Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Februari 2022 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 13 februari 2022

Mastenbroek: auto brandt uit op privéterrein
Aan de Bisschopswetering in Mastenbroek liep iemand bij een poging een autobrand te blussen en spullen uit de auto te redden brandwonden aan zijn handen op.
Ondanks het leegspuiten van  meerdere brandblussers moest de de Zwolse brandweer een eind maken aan de vlammen.
Het brandende voertuig stond met draaiende motor, maar zonder inzittenden  op privéterrein.
Volgens omstanders is de brand begonnen in de kofferbak van het voertuig.
De brandweer van Zwolle riep uit voorzorg ter assistentie de waterwagen van de brandweer Hasselt op, maar die werd niet ingezet  Het wrak zal door een berger worden opgehaald
Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 12 februari 2022

Stuifzand:man ernstig gewond tijdens snoeiwerk aan de Wijsterseweg

Diverse hulpverleners, waaronder twee ambulances en een traumaheli met een Mobiel Medisch Team kwamen zaterdagmiddag in actie, nadat gemeld was dat een man tijdens snoeiwerk aan een hoge boom bij een boerderij aan de kruising Wijsterseweg - Diepweg in Stuifzand ernstig letsel had opgelopen.
Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
Over de toedracht zijn nog geen mededelingen gedaan.

Een bijdrage van van Oost Media


Halle (D): peuter op driewielertje ernstig gewond door aanrijding in bocht
Vrijdagmiddag is een peuter van twee jaar oud ernstig gewond in Halle bij Nordhorn.
Het ongeval ontstond tegen vier uur, toen de 64-jarige bestuurster van een Kia Sportage in een bocht naar links op de Auf der Becke het jongetje op zijn driewielertje over het hoofd zag en hem aanreed.

Het zwaargewonde kind is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Vrijdag 11 februari 2022

A30 - Bad Bentheim: Duitse douane vindt twaalf kilo cocaïne in de kofferbak van een auto

De Duitse douane heeft woensdagmorgen op parkeerplaats Waldseite Süd aan de A30 12 kilo cocaïne ontdekt in een auto, die kort daarvoor de Nederlands - Duitse grens gepasseerd was.
De bestuurder verklaarde dat hij voor zaken onderweg was naar Bremen om daar virusdodende lampen te verkopen.
Hij verklaarde desgevraagd, dat hij geen verdovende middelen, wapens of contant geld bij zich had. Desondanks besloten de douaniers de auto van de man aan een onderzoekje te onderwerpen en dat resulteerde in de vondst van een dichtgeplakt bruin pakket in de kofferbak.
Toen ze dat openmaakten, kwamen er twaaf pakjes met in totaal twaalf kilogram cocaïne tevoorschijn.
De drugs zijn verbeurd verklaard en de 52-jarige man is in voorlopige hechtenis genomen.Emmen: auto vliegt uit de bocht op de Boslaan: bestuurder gewond

Rond kwart over elf vrijdagmorgen is op de Boslaan een personenauto uit de bocht gevlogen en met de voorzijde tegen een boom gebotst.
Twee ambulances, politie, Team Handhving en de Emmer brandweer reden naar de plaats des onheis.
De gewonde bestuurder is na eerste hulp in een ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Een bijdrage van van Oost Media


Lutten: koffiezetapparaat in brand in woning aan de Goudenregenstraat
Vrijdagmorgen tegen tienen reed de tankautospuit van de blusgroep Slgharen met spoed uit naar de Goudenregenstraat in Lutten, waar brand in een woning was uitgebroken. Toen de spuitgasten daar aankwamen werd duidelijk dat een koffiezetapparaat in de keuken vlam had gevat en dat de brand inmiddels al geblust was.
De mede-gealarmeerde watertankwagen (foto 2) uit Hardenberg was dus gelukkig niet meer nodig.
Wel arriveerde even later een ambulance voor controle van de bewoonster, die rook had ingeademd.
De kat van de bewoonster bleek het voorval niet te hebben overleefd...

Donderdag 10 februari 2022

Emlichheim (D): dieven opnieuw in auto's op zoek naar buit
In het tijdsbestek van zondag tot dinsdag zijn opnieuw meerdere pogingen gedaan om spullen uit auto’s te stelen.
De daders doorzochten zes auto’s, waarvan er enkele niet op slot stonden. Dat gebeurde op de Ahornstraße, d eBerliner Straße, op de Kurzer Weg en de Grasriete.
Van een auto die op het Bessemsland stond, werd een ruit met een steen ingegooid, waarna een portemonnee buitmaakten.
Getuigen en gedupeerden wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Emlichheim (0049 5943 92000).
De politie adviseert geen waardevolle spullen (portemonnees, portefeuilles, GSM’s, handtasjes e.d. in de auto te laten liggen.

Woensdag 9 februari 2022

A30 - Bad Bentheim (D): Raptor ontdekt twaalf kilo softdrugs in Poolse auto
De toch al gevreesde speurhond Raptor heeft dinsdagmorgen 8 februari wederom flink aan populariteit moeten inleveren bij het drugssmokkelgilde.
De speurneus kwam in actie, toen de douane op de A30 steekproefgewijs verkeersdeelnemers controleerde, die van Nederland Duitsland in reden, waaronder een personenauto met Poolse kentekenplaten .
Het voertuig werd op parkeerplaats Waldseite Süd aan de kant gezet. De bestuurder verklaarde dat hij in Hengelo als tegelzetter werkte en onderweg was naar Polen voor vakantie. Hij reageerde echter flink zenuwachtig op de routinevraag, of hij verboden voorwerpen of verdovende middelen bij zich had, waarop de douaniers besloten ’s mans auto aan een intensieve controle te onderwerpen. Hierbij mocht speurhond Raptor zich ook uitleven en het dier gaf al na korte tijd aan, dat hij beet had!
Op de plaats die de hond aangaf, ontdekten de ambtenaren een aantal grote plastic  zakken, die in totaal twaalf kilo marihuana bleken te bevatten.
De verdovende middelen met een straatwaarde van € 120.000 Euro werden in beslag genomen en de 37-jarige Pool is voorgeleid aan het districtsgerechtshof.


Nieuwleusen: flinke schade, maar weinig letsel bij aanrijding op de Dommelerdijk
Woensdagmorgen rond half twaalf werd de landelijke stilte op de kruising van de Middeldijk met de Dommelerdijk wreed verstoord door een kortstondige periode vol geluid van verkreukelend blik en versplinterend glas.
En toen de stilte weer intrad, werd duidelijk wat de oorzaak van het kabaal was geweest: Een Deawoo Matiz was met de neus tegen de rechter zijkant van een Renault Kadjar gebotst, waardoor beide personenauto's aanzienlijke schade opliepen.
De bestuurder van de Kadjar had geen voorrang verleend aan de bestuurster van de Daewoo, hetgeen vervelende gevolgen kan hebben voor de verzekeringspremie. Bovendien had zijn vrouwelijke passagier pijn in haar nek aan de crash overgehouden en werd besloten haar voor alle zekerheid in een ziekenhuis te laten checken.
De bestuurster van de Renault kwam met de schrik vrij.

Berger Wolves haalde de beschadigde auto's op.

Dinsdag 8 februari 2022

Lathen: langdurige gevangenisstraffen voor plofkrakers
De daders van de plofkraak op de geldautomaat van de Oldenburgische Landesbank (OLB) aan de Schmiedestraße, die in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 augutus 2020 plaatsvond, zijn door de rechtbank in Mainz schuldig bevonden en veroordeeld.
De 31-jarige dader is voor dit misdrijf en vier andere in Duitsland gepleegde plofkraken veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar en 6 maanden; de 27-jarige is een vrijheidsstraf  van 8 jaar opgelegd.
Bovendien wacht laatstgenoemde wegens gelijksoortige misdrijven in België nog tien jaar cel.


Vier Nederlanders aangehouden tijdens grote zoekactie in Drenthe, Groningen en Duitsland
Bij een gemeenschappelijke actie, waar zo’n 200 man aan deelnamen  hebben Duitse en Nederlandse opsporingsambtenaren maandagmorgen vier van grootschalige drugshandel en witwaspraktijken verdachte personen gearresteerd. Het gaat om een 44-jarige man uit Groningen, een 52-jarige man uit Emmer-Compascuum, een vrouw van 44 en een vrouw van  30, beiden uit Emmer-Compascuum.
In Sögel (Emsland, Duitsland) is nog een verdachte in voorlopige hechtenis genomen..

Tijdens de intensieve huiszoeking, die maandag tegelijkertijd op twaalf lokaties plaatsvond, werden onder andere twee hennepplantages ontdekt in Sögel en Schwanewede.en in Nederland (o.a. in Groningen, Emmen en in drie woningen in Emmer-Compascuum) alsmede in Duitsland in Molbergen, Sögel en Schwanewede vrij grote hoeveelheden verdovende middelen.
Bovendien troffen de politiemensen geladen wapens aan en een grote hoeveelheid  contant geld.


Maandag 7 februari 2022

A31: vier inzittenden zwaargewond door ongeval op afrit Haren (D)
Zondagmiddag rond kwart voor drie zijn alle vier inzittenden van een Volkswagen zwaar gewond geraakt ten gevolge van een eenzijdig verkeersongeluk op de afrit van de A31 bij Haren.
Het ongeluk ontstond waarschijnlijk, doordat de 35-jarige bestuurder zijn snelheid niet tijdig aanpaste. De auto kwam links van de rijbaan in de berm en botste tegen de vangrail.
De  vier inzittenden (de chauffeur (35), en zijn passagiers (42, 33 en 36 jaar oud) zijn met zwaar letsel naar een ziekenhuis overgebracht.
De materële schade wordt geschat op 5.000 Euro

Meppen (D): voetganger in kritieke toestand naar ziekenhuis
Een 64-jarige voetganger liep zondagmiddag levensbedreigend letsel op, toen hij op de Kuhstraße de rijbaan overstak en aangereden werd door een Mercedes.
De 82-jarige bestuurder van deze auto en diens vrouwelijke passagier bleven ongedeerd..
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.