Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteApril 2022 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 3 april 2022
Zaterdag 2 april 2022
Vrijdag 1 april 2022

Hardenberg: tractor geborgen uit Kanaal Almelo-De Haandrik

Vrijdagmiddag is een flinke hoeveelheid bergings- en aanverwant materieel ingezet om een tractor, die eerder die middag in het Kanaal Almelo-De Haandrik beland was, te bergen.
Aan de operatie namen bergingsbedrijf Wolves en kraanbedrijf P&K uit Rijssen deel, alsmede Duikbedrijf Nederland BV uit Rouveen.

De melding over het te water geraakte landbouwvoertuig werd even na half twee uitgegeven en maakte gewag van een voertuig dat aan de Duitslandweg te water zou zijn geraakt.
Er werd een grote hoeveelheid brandweerwagens opgeroepen, maar al snel bleek dat niet nodig, omdat het om een tractor ging, die na de bocht in de nieuwe aansluitingsweg van de Duitslandweg naar de Kanaalweg-Oost tegen en vervolgens  over de vangrail was gereden en nu bijna halverwege de overkant van het kanaal gedeeltelijk boven water uit stak. De bestuurder was er met een nat pak vanaf gekomen.

De New Holland tractor, die zo’n 8 ton woog en eigendom was van een loonbedrijf uit Radewijk , kon pas geborgen worden als de kraanwagen, de vrachtwagen met de rijplaten, die nodig waren om de 200-tons Tadanokraan veilig af te stempelen op de vrij smalle weg en bijbehorende voertuigen gearriveerd waren. Tegen half zes was de gehele club ter plaatse
Het wachten was ovrigens geen lolletje bij +3 graden C en een snijdende wind op open terrein. Ook de toeschouwers, die met zo’n 25 auto’s opgesteld waren aan de overzijde van het kanaal, hadden het ongemak er zo te zien graag voor over.

Toen de rijplaten aan weerzijden van de Kanaalweg-Oost geplaatst waren en de duiker in het pak zat, kon de 200-tons kraan op de gewenste plaats gereden worden en werd de duiker met de kraan van het duikbedrijf in het steenkoude water getild en kon hij de singels op de juiste plaatsen aan de landbouwtrekker vastmaken.
Toen die eenmaal  bevestigd waren, tilde de zware kraan de New Holland tractor rap uit het kanaal en op de aanhangwagen van een trekker van het loonbedrijf.
De dagwaarde van de door het water onherstelbaar beschadigde tractor was zo’n 30.000 Euro.
De mensen van team Handhaving hadden de Kanaalweg-Oost aan weerszijden voor het verkeer afgesloten.Donderdag 31 maart 2022
Woensdag 30 april 2022

Zwolle: twee doden bij schietpartij in de McDonald's (update2) Verdachte gearresteerd!

In de MacDonald's-vestiging in de Floresstraat in Zwolle-Noord zijn woensdag tegen zes uur 's middags twee mannen (57 en 63 jaar oud) doodgeschoten.
De schutter is er na het doden van de twee Turkse mannen (naar verluidt de broers Ali en Huseyin T.) vandoor gegaan en voorzover bekend nog niet gearresteerd.
De omgeving werd afgezet voor het sporenonderzoek en vanuit een politiehelikopter werd de wijk van bovenaf geobserveerd.

Een man (32) die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in de McD in Zwolle, heeft zich woensdagavond aangegeven in het politiebureau in Deventer.
Onderzocht wordt wat zijn rol exact was.
Vooralsnog lijkt hij de enige verdachte, maar de politie sluit niet uit dat er  meer mensen bij de moorden betrokken waren

Een bijdrage van Henry Wallinga


Coevorden: automobiliste naar ziekenhuis na aanrijding op de Krimweg

De bestuurster van een grijze Mitsubishi Space Star wilde tegen kwart voor vijf op de Krimweg afslaan naar het winkelcentrum aan het EDS Plein, maar ze had kennelijk niet in de gaten dat er een blauwe Toyota Corolla uit de richting van het stadscentrum naderde. De Mitsubshi raakte de Toyoya in de linker flank, waardoor beide auto's schade opliepen.

De inzittenden van de Toyota -een man en een vrouw- kwamen met de schrik vrij, maar de bestuurster van de Mitsubishi verkeerde in shocktoestand en is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Voor de brandweer, die wel uitrukte, was geen levensreddend werk weggelegd. De spuitgasten konden al snel terug naar de Hulsvoorderdijk.

Dinsdag 29 maart 2022

A28: gekantelde vrachtwagencombinatie oorzaak van lange files rond afslag Zuidwolde

De dinsdagmiddag was nog meer net begonnen, of het verkeer op de A28 liep muurvast aan beide zijden van de afslag Zuidwolde.
Een trekker met een oplegger vol aardappelen was van de rijbaan richting Hoogeveen door nog onduidelijke oorzaak in de rechter berm beland, waarna de chauffeur hard remde en trachtte bij te sturen, maar niet kon voorkomen dat de trekker met oplegger hard tegen de middenvangrail klapte.
De combinatie schoot achterwaarts de rijbaan op, kantelde en verloor een groot deel van zijn lading piepers.
Een alerte trucker die achter de truck met piepers reed zette zijn vrachtwagen dwars over de rijbaan en voorkwam daarmee dat er nog meer ongevallen gebeurden.
De chauffeur van de verongelukte truck is met lichte verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De A28 was richting Hoogeveen afgesloten vanwege de berging en ten behoeve van het opruimen van de aardappels; verkeer richting Meppel kon wel doorrijden; zij het met aangepaste snelheid. Waarschijnlijk volgt er na de avondspits meer oponthoud vanwege reparatie van de vernielde middenvangrail.

Een automobilist die op de afgezette linker rijstróok stopte om foto's te maken, kreeg een surveillanceauto achter zich aan - en waarschijnlijk een dikke prent. Oom Agent was not amused

Maandag 28 maart 2022
Zondag 27 maart 2022

A28 / De Lichtmis: peperdure supercar in puin

Bij een eenzijdig ongeval op de A28 ter hoogte van De Lichtmis is zondagmorgen rond 09:30 uur een Lamborghini Aventador S totaal vernield.
De bestuurder en zijn bijrijder bleven  wonder boven wonder ongedeerd, zo bleek na controle in een ambulance.

De man reed van Zwolle naar het TT-Circuit in Assen om daar deel te nemen aan een evenement waarbij veel supercars te bewonderen zijn.
Volgens getuigen en filmpjes op Social Media was te zien dat de man aanzienlijk harder reed dan het overige verkeer. Op het viaduct over de N377 verloor de man de controle over de snelle Lamborghini, Die kwam tegen de vangrail en tolde vele malen om zijn as.
Na enkele honderden meters kwam de auto tot stilstand met daarbij een enorme ravage achterlatend. De gehele snelweg was in beide richtingen bezaaid met wrakstukken en persoonlijke bezittingen en werd daarop dan ook volledig afgesloten.
Verkeer moest gebruik maken van de af- en opritten.

Vanwege een brandje in het motorcompartiment werd de Zwolse brandweer opgeroepen. Bij aankomst was de brand reeds geblust met een poederblusser.
Een medewerker van het Team Forensisch Onderzoek Verkeer, die toevallig op het incident stuitte, begon direct met een onderzoek.
Naast de nodige foto’s vanaf de grond werd ook een drone ingezet om overzichtsfoto’s te maken.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de ooit zo dure sportauto op te takelen en onder dak te zetten. Het voertuig is namelijk in beslag genomen voor verder onderzoek.
Ondertussen werd het wegdek met diverse wegdekreinigers schoongemaakt en stonden er alweer mannen klaar om de vangrail te repareren.
Rond 14:00 uur werd een gedeelte van de snelweg weer vrijgegeven.
Vanwege de reparatiewerkzaamheden bleven nog wel wat rijstroken afgesloten.

Een bijdrage van Henry WallingaZaterdag 26 maart 2022
Vrijdag 25 maart 2022

Laar (D): Twee personenauto's total loss door aanrijding op kruising

Vrijdagmiddag tegen tweeën ontstond er zware schade, toen op de kruising van de Vechtetalstraße met de Emlichheimer Straße / Wielener Straße twee auto’s met elkaar in botsing kwamen.
Een Opel Astra reed over de Vechtetalstraße in  de richting van Laar, maar toen de bestuurder de kruising wilde oversteken, zag hij een Audi, die in de richting van Wielen reed, over het hoofd, waardoor de auto’s onplezierig hard kennis met elkaar maakten.
De Astra maakte een draai van 180 graden op de kruising; de Audi schoot het fietspad over, ramde een hek en kwam in de voortuin van een woning tot stilstand.

De betrokken bestuurders bleken na controle in de ambulance met de schrik te zijn vrijgekomen, maar hun auto’s waren rijp voor de sloop..
De Opel werd door de firma ASL uit Laar opgehaald; de Audi door de firma Krüp uit Emlichheim.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.