Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Oktober 2021
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 24 oktober 2021

Wierden: geen gewonden bij aanrijding trein - vrachtwagen
Ten gevolge van een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen op de overweg op de Nijverdalsestraat in Wierden was er zondagmorgen vanaf acht uur tot half elf geen treinverkeer mogelijk tussen Deventer en Almelo.
De vrachtwagenchauffeur had voor de gesloten overwegbomen staan wachten, maar het duurde hem te lang en nadat hij gekeken had of er een trein naderde, stapte hij weer in en reed de overweg op. In de tussentijd verscheen echter een Sprinter die richting Rijssen reed.
De trein raakte de trekker, maar beide vervoersmiddelen liepen gelukkig slechts lichte schade op en konden na verloop van tijd verder rijden.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Zaterdag 23 oktober 2021
Vrijdag 22 oktober 2021

Balkbrug: motorrijder gewond door aanrijding met afslaande bestelbus
Op goed een kilometer van de plaats waar vrijdagmiddag een auto kantelde na een aanrijding met een boom werd zaterdagmiddag even na enen opnieuw om een ambulance gevraagd vanwege een aanrijding; dit keer op de Den Kaat.
Een motorrijder was tegen de linker zijkant van een bestelwagen gereden, die afsloeg naar het erf van een boerderij.
De gewonde motorrijder is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De Peugeot Expert bestelbus en de Suzuki Ninja ZX-6R motor waren flink beschadigd.


Emmen: brand in rijtjeswoning aan de Valtherzandweg: één dode en twee gewonden
De Emmer brandweer kreeg vrijdagmiddag om 14:47 uur opdracht met spoed naar de Valtherzandweg te rijden, omdat er in een woning brand woedde. Kort daarop werden ook eenheden uit Sleen, Emmer-Compascuum en KIazienaveen ontboden.
Bovendien reden er meerdere ambulances naar de opgegeven locatie en werd een traumahelikopter ingezet : er werden twee mensen naar het ziekenhuis overgebracht, waarvan één met ernstig letsel.
Tevens werd een overleden slachtoffer aangetroffen -naar verluidt de bejaarde vader van de twee andere slachtoffers.
De woning liep zware schade op ten gevolge van de brand.
De oorzaak van de brand moet blijken uit het forensisch onderzoek.


Twist (D): fietser levensgevaarlijk gewond door botsing
Donderdagmiddag is een 50-jarige fietser bij het oversteken van de Schwarzer Weg in Twist (D) zeer ernstig gewond geraakt, toen hij werd aangereden door de Mercedes van een 84-jarige man, die hij over het hoofd had gezien.
De man is in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd.


Balkbrug: auto kantelt na botsing tegen boom
De blusploeg van Balkbrug kreeg vrijdag tegen enen 's middags opdracht naar Den Oosterhuis te rijden, waar ter hoogte van huisnummer 13 een verkeersongeval gebeurd was. Op deze doodlopende zijweg was een Volkswagen Tiguan tegen een boom gereden en gekanteld.

Aan de brandweerlieden de opdracht de bejaarde en gewonde bestuurder uit de auto te helpen. Nadat dat gebeurd was, werd het slachtoffer op een brancard naar een ambulance gebracht, waar hij behandeld werd. De man is vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht.

Donderdag 21 oktober 2021

Schuinesloot: brand in cv-ketel slaat over op dak van woning Hoogeveenseweg
Donderdagmiddag om 13:39 kregen de blusploeg van Slagharen en de watertankwagen van Zuidwolde opdracht naar de Hoogeveenseweg in Schuinesloot te rijden waar bij de kruising met de Braambergerweg brand was uitgebroken in een vrijstaande woning.
Bij aankomst kwam er witte rook onder de dakpannen vandaan. Snel handelen was nodig, want naast de woning staat een pand met een rieten kap.
De brand, die was begonnen in de CV-ketel, was al overgeslagen op het dak, maar kon snel geblust worden.
De rookgasafvoer was al gedeeltelijk gesmolten en er moesten voor alle zekerheid wat dakpannen verwijderd worden, maar toen was het leed geleden.
De bewoner meldde dat de 19 jaar oude ketel onlangs nog een onderhoudsbeurt had gehad.
Er vielen geen slachtoffers, op een verkeerskegel na...


Drenthe , Overijssel: veel meldingen van stormschade, donderdagmiddag herhaling?
"Het klonk alsof er een sneltrein door de straat denderde", zo omschreef een inwoner van Slagharen de zware windstoten van de nacht van woensdag op donderdag. Het bulderende geluid werd nog versterkt doordat de meeste bomen nog vol in het blad zitten.

De reeks uitrukmeldingen, die kort daarop losbarstte voor de brandweer in Drenthe en Overijssel, was dan ook geen verrassing.
In de meeste gevallen ging het om afgebroken takken en omgewaaide bomen; op het Raadhuisplein in in het centrum van Emmen werd een terras weggeblazen.

Meteorologen verwachten, dat donderdagmiddag opnieuw zware windstoten -tot 75 km/uur- zullen voorkomen.

Woensdag 20 oktober 2021

Lingen (D): man met bijna 4 promille achter het stuur
Een 24-jarige bestuurde zijn bestelbus maandagavond dusdanig dat hij de aandacht trok van een medeweggebruiker, die daarop de politie belde.
De bestelbusbestuurder werd gecontroleerd op de Damaschkestraße en viel bij de bloedproef hard door de mand: 3,92 promille!


Dinsdag 19 oktober 2021

PAS OP! Hoaxmail, en verdachte emails vragen om persoonlijke informatie!

De afgelopen dagen zijn er e-mails verspreid waarin wordt gehengeld naar persoonlijke informatie.
Zo wordt er een mailtje verspreid dat uit naam van alarmsysteemleverancier Verisure lijkt te zijn verzonden, maar als afzender sofia@myquotes.uk heeft.
In dit bericht wordt onder andere gevraagd om informatie over uw woning. Ons afvies: NIET OP REAGEREN!

Een volgend voorbeeld van een soortgelijk bericht is beweert afkomstig te zijn vann afzender Ïnfo@gemeentebesparing.nl die beweert hoe u tot 599 euro kunt besparen op uw energierekning (Let op de spelfout!).

Tot slot verzonden grapjassen een amateuristisch mailtje dat de lezer wijs probeert te maken dat zijn systeem gehackt is en twee dagen na het lezen van het bericht wordt lamgelegd, tenzij hij/zij voor die tijd 1300 Euro naar een bitcoinportemonnee overmaakt.
Ook dit bericht kunt u veilig in de prullenbak deponeren!
Maandag 18 oktober 2021

Haren (D): vrouw zwaargewond na crash tegen twee bomen

Zondag vlak voor de middag botste een 46-jarige vrouw met haar Opel Mokka op de weg Am Brookgraben in Haren (D) tegen twee bomen.
Ze is met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.
De materiële schade bedraagt circa 9000 Euro.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.