Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


November 2021
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 7 november 2021

Ommen: motorrijder ernstig gewond door ongeval op de Slagenweg
Een jongeman is zaterdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op bedrijventerrein De Strangen. De gewonde werd kort voor half acht ontdekt door een passerende automobilist. Die zag de man in de berm liggen bij de kruising van de Jeroen Boschstraat en de Slagenweg.
Hij verleende hulp en seinde de hulpdiensten in.

Voordat de hulpdiensten arriveerden kwamen meer mensen opdagen; die zich volgens de melder dreigend opstelden. Nabij de man lag een crossmotor, maar die is voordat de hulpdiensten arriveerden in het tumult door iemand weggenomen van de plaats van het ongeval. 

Behalve de politie arriveerden twee ambulances met spoed. Het mobiel medisch team van het UMCG landde niet, maar keerde om en het slachtoffer is per ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Volgens de melder droeg het slachtoffer geen helm. De motorfiets reed in noordelijke richting op de Veldkampweg, parallel aan het Aldi DC, en lijkt aan het einde de haakse bocht naar links volledig te hebben gemist. In de berm tussen de Veldkampweg en de Slagenweg is een spoor te zien. De man -een 20-jarige inwoner van Ooststellingwerf- werd aan de andere kant van de Slagenweg -zo’n twintig meter van de bocht- nabij de inrit van de Jeroen Boschstraat gevonden.
Waar de motorfiets is gebleven was nog onduidelijk. Het is ook nog onbekend of de motorfiets en/of de bestuurder überhaupt op de openbare weg mochten rijden.
De politie heeft de situatie ter plekke vastgelegd, maar verder forensisch onderzoek is er niet gedaan. Vanzelfsprekend is de politie wel aan het uitzoeken wat er precies heeft plaatsgevonden en wie daarbij betrokken zijn.
Een bijdrage van de Ommenaar


Zaterdag 6 november 2021

Assen: bestelbus door brand zwaar beschadigd op parkeerplaats Gaasterland

De Asser brandweer reed zaterdagavond rond elf uur met zwaailicht en sirene naar een parkeerplaats aan het Gaasterland in de wijk Baggelhuizen, waar een bestelbus in brand stond.
Toen de spuitgasten arriveerden was duidelijk dat de bus niet meer te redden was.
Onderzoek moet uitwijzen of het om brandstichting gaat.

Een bijdrage van van Oost Media


Rijssen: gewonde naar ziekenhuis na botsing op kruising Daltonstraat - Nijverheidsstraat
Op de kruising van de Daltonstraat met de Nijverheidsstraat in Rijssen raakten zaterdagavond tegen achten een Peugeot 106 en een Audi zwaarbeschadigd ten gevolge van een aanrijding.
De bestuurder van de Peugeot, die op de Nijverheidsstraat reed, zag de Audi, die op de Daltonstraat naderde, over het hoofd. De bestuurder van de Peugeot is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
De chauffeur van de Audi, die gecontroleerd werd in een ambulance, bleek geen nadere medische zorg nodig te hebben.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 5 november 2021

Assen: automobilist naar ziekenhuis na botsing

Op de T-splitsing van de Witterhoofdweg met de Europaweg-Zuid in Assen zijn vrijdagavond een Volvo V60 en een Kia Picanto met elkaar in botsing gekomen.
De bestuurders van beide auto’s zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd op letsel.
Een van hen is naar het ziekenhuis overgebracht; de ander kwam met de schrik vrij.
Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Een bijdrage van van Oost Media


Donderdag 4 november 2021

Eext: zeer veel rook bij brand in boerderij

Rond zeven uur dinsdagavond werd gemeld dat er brand was uitgebroken op de bovenverdieping van een boerderij aan Het Witzand in Eext .
De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Meerdere brandweereenheden proberen het vuur te doven.
Hierbij wordt onder meer de hoogwerker van de brandweer in Assen ingezet.
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe meldt dat de bewoners in veiligheid zijn.

Een bijdrage van van Oost Media


Nederlands - Duitse controle-actie op de A30 / A1

Op de grensovergang bij De Lutte werd op de A1 en de daarop aansluitende A30  werd vandaag door de Nederlandse Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en Duitse opsporingsbeambten uit Osnabrück een controle-actie gehouden, waarbij zo’n veertig transporten onder de loep werden genomen.
Er werd met name gelet op milieu-overtredingen.
Eén van de chaffeurs vervoerde met zijn tankwagen 25 ton fituurvet met vier mogelijke bestemmingen in de vrachtbrieven.
Hij kon rechtsomkeert maken naar de plaats in Nederland  waar hij geladen had. Hij kan rekenen op een proces verbaal en een aanzienlijke boete wegens illegale afvaldistributie.
Zeven chauffeurs hadden hun papieren (administratieve overtredingen) niet op orde.

Foto © Polizei Osnabrück


Woensdag 3 november 2021

Almelo: bestelbus door brand total loss

De brandweer rukte woensdagmiddag even na kwart over twaalf uit naar de Grovestins vanwege een autobrand.Daar bleek dat een Peugeot Boxer bestelbus aan de voorzijde in brand stond. Hoewel de brandweer de brand vrij snel onder controle had, was de auto onherstelbaar beschadigd. De brand brak uit toen de bestuurder de motor startte. Hij kon bijtijds uitstappen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wierden: twee auto's zwaarbeschadigd door kettingbotsing

Woensdagmorgen tegen negen uur vond voor de verkeerslichten op de N35 een kettingbotsing plaats, waarbij drie auto’s beschadigd werden, maar geen gewonden vielen.
De aanrijding ontstond, toen eenPeugeot  Boxer bestelauto op de achterzijde van een afremmende oranje Kia Picanto botste en die op zijn beurt doorschoot tegen een grijze Renault Megane.. Dezwaargehavende Kia en de rechts-voor beschadigde Boxer moesten door een berger worden opgehaald; de Renault kon zijn weg vervolgen.
Het ongeval leidde tot een flinke file tussen Nijverdal en Wierden 

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Bergentheim: E-biker gewond door aanrijding met personenauto
Vlak voor ijsbaan Nooitgedacht aan de kruising van de Slotweg met de Schapenweg en de Veldweg in Bergentheim kwam woensdagmiddag tegen 15:15 uur een man op een E-bike onzacht in aanraking met een Hyundai i30.
De gewonde man is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De auto liep onder andere een deuk op in het rechter voorspatbord en een kapot mistlampglas, maar de bestuurster bleef ongedeerd.


Haselünne: weer een Nederlandse trucker van de weg tegen een boom
Dezelfde dag liep ook een 48-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur licht letsel op, toen hij rond 21:30 uur op de B 213 in Haselünne rechts naast de rijbaan kwam en een boom ramde.
Daarbij ontstond schade van circa € 30.000
De B213 was tot in de woensdagmorgen gestremd vanwege bergings- en opruimwerkzaamheden.

Dinsdag 2 november 2021

Emlichheim: Nederlandse vrachtwagencombinatie geborgen
De Nederlandse trekker met oplegger, die dinsdag in het begin van de middag total loss raakte nadat hij een boom langs de Coevordener Straße geraakt had, is in de loop van de middag door bergingsbedrijf De Jonge overeind gezet en weggesleept.

De Coevordener Straße (Coevorden - Emlichheim) was afgesloten voor het verkeer, maar er waren toch weer weggebruikers -zonder uitzondering Nederlanders- die de stremming negeerden en over het fietspad langs de werkzaamheden reden en de mensen die daar aan het werk waren, in gevaar brachten...


Emlichheim: Nederlandse vrachtwagencombinatie van de B403 tegen boom gekanteld
Een Nederlandse trekker met oplegger, geladen met veevoer, is dinsdag van de Coevordener Straße (B403) geraakt ter hoogte van het Westerfeld en vervolgens met de rechter wielen weggezakt, waarna de trekker tegen een boom klapte.
De 53-jarige Nederlandse chauffeur liep licht letsel op.
De Coevordener Straße (Coevorden - Emlichheim) was dinsdagmiddag geruime tijd afgesloten zijn in verband met de berging van de zwaarbeschadigde combinatie, het lossen en opruimen van de lading en het herstel van de berm.


Wietmarschen (D): fataal ongeval op de Klausheider Straße
Maandag rond 17:45 uur gebeurde op de Klausheider Straße in Wietmarschen een noodlottig verkeersongeval.
Een 46-jarige man uit Litouwen passeerde met zijn VW Passat een rij van drie voertuigen, toen uit de tegenovergestelde richting een tractor naderde, waarna een frontale botsing volgde. De VW werd daardoor tegen een camper geslingerd, die vervolgens in een greppel belandde en kantelde.
De man uit Litouwen stierf ter plaatse; zijn passagier –een 36-jarige Pool- liep zware verwondingen op.
De inzittenden van de camper –de 52-jarige bestuurster, haar 55-jarige bijrijder, en de tractorbestuurder- liepen lichte verwondingen op en zijn naar een ziekenhuis overgebracht..
De materiële schade wordt geschat op € 100.000.

Maandag 1 november 2021

 

 Op de Tolhuisweg net buiten Vilsteren is een automobiliste maandagmiddag gewond geraakt.
Ze reed rond half één richting Dalfsen toen ze kortstondig de ogen van de weg had toen ze iets op de vloer van de auto zocht.
De auto ging daardoor onbedoeld te ver naar rechts en kwam vlak voor de Markeweg naast het wegdek.
De auto schampte een boom, die vlak aan de weg staat, kantelde en kwam ondersteboven op het asfalt tot stilstand.
De jonge bestuurster kon uit de auto komen en is kort ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel, waarna ze voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle is vervoerd.

De Opel Corsa is door bergingsbedrijf Autax uit Ommen weer op z’n wielen gezet en afgevoerd.
Een bijdrage van de Ommenaar


 

In de nacht van zondag op maandag is een Duitse auto bij Bornerbroek van de A1 geraakt en in de rechterberm  tegen een Rimpelbuisobstakel-beveiliger (RIMOB) aan het begin van de vangrail gebotst.
De auto kwam daarna in de rechter berm tot stilstand
De bestuurder liep wonder boven wonder geen letsel op.

Rijkswaterstaat heeft de rechterrijbaan afgesloten en en  de maximum snelheid van 120 naar 70 kmu teruggebracht.om de spoedreparatie uit te kunnen voeren. 
De  zwaar beschadigde auto is door een berger opgehaald.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.