Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteAugustus 2022 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 7 augustus 2022
Zaterdag 6 augustus 2022

Staphorst: twee doden en twee gewonden

Bij een eenzijdig ongeval op de JJ Gorterlaan in Staphorst zijn zaterdagmorgen vroeg twee tieners om het leven gekomen.

De auto waarin zij met nog twee anderen zaten, botste rond 04:45 uur tegen een boom.
De bestuurder verloor ter hoogte van het zwembad de controle over zijn voertuig, kwam in de berm terecht en raakte vervolgens in een slip waarna de auto zijdelings tegen een boom tot stilstand kwam.
Hulpverleners rukten massaal uit naar de ongevalslocatie maar voor de bestuurder van 19 en een passagier van 17 kwam alle hulp te laat. Zij overleden ter plaatse.

Twee jongens van 16 en 17 zijn door de brandweer van Staphorst en Nieuwleusen uit de auto geknipt en met zware verwondingen met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Alle vier de inzittenden komen uit de gemeente Staphorst. Vanwege het ongeval werden een vijftal ambulances, twee traumateams, brandweerkorpsen van Staphorst en Nieuwleusen en diverse eenheden van de politie Noord Nederland en Oost Nederland ingezet.

Team Forensische Opsporing Verkeer heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak om het wrak van de boom te halen en af te voeren.
De J.J. Gorterlaan was gedurende het ongeval en het daaropvolgend onderzoek afgesloten voor al het verkeer
Een bijdrage van Henry Wallinga

Ane: zware stormschade, hoewel er nauwelijks een zuchtje wind te bekennen was

Zaterdagmorgen rond 11:40 uur rukte de brandweer van Gramsbergen uit naar de Keizersteeg in Ane, waar stormschade ontstaan zou zijn.
De verwachtingen waren in eerste instantie niet echt hooggespannen, aangezien er praktisch geen wind te bespeuren was.
Toch ontwaarden de brandweermensen ter hoogte van huisnummer 6 een forse ravage, die het gevolg was van een imense afgescheurde tak, die de weg volledig versperde!
De takkenberg werd direct met de Stihl knetterbijl gekortwiekt, zodat de rijbaan na korte tijd weer zaagsel- en takkenvrij was.

Mocht de aanvoer van gas, kolen en brandhout in de komende maanden stagneren, dan zullen beelden van langs de weg slingerend brandbaar meteriaal wel snel zeldzaam worden!


Vrijdag 5 augustus 2022

Pesse: Ford Ka schampt een boom en belandt in droge bermsloot tegen een volgende
De bestuurster van een Ford Ka MPV had waarschijnlijk niet verwacht, dat ze vrjdagmiddag afscheid zou moeten nemen van haar vierwieler.
Maar een rit over de Hendrik Reindersweg in het buitengebied van Pesse eindigde helaas wel op een trieste wijze, toen de auto in de linkerberm een boom raakte, schuin de weg over schoot en in de droge bermsloot aan de andere kant van rijbaan tegen een andere boom zijn laatste vaart verloor.
D e onfortuinlijke brokkenpilote ging met een ambulance mee naar een ziekenhuis, waar ze op letsel gecheckt zou worden.
De verfomfaaide twaalf jaar oude Ka werd door berger De Jonge uit Hoogeveen opgehaald.


Donderdag 4 augustus 2022

Hoogeveen: opleggertrekker in brand in garage van van Triest

Om kwart over zes donderdagavond kwamen de brandweerpiepers van de Hoogeveense brandweer tot leven en kort daarop ook de pagers van eenheden uit Zuidwolde, Zwinderen, en Coevorden, inclusief de hoogwerker.
De boodschap luidde; met spoed naar het bedrijf Rental Force aan de Buitenvaart in Hoogeveen, want daar woedt brand!
Bij aankomst leek het allemaal mee te vallen; geen uitslaande brand en evenmin grote rookwolken...
Wel kronkelde er -nauwelijks zichtbaar- wat zwarte rook boven een roldeur aan de zijkant naar buiten, maar niemand viel dat op.
Wat ook niemand in de gaten scheen te hebben - behalve de mensen in het pand natuurlijk! - was, dat de ruiten van de roldeur pikzwart waren!!
Even verderop aan de zijkant van het gebouw waren mensen druk bezig, vrachtwagens naar buiten te rijden c.q. te duwen.

De aandacht van publiek, pers en politie richtte zich echter volledig op de voorzijde van het gebouw, terwijl de brand toch echt aan de andere zijde van het gebouw woedde. Uit een portofoongesprek werd duidelijk, dat daar een vrachtwagen in brand stond!
En toen er aan de voorzijde van het gebouw een deur geopend werd , kwam er eindelijk een forse zwarte rookwolk naar buiten! Camera time!
Korte tijd later werd ook aan de andere kant van het gebouw een deur geopend en kwam daar eveneens een grote gitzwarte wolk dieselrook naar buiten.
De brand was uit!
Varsen: automobilist schrikt en botst pardoes tegen wegwijzerpaal

Een Volkswagen Passat is woensdag rond 11:15 uur waarschijnlijk total loss geraakt, toen hij tegen een ANWB wegwijzerpaal op de rotonde bij Varsen botste.De bestuurder reed op de binnenste rijkstrook van de rotonde in de N340 aldaar, maar schrok van een voertuig op de buitenste rijstrook, met als gevolg dat hij links naast de afslag terecht kwam en tegen de paal botste. Die gaf niet echt meeen de klap was dan ook fors.
De man is voor verdere controle per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
De paal, die onder andere een knik opliep en scheef kwam te staan, leverde niet direct gevaar op voor het verkeer, maar zal wel op korte termijn vervangen moeten worden.


Een bijdrage van de OmmenaarWoensdag 3 augustus 2022

De Krim: drie man duiken met leenauto van garagebedrijf de Lutterhoofdwijk in na aanrijding

Rond kwart voor een woensdagmiddag is een Peugeot met drie inzittenden in de Lutterhoofdwijk beland na een aanrijding op de Hoofdweg.
De bestuurster van een Renault, die over de Hoofdweg uit de richting van Coevorden kwam en linksaf wilde slaan naar de Kalkwijk, liet twee tegenliggers voorgaan, maar had niet in de gaten, dat er nog een derde auoto achter reed.
Toen ze afsloeg raakte ze deze derde auto, waarop de bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto de Lutterhoofdwijk in dook,
De drie mannen konden heelhuids uit de Peugeot komen voordat die geheel omnder water verdween; de vrouw. die de Renault Megane Scenic bestuurde, kwam ook met de schrik vrij.

Ze vertelde dat ze al 60 jaar schadevrij reed en dat dit haar eerste aanrijding was...Gelukkig bleef het bij flinke materiële schade.

Het gedeelte van de rijbaan, gezien vanaf het botspunt naar de plek waar de Peugeot het water in dook (spoor in de berm achter de politieman)

De politie, die in Gramsbergen op een brandmeldig reed, werd bijgestaan door Marechaussees, die toevallig in de buurt aanwezug waren.


Foto hierboven: de gezonken auto is nog vaag te zien.

Foto hieronder: de schade aan de Renault, van de dame die de Peugeot aanreed, viel mee.


Ommen: scooterbestuurder aangereden op fietspad

Een scooterbestuurder is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval naast de Balkerweg net buiten de bebouwde kom van Ommen op de kruising met de Tussenweg. De pakketbezorger reed op de Balkerweg en wilde afslaan naar de Tussenweg. Hij kruiste daarbij het fietspad.  
De scooterrijder die op dat fietspad reed had voorrang, maar werd vermoedelijk over het hoofd gezien door de bestuurder van het busje. 
De scooterbestuurder kon de gele bestelbus niet ontwijken, botste tegen de rechtervoorkant en viel.
Hij is voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.
De schade aan de scooter en het busje was zodanig dat ze afgesleept moesten worden.


Een bijdrage van de OmmenaarDinsdag 2 augustus 2022

Hoogstede (D): meerdere gewonden door fikse aanrijding op kruising

Maandagavond rond half zeven kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing op de kruising van de Bathorner Straße in Hoogstede (D).

De bestuurster -een 43-jarige vrouw uit Berlijn- wilde met haar Volkswagen Passat vanaf de Bathorner Straße afslaan naar de Hauptstraße (richting Wilsum) te rijden, maar stopte niet bij het stopbord.
Ze botste op de kruising tegen een van links naderende Fiat Cinquecento, waardoor alle inzittenden (de vrouw van 43 en haar zoons van 17 en 5) letsel opliepen, dat varriëerde van licht tot zwaar.
Haar VW Passat was total loss, de Fiat was ook flink beschadigd.
De wagens zijn door de firma Maathuis uit Hoogstede en de firma Künnen uit Meppen opgehaald.


Balkbrug: 'helpdeskfraudeurs' helpen vrouw van geld af
Een inwoonster van Balkbrug is onlangs bestolen van duizende Euro's door "medewerkers van een bankhelpdesk", die haar wijsmaakten, dat er geld van haar bankrekening was verdenen...

(Lees verder)Maandag 1 augustus 2022
Zondag 31 juli 2022
Zaterdag 30 juli 2022

Gieten: motorrijder overlijdt na frontale botsing met tractor

Op de Bonnerdijk bij Gieten is zaterdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen ten gevolge van een frontale botsing met een landbouwtractor.
Het slachtoffer reed van Gieten naar Gieterveen; de hem tegemoet komende tractor sloeg af naar de Veentangerdijk, waarop de fatale botsing volgde.
Team Forensische Opsporing Verkeer stelde ter plaatse een onderzoek in.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe
Nieuw-Buinen: wielrenner klapt tegen afslaande auto

Op het Zuiderdiep is zaterdagmiddag een wielrenner gewond geraakt, toen een afslaande pickuptruck zijn (fiets)pad kruiste.
Er reden twee ambulances naar de plaats des onheils.De gewonde man is naar een ziekenhuis overgebracht.
Het was de derde keer in een week tijd dat er op deze weg een fietser werd aangereden.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe
A37: auto over de kop na flinke schuiver bij Wachtum

Zaterdag in het begin van de middag reden hulpverleners naar hectometerpaal 22.4 op de rijbaan richting Hoogeveen, waar een ongeval gebeurd zou zijn, waarbij iemand gewond zou zijn geraakt.
Op de aangegeven plaats troffen ze een personenauto aan, die ondersteboven in de droge bermsloot tot stilstand was gekomen nadat de bestuurster de macht over het stuur had verloren en de wagen de berm in was geslipt.
Gelukkig vielen er geen gewonden.
Berger Koolen mocht de auto optakelen en wegbrengen..

Vrijdag 29 juli 2022
Donderdag 28 juli 2022
Woensdag 27 juli 2022

Assen: geparkeerde auto door brand verwoest: brandstichting?

Rond half twaalf in de nacht van dinsdag op woensdag werd ontdekt dat aan het Lippepad in Assen een auto aan de voorzijde in brand stond.
Hoewel de oorzaak van de brand nog uit onderzoek moet blijken, is het niet onwaarschijnlijk, dat de brand opzettelijk is gesticht.
Een bijdrage van Persbureau DrentheDinsdag 26 juli 2022
Maandag 25 juli 2022

Dedemsvaart: traumaheli ingezet na onwelwording aan de Stegerensallee
Tegen vijf uur maandagmiddag werd bekendgemaakt aan de pers dat traumaheli Lifeliner 3 onderweg was naar de Stegerensallee in Dedemsvaart. Er bleek in een nieuwbouwwoning een noodsituatie te zijn ontstaan. De ambulancepploeg, die het MMT besteld had, oordeelde dat men niet op de heli kon wachten gezien de toestand van de patient (m) en besloot alvast te vertrekken richting Zwolle, maar dat de MMT-arts bij de Lichtmis over zou stappen in de ziekenauto.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.