Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Februari 2022 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 6 februari 2022
Zaterdag 5 februari 2022

Hoogeveen: brand in appartement aan de Grote Kerkstraat snel geblust

Zaterdagmorgen tegen 08:50 uur meldden de pagers van de Hoogeveense brandweer, dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Grote Kerkstraat. Een minuut later werd al opgeschaald naar "middelbrand" en tegen negen uur werd medegedeeld dat het om brand in Molly's Danscafé zou gaan. Dat bleek niet juist: het ging om brand in een woning boven een leeg en te koop staand winkelpand naast het danscafé.
De spuitgasten waren de rode haan snel de baas, zodat de schade binnen de perken bleef.
Volgens onbevestigde berichten zou de brand zijn ontstaan door een wietplantage.


Een bijdrage van van Oost MediaVrijdag 4 februari 2022
Donderdag 3 februari 2022
Woensdag 2 februari 2022

Sibculo: drie auto's beschadigd bij botsing op kruising N341 - Paterswal

Woensdagmiddag tegen half vier reden de brandweer van Vroomshoop, meerdere politieauto’s en drie ambulances met spoed naar Sibculo, aangezien daar een meervoudige aanrijding op de kruising van de Kloosterstraat (N341) met de Paterswal en de Kloosterdijk was gebeurd.
De hulpverleners troffen daar drie beschadigde personenauto’s aan.

Volgens getuigen was de bestuurster van een Smart ForTwo Coupé van de Kloosterdijk aan het oversteken naar de Paterswal, maar verleende ze daarbij geen voorrang aan een Audi A4 die van links kwam over de N341. Na de eerste botsing kwam de Smart tegen een voor de kruising wachtende Alfa 33 1.3S.
De bestuurder van de voor de kruising wachtende Alfa kwam met de schrik vrij, de bejaarde Smartbestuurster en haar passagier zijn met hulp van de brandweer uit haar auto gestapt en op een brancard naar een ambulance gereden. Om de man veilig uit de Smart te halen werd een van de portieren verwijderd.
Ook de bestuurster van de Audi is na behandeling in een ziekenauto naar een ziekenhuis vervoerd.


Dinsdag 1 februari 2022
Maandag 31 januari 2022

Dalerpeel: auto brandend te water na botsing tegen boom; bestuurster omgekomen
Maandagmorgen om kwart voor acht werd alarm geslagen voor de brandweer uit o.a. Zwinderen en de waterongevallengroep uit Emmen, nadat gemeld was dat er aan de Berkmeerweg een auto te water was geraakt.
Bij aankomst werd duidelijk dat er een auto eerst frontaal op een boom gebotst was, vervolgens in de sloot naast de Berkmeerweg beland was en dat de wagen ook nog eens vol in brand stond.
Nadat de brand geblust was en de sloot naar slachtoffers was afgezocht, werd duidelijk dat de bestuurster van de Fiat Punto het ongeval niet overleefd had en dat zij --een 22-jarige inwoonster van Coevorden- het enige slachtoffer was.

Het uitgebrande voertuig werd met behulp van een hulpverleningsvoertuig uit de sloot getakeld en later door berger Koolen opgehaald, nadat personeel van de afdeling Forensische Opsporing Verkeer (voorheen VOA) de feiten had verzameld.


Zondag 30 januari 2022

Nordhorn (D): peuter zwaargewond ten gevolge van aanrijding op de Neuenhauser Straße
Zaterdagmiddag tegen enen liepen vier personen letsel op ten gevolge van een verkeersongeval op de Neuenhauser Straße in Nordhorn.
Het ongeval ontstond,toen de 57-jarige bestuurder van een Audi een kortstondige absence kreeg en daardoor tegen de achterzijde van een voor hem rijdende Volkswagen Tiguan botste. De Tiguan schoot daardoor vooruit langs een VW Touareg, maar de Audi botste daarna op de Touareg.
De 57-jarige bestuurder van de Audi liep daarbij licht letsel op
De 28-jarige bestuurder van de Tiguan en zijn 30-jarige vrouw raakten licht gewond, maar hun zeven maanden oude dochtertje liep zware verwondingen op.

De 27-jarige bestuurder van de VW Touareg bleef ongedeerd.
De materiële schade wordt geschat op 17.000 Euro.

Zaterdag 29 januari 2022

Dedemsvaart: berk dreigt om te vallen door stormachtige wind
Dat het zaterdag flink waaide zal waarschijnlijk u niet ontgaan zijn en diverse brandweerkorpsen werden in verband met het natuurgeweld op pad gestuurd om stormschade te verhelpen.
Zo ook de brandweer van Dedemsvaart, van wie de pagers even na vijven zaterdagmiddag doorgaven dat hun hulp gewenst was aan de De Magnolia in Dedemsvaart.
Er dreigde een berk om te waaien op een schutting; de boom leunde nog wel op een soortgenoot, maar dat zou waarschijnlijk niet al te lang meer duren.
Om de boom veilig om te kunnen verwijderen werd besloten hem in stukken te zagen vanuit de hoogwerker, die uit Hardenberg moest komen.
Nadat deze opgesteld was, kon het plan vlot uitgevoerd worden, zodat om 19:00 uur nog slechts een stam zonder takken over was, die volgende week door de gemeente opgeruimd zal worden.


Anderen: stormachtige wind blaast achtergevel uit boerderij

Ook in Drente ging Moeder Natuur flink tekeer! Er werd daar en in Groningen Code Geel vanwege harde windstoten afgegeven.
Hoe hard de wind tekeer bleek rond kwart over vijf zaterdagmiddag, waar de hele achtergevel van een boerderij aan het Nijend finaal weggeblazen werd!

Een bijdrage van van Oost Media


Borger: Tesla Model S botst op scooter

Een Tesla Model S elektrische auto is zaterdagmorgen op de Hunebedstraat in Borger op een scooter gebotst.
De scooterbestuurder, die gewond, maar aanspreekbaar was, is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Volgens onbevestigde berichten heeft de scooterrijder geen voorrang verleend aan de van rechts komende auto.
De scooter is zo goed als zeker total loss. Ook de Tesla kwam er niet ongeschonden vanaf.
Beide voertuigen zijn afgesleept.

Een bijdrage van van Oost Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.