Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteApril 2022 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 10 april 2022

Slagharen: gewonden en flinke schade door aanrijding op de Weverijweg
Het onheilspellende geluid van sirenes klonk zondagmiddag rond kwart over drie uit de richting van de kruising Witmanweg - Wverijweg. Twee ambulances stopten op deze kruising, alsmede meerdere politieauto's, aangezien twee personenauto''s elkaar op onprettige wijze hadden ontmoet. een grijze BMW M135 X-Drive , die op de Weverijweg in de richting van de Hoogeveenseweg reed, was aangereden door een Witte Ford Ka, die vanaf de Witmanweg de kruising op reed.
Na de harde confrontatie kwam de Ka in de berm tot stilstand; de BMW kwam een meter of dertig van het botspunt stil te staan.
Twee inzittenden zijn met ambulances baar het Isala in Zwolle overgebracht.
Eperts van Team Forensische Opsporing Verkeer werden verzocht ter plaatse gegevens te verzamelen.Zaterdag 9 april 2022
Vrijdag 8 april 2022


Donderdag 7 april 2022

Beerzerveld: sloopwoning brandt uit

Een woning aan de Knolsdijk die al gesloopt zou worden is donderdagmiddag verwoest door brand.
In eerste instantie leek het met een sisser af te lopen.
Een voorbijganger zag rond half twee wat rook bij de woning en belde de brandweer. Maar volgens de eigenaar viel het allemaal wel mee en de brandweer werd weer afgebeld.

Zo’n tien minuten later werd de brandweer toch weer gebeld, om zonder spoed toch even langs te komen voor een nacontrole. Maar nog voordat de brandweer arriveerde, veranderde de lichte rook in een paar minuten tijd in een fel uitslaande brand.
Na weer een telefoontje naar de alarmcentrale gingen de toeters en bellen van de Bergentheimse brandweer toch aan.
De harde wind wakkerde het vuur ondertussen aan en al snel kwamen de vlammen ook uit het dak. De nok aan het voorste deel van de boerderij stortte in.
 Volgens de eigenaar begon de brand in de meterkast. De rook trok naar het oosten richting het dorp en de N36, maar tot overlast leidde dit niet.
Een lokaal sloopbedrijf wordt door de brandweer ingezet om met een kraan sloopwerk te verrichten.

Wel is er volgens de brandweer asbest vrijgekomen bij de brand. Op het achterhuis zou volgens de eigenaar asbest dakbeschot zitten. Een verkenningseenheid van de brandweer brengt het verspreidingsgebied in kaart. De politie heeft de Knolsdijk tussen de kruising met de Beerzerhaar en het begin van de Van Alewijkstraat bij de bebouwde kom van het dorp afgesloten.

De leegstaande varkenshouderij waar de woning deel van uit maakt moet plaats maken voor woningen voor jongeren uit de buurt. Handelshuis Schuttert had eerder plannen om op de bewuste plek een nieuwe stal te bouwen, voor de opfok van 14.000 biggen. Maar de omgeving kwam daar fel tegen in verzet.

Nadat de gemeente Ommen die plannen onmogelijk maakte verkocht Schuttert het pand aan mensen uit de buurt. Een familie die op een steenworp afstand aan de Eerste Polderweg woont en een echtpaar uit de Hardenbergse buurtschap Hoogenweg zijn de kopers en hebben plannen het perceel in drieën te delen

Een bijdrage van de OmmenaarOmmen: Zeldzame oldtimer Maserati zwaar beschadigd bij aanrijding op de Varsenerdijk
Twee auto’s en een caravan zijn aan het begin van de woensdagdavond fors beschadigd geraakt bij een  aanrijding op de Varsenerdijk.
De bestuurder van een Dacia met caravan reed op de Varsenerdijk vanaf Ommen en wilde linksaf de Varsenerweg op, maar toen er werd afgeremd ter hoogte van de brug over het Ommerkanaal, knalde een personenauto er achterop. 
Door de klap werd de caravan naar voren geduwd en veroorzaakte schade aan de achterkant van de Dacia. De bestuurder van die auto bleef ongedeerd en en ook de bestuurder en de drie vrouwelijke passagiers van de andere auto bleven ongedeerd.

Die bewuste auto -een zeldzame en bijna 37 jaar oude Maserati Biturbo 425- is waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd geraakt.
Volgens de website van het Italiaanse automerk werden er van het specifieke model slechts 2.372 exemplaren geproduceerd.
Bergingsbedrijf Autax heeft de auto’s afgevoerd.

De Knaus caravan, die toch al gesloopt zou worden, is met een trekker verder gebracht.

Een bijdrage van de Ommenaar


Dinsdag 5 april 2022

Lemelerveld: twee vrouwen gewond door aanrijding met mesttanker

Twee vrouwen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Deventerweg (N348) net ten noorden van Lemelerveld. Het ging daar rond acht uur mis toen de bestuurster van een personenauto vanaf de Vilstersestraat linksaf de N348 richting Raalte op wilde rijden.
Bij het oprijden van de kruising werd de Toyota op de linker voerhoek geraakt door een vrachtwagen. Die reed al op de doorgaande weg in de richting van Ommen. Door de klap tolde de auto in het rond en kwam tot stilstand tegen wegmeubilair naast een fietspad, waar gelukkig geen fietsers stonden te wachten.

De bestuurster van de auto kon al snel worden opgevangen in een ambulance; voor de passagiere moest een tweede ambulance komen. Beide vrouwen zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De vrachtwagenchauffeur bleef fysiek ongedeerd.

Tijdens de nasleep werd de weg vanaf de kruising richting Ommen afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer tussen Lemelerveld en Ommen werd daarmee flink gehinderd; maar tot grote vertragingen kwam het niet. Begeleid door de politie en de wegbeheerder kon het verkeer om en om passeren via de andere rijbaan.
Het team Forensische Opsporing Verkeer van de politie heeft de sporen vastgelegd, en onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.Een van de betrokken voertuigen moet door rood gereden zijn.

De lading mest in de tank achter de betrokken vrachtwagen is door het bedrijf overgepompt in een andere tanker, waarna de trekker is afgesleept. De verwoeste personenauto, waarvan alle airbags afgingen, is eveneens afgesleept.

Een bijdrage van de Ommenaar


Maandag 4 april 2022

Dalen: jonge man vindt de dood door aanrijding met trein
Tegen zeven uur maandagavond is een voetganger op de overweg in de Dalerveensestraat in Dalen gegrepen door een trein, die van Emmen naar Coevorden onderweg was. Drie ambulances, een traumaheli, een brandweerwagen van de Coevorder brandweer (voor het opstellen van een zichtscherm) arriveerden kort daarna op de plaats des onheils.
Het slachtoffer (volgens een onbevestigd bericht een man van in de 20) was naar verluidt op slag dood.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.