Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

December 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Maandag 19 december 2022

Zondag 18 december 2022

Belt-Schutsloot: Brandweer haalt gewonde schaatser van het ijs

De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Giethoorn zijn zondag vlak voor het middaguur opgeroepen voor een hulpverlening aan de Belterweg in Belt-Schutsloot. Aldaar stond het ambulancepersoneel met smart te wachten op de komst van de rode wagens. Een schaatser was op de Schutsloterwijde komen te vallen en daarbij was zijn arm uit de kom geschoten. Omdat het ambulancepersoneel het te gevaarlijk vond om het ijs te betreden werd hulp ingeschakeld van de brandweer.

De gewonde man werd in een kuipbrancard over het ijs naar het vaste land gebracht door brandweermannen. Vanaf het ijs werd de man met behulp van een brandweerquad met aanhanger naar de gereedstaande ambulance gebracht. Hier kon het ambulancepersoneel uiteindelijk de hulp verlenen aan de man waarna hij later is overgebracht naar het ziekenhuis.

Ondanks diverse waarschuwingen vanuit de gemeente Steenwijkerland om het onbetrouwbare ijs vooral niet te betreden sloegen enkele honderden mensen dit advies in de wind en gingen toch het ijs op om de nodige meters te maken op de glij-ijzers. Het is op geen enkele plek vertrouwd om het ijs op te gaan, aldus een woordvoerder van de gemeente Steenwijkerland. De ijsdikte is op veel plaatsen veel te dun. Aangezien in veel gebieden hulp vaak niet in de buurt is kan schaatsen, zeker alleen, levensgevaarlijk zijn. Daarom roepen gemeente, politie en hulpdiensten de mensen op om niet op vaarten, plassen of meren in Steenwijkerland te gaan schaatsen.Het KNMI geeft vanaf het einde van de zondagmiddag
code oranje

uit voor het hele land vanwege ijzel
(verraderlijke gladheid)


Zaterdag 17 december 2022

Zwartsluis: steekincident aan de Nieuwesluis

Aan de Nieuwesluis heeft vrijdagavond een steekincident plaatsgevonden. Daarbij is, volgens een woordvoerder van de politie, een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het incident, wat rond 21:00 uur gebeurde, vond plaats rondom een woonboot. Over het aantal personen welke gewond zijn geraakt kon de politie niets vertellen. Wel waren een tweetal ambulances ter plaatse om medische hulp te verlenen.

Een medewerkster van de Forensische Opsporing deed onderzoek op het plaats delict. Zij nam de nodige foto’s van de situatie. Ook werden er enkele bloedmonsters afgenomen van de bloedplekken welke zich rondom de woonboot bevonden. Over de toedracht van het steekincident kon de woordvoerder nog geen mededelingen doen.


Vrijdag 16 december 2022

N36: dubbel ongeval op traject Witte Paal - Ommen: 7 licht- en twee zwaargewonden

Rond half vier vrijdagmiddag werd een flink aantal alarmeringen via C2000 en P2000 de ether ingetsuurd: er werd een ongeval gemeld op de N36 tussen de Rotonde De Witte Paal en de aansluiting met de N48 bij Ommen, waarbij meerdere personen gewond waren geraakt.
De N34 werd direct en de N34 na enige tijd zelfs volledig afgesloten.

Het bleek te gaan om een dubbel ongeval, waarbij bij bij elk van de incidenten een personenauto en een bestelbus betrokken waren.
De politie meldde dat er in totaal negen gewonden waren, waarvan twee personen met ernstig letsel.
Onder de zes licht gewonden waren drie kinderen.

In verband met de werkzaamheden van het Team Forensische Opsporing verkeer konden de persmedewerkers niet bij de het verst van de aansluiting met de N34 staande voertuigen komen, dus werd het behelpen met het in de vallende duisternis door de afstand bijna onzichtbare betrokken voertuigen. Eén bestelbus was aan de verkeerde zijde van de N36 einige tientallen meters tegen de vangrail gereden en daarna ook links van de autoweg tot stilstand gekomen.
Op een kleinere afstand van de rotonde was een personenauto frontaal op een bestelbus geklapt.

Helaas is er nog geen informatie over de toedracht van dit voorval.

 

Zwartsluis: Zwembad ontruimd vanwege penetrante lucht

Zwembad ”De Kragge” is vrijdagmorgen ontruimd nadat er tijdens werkzaamheden door een medewerker een flinke wolk met vermoedelijk zwavelzuur was vrijgekomen. De medewerker was zwavelzuurtank aan het bijvullen vanuit een jerrycan waarna er plots in de tank schuim begon te vormen en er een chemische reactie plaatsvond waarbij een wolk met een penetrante geur vrijkwam. Direct sloeg de medewerker alarm en liet volgens protocol het bad en het gehele pand ontruimen. De twintig gasten en een viertal medewerkers werden verzocht naar buiten te gaan.

De brandweer van Zwartsluis werd samen met de officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen om metingen te komen verrichten. Ook werd de leverancier van het product op de hoogte gebracht waarna zij een medewerker ter plaatse lieten gaan. Al snel bleek dat hetgeen er op het etiket van de jerrycan stond niet overeenkwam met de daadwerkelijke inhoud. De gehele inhoud van de tank werd leeggepompt en afgevoerd. Hierna werd de tank en de bijbehorende leidingen gespoeld.

Nadat de brandweer een laatste meting had uitgevoerd en er geen bijzonderheden werden opgemerkt werd het bad weer overgedragen aan het personeel. Zij kunnen met een gerust hart proces weer opnieuw opstarten. Ondanks dit zal het zwembad nog wel de gehele dag gesloten blijven. Bij het incident raakte niemand onwel of gewond.

 

Rouveen: Auto te water na glijpartij

Op de Rechterensweg, tussen de Conradsweg en het Dekkersland, is vrijdagmorgen een automobiliste met haar voertuig te water geraakt. Een omstander merkte het voertuig, welke op de kop in het water lag, op en alarmeerde de hulpdiensten. Een chauffeur van een melkwagen aarzelde geen moment en klom op het voertuig om deze te controleren op inzittenden maar kon niemand ontdekken. De brandweer van Zwartsluis zette een tweetal oppervlakteredders in het voertuig goed van binnen te controleren.

Politie-eenheden konden al snel melden dat hulp van brandweer en ambulance niet meer nodig was, de bestuurster was ondertussen door een passant meegenomen en op een locatie in Meppel opgevangen om weer op temperatuur te komen. Het ongeval had dus al eerder op de morgen plaatsgevonden. De vrouw kon zelf uit de auto klimmen en zichzelf weer op het droge krijgen. Kort voordat de melding door de alarmcentrale werd uitgegeven aan de hulpdiensten had de vrouw haar ongeluk gemeld maar dit is net langs elkaar heengegaan.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om het voertuig uit het water te halen en af te voeren. Tijdens de berging kwam een strooiwagen langs van de gemeente Staphorst waardoor de weg weer iets beter begaanbaar werd. Op dezelfde weg, enkele honderden meters verderop, raakte donderdagavond een beginnend bestuurder met zijn voertuig te water. Ook deze onfortuinlijke bestuurder kon zichzelf redden en liep slechts een deuk op in zijn ego. De jongeman was net drie dagen in het bezit van het roze papiertje. Ook hier bood berger Hooikammer uitkomst en takelde het voertuig , welke een behoorlijke schade opliep, uit de sloot en voerde deze af.

 


Donderdag 15 december 2022

Hasselt: twee gewonden bij crash

Bij een ongeluk op de kruising van de Zandvoortweg met de H.A.W. van der Vechtlaan zijn woensdagmorgen twee gewonden gevallen .
De bestuurster van een Suzuki Alto reed op de Zandvoortweg en wilde linksaf richting de Verkavelingsweg. Daarbij zag ze een bestuurder van een Ford Focus, rijdend op de H.A.W. van der Vechtlaan over het hoofd met een flinke aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding kwamen beide voertuigen in een greppel tot stilstand
Omwonenden hoorden een klap, namen direct poolshoogte en verleenden eerste hulp waar nodig.
De bestuurster van de Suzuki was zelf uit haar auto geklauterd, maar kon niet uit de greppel komen.
De Hasselter brandweer assisteerde het ambulancepersoneel om de vrouw, door middel van de wervelplank, uit de greppel te halen en op een brancard te plaatsen.
Ook de bestuurder van de Ford hielp mee, maar moest later toch zelf ook plaatsnemen op een brancard. Beide bestuurders zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Woensdag 14 december 2022


Dinsdag 13 december 2022

Dedemsvaart: zware schade bij kettingbotsing voor rotonde N377 = De Rollepaal

De N377 (Coevorderweg) is al enige tijd afgesloten vanwege werkzaamheden tussen de rotonde in de Industrieweg (Dedemsvaart) en die aan de Jachthuisweg (Slagharen).
Dat leidt steevast tot files en flinke vertraging, omdat het drukke verkeer van de proviciale weg N377 (100 km/uur nu over de vaak smalle secundaire weg via Lutten moet. Daarbij moet men eerst de verkeerslichten bij de rotonde passeren (=file) en daarna rijdt men vaak niet harder dan 30-40 km/uur mede vanwege langzaam verkeer, zoals fietsers. die vaak slecht zichtbaar of zonder verlichting rijden. En ook op de sluipweg tussen Dedemsvaart wordt gewerkt, dus haast met je daar niet hebben!
Het was donderdagavond dan ook geen verrassing dat er een aanrijding gemeld werd bij de Dedemsvaartse rotonde, ondanks de verkeerslichten.

Drie auto's hadden bij een kettingbotsing zware schade opgelopen en de bestuurder van de middelste auto werd in de ambulance nagekeken.

De verkeersdrukte werd er alleen maar erger door, tofdat de berger alle drie de beschadigde autos opgehaald had.Maandag 12 deember 2022

Staphorst: boerderij aan de Oude Rijksweg in de as gelegd
Aan de Oude Rijksweg in Staphorst is maandagmiddag een rietgedekte woning verwoest door een grote brand.
De Staphorster brandweer kreeg om 15:40 uur een melding binnen over een schoorsteenbrand op het adres.
Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en werd direct assistentie gevraagd van omliggende korpsen. Brandweerkorpsen van Meppel, Zwartsluis, Hasselt, Zwolle, Heino en De Wijk werden ingezet om vooral overslag naar belendende percelen te voorkomen. ,
Dit plan lukte uiteindelijk.
Met behulp van een kraan werd ondertussen de gehele rieten kap van de woning gehaald om het blussen te vergemakkelijken.

Bij het ontstaan van de brand was een bewoonster aanwezig in de woning. Zij kon zichzelf in veiligheid brengen en werd opgevangen door buren.


Hooghalen: frontale botsing op de N34

Maandagavond deed zich op de Beilerweg in Hooghalen een frontale botsing voor tussen twee personenauto's.
Naast de standaard hulpverleners werd ook een traumaheli opgeroepen
Over de oorzaak en het aantal gewonden is nog niets bekendgemaakt.


Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Zondag 11 december 2022

Zuidwolde: Audi Q2 eindigt op z'n dak in een maïsakker

De bestuurder van een Audi Quattro 2 werd zondagavond onaangenaam verrast door de onverwachte bocht in de Burgemeester Tonckensstraat ter hoogte van de Kleefegie, in het buitengebied van Zuidwolde.
De auto ging daardoor rechtdoor in plaats van de bocht naar links te volgen, dook een greppel in, vloog over de kop en kwam met 'de rubber kant naar boven' in de akker tot stilstand.

In de alarmering werd gemeld, dat er letsel te bertreuren zou zijn, maar dat bleek -na controle in de ambulance- gelukkig mee te vallen.


Ook hier gingen de bordenmakers in de fout: de juiste naam is Tonckensstraat met 2x S dus.
Zaterdag 10 december 2022

Auto vliegt in brand op de N34
De bestuurder van de auto werd zaterdagavond door een achter hem rijdende auomobilist gewaarschuwd dat er met z'n auto iets mis was.
De man nam de afslag naar Exloo en Ees en zette de wagen stil in de berm, maar hij en zijn passagier slaagden er niet meer in nog wat spullen uit de kofferbak in veiligheid te brengen, zo snel sloegen de vlammen toe.
Het kostte de brandweer van Borger aardig wat inspanning het vuur met water en schuim uit te krijgen, doordat er benzine uit de tank stroomde De auto brandde volledig uit. .

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.