Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteAugustus 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 21 augustus 2022

Ommen: fietsers gewond ten gevolge van aanrijding

Een fietsster is rond drie uur zondagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een andere fietser. Dat ongeval gebeurde op het pas geopende deel van het nieuwe fietspad naast de Chevalleraustraat. bij de eveneens nieuwe rotonde van die weg met de Danteweg en Kievitstraat.
Een man die op het twee richtingen fietspad naast de Chevalleraustraat in de richting van de rotonde fietste, wilde voor de rotonde de weg oversteken. Volgens een getuige keek hij over zijn schouder achterom, om te zien of dat veilig kon. Een vrouw die vanaf de rotonde tegemoetkwam werd toen echter over het hoofd gezien, met een botsing tot gevolg.
Beide fietsers kwamen ten val, waarbij de vrouw ; de vrouw liep o.a. beenletsel op. Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp en hielden de vrouw met een parasol uit de brandende zon. De opgeroepen ambulance moest van ver komen; het personeel van een toevallig passerende ambulance -die al een patiënt vervoerde- ontfermde zich eerst over de vrouw.
De vrouw is na een korte behandeling naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. In een zitje op haar fiets zat een peuter, maar die is voor zover bekend ongedeerd gebleven; het kind is door naasten opgehaald.

Voor de man kwam ook een ambulance. Hij is uitgebreid gecontroleerd op de plek van het ongeval, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Hij kon zijn weg met de fiets aan de hand lopend vervolgen.


Een bijdrage van de OmmenaarZaterdag 20 augustus 2022

B403: tachtigjarige slachtoffer van frontale botsing bij Laar overleden

De tachtigjarige Nederlander, die maandag levensbedreigend letsel opliep bij een frontale botsing op de Coevordener Straße, is vrijdag in het ziekenhuis in Enschede overleden.


Vrijdag 19 augustus 2022
Donderdag 18 augustus 2022

A28: bestuurder camper overlijdt bij Hooghalen
Ter hoogte van Hooghalen is donderdagmiddag rond vier uur een camper over de vangrail geschoten en tegen een boom tot stilstand gekomen.
Er zaten vier mensen in de kampeerauto. De bestuurder (76 jaar , uit Hoogeveen) is overleden, de anderen -waaronder twee kinderen- liepen geen ernstig letsel op.

Een bijdrage van Persbureau DrentheWoensdag 17 augustus 2022
Dinsdag 16 augustus 2022
Maandag 15 augustus 2022

B403: twee zwaargewonden door frontale botsing: Nederlander (80) met heli afgevoerd
In het begin van de maandagmiddag werd een groot aantal hulpverleners opgeroepen om naar de Coevordener Straße (B403) te rijden, aangezien zich ter hoogte van het Europark een zeer ernstige aanrijding had voorgedaan. Naast meerdere Duitse ambulances rukten ook een Nederlandse ziekenauto uit en een Duitse traumaheli. Ook rukten brandweereenheden uit Laar, Emlichheim en Hoogstede uit

Bij aankomst vonden de hulpverleners twee volledig vernielde personenauto's aan weerszijden van de rijbaan: een Duitse BMW en een Renault Modus, die bestuurd werd door een 80-jarige Nederlander. Deze auto was door onopgehelderde oorzaak op de verkeerde weghelft beland en frontaal op de BMW van de 56-jarige Duitser gebotst.

De bestuurders moesten uit de wrakken bevrijd worden. De man (56) in de BMW was zwaargewond.
De zeer zwaargewonde bestuurder van de Nederlandse auto werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede overgevlogen.
De B403 was gedurende de afhandeling van het ongeval afgesloten tussen de afslag naar Laar en de grensovergang


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.