Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteApril 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag (eerste paasdag) 17 april 2022

Bruchterveld: motorrijder gaat onderuit op de Grote Kattendijk
Een motorrijder uit Enschede, die met een groepje mede-motormuizen uit die stad had afgesproken op de Grote Kattendijk in Bruchterveld, ging in de bocht waar het groepje op hem wachtte, onderuit, waarbij hij niet alleen zelf letsel opliep, maar ook een motorrijdster uit het wachtende gezelschap.'s Mans motor en een andere motor liepen schade op.
De man is na eerste hulp ter plaatse in een ambulance naar de dokterspost in het ziekenhuis gebracht. De vrouw, die wat verwondingen aan een been opgelopen had, werd ter plaatse verbonden.
De twee motoren werd door berger Autax opgehaald.


Hasselt: rookkanaal zwaarbeschadigd door hitte schoorsteenbrand

De brandweerkorpsen van Hasselt en Zwolle kregen zaterdagavond rond 21:30 uur een melding van een schoorsteenbrand.
Bij een woning aan het Tijlswegje waren de bewoners opgeschrikt door het beruchte bulderende geluid in het schoorsteenkanaal.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het kanaal en ook kwam er veel rook vrij.
Direct werd begonnen met het leeghalen van de kachel terwijl ondertussen buiten de hoogwerker werd gepositioneerd om het kanaal te vegen. Na een eerste veegbeurt en de daarop volgende inspectie werd duidelijk dat het kanaal flink heet was geweest en hierdoor flink beschadigd was. De temperatuur in het kanaal bleef erg hoog waarop werd besloten een Co2-blusser leeg te spuiten om de temperatuur omlaag te krijgen.
Een medewerker van de stichting Salvage was inmiddels aangekomen om samen met de bewoners een plan van aanpak te maken over de schade en de gevolgen daarvan.
Na een laatste inspectie vanuit de hoogwerker werd -na een inzet van bijna 2 uur,  alles veilig bevonden en kon men inpakken om weer terug te keren richting de kazerne.
De schoorsteen zal naar alle waarschijnlijkheid moeten worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd.


Een bijdrage van Henry Wallinga
Zaterdag 16 april 2022

N36: Zwaar ongeval ter hoogte van Sibculo
Vrijdagavond rond half elf kwamen een personenauto en  een mesttanker met elkaar in botsing op de N36 ter hoogte van Sibculo.
Naar verluidt kwam de personenauto op de verkeerde weghelft en heeft de bestuurster van de vrachtwagen nog geprobeerd uit te wijken, maar door de botsing kwamen beide voertuigen gekanteld in de droge bermsloot tot stilstand.

Eén inzittende van de personenauto liep zwaar letsel op; een andere raakte licht gewond, net als de trucker.
Van de twee opgeroepen traumaheli’s werd er één afgezegd., het MMT van de andere kwam in actie bij de verzorging van de slachtoffers,
Een bijdrage van Pointnews


Vrijdag 15 april 2022

Hardenberg: geluk bij een ongeluk
De Hardenberger brandweer kreeg vrijdag om 15:49 uur het verzoek poolshoogte te gaan nemen bij een woning op de Singelberg, omdat men vermoedde dat er brand was uitgebroken. Dat vermoeden werd bevestigd, zodar er om 16:03 uur en 16:05 meer voertuigen en manschappen werden opgetrommeld en er korte tijd later een tankautospuit, een hoogwerker en een watertankwagen in de Hardenbergse wijk Baalder arriveerden.

De brand bleek te woeden in het rookkanaal van een pelletkachel. De bewoonster prees zich gelukkig dat ze niet volgens plan van huis vertrokken was, anders was het vuur waarschijnlijk niet of te laat ontdekt en waren de gevolgen niet te overzien geweest.
De schoorsteen werd vanaf de hoogwerker geveegd, een klus die rond 17:00 uur geklaard was.


Donderdag 14 april 2022
Woensdag 13 april 2022

Ommen: Citroën vliegt vol gas dwars over de N340

Een automobilist is er woensdagmorgen bij een ongeval op de N340 al met al nog goed van afgekomen
De bestuurder van de Citroën nam van de rotonde met de N48/N36 de afslag naar Ommen, maar verloor daarbij de macht over het stuur, mogelijk doordat hij onwel werd of een black-out had. Hij kon zich in ieder geval niet herinneren wat er gebeurd is. Waarschijnlijk schoot de auto via de middengeleider met hoge snelheid de andere rijstrook over, de berm in en tegen een slootkant waarna hij door een hekwerk schoot en tegen een boompje tot stilstand kwam.
Gelukkig stond er niemand te wachten voor de rotonde en werden er geen tegenliggers geraakt.
De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd voor verdere controle. Bergingsbedrijf Autax haalde de auto op.


Een bijdrage van de OmmenaarSlagharen: gasleiding lek tijdens aanleggen glasvezelkabel Auke Vosstraat
Het is zo langzamerhand traditie, dat er bij het leggen van een glasvezelkabel een gasleiding lekgestoken wordt.
En net toen we dachten dat met die gewoonte bij het graafwerk voor het glasvezelnetwerk in Slagharen gebroken zou worden, kwam woensdagmorgen rond half tien de schijnbaar onvermijdelijke melding binnen:"Stank/hinder lucht (gaslucht) Auke Vosstraat".
De blusgroep Slagharen reed naar de 'rampplek', zette de omgeving af en hield een oogje in het zeil.
Een monteur van de netbeheerder sloot de lekkende leiding af, waarna het gevaar was geweken en de mensen van de mooie grote rode auto terug reden naar hun honk aan de Coevorderweg.


Dinsdag 12 april 2022

Grootscheepse controle in Nederland en Duitsland

Op 7 en 8april werden tijdens een grensoverschrijdende controleaktie in Nederland en Duitsland meer dan 800 voertuigen en 1.400 personen gecontroleerd
Doel van deze aktie was de criminaliteit, die zich niet door grenzen laat tegenhouden, een halt toe te roepen. Denk daarbij aan benden-, drugs- en documentencriminaliteit, mensensmokkel, asylrecht etc.
Verschillende instanties namen er aan deel, zoals Nederlandse en Duitse politie en de douane.
In 26 gevallen werd aangffte gedaan vanwege drugswetovertredingen en in zes gevallen wegens overtredingen van de wapenwetgeving. In zes gevallen bleek een bestuurder niet te beschikken over een geldig rijbewijs.

De Nederlandse politie trof op de A1 bij Markelo tijdens controle van een Nederlandse personenauto 15 kilo marihuana aan en tijdens de daarop volgens huiszoeking nog eens tien kilo en contant geld.
Een 44-jarige Nederlander werd in verband hiermee aangehouden.


Maandag 11 april 2022
Zondag 10 april 2022

Slagharen: gewonden en flinke schade door aanrijding op de Weverijweg
Het onheilspellende geluid van sirenes klonk zondagmiddag rond kwart over drie uit de richting van de kruising Witmanweg - Wverijweg. Twee ambulances stopten op deze kruising, alsmede meerdere politieauto's, aangezien twee personenauto''s elkkaar op onprettige wijze hadden ontmoet. een grijze BMW M135 X-Drive , die op de Weverijweg in de richting van de Hoogeveenseweg reed, was aangereden door een Witte Ford Ka, die vanaf de Witmanweg de kruising op reed.
Na de harde confrontatie kwam de Ka in de berm tot stilstand; de BMW kwam een meter of dertig van het botspunt stil te staan.
Twee inzittenden zijn met ambulances baar het Isala in Zwolle overgebracht.
Eperts van Team Forensische Opsporing Verkeer werden verzocht ter plaatse gegevens te verzamelen.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.