Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

December 2022 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Maandag 2 januari 2023
Zondag 1 januari 2023

Dedemsvaart: Wie het kleine niet deert...

Een brandweerman moet veelzijdig zijn, inventief en grote en kleine klussen aan willen pakken.
Dat bleek zondagmiddag, toen de bewoners van een woning aan de Hortensiastraat zich zorgen maakten over binnenstromend water in de kruipruimte.
Het vocht, dat door een dompeldpomp werd verwijderd, bleek net zo hard terug te strmen!

De brandweer pompte de kruipruimte leeg, maar de bewoner zal morgen aan de slag moeten om de oorzaak van het euvel te achterhalen en het lek te dichten...
Zaterdag 31 december 2022
Vrijdag 30 december 2022
Dnderdag 29 december 2022

Laar (D): bruggetje bezwijkt onder gewicht truck met aanhanger

Donderdagmorgen vroeg voltrok zich op het oude sluisbrugggetje in het Coevorden - Picardiekanal in Laar (D) een drama.
Hoewel voor de brug een klassificatie van maximaal 3 ton gold, reed de bestuurder van een veetruck vol kratten met slachtkippen. die kort daarvoor ingeladen waren, de brug op. De naar schatting 40 ton bleken iets te veel.
Met desastreuze gevolgen...
De trekker redde het nog tot de overkant, maar direct daarop begaf de rechterzijde van het stokoude bruggetje het en stortte de aanhanger in het kanaal. De chauffeur bleef ongedeerd, maar schrok zich een ongeluk. Een buurtbewoner belde het alarmnummer, waarna de alarmcentrale een grote hoeveelheid brandweerwagens en -personeel uit Emlichheim en omstreken opriep. De meeste kippen kwamen direct om het leven, maar er waren er ook veel die verdronken in het kanaal of letsel opliepen in de volgepakte kratten.

Ook andere hulpverleners werden gealarmeerd, waaronder berger Hooikammer, die hielp bij het lossen van de kratten en containers, en later bij het optakelen de gekantelde aanhanger. Een dierenarts stelde vast welke van de dieren nog in leven konden blijven. Kippen die gewond waren werden verdoofd en gedood met een speciaal apparaat op een aanhanger.


Woensdag 28 december 2022

Zuidwolde: twee zwaar gewonden door auto tegen boom aan de N48
Rond acht uur woensdagavond werd gewag gemaakt van een ernstig ongeval op de N48 ter hoogte van hectometerpaal 109.4 bij Zuidwolde.
Ook het MMT wwerd ontboden, maar kwam niet per heli, maar met hun auto vanwege het slechte weer en de harde wind.
De auto, die verongelukt was, was frontaal tegen een boom tussen de N48 en de Slagenweg gebotst en de twee inzittenden werden door de Zuidwoldiger brandweer uit het wrak geholpen. De auto lijkt van de N48 te zijn geraakt, gezien de schade.
Meer info volgr!


N48: BMW grotendeels uitgebrand bij Balkbrug
Het feestelijke gevoel van de Kerst en Oud en Nieuw verdween als sneeuw voor de zon voor de bestuurder van een BMW stationwagen , toen de motor van zijn fraaie 3-serie ter hoogte van Balkbrug opeens inhield en vervolgens flink begon te roken. Even later werd hem duidelijk dat er brand was uitgebroken. De man zetten het voertuig aan de kant en tijdens het wachten op de brandweer brandden de motorruimte en de cabine al flink.
Voor de brandweer van Balkbrug viel er ondanks ampel water en schuim weinig meer van de BMW te redden, temeer daarde brandende auto op een gevaarlijke plek pal voor de afrit N377 op de provinciale weg stond en de berm te smal was om de auto van de rijbaan te te pakeren, maar gelukkig regelde een medewerker van Rijkswaterstaat, dat het verkeer niet plotseling om de rem ging om alsnog de inmiddels afgesloten afrit naar Balkbrug of Dedemsvaart te pakken...

Dinsdag 27 december 2022

Elim: nieuwe eigenaar heeft niet lang plezier van z'n onlangs aangeschafte Bipper
Dinsdagavond reed blusgroep De Krim met een flink vaartje naar Elim, waar op de Schoonhovenweg een auto in brand was gevlogen.
De eigenaar reed met de ongeveer zes weken geleden aangeschafte vijfdehands Peugeot Bipper 1.4 HDi, toen er kortsluiting in het dashboard ontstond.Toen de spuitgasten --ondanks de afstand-- snel op de plaats des onheils arriveerden, werd duidelijk, dat de cabine van de bestelauto inmiddels al door de vlammen verteerd was.
Een flinke plens water en biologisch afbreekbaar schuim maakten in korte tijd een eind een de activiteit van de rode haan..
De zeer zware schade aan de dertien jaar oude bestelauto leidde tot een total loss..
.


Neuenhaus (D): zoekactie naar vermiste inzittende van gecrashte Polo gestaakt

Dindagmorgen kwam een Volkswagen Polo personenauto bij de rotonde B403 / Uelsener Straße in Neuenhaus van de weg, sloeg enkele keren over de kop en kwam in een weiland tot stilstand.

Toen de ambulance en de politie daar arriveerden, vertelden de inzittenden dat er nog een derde persoon in de auto gezeten had, Omdat er in de directe omgeving niemand te bespeuren was, werd de brandweer van Neuenhaus opgeroepen voor een zoekactie met handlampen en warmtebeeldcamera's. Die liet op zijn beurt de brandweer van Veldhausen, die over een drone beschikt, ook deelnemen aan de speurtocht.
Op deze manier konden de brandweereenheden in korte tijd effectief een straal van 500 meter afzoeken.

Maar omdat er niemand werd aangetroffen, de twee betrokkenen duidelijk onder invloed verkeerden en bovendien tegenstrijdige verklaringen aflegden, werd de zoekactie in overleg met de politie na anderhalf uur gestaakt
.
Maandag 26 december 2022

Eext: schoorsteenbrand in woning met rieten dak

Net toen de brandweerlieden van Gieten en Veendam dachten heerlijk bij te kunnen komen van het kerstdiner, meldden de piepers rond 22.00 uur.een woningbrand in een woonboerderij met een rieten dak aan de Anderenseweg in Eext.
Ook de hoogwerker uit Veendam werd ontboden.
Om de kans op uitbreiding van de brand zoveel mogelijk te beperken, werd het dak goed nat gehouden.
Nadat de hoogwerker in stelling was gebracht werd de schoorsteen geveegd met een zogeheten ramoneur, waardoor het leed snel geleden was..
In de woning hing uiteraard een rooklucht, maar voor zover bekend bleef de schade daartoe beperkt.


Een bijdrage van Persbureau DrentheZondag 25 december 2022


Zaterdag 24 december 2022


Vrijdag 23 december 2022


Donderdag 22 december 2022

Staphorst: automobilist gewond na botsing met vrachtwagen

Op de Viaduktweg is donderdagmiddag een automobilist gewond geraakt nadat hij met zijn Volkswagen Polo hard in botsing kwam met een vrachtwagen. De man raakte frontaal de vrachtwagen, klapte met zijn hoofd tegen de voorruit en kwam versuft op de bijrijdersstoel terecht.
De man is met in ieder geval hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De chauffeur, die de auto naar eigen zeggen met een enorme snelheid op zich af zag komen, bleef bij het ongeval ongedeerd. Door de botsing raakte de Volkswagen total loss maar ook de vrachtwagen liep aanzienlijke schade op. De impact van de auto op het voorwiel van de vrachtwagen was zo groot dat de gehele as enkele centimeters was verschoven. Ook de stuurstang werd beschadigd. Hierdoor was het niet mogelijk verder te rijden.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie voor zowel de auto als de vrachtwagen. Met verschillende bergingswagens werden de voertuigen afgevoerd. Ook het wegdek werd professioneel gereinigd. Tijdens het ongeval en de bergings,- en schoonmaakwerkzaamheden was de Viaduktweg afgesloten tussen de Rijksparallelweg en de Klaas Kloosterweg.Emlichheim (D): twee zwaargewonden bij botsing op de Coevordener Straße
Donderdagmiddag tegen 16:00 uur wilde de 61-jarige bestuurder van een Ford Focus Kombi van de Coevordener Straße (B403) ter hoogte van huisnummer 23 afslaan naar een erf.
Hij remde daartoe af, maar helaas had de 21-jarige bestuurder van een Hyundai I30 had dit te laat in de gaten en reed praktisch zonder te remmen tegen de achterzijde van de Ford.
Gelukkig raakten beide mannen niet bekneld, maar liepen wel zwaar letsel op.
Een BMW liep door in het rond vliegende wrakstukken lichte schade op.
Beide slachtoffers werden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De Bundesstraße 403 was door wrakstukken geblokkeerd en kon pas weer worden geopend toen de wrakken door de Fa. Kronemeyer opgehaald waren.

Woensdag 21 december 2021

De Krim: auto's tikken elkaar aan op de kruising Tweede Blokweg - Nieuwlandseweg
Woensdagmiddag tegen zessen schampten een Opel Meriva en een Citroën C1 elkaar op de kruising van de Tweede Blokweg en de Nieuwlandseweg in het buitengebied van De Krim. De schade viel nog wel mee, maar de vrouwelijke passagier van één van de auto's kreeg het na de aanrijding te kwaad.
Er werd besloten om voor alle zekerheid een ambulance onder prio 1 op te roepen om de geschokte dame te onderzoeken.


Opnieuw enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen

Nadat begin november van dit jaar al in totaal 350.000 kilo illegaal vuurwerk onderschept was, hebben Nederlandse en Duitse politie-eenheden ook nu weer een grote vangst gedaan:
Afgelopen dinsdag trof men in een voormalige NAVO-bunker aan de Duitse kant van de grens ter hoogte van Enschede 250 ton illegaal vuurwwerk aan, dat bestemd was voor de Nederlandse markt.

De verkopers boden het vuurwerk op het internet te koop aan en de kopers konden hun bestelling onmiddellijk ophalen in vuurwerkwinkels net over de Duitse grens.

De voorraad vuurwerk in de bunkers en in de winkels is in beslag genomen en het reeds verkochte en afgehaalde vuurwerk wordt zoveel mogelijk teruggehaald.
De afnemers van het vuurwerk die nog geen politie aan de deur gehad hebben, kunnen binnenkort rekenen op bezoek van de poliitie


Foto's: PolizeiGieterveen: automobilste gewond door confrontatie met bomen aan de Hunzeweg

Bij een ongeluk tussen Gieten en Gieterveen is aan het eind van de maandagmiddag een automobiliste gewond geraakt. Haar auto knalde door nog onbekende oorzaak tegen een boom langs de Hunzeweg, na eerst eerst nog een boom te hebben geraakt.
De VW kwam hard tot stilstand tegen de tweede boom.
De brandweer van Gasselternijveen heeft de vrouw uit de auto bevrijd en overgedragen aan medisch personeel.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe
Dinsdag 20 december 2022

Gieterveen: automobiliste gewond door confrontatie met bomen

Bij een ongeluk tussen Gieten en Gieterveen is aan het eind van de maandagmiddag een automobiliste gewond geraakt.
Haar auto knalde door nog onbekende oorzaak tegen een boom langs de Hunzeweg, na eerst nóg een boom te hebben geraakt.
De VW kwam hard tot stilstand tegen de tweede boom.
De brandweer van Gasselternijveen heeft de vrouw uit de auto bevrijd en overgedragen aan medisch personeel.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe
Maandag 19 december 2022


Zondag 18 december 2022

Belt-Schutsloot: Brandweer haalt gewonde schaatser van het ijs

De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Giethoorn zijn zondag vlak voor het middaguur opgeroepen voor een hulpverlening aan de Belterweg in Belt-Schutsloot. Aldaar stond het ambulancepersoneel met smart te wachten op de komst van de rode wagens. Een schaatser was op de Schutsloterwijde komen te vallen en daarbij was zijn arm uit de kom geschoten. Omdat het ambulancepersoneel het te gevaarlijk vond om het ijs te betreden werd hulp ingeschakeld van de brandweer.

De gewonde man werd in een kuipbrancard over het ijs naar het vaste land gebracht door brandweermannen. Vanaf het ijs werd de man met behulp van een brandweerquad met aanhanger naar de gereedstaande ambulance gebracht. Hier kon het ambulancepersoneel uiteindelijk de hulp verlenen aan de man waarna hij later is overgebracht naar het ziekenhuis.

Ondanks diverse waarschuwingen vanuit de gemeente Steenwijkerland om het onbetrouwbare ijs vooral niet te betreden sloegen enkele honderden mensen dit advies in de wind en gingen toch het ijs op om de nodige meters te maken op de glij-ijzers. Het is op geen enkele plek vertrouwd om het ijs op te gaan, aldus een woordvoerder van de gemeente Steenwijkerland. De ijsdikte is op veel plaatsen veel te dun. Aangezien in veel gebieden hulp vaak niet in de buurt is kan schaatsen, zeker alleen, levensgevaarlijk zijn. Daarom roepen gemeente, politie en hulpdiensten de mensen op om niet op vaarten, plassen of meren in Steenwijkerland te gaan schaatsen.Het KNMI geeft vanaf het einde van de zondagmiddag
code oranje

uit voor het hele land vanwege ijzel
(verraderlijke gladheid)


Zaterdag 17 december 2022

Zwartsluis: steekincident aan de Nieuwesluis

Aan de Nieuwesluis heeft vrijdagavond een steekincident plaatsgevonden. Daarbij is, volgens een woordvoerder van de politie, een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het incident, wat rond 21:00 uur gebeurde, vond plaats rondom een woonboot. Over het aantal personen welke gewond zijn geraakt kon de politie niets vertellen. Wel waren een tweetal ambulances ter plaatse om medische hulp te verlenen.

Een medewerkster van de Forensische Opsporing deed onderzoek op het plaats delict. Zij nam de nodige foto’s van de situatie. Ook werden er enkele bloedmonsters afgenomen van de bloedplekken welke zich rondom de woonboot bevonden. Over de toedracht van het steekincident kon de woordvoerder nog geen mededelingen doen.


Vrijdag 16 december 2022

N36: dubbel ongeval op traject Witte Paal - Ommen: 7 licht- en twee zwaargewonden

Rond half vier vrijdagmiddag werd een flink aantal alarmeringen via C2000 en P2000 de ether ingetsuurd: er werd een ongeval gemeld op de N36 tussen de Rotonde De Witte Paal en de aansluiting met de N48 bij Ommen, waarbij meerdere personen gewond waren geraakt.
De N34 werd direct en de N34 na enige tijd zelfs volledig afgesloten.

Het bleek te gaan om een dubbel ongeval, waarbij bij bij elk van de incidenten een personenauto en een bestelbus betrokken waren.
De politie meldde dat er in totaal negen gewonden waren, waarvan twee personen met ernstig letsel.
Onder de zes licht gewonden waren drie kinderen.

In verband met de werkzaamheden van het Team Forensische Opsporing verkeer konden de persmedewerkers niet bij de het verst van de aansluiting met de N34 staande voertuigen komen, dus werd het behelpen met het in de vallende duisternis door de afstand bijna onzichtbare betrokken voertuigen. Eén bestelbus was aan de verkeerde zijde van de N36 einige tientallen meters tegen de vangrail gereden en daarna ook links van de autoweg tot stilstand gekomen.
Op een kleinere afstand van de rotonde was een personenauto frontaal op een bestelbus geklapt.

Helaas is er nog geen informatie over de toedracht van dit voorval.

 

Zwartsluis: Zwembad ontruimd vanwege penetrante lucht

Zwembad ”De Kragge” is vrijdagmorgen ontruimd nadat er tijdens werkzaamheden door een medewerker een flinke wolk met vermoedelijk zwavelzuur was vrijgekomen. De medewerker was zwavelzuurtank aan het bijvullen vanuit een jerrycan waarna er plots in de tank schuim begon te vormen en er een chemische reactie plaatsvond waarbij een wolk met een penetrante geur vrijkwam. Direct sloeg de medewerker alarm en liet volgens protocol het bad en het gehele pand ontruimen. De twintig gasten en een viertal medewerkers werden verzocht naar buiten te gaan.

De brandweer van Zwartsluis werd samen met de officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen om metingen te komen verrichten. Ook werd de leverancier van het product op de hoogte gebracht waarna zij een medewerker ter plaatse lieten gaan. Al snel bleek dat hetgeen er op het etiket van de jerrycan stond niet overeenkwam met de daadwerkelijke inhoud. De gehele inhoud van de tank werd leeggepompt en afgevoerd. Hierna werd de tank en de bijbehorende leidingen gespoeld.

Nadat de brandweer een laatste meting had uitgevoerd en er geen bijzonderheden werden opgemerkt werd het bad weer overgedragen aan het personeel. Zij kunnen met een gerust hart proces weer opnieuw opstarten. Ondanks dit zal het zwembad nog wel de gehele dag gesloten blijven. Bij het incident raakte niemand onwel of gewond.

 

Rouveen: Auto te water na glijpartij

Op de Rechterensweg, tussen de Conradsweg en het Dekkersland, is vrijdagmorgen een automobiliste met haar voertuig te water geraakt. Een omstander merkte het voertuig, welke op de kop in het water lag, op en alarmeerde de hulpdiensten. Een chauffeur van een melkwagen aarzelde geen moment en klom op het voertuig om deze te controleren op inzittenden maar kon niemand ontdekken. De brandweer van Zwartsluis zette een tweetal oppervlakteredders in het voertuig goed van binnen te controleren.

Politie-eenheden konden al snel melden dat hulp van brandweer en ambulance niet meer nodig was, de bestuurster was ondertussen door een passant meegenomen en op een locatie in Meppel opgevangen om weer op temperatuur te komen. Het ongeval had dus al eerder op de morgen plaatsgevonden. De vrouw kon zelf uit de auto klimmen en zichzelf weer op het droge krijgen. Kort voordat de melding door de alarmcentrale werd uitgegeven aan de hulpdiensten had de vrouw haar ongeluk gemeld maar dit is net langs elkaar heengegaan.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om het voertuig uit het water te halen en af te voeren. Tijdens de berging kwam een strooiwagen langs van de gemeente Staphorst waardoor de weg weer iets beter begaanbaar werd. Op dezelfde weg, enkele honderden meters verderop, raakte donderdagavond een beginnend bestuurder met zijn voertuig te water. Ook deze onfortuinlijke bestuurder kon zichzelf redden en liep slechts een deuk op in zijn ego. De jongeman was net drie dagen in het bezit van het roze papiertje. Ook hier bood berger Hooikammer uitkomst en takelde het voertuig , welke een behoorlijke schade opliep, uit de sloot en voerde deze af.

 


Donderdag 15 december 2022

Hasselt: twee gewonden bij crash

Bij een ongeluk op de kruising van de Zandvoortweg met de H.A.W. van der Vechtlaan zijn woensdagmorgen twee gewonden gevallen .
De bestuurster van een Suzuki Alto reed op de Zandvoortweg en wilde linksaf richting de Verkavelingsweg. Daarbij zag ze een bestuurder van een Ford Focus, rijdend op de H.A.W. van der Vechtlaan over het hoofd met een flinke aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding kwamen beide voertuigen in een greppel tot stilstand
Omwonenden hoorden een klap, namen direct poolshoogte en verleenden eerste hulp waar nodig.
De bestuurster van de Suzuki was zelf uit haar auto geklauterd, maar kon niet uit de greppel komen.
De Hasselter brandweer assisteerde het ambulancepersoneel om de vrouw, door middel van de wervelplank, uit de greppel te halen en op een brancard te plaatsen.
Ook de bestuurder van de Ford hielp mee, maar moest later toch zelf ook plaatsnemen op een brancard. Beide bestuurders zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Woensdag 14 december 2022


Dinsdag 13 december 2022

Dedemsvaart: zware schade bij kettingbotsing voor rotonde N377 = De Rollepaal

De N377 (Coevorderweg) is al enige tijd afgesloten vanwege werkzaamheden tussen de rotonde in de Industrieweg (Dedemsvaart) en die aan de Jachthuisweg (Slagharen).
Dat leidt steevast tot files en flinke vertraging, omdat het drukke verkeer van de proviciale weg N377 (100 km/uur nu over de vaak smalle secundaire weg via Lutten moet. Daarbij moet men eerst de verkeerslichten bij de rotonde passeren (=file) en daarna rijdt men vaak niet harder dan 30-40 km/uur mede vanwege langzaam verkeer, zoals fietsers. die vaak slecht zichtbaar of zonder verlichting rijden. En ook op de sluipweg tussen Dedemsvaart wordt gewerkt, dus haast met je daar niet hebben!
Het was donderdagavond dan ook geen verrassing dat er een aanrijding gemeld werd bij de Dedemsvaartse rotonde, ondanks de verkeerslichten.

Drie auto's hadden bij een kettingbotsing zware schade opgelopen en de bestuurder van de middelste auto werd in de ambulance nagekeken.

De verkeersdrukte werd er alleen maar erger door, tofdat de berger alle drie de beschadigde autos opgehaald had.Maandag 12 deember 2022

Staphorst: boerderij aan de Oude Rijksweg in de as gelegd
Aan de Oude Rijksweg in Staphorst is maandagmiddag een rietgedekte woning verwoest door een grote brand.
De Staphorster brandweer kreeg om 15:40 uur een melding binnen over een schoorsteenbrand op het adres.
Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en werd direct assistentie gevraagd van omliggende korpsen. Brandweerkorpsen van Meppel, Zwartsluis, Hasselt, Zwolle, Heino en De Wijk werden ingezet om vooral overslag naar belendende percelen te voorkomen. ,
Dit plan lukte uiteindelijk.
Met behulp van een kraan werd ondertussen de gehele rieten kap van de woning gehaald om het blussen te vergemakkelijken.

Bij het ontstaan van de brand was een bewoonster aanwezig in de woning. Zij kon zichzelf in veiligheid brengen en werd opgevangen door buren.


Hooghalen: frontale botsing op de N34

Maandagavond deed zich op de Beilerweg in Hooghalen een frontale botsing voor tussen twee personenauto's.
Naast de standaard hulpverleners werd ook een traumaheli opgeroepen
Over de oorzaak en het aantal gewonden is nog niets bekendgemaakt.


Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Zondag 11 december 2022

Zuidwolde: Audi Q2 eindigt op z'n dak in een maïsakker

De bestuurder van een Audi Quattro 2 werd zondagavond onaangenaam verrast door de onverwachte bocht in de Burgemeester Tonckensstraat ter hoogte van de Kleefegie, in het buitengebied van Zuidwolde.
De auto ging daardoor rechtdoor in plaats van de bocht naar links te volgen, dook een greppel in, vloog over de kop en kwam met 'de rubber kant naar boven' in de akker tot stilstand.

In de alarmering werd gemeld, dat er letsel te bertreuren zou zijn, maar dat bleek -na controle in de ambulance- gelukkig mee te vallen.


Ook hier gingen de bordenmakers in de fout: de juiste naam is Tonckensstraat met 2x S dus.
Zaterdag 10 december 2022

Auto vliegt in brand op de N34
De bestuurder van de auto werd zaterdagavond door een achter hem rijdende auomobilist gewaarschuwd dat er met z'n auto iets mis was.
De man nam de afslag naar Exloo en Ees en zette de wagen stil in de berm, maar hij en zijn passagier slaagden er niet meer in nog wat spullen uit de kofferbak in veiligheid te brengen, zo snel sloegen de vlammen toe.
Het kostte de brandweer van Borger aardig wat inspanning het vuur met water en schuim uit te krijgen, doordat er benzine uit de tank stroomde De auto brandde volledig uit. .

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.