Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2021
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Maandag 4 oktober 2021

N34: bietenwagen kantelt, lading over de weg

Op de N34 ter hoogte van de afslag Emmen-Noord / Klijndijk is zondagavond laat een met bieten geladen vrachtwagen gekanteld. De weg lag bezaaid met bieten.
De chauffeur is gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hij hoeft niet naar het ziekenhuis.
De provinciale weg was vanwege opruim- en bergingswerk geruime tijd afgesloten.

Een bijdrage van van Oost Media

Zondag 3 oktober 2021

Markelo: Toyota blijft na buiteling nog net op de walkant hangen

Zondagmorgen werd even na half negen alarm geslagen omdat er op de Lochemseweg (N346) in Markelo een ongeluk gebeurd was.
Hulpverleners troffen ter plaatse een Toyota aan, die na een buiteling bijna in het water van de Koningsbeek terechtgekomen was, maar vlak voor het water tot stilstand was gekomen. 
De bestuurster is naar een ziekenhuis overgebracht.Zaterdag 2 oktober 2021

Gramsbergen: brand richt enorme schade aan in woning aan de Loozermars-Zuid
De onheilspellende rookwolken waren zaterdagmiddag al op kilometers afstand te zien en het verbaasde dan ook niemand dat er kort na de eerste brandmelding (middelbrand; 13:28 uur) al opgeschaald werd teneinde meer mensen en materieel op de rampplek te krijgen. Een buurtbewoner had al een bluspoging gedaan met een handblusser en liep hierdoor ademhalingproblemen op, maar de Gramsberger brandweer viel de uitslaande brand voortvarend aan en al korte tijd later leek de brand in de garage van de woning op de hoek van de Loozermars-Zuid en de Korte Waand onder controle.
Toch laaiden de vlammen steeds weer op en ook het tuinhuis achter de woning leek ook een prooi der vlammen te worden.
De brand, die veroorzaakt werd door kortsluitijg in de berging en oversloeg op het woongedeelte erboven, ging gepaard met veel witte rook.

Het toegestroomde publiek werd met politielint op veilige afstand gehouden en de Loozermars-Zuid werd voor alle verkeer afgezet..


Hardenberg: zware schade, maar geen letsel op de Albert Schweitzerlaan
Op de kruising Albert Schweitzerlaan - Henri Dunantlaan in Hardenberg maakten vlak voor het aanbreken van de zondag een Mercedes Benz Vito en een Ford Focus op onaangename wijze kennis met elkaar.
Beide auto waren waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd, maar voor zover bekend liep niemand letsel op..


Vrijdag 1 oktober 2021

Twist (D): illegale dumping van oude banden
Aan de Meinteweg in het Duitse Twist hebben onbekenden een flinke lading oude banden en velgen gedumpt en laten zo anderen voor het opruimen betalen. Dit is gebeurd tussen 24 en 27 september jongstleden.
Heeft u informatie over de herkomst van dit afval, neem dan alstublieft contact op met de politie in Twist: 0049 5936 9345921.


Hardenberg: dode zwaan vast onder zonnepaneel
De Hardenberger brandweer rukte vrijdagmorgen even voor twaalven uit naar de Huetestraat in de Hardenbergse wijk de Marslanden om een in nood verkerend dier te redden.
Bij aankomst bleek het te gaan om een grote vogel -waarschijnlijk een zwaan- die al rond half een in de afgelopen nacht bekneld zat onder een zonnepaneel op het dak van een woning. Het dier was echter zo te zien reeds overleden.
De brandweer maakte zich op om de vogel van het dak te halen middels de hoogwerker, maar aangezien er een aannemer die middag langs zou komen voor werkzaamheden, werd besloten de berging aan dat bedrijf over te laten.Zwolle: tractor brandt uit op de Haersterbroekweg
De brandweer van Zwolle kreeg donderdagavond om 21:34 uur een oproep voor het bestijden van brand in een landbouwvoertuig.
Op de Haersterbroekweg ter hoogte van de Vijfhoekweg Noord had een tractor al rijdend vlam gevat. De bestuurder zag vlammen onderder de motorkap vandaan komen en zette de tractor met de aanhanger stil. Met een brandblusser werd nog een poging gedaan, maar de vlammen waren te heftig.
De Zwolse brandweer was er snel  bij. maar kon niet voorkomen dat de tractor geheel uitbrandde. Het vuur ging gepaard met enkele forse knallen van ondermeer de banden.
Ook de brandstoftank begaf het, waardoor het vuur oplaaide. Hierop werd de tankwagen van de Hasselter brandweer opgeroepen ter assistentie. Met deze hoeveelheid extra water waren de vlammen al snel verdwenen.
Het getroffen loonbedrijf, die net met de laatste rit maïs bezig was, zorgde zelf voor de afvoer van de vernielde tractor en de gehavende aanhanger.
De Haersterbroekweg was tijdens deze werkzaamheden afgesloten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Neuenhaus (D): fietser zwaargewond door aanrijding op de Nordhorner Straße

Vrijdagmorgen tegen kwart over zeven is een achttienjarige fietser ernstig gewond geraakt, toen hij bij het oversteken van de Nordhorner Straße geen voorrang verleende aan de Toyota van een 48-jarige man.
Het slachtoffer is per ambulance naar de Euregio-Klinik in Nordhorn overgebracht.


Donderdag 30 september 2021

Nederland: arrestaties in kader plofkrakenonderzoek
De Duitse en de Nederlandse politie houden zich al geruime tijd intensief bezig met het onderzoek naar de reeks van plofkrakenin Duitsland.
Na anderhalf jaar speurwerk is de groep plofkrakers nu een gevoelige klap toegediend.
Tijdens zeven huiszoekingen in de driehoek  Amsterdam – Den Haag – Utrecht werden dinsdag j.l. drie verdachten aangehouden, die aan Duitsland uitgeleverd zullen worden.. In totaal zijn er negen verdachten aangehouden en zijn er 23 in beeld.. Het is de onderzoekers gelukt inzicht te krijgen de structuur van de organisatie.
Er werden meer dan 200 communicatieapparaten, waaronder gecodeerde GSM’s, talrijke datadragers, plofkraakhulpmiddelen,, een geldtelmachine, 3.500 Euro aan contanten en een blauw zwaailicht werden daarbij in beslag genomen.

Bij de reeks plofkraken ontstond voor miljoenen Euro’s schade. De kraken vonden plaats van het hoge noorden tot diep in het zuiden van de Bondsrepubliek.
Uit het onderzoek bleek dat een 29-jarige verdachte in de regio onder valse voorwendselen in de regio Osnabrück een geldautomaat had besteld om op te kunnen oefenen.
In totaal vonden in Duitsland in 2020 maar liefst 414 plofkraken plaats: een toename van 19 procent ten opzichte van het jaar ervoor.
Tweederde van de leden van de professionele groep stamt uit Nederland.


Eext: schuur bij woning brandt uit

Een schuur bij een woning aan de Anderenseweg in Eext is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand. De brand werd rond vier uur ontdekt.
Brandweereenheden uit Gieten, Annen, Zuidlaren en Borger bestreden het vuur en slaagden erin,  het vuur in twee uur tijd te doven.  Tijdens het bluswerk werd een gasfles in veiligheid gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
De brandweer werd door buren op koffie getracteerd. Die werd in dank in ontvangst genomen

Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 29 september 2021

Oosterhesselen: woning met rieten dak gaat door brand verloren
Woensdagmiddag even na het middaguur werd een forse hoeveelheid brandweermensen en materieel opgeroepen aangezien er brand woedde in een woning met een rieten aan de Verlengde Hoogeveense Vaart in Oosterhesselen.
Die weg werd aan beide zijden van de vaart afgesloten. De brand, die waarschijnlijk bij de schoorsteen was begonnen, ging gepaard met zeer dichte witte en soms bruine rook en er waren soms vlammen te zien.
De weergoden boden de brandweer een helpende hand door de regenkraan even flink open te zetten, maar het pand is waarschijnlijk niet meer te redden.


Hoge Hexel: schuur op recreatiepark De Bonte Specht in de as gelegd

In de nacht van dinsdag op woensdag tegen twee uur werd alarm geslagen vanwege brand in een schuur aan de Piksenweg. 
Het gebouw bleek al volledig in brand te staan. reden om vijf minuten later al op te schalen naar middelbrand. En eenheden op te roepen uit Hellendoorn, Nijverdal, Wierden, Vriezenveen en Vroomshoop. 
De schuur stond op Recreatiepark De Bonte Specht.

Het was de derde brand in zeer korte tijd dat er daar brand woedde:  op 17 september ging er een auto in vlammen op en eerder brandde een afvalcontainer.
Of de branden met elkaar te maken hebben wordt onderzocht door Team Forensische Opsporing.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dinsdag 28 september 2021
Maandag 27 september 2021

Coevorden: brandweer brengt in visdraad verstrikte duif in veiligheid
De Coevorder brandweer kreeg rond kwart over een maandagmiddag opdracht naar de Dwenger in Coevorden-centrum te rijden, aangezien daar een vogel in nood verkeerde.
Een duif was in een boom verstrikt geraakt in visdraad. Het dier kon dus geen kant op en was eenvoudig te vangen, maar eenmaal op de begane grond wist hij toch aan de greep van brandweerman te ontsnappen, maar de vleigkunsten van de vogel lieten te wensen over, zodat hij al snel weer gevangen kon worden. Even later arriveerden twee vrijwilligers van Dutch Animal Rescue, die de zorg voor het dier overnamen.


Balkbrug: houtwerk vat vlam tijdens afbranden verf
Maandag in het begin van de middag werd de brandweer van Balkbrug verzocht met spoed naar de Meppelerweg te rijden vanwege brand in een woning.
Na een reis van enkele tientallen meters arriveerde de tankautospuit bij de betreffende woning, waar tijdens schilderswerkzaamheden bij het afbranden van verf brand in het houtwerk van het dak was ontstaan.
Het euvel kon snel worden verholpen door het hout flink nat te maken.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.