Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


November 2021
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Maandag 15 november 2021

Zwiggelte: twee wagens total loss op voorrangskruising

Op de kruising van de Halerweg met het Oranjekanaal Noordzijde zijn maandagmiddag even na twaalven twee auto’s  op elkaar gebotst.
Eén ervan kwam op z’n kop vlak voor het kanaal tot stilstand.
Beide voertuigen waren total loss. Drie inzittenden zijn naar het ziekenhuis vervoerd.
De weg tussen Hooghalen en Westerbork is geruime tijd afgesloten geweest.

Een bijdrage van van Oost Media

Zondag 14 november 2021

Staphorst: brand in de gemeentewerf
In de timmerwerkplaats op de gemeentewerf aan de Gemeenteweg in Staphorst is zondagmorgen brand uitgebroken.
Een buurman ontdekte de brand, toen hij poolshoogte nam naar aanleiding van enkele knallen. Dikke rookwolken kwamen uit de werkplaats, waarop de man direct alarm sloeg.
De brandweer van Staphorst was bijzonder snel ter plaatse, omdat de kazerne zich op dezelfde gemeentewerf bevindt. Bij het bestrijden van de brand kregen de Staphorsters hulp van collega’s uit Meppel,  Zwartsluis en  Zwolle.

De brand was vrij snel onder controle maar veroorzaakte wel flinke schade aan het pand, de werkplaats en een busje van de buitendienst.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Een specialist van de brandweer zal  hiernaar onderzoek doen
Een bijdrage van Henry Wallinga


Dalmsholte: bestuuder bekneld in bestelbus na botsing tegen boom

De bestuurder van een VW Caddy is aan het begin van de zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Dalmsholterweg in Dalmsholte. De man reed in de richting van Lemelerveld, toen hij tussen de Holtkampweg en de Koolhaarsweg links naast de weg kwam. De bestelbus botste met de linkerzijde hard tegen een boom en kwam een meter of twintig verderop pas tot stilstand. 
Omwonenden hoorden de doffe klap en daarna het schurende geluid van de afgebroken ophanging die over de weg schaafde. Ze gingen op onderzoek en troffen al snel de zwaargehavende auto aan, waarop de hulpdiensten werden ingeseind.

Naast de politie en ambulance rukte ook de brandweer van Lemelerveld uit.
Het slachtoffer zat bekneld in het voertuig. Met hydraulisch redgereedschap knipte de brandweer de deur uit de bestelbus, waarna de gewonde voorzichtig uit het voertuig worden geborgen. 

De man was aanspreekbaar en is na kort in de ambulance te zijn behandeld naar een ziekenhuis vervoerd.
Bergingsbedrijf Autax heeft de verwoeste bestelwagen afgevoerd. Het wegdek is behoorlijk beschadigd geraakt door de schuivende auto.
De Dalmsholterweg was tijdens de hulpverlening en de nasleep volledig afgesloten
Een bijdrage van de Ommenaar


Rijssen: Stingray ramt bestelbusje

Zaterdagmiddag rond half twee waren een Mercedes Citan bestelbus en een Chevrolet Corvette Stingray uit 1974 betrokken bij een aanrijding op de Nijverheidsstraat in Rijssen.
De bestuurder van de sportwagen wilde sporttief optrekken, maar verloor daarbij de macht over het stuur.
De Chevrolet schoot de weg over en botste tegen de geparkeerde Mercedes bestelbus, waarvan de bestuurder net was ingestapt na een bezoekje aan een snackwagen.
Hij is naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van de Jan Willem Klein HorstmanZaterdag 13 november 2021

Twist (D): automobiliste (18) zwaargewond na botsing tegen boom
Vrijdagmorgen rond kwart voor tien is een achttienjarige automobiliste zwaargewond geraakt, toen ze op de Neuringe in Twist met haar VW  in een bocht van de weg raakte en tegen een boom klapte


Nordhorn (D): overstekende e-biker door auto aangereden
Vrijdagmiddag rond kwart over een liep een 79-jarige e-biker zware verwondingen op ten gevolge van een verkeersongeval op de Emsbürener. Straße in Nordhorn
De man reed op de Dorfstraße in de richting van de Boerschupper Diek. Toen hij de Emsbürener Straße overstak, schatte hij vermoedelijk de afstand tot een naderende Renault verkeerd in.
Hoewel de 58-jarige bestuurster nog uitweek, kwam het tot een botsing, waarbij de e-fietser zwaargewond raakte.
De patiënt is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurster van de Renault bleef ongedeerd..
De materiële schade wordt geschat op € 2000 Euro

Vrijdag 12 november 2021

Emmen: botsing driewieler - scooter op de Angelsloërdijk

Vrijdagmiddag kwamen op de Angelsloërdijk in Emmen  ter hoogte van zwembad Aquarena een snorscooter en een driewieler met elkaar in botsing. Het letsel bleek mee te vallen: de bestuurder van de driewieler liep lichte verwondingen op en is met een ambulance naar huis gebracht
De bestuurder van de snorscooter bleef ongedeerd
Zowel de scooter als de driewieler waren flink beschadigd...

Een bijdrage van van Oost Media


Donderdag 11 november 2021

Gieten: kop-staartaanrijding bij de rotonde N34 / N33

Op de rotonde van de N34 en de N33 bij Gieten zijn twee auto’s donderdag even voor het middaguur op elkaar gebotst.
De kop-staartbotsing ontstond, toen de voorste auto plotseling afremde en de achteropkomende automobiliste uit Stadskanaal dat te laat zag.

Ze strandde in het zicht van de haven, want ze kwam juist van Schiphol waar ze haar vriend, die over was gekomen uit Canada, had afgehaald.
Één bestuurder kwam met de schrik vrij, de ander werd ter plekke op letsel gecontroleerd door ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Een bijdrage van van Oost Media


Dedemsvaart: auto door brand total loss

Even voor vijven donderdagmiddag waarschuwden de pagers van de Dedemsvaartse brandweer, dat er op de Langewijk een auto in brand stond. De wagen –een Mercedes B180- stond op een parkeerplaats en brandde flink.
Hoog tijd om snel in te grijpen, want de brand woedde in het motorcompartiment en  er stond nog een geparkeerde auto vlak voor.
De spuitgasten slaagden er in de vlammen te doven, maar de auto kan naar de sloop.Lingen (D): automobilist (85) richt ravage aan op de Meppener straße

Donderdag vlak voor de middag reed een 85-jarige man in zijn Mercedes op een parkeerplaats aan de Meppener Straße in Lingen.
De man trapte op het gaspedaal, tikte een geparkeerde auto aan, stak het fietspad over en botste tegen een boom.
De lichtgewonde brokkenpiloot stapte zelfstandig uit de auto.
De schade wordt geraamd op17.000 Euro.Emmen: weer brand in woning, die dinsdag ook al in brand stond
Donderdagmorgem kreeg de brandweer opdracht naar de Seinstraat in Emmen te rijden vanwege brand in een woning. Het bleek te gaan om de woning op de hoek van de Weerdiingerstraat, die woensdagmiddag ook al getroffen was door brand.
Aangezien het pand was dichtgetiimmerd en afgezet met bouwhekken, kostte het de brandweer enige moeite de vlammen te bestrijden, maar de klus was desondanks binnen een half uur geklaard.

Woensdag 10 november 2021

Rijssen: aanzienlijke hoeveelheid harddrugs in beslag genomen bij een transportbedrijf
Na een tip heeft de politie dinsdagavond  in een loods van een transportbedrijf aan de Ambachtsstraat  in Rijssen een aanzienlijke partij harddrugs (naar verluidt cocaïne) in beslag genomen.
Het terrein was tijdens de actie met hekken afgezet en werd bewaakt door zwaargewapende politiemensen.
De verdovende middelen waren verstopt in een opgeslagen lading, aldus de politie, die hangende het onderzoek nog geen nadere informatie kon geven.
Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
De drugs zijn onder politiebegeleiding afgevoerd en zouden daarna  vernietigd zijn.
Het terrein is inmiddels weer vrijgegeven.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Assen: opnieuw een autobrand; dit keer aan de Amstelstraat

De Asser brandweer reed in de nacht van dinsdag op woensdag naar de Amstelstraat in Assen, waar een auto in brand stond.
Toen de brandweer aankwam, bleek de wagen al volop in brand te staan en dreigde een auto, die naast de brandende personenauto stond, ook een prooi der vlammen te worden. Dat kon gelukkig vermeden worden.

Assen wordt al geruime tijd door brandstichtingen geteisterd. Onderzoek moet uitwijzen of het ook in dit geval weer om brandstichting gaat.

Een bijdrage van van Oost Media

Dinsdag 9 november 2021

Rijssen: twee gewonden door aanrijding brommer - auto

Op de kruising van de  Singelweg met de Markeloseweg in Rijssen vielen dinsdagmiddag tegen half vijf twee gewonden tijdens een aanrijding van een brommer en een auto.
Een automobilist wilde vanuit de Singelweg de Markeloseweg op rijden en zag daarbij een brommer die op het fietspad in de richting van Rijssen naderde over het hoofd', waardoor er een aanrijding ontstond. 
Eén van de twee dames, die op de brommer zaten. is  naar het ZGT in Almelo gebracht; de tweede ging met spoed naar het MST in Enschede. 
De bestuurder van de gehavende Nissan Micra is ongedeerd gebleven. 

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Nordhorn (D): 90-jarige autombiliste rijdt voetgangster (83) op zebrapad aan
Op de Kokenmühlenstraße in Nordhorn reed dinsdagmorgen rond half elf een 90-jarige vrouw met haar Opel een 83-jarige vrouw op het zebrapad aan.
De 83-jarige vrouw raakte daarbij zwaargewond.
De automobiliste verkeerde in shocktoestand.


Emmen: zware schade door brand in woning aan de Seinstraat
De Emmer brandweer rukte dinsdagmiddag rond kwart voor drie uit naar de Seinstraat, waar een vrijstaande woning op de hoek van de Weerdingerstraat in brand stond. Er werd al snel opgeschaald om extra materieel in te kunnen zetten.Er moesten ramen op de benedenverdieping ingeslagen worden om toegang tot de brandhaard te krijgen
Er kwam erg veel grijsbruine rook uit het pand en korte tijd sloegen vlammen uit het dak..
De spuitgasten wisten de brand te blussen voordat het vuur zich verder in de woning kon verspreiden, maar de schade is groot.
De drukke Weerdingerstraat werd afgesloten om de brandweer ruim baan te geven.


Maandag 8 november 2021

Bad Bentheim: illegaal zwaar vuurwerk in Nederlandse auto

In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de Autobahnpolizei Lingen bij de grensovergang bij Bad Bentheim een personenauto met drie inzittenden, die vanuit Nederland Duitsland in reed
De politiemensen vonden illegaal zeer zwaar zeer gevaarlijk vuurwerk.
De 21-jarige bestuurder wordt geverbaliseerd.Rühlerfeld: op de vlucht voor de politie vanwege een paar gram drugs
Toen ambtenaren van de politie Meppen rond elf uur zondagavond de bestuurder van een zwarte Mercedes wilden controleren, negeerde hij hun stoptekens en ging ervandoor. Tijdens de achtervolging overschreed hij de maximum snelheid meermaals duidelijk en reed op meerdere plaatsen op de B402 door rood. Toen hij de snelweg A31 op reed raakte hij de vangrail, waarna hij de autobahn bij Twist verliet.
De 22-jarige man en zijn 20-jarige passagier werden op de Langen Straße in Rühlerfeld tot stoppen gedwongen.. De politieagenten vonden enkele grammen drugs.
De bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren en moet rekening houden met meerdere processen verbaal.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.