Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


September 2021
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 5 september 2021

Zuidwolde: brand bij saunabedrijf snel onder controle, gebouw gesloopt

De brandweer van Zuidwolde werd zondagmorgen om half elf gealarmeerd vanwege brand in een bijgebouw op het terrein van een sauna aan de Ommerweg in Zuidwolde. Er werd even later opgeschaald naar "middelbrand" aangezien er in de directe omgeving een hoofdgebouw met een rieten dak staat.
De brandweer slaagde er in de brand snel te doven, maar het gebouw was zo zwaar beschadigd, dat het gesloopt moest worden, temeer daar er nog steeds rook uit de nok kwam.
Zaterdag 4 september 2021

Collendoorn - N343: gehandicaptenvoertuig versus VW Multivan

Meerdere politievoertuigen, een ambulance en een brandweereenheid uit Hardenberg spoedden zich zaterdagmiddag om half drie naar de kruising van de Jachthuisweg (N343) met de Middenweg in Collendoorn vanwege een verkeersongeval.
Er werden twee beschadigde voertuigen aangetroffen: een Volkswagen Multivan MPV, die aan de voorzijde in elkaar zat, en een Canta gehandicaptenvoertuigje.

De aanrijding was ontstaan toen de hoogbejaarde Cantabestuurder van de parallelweg de N343 op reed, om de Middeweg op te rijden.
Zover kwam het niet, want de Canta werd in de flank aangereden door de VW en kantelde.

De bestuurder van het gehandicaptenvoertuig werd op een brancard naar de ambulance overgebracht. en later naar het ziekenhuis
In de VW vielen geen gewonden.

Een gehandicaptenvoertuig als de Canta is geen brommobiel !
Lees er hier meer overVrijdag 3 september 2021

Twist (D): enorme rookwolken en vuurzee in berg versnipperde banden bij recylingbedrijf

In Twist (D) is vrijdagmiddag rond twee uur brand uitgebroken in een stapel versnipperde banden op het terrein van een recyclingbedrijf voor oude banden aan de Dieselstraße
De enorme inktzwarte rookwolken waren op grote afstand te zien in de wolkenloze lucht en de brand breidde zich ook razensnel uit.
Het vuur in de versnipperde banden ontstond toen de shredder in brand vloog en de vlammen oversloegen .
Pogingen het vuur met brandblussers te doven mislukten. Er werden tien brandweerkorpsen ingezet om de vuurzee te bestrijden.,

De bevolking van Twist, Geeste en Dalum werd gewaarschuwd voor mogelijk gevaarlijke stoffen in de bijtende rook.

Foto's: Hartmut Gosink


Emmen: Fiat Panda rijdt tegen boom: twee gewonden

Een Fiat Panda is vrijdag in het begin van de avond op de Splitting in Emmen Barger Oosterveld tegen een boom gebotst.
Uit de sporen viel op te maken dat de auto, die uit de richting van de Rondweg kwam, plotseling naar links reed en via het fietspad met de voorzijde tegen de boom klapte. Wat de oorzaak van de plotselinge koersafwijking was, is nog niet duidelijk.
Twee inzittenden zijn met ambulances naar het ziekenhuis overgebracht.A30: illegaal transport met sloopauto's en -onderdelen gesnapt bij Bad Bentheim (D)
Op donderdag 2 september werd tijdens een grootscheepse controle op de A30 bij Bad Bentheim een illegaal afvaltransport onderschept.  De chauffeur van de trekker met oplegger vol sloopauto’s en onderdelen, die van Groot-Brittannië naar Polen onderweg was, kreeg aan de grens te horen, dat hij geen meter meer mocht rijden.
De lading bestond o.a. uit vijf sloopauto’s (inclusief accu’s), 36 automotoren met olie etc. en andere vloeistoffen, 54 bumpers en diverse sturen, waarvan enkele airbags bevatten.
Voor het transport van de in de vracht aanwezige gevaarlijke stoffen was geen vergunning voorhanden. De voor het vervoer verantwoordelijke personen en bedrijven worden geverbaliseerd.

Foto: Polizei Osnabrück

Donderdag 2 september 2021

Woensdag 1 september 2021

Itterbeck (D): Volvo XC brandt uit op de Hauptstraße

Woensdagmiddag rond half drie werd de brandweer van Uelsen en van Itterbeck ontboden op de Hauptstraße (L43) bij Itterbeck vanwege een brandende auto.
De bestuurder van de Volvo Cross Country reed van de Nederlandse grens in de richting van Itterbeck, toen hij ter hoogte van het legerdepot een luide knal hoorde en er rook onder de motorkap vandaan kwam.
Hij zette de auto direct naast de weg en kon nog net op tijd uitstappen, voordat de auto in brand vloog en binnen de kortste keren volledig in brand stond
De brandweer rukte uit met in totaal 20 man en vijf voertuigen, waaronder het gisteren in gebruik genomen nieuwe grote en unieke tank- en blusvoertuig, maar de Volvo viel niet  meer te redden.Het gisteren in gebruik genomen blusvoertuig. Bluswatertank 14.000 liter!
Borger: speedpedelecbestuurder na val aangereden

Een fietser is woensdagmorgen rond half acht op de Buinerweg in Borger  aangereden door een auto.
Het ongeval deed zich voor bij het kanaal Buinen-Schoonoord.  
De fietser, die een snelle elektrische fiets bestuurde (een zogeheten speed-pedelec), reed tegen een opstaande betonnen rand langs de weg en viel daardoor op de straat. Daar werd hij aangereden door een auto.
 Volgens omstanders was het slachtoffer bewusteloos.
Meerdere hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter kwamen naar de plek van het ongeluk. Uiteindelijk is het slachtoffer onder begeleiding van een trauma-arts met een ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht.

Een bijdrage van van Oost Media

Dinsdag 31 augustus 2021
Maandag 30 augustus 2021

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.