanrijding met een auto op de N34 ter hoogte van de afslag Emmen-Noord / Klijndijk.
De VW, die uit de richting van Borger kwam, sloeg linksaf, maar de bestuurder verleende geen voorrang aan de naderende motor.
De motorrijder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht per ambulance.
Het verkeer tussen Emmen en Gieten moest worden omgeleid. Er ontstond een lange file. In beide richtingen.

Een bijdrage van van Oost Media


Nordhorn (D): motorrijder vindt de dood bij aanrijding
Zaterdagmiddag rond half zes is een 49-jarige motorrijder uit Neuenkirchen om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval op de Wehrweg. Het ongeval gebeurde, toen de 86-jarige bestuurder van een Nissan Qashqai op de Wehrweg afsloeg naar de Osttangente, maar daarbij geen voorrang verleende aan de motorrijder.
De motorrijder overleed ter plaatse. De hoogbejaarde automobilist liep licht letsel op.
De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Coevorden: opvarende van speedboat ernstig gewond door klap tegen fietsbrug

Zaterdagavond rond 19:40 uur is een opvarende van een speedboat in aanraking gekomen met de fietsbrug.
Het slachtoffer -een achttienjarige inwoner van Coevorden- is aan de Dwenger aan wal gebracht
Voor de hulpverlening werden twee ambulances, traumahelikopter Lifeliner 4 en de brandweer opgeroepen.
Aangezien het slachtoffer al op de wal was, kon de brandweer terug naar de kazerne.
De heli is geland op de parkeerplaats bij zwembad de Swanenburgh.
Het slachtoffer is, na de eerste behandeling, met de ambulance overgebracht naar de heli, die de patiënt naar het UMCG in Groningen bracht.
De speedboot is doorgevaren naar de boothelling aan de Morseweg, hier is de schipper (22, uit Schoonebeek) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Coevorden.
De boot is voor onderzoek in beslag genomen en later op de avond overgebracht naar de stalling achter het politiebureau.
BOA’s van sportvisserij Oost Nederland, die toevallig in Coevorden waren voor een controle van de vissers aan het kanaal, hebben het Politieteam Waterincidenten bij het onderzoek ondersteund met hun boot.
Getuigen, die nog geen verklaring hebbn afgelegd, wordt verzocht te bellen met 09008844.
De politie stelde zaterdag een buurtonderzoek in om de toedracht te achterhalen.

Een bijdrage van Peter Kramer


Zaterdag 29 mei 2021

Vennenberg: motorrijder gewond na aanrijding met auto
Een motorrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt bij ongeval in de buurtschap Vennenberg, tussen Dalmsholte en Rechteren. Dat gebeurde rond kwart over twee, op de kruising van de Schaapskooiweg en de Vlierhoekweg/Vennenbergweg.
De motorrijder reed op de Vlierhoekweg richting het zuiden. Op de kruising met de Schaapskooiweg kwam hij in botsing met een auto, die richting Rechteren reed.
De motor raakte de auto op de rechter achterhoek. De motorrijder reed samen met een bevriende collega motorrijder. De bestuurster van de auto zag de betrokken motorrijder, die voorop reed, vermoedelijk over het hoofd.
De motorrijder viel na de bptsing auto midden op de kruising. Voorbijgangers verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. 
Volgens enkele getuigen verloor de motorrijder na de botsing enkele keren het bewustzijn. Hij had in ieder geval ook licht hoofdletsel. De man is voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd voor een verdere controle. De betrokken personenauto raakte licht beschadigd en de bestuurster kon haar weg vervolgen. 
De motorfiets, een nagenoeg nieuwe Triumph All-Road Tiger, liep op het oog enkel cosmetische schade op.
Een bijdrage van de Ommenaar


Hardenberg: aanrijding op bedrijventerrein

Een Audi A6 en een VW Polo maakten zaterdagmiddag op onplezierig harde wijze kennis met elkaar op de kruising van de Handelsstraat met de Loswal in Hardenberg. Twee vrouwen zijn in een ambulance gecontroleerd en konden ambulant behandeld worden; o.a. aan een hoofdwond.


Vrijdag 28 mei 2021

Lutten: Nissan pickup truck ramt bus Post.nl en boom

Vrijdagmiddag tegen kwart over drie is een Nissan Navara pickuptruck onherstelbaar beschadigd ten gevolge van een verkeersongeval op de Zwarte Dijk in Lutten.
De bestuurder reed in de richting van Slagharen, toen de terreinwagen een rachts van de weg staande Fiat Ducato bestelbus van Post.nl raakte, waarvan de bestuurder een pakje aan het afleveren was.
De Nissan raakte uit de koers en reed vol op een boom rechts van de rijbaan.
De bestuurder is in een ambulance nagekeken, maar een rit naar het ziekenhuis bleek niet nodig.Donderdag 27 mei 2021

Almelo: twee gewonden bij ernstig verkeersongeval op de Breesegge

Donderdagochtend tegen negenen werd de hulpverlening –inclusief het MMT- opgeroepen vanwege een verkeersongeval op de Breesegge in Almelo.

De twee bij de aanrijding betrokken auto’s waren na de aanrijding onder aan het talud bij het Twentekanaal tot stilstand gekomen.
De brandweer moest het dak van één van de voertuigen afknippen om de bestuurder te bevrijden. Dit slachtoffer is met de heli naar het MST in Enschede overgevlogen.
Een inzittende van de andere auto ging met een ambulance mee.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


A1: bestuurder onder invloed gaat er vandoor na ongeval

Woensdagavond vloog er nabij wegwerkzaamheden een auto van de A1 bij Enter, nadat het voertuig een lantaarnpaal uit de grond reed.
De Volkswagen Polo kwam met zware schade tegen een aggregaat tot stilstand.
De bestuurder wachtte niet op de politie en ging er te voet via een weiland vandoor.
De politie zocht met meerdere auto's en motoren de omgeving af en wist de man, die te diep in het glaasje had gekeken, later die avond aan te houden in het buitengebied van Enter.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Woensdag 26 mei 2021
Dinsdag 25 mei 2021

Nijverdal: windhoos richt zware schade aan in de Kruidenwijk
Dinsdagmiddag rond twee uur werd de Kruidenwijk in Nijverdal getroffen door een windhoos, die zware schade aanrichtte aan zo’n 25 woningen en aan tientallen auto’s. Ook waaiden er bomen om en vlogen er schuttingen en trampolines door de lucht.
Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

De brandweer zette hoogwerkers uit Nijverdal en Rijssen in om dakpannen zoveel mogelijk weer op hun plaats te leggen.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Arriën: auto belandt in akker na aanrijding
Twee auto’s zijn dinsdagavond rond half acht na een voorrangsfout.op elkaar gebotst op de kruising van de Schapendijk en de Dwarsweg
Een auto, die over de Dwarsweg reed, werd op de linker achterkant geraakt door een auto die op de Schapendijk reed.
De geraakte auto kwam na de klap in een naast de weg gelegen akker tot stilstand.
Alle betrokkenen werden gecontroleerd door ambulancepersoneel.
De inzittenden van één van de voertuigen zijn voor controle per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Bergingsbedrijf Autax heeft beide zwaar beschadigde auto’s afgevoerd.
Een bijdrage van de Ommenaar


Enter: brand in schuur met rieten dak op tijd geblust
Maandag 24 mei werd om 22:05 uur de brandweer opgeroepen vanwege brand in een rietgedekte schuur bij een woning aan de Witmoesdijk in Enter. Een minuut na de eerste melding werd al opgeschaald naar ‘middelbrand’
De brand bleek nog niet uitslaand, maar ging wel gepaard met flink wat rook.
De Witmoesdijk is afgesloten ten behoeve van de bluswaterwining.
 De schuur, die grotendeels achter een heg schuil ging,  heeft aan de binnenzijde veel schade opgelopen.
Wat er precies in de schuur stond, konden politie en brandweer ter plaatse niet zeggen.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Maandag 24 mei 2021

Valthermond: Peugeot door brand onherstelbaar beschadigd

Aan het begin van de zondagavond brak op de Valtherdijk in het motorcompartiment van een Peugeot 206 stationcar brand uit
 De bestuurder zag dat er rook onder de motorkap vandaan kwam, zette de auto aan de kant en bracht nog wat spullen in veiligheid.
De brandweer doofde de vlammen. De auto is total loss

Een bijdrage van van Oost Media


Daarlerveen: Duitse traumaheli landt aan de Gerard Nijlandweg

De hulpdiensten zijn maandagmiddag uitgerukt naar de Gozem Gritterstraat in Daarlerveen voor een medisch incident. Ook traumahelikopter Christoph Europa 2 vanuit het Duitse Rheine kwam naar Daarlerveen en landde op een grasveld aan de Gerard Nijlandweg op.
Dat leverde zoals gebruikelijk veel bekijks op

Een bijdrage van Alwin Winkel


Hoogeveense brandweer rukt uit naar zorgcomplex vanwege vergeten pannetje

De Hoogeveense brandweer rukte maandagmiddag rond kwart over vier 'met toeters en bellen' uit naar zorginstelling De Komeet, aan de Zenithlaan, waar rook vrijkwam uit een appartement op de eerste verdieping.
De rook bleek afkomstig van een aangebrand pannetje op het gas.
Nadat de woning geventileerd was, kon de brandweer terug naar de kazerne.Brucht: gewonde bij aanrijding bestelbus - personenauto op de N343

Maandagmiddag tegen kwart voor een is de bestuurder van een Toyota Urban Cruiser gewond geraakt ten gevolg van een aanrijding op de Twenteweg (N343).
De aanrijding ontstond toen de bestuurder van een Ford Transit bestelbus vanaf de Bruchterbeekweg de Twenteweg wilde oversteken in de richting van de spoorwegovergang, maar zich verkeek op de snelheid van de over de N434 uit de richting van Hardenberg naderende personenauto.
DeToyota schoot na de klap de berm in een kantelde de droge bermsloot in.
De bestuurder van de bestelbus lwam met de schrik vrij. Beide voertuigen liepen zware schade op.Kloosterhaar: brand in schuur snel bedwongen

Rond kwart over elf maandagmorgen werden de brandweer van Bergentheim en de bemanning van de watertankwagen uit Hardenberg gealarmeerd vanwege brand in een schuur achter een woning aan de Verlengde Broekdijk in Kloosterhaar.
Naar het zich laat aanzien is het vuur overgeslagen van een brandende hoop afval naar de schuur.
De vlammen waren bijtijds onder controle.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.