Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Februari 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 20 februari 2022

N36: ANWB-bord scalpeert uit de koers geraakt Smartje

Een Duitse automobilist is zaterdagmiddag rond half  vier met zijn Smart tegen een groot ANWB bord naast de N36 gereden.
De man reed in de richting van de rotonde bij het Ommerkanaal, toen het karretje rechts naast de weg kwam, de vangrail aantikte en direct waarna het metershoge bord het dak van het wagentje ‘scalpeerde’ en het glazen dak van de Smart uiteenspatte.
De bestuurder kreeg een regen van glasspinters over zich heen, maar de sterke constructie van het voertuigje beschermde hem tegen ernstig letsel.
Berger Jan Ardesch van de firma Autax haalde het zwaar beschadigde Smartje op..


Een bijdrage van de Ommenaar
Zaterdag 19 februari 2022

Ommen: voetgangers door auto geschept op zebrapad Julianastraat

Twee voetgangers zijn zaterdagmorgen geschept op het zebrapad in de Prinses Julianastraat. Ze wilden via het zebrapad oversteken naar het Vrijthof.
Een automobilist zag ze kennelijk over het hoofd. De auto raakte de jonge man, maar de jonge vrouw werd weggesingerd en landde zo’n tien meter verderop op het asfalt.
Voorbijgangers en omwonenden verleenden direct eerste hulp. Toevallig passerend personeel van de gemeentelijke buitendienst sloot het stuk weg af.
Politie en ambulance arriveerden even later.
De jonge vrouw is met hulp van omstanders in alle voorzichtigheid op een schepbrancard getild.
Na kort te zijn gestabiliseerd is ze per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
De jongeman kwam er op het oog beduidend beter vanaf, maar voor de zekerheid kwam voor hem nog een tweede ambulance. Ook hij is uiteindelijk voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

De Volkswagen Tiguan die de voetgangers aanreed, kwam zo’n 40 à 50 meter verderop tot stilstand. De deuk in de motorkap en voorruit getuigen dat het een flinke klap moet zijn geweest. In de personenauto zaten twee mannen; zij bleven fysiek ongedeerd.
Een analist van het team Forensische Opsporing Verkeer heeft de sporen vastgelegd en onderzoek gedaan naar het ongeval. Daarbij werden ook de remmen van de bewuste auto getest; die functioneerden.

Het is niet de eerste keer dat het flink misgaat op het bewuste zebrapad. In december 2019 werd op dezelfde oversteekplaats een 75-jarige man aangereden, die later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek. Bloemetjes en een kaars aan het bord dat het zebrapad benadrukt, herinneren hier nog altijd aan.

Het is niet de eerste keer dat het flink misgaat op het bewuste zebrapad.
In december 2019 werd op dezelfde oversteekplaats een 75-jarige man aangereden, die later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek.
Bloemetjes en een kaars aan het bord dat het zebrapad benadrukt, herinneren hier nog altijd aan.

Een bijdrage van de Ommenaar
Slagharen: brandweer inspecteert mogelijk onveilige situatie rond losliggende dakpannen
Zaterdagmiddag reed de blusgroep van Slagharen naar de hoek van de Herenstraat en de Vergouwlaan, waar een potentieel gevaarlijke situatie was ontstaan. Van het hoge gebouw waren tijdens de storm meerdere dakpannen naar beneden gekomen en op het trottoir uiteen gespat.

Nadat in eerste instantie veiligheidslint rond het mogelijk onveilige gebied was gespannen, is dat lint na overleg ter plaatse weer verwijderd.
Veel 112-meldingen niet via P2000 uitgezonden ten gevolge van overbelasting

De meldkamer van Alarmnummer 112 was gisteren overbelast, zodat men bij veel brandweerkorpsen uit moest wijken naar telefonische alarmering.
Daardoor kreeg de pers, die anders via P2000 op de hoogte gehouden wordt, tijdens het noodweer veel meldingen niet te horen.
Het leek daardoor alsof er in sommige gemeentes niets loos was, terwijl er in werkelijkheid veel uitrukken waren.

In Slagharen werd bijvoorbeeld vrijdagavond het dak van een schuur bij een boerderij aan de Schuineslootweg als een sardineblikje opengereten, maar de informatie daarover (en diverse andere alarmeringen) waren niet via P2000 te horen geweest.

Je kunt dus gevoeglijk stellen, dat het systeem achter alarmnummer 112 in extreme situaties nog steeds niet foutloos functioneert.
Laten we hopen dat uit de gang van zaken op 18 februari afdoende lering wordt getrokken.

Gasselternijveen: zware schade aan schuur van Boerin Agnes
Vrijdagavond blies Eunice in Gaselternijveen een flink deel van het dak van een schuur van de bekende "Boer-zoekt-Vrouw-boerin Agnes Lensing. Gelukkig liep niemand daarbij letsel op.
Een bijdrage van van Oost Media


Drukke dag voor de brandweer in Zwartewaterland

Storm Eunice, die vrijdag over het land trok, heeft ook in de gemeente Zwartewaterland voor de nodige overlast gezorgd.
Naast de vele meldingen over omgevallen bomen. losgeraakte dakbedekking en rondvliegende dakpannen waren er ook enkele ongevallen.
De brandweerkorpsen van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis waren vanaf 16:00 uur in touw om de vele meldingen af te handelen.
Vanuit de brandweerkazerne in Zwartsluis werden de posten aangestuurd.

Enkele meldingen worden hieronder uitgelicht.

 • Aan de Nieuwe Weg, tussen Genemuiden en Hasselt, kwam een melding van een ongeval met letsel. Daar kreeg een automobilist een vallende boom op zijn auto. Van letsel was gelukkig geen sprake maar de boom versperde wel de doorgaande weg.

 • Op de N331 nabij de turborotonde kreeg een van de vele windvlagen van storm Eunice grip op een bakwagen die vanuit Hasselt richting Zwolle reed. De bestuurder sloeg over de kop en kwam onderaan het talud op de kop tot stilstand. Na een korte check in de ambulance bleek ook hier gelukkig geen letsel te zijn opgelopen.
  Het zw3aarbeschadigde voertuig -een Mercedes Sprinter- is de volgende morgen geborgen.

 • Op de Verkavelingsweg vlak voor de gemeentegrens was een boom dwars over de weg komen te liggen. Ook hier moest het verkeer wachten tot de brandweer korte metten had gemaakt van de boom.

 • Iets verderop was een verrijdbare stal door de wind uit een weiland geblazen en werd door een boom tegengehouden. De situatie was zo gevaarlijk dat werd besloten het gevaarte te slopen en de restanten aan de andere kant van de weg in de luwte neer te leggen.

 • Vlak voor middernacht kwam er nog een melding over een boom, die op een schuur aan de Prinsenstraat dreigde te vallen.
  De boom werd met behulp van de lier van de brandweerwagen onder spanning gezet, waarna de kettingzaag in de boom werd gezet.
  Na deze klus konden de brandweermannen eindelijk genieten van de welverdiende rust na een drukke dag.
  .
dw_main

Een bijdrage van Henry Wallinga


Eunice sloeg ook toe in en rond Ommen

De storm Eunice heeft in de vrijdagnamiddag en -avond ook in Ommen huisgehouden.
De wegen liggen bezaaid met klein groen en ook tal van bomen waren niet bestand tegen de harde wind. Die vielen meestal zonder gevolgen om, maar dat was niet overal het geval.

Aan de Stationsweg viel aan het eind van de middag een grote boom op een woning.
De bewoners waren thuis, maar bleven ongedeerd. De schade aan de woning is wel fors. De brandweer heeft de situatie bekeken, maar kan er simpelweg niet veel aan doen. Een gespecialiseerd bedrijf zal zich erover moeten ontfermen als de wind is gaan liggen.

N36

Op de N36 tussen de Witte Paal en kruising Marinus de Bruin bij Mariënberg was het iets later raak.
Op twee plekken -ongeveer een halve kilometer van elkaar- vielen in het dichtbeboste gebied enkele tientallen bomen om en op de Rijksweg. Daarbij werden onder meer een personenauto en een veewagen met koeien geraakt. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

De onverwachte blokkades betekenden dat het verkeer vast kwam te staan.
De luxewagens konden draaien, maar voor vrachtwagens was dat geen optie.
Een vrachtwagenchauffeur wist met de kraan op zijn wagen enkele bomen weg te slepen, maar al gauw vielen er meer bomen om.

De brandweer heeft met de motorkettingzaag de vele bomen kleiner gezaagd, zodat de weg weer kon worden vrijgemaakt. Het vrachtverkeer dat vast was komen te staan kon toen, al was het soms wat passen en meten, de plek des onheils verlaten en verder rijden.

Dat het gevaar nog niet geweken was bleek later wel. Terwijl bergingsbedrijf Autax de beschadigde auto net had opgetakeld viel enkele meters van de bergingsauto en een politieauto een grote boom over de weg. Een gespecialiseerd bedrijf is begonnen met het opruimen van de resten en het kappen van gevaarlijk staande bomen.
Rijkswaterstaat heeft besloten dat de weg voorlopig dicht blijft, waarschijnlijk tot zaterdagochtend.
Voordat de weg weer wordt geopend, zal gecontroleerd worden of er niet nog meer bomen op omvallen staan.

Een bijdrage van de OmmenaarVrijdag 18 februari 2022

Vilsteren: oversteekpoging N348 resulteert in ravage

Vrijdagmiddag tegen enen zag een automobiliste, die de Deventerweg (N348) tussen Ommen en Lemelerveld van de parkeerplaats nabij Jongerencamping Dennenoord de weg overstak, een op de N348 rijdende auto over het hoofd, met als gevolg dat de  Volkswagen Polo van de vrouw vol in de rechterflank werd geraakt. Beide auto’s belandden aan de oostkant van de weg in de bermsloot: de Toyota tegen een boom, en de Polo met de bestuurders kanttegen de slootkant.
De Toyotabestuurder kon zelf uitstappen. Maar de positie van de Volkswagen maakte het lastig voor de hulpdiensten om de bestuurster uit haar auto te helpen.

Nadat de auto met behulp van blokken was gestabiliseerd, klom een ambulanceverpleegkundige door een raam het voertuig in.
De brandweer verwijderde met hydraulisch redgereedschap ondertussen beide deuren en de tussenstijl aan de bereikbare kant van de auto. Met een rugplank en vereende menskracht kon de vrouw uit de auto worden getild.

Na kort ter plaatse te zijn behandeld is ze per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Ook de bestuurder van de Toyota is voor controle naar dat ziekenhuis gebracht.
Tijdens de hulpverlening waren de weg en de oversteek tijdelijk volledig afgesloten. Verkeer dat vanaf Ommen kwam, kon in beginsel wel passeren via de naastgelegen parkeerplaats.
Beide zwaar beschadigde auto’s zijn door Bergingsbedrijf Autax uit de sloot getakeld en afgevoerd.


Een bijdrage van de Ommenaar


WEERALARM: CODE ROOD voor storm EUNICE ! !

In Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië maakt men zich op voor de grote zus van storm Dudley: Eunice, die in de Bondsrepubliek Zeynep wordt genoemd.
Er worden in de kustregio’s (Zeeland, Noord- en Zuid-Holland,het IJsselmeergebied, Flevoland en de Wadden)  windsnelheden van 120 tot 130  kilometer per uur voorspeld en er geldt vanaf vrijdagmiddag 14:00 uur weeralarm CODE ROOD (in Duitsland code VIOLETT).

Het wordt gevaarlijk op de weg!
Blijf thuis en als het absoluut noodzakelijk is toch op pad te gaan, houd dan rekening met zeer zware windstoten. Matig uw snelheid om tijdig te kunnen reageren op slingerende auto’s en vrachtwagens.
Mijd wegen met bomen: in de afgelopen dagen zijn er al diverse omgewaaid, waardoor automobilisten onaangenaam verrast werden, met alle gevolgen van dien. Ook afbrekende takken en rondvliegende voorwerpen kunnen nare gevolgen hebben, ook voor fietsers en voetgangers!
Let op: er rijdenvanmiddag  geen treinen en ook de veerboten  zijn uit de vaart! Bussen van regionale vervoerders rijden alleen nog op bepaalde trajecten!

Houd er rekening mee dat de brandweer de handen vol zal hebben aan omgewaaide bomen en bel alleen voor situaties die onmiddellijk gevaar opleveren!Donderdag 17 februari 2022

Hardenberg: "woningbrand" blijkt kortsluiting in schuurtje

De Hardenberger brandweer reed donderdagmiddag met toeters en bellen via de Metrolaan* en de Ju Pieterstraat* naar de Neptunusstraat, alwaar een woningbrand zou woeden. Het bleek te gaan om kortsluiting in schuurtje/berging achter een woning, die met aardig wat rook gepaard ging.
De oorzaak van het rokerige verschijnsel is niet duidelijk, maar de hele buurt kwam even kijken..

* Benamingen van de Meteoorlaan en de Jupiterstraat volgens de nieuwste TomTom .

Zwartsluis: auto rijdt tegen op de weg vallende bomen

Een automobiliste is woensdagavond met haar Toyota Aygo tegen twee  omvallende bomen gebotst op De Velde bij Zwartsluis. De vrouw reed op de parallelweg van de N331 richting Zwartsluis toen zij plots in een bocht de bomen vlak voor haar om  zag vallen door de storm Dudley.
Ondanks een flinke rempoging botste ze toch tegen de bomen die dwars over de weg vielen.
Wonder boven wonder raakte de vrouw ondanks de zware schade aan haar auto niet gewond en kon de brandweer oproepen.

De Hasselter brandweer zaagde de bomen in stukken en legde ze naast de weg.
De brandweer van Hasselt kreeg even later een melding over een omgewaaide boom aan de Steenwetering  die  dwars over de weg lag. Ook deze boom werd opgeruimd.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Lenten: bestuurder schrikt van bomen op de weg: auto te water
Aan de Noordveensedijk ter hoogte van Lenten bij Gieten belandde donderdagmorgen een auto te water, nadat de inzittenden –twee mannen van buitenlandse komaf-, schrokken van bomen die ten gevolge van de storm over de weg waren gevallen.
De komst van hulpverleners -waaronder de brandweer- werd kort na de alarmering gecanceld, omdat beide personen al uit de auto waren
Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 16 februari 2022

Dinsdag 15 februari 2022

Hoogeveen: binnenbrand in flat aan de Hortensiastraat kost kat het leven

De Hoogeveense brandweer rukte dinsdagmiddag even na vijven met toeters en bellen uit naar de Hortensiastraat, waar brand was uigebroken op de bovenste verdieping van een lage flat.
De woning stond vol verstikkende rook en nadat de vlammen gedoofd waren middels een binnenaanval, werd duitdelijk dat een bankstel in de woonkomer in brand had gestaan, waardoor de gehele woning zwart van de roet was.
Helaas had een kat door de rook één van zijn negen levens gebruikt.

De bewoners van de andere appartementen in het pand wachtten inmiddels uit veiligheidsoverwegingen buiten op wat hen te wachten stond.
Vanwege de stromende regen en de wind kozen de meesten van hen ervoor in hun auto's af te wachten of ze naar hun onderkomens terug konden.


+
Een bijdrage van van Oost Media
A30: auto klapt op achterzijde vrachtwagencombinatie: automobilist zeer zwaar gewond
Maandagavond rond zeven uur liep de 52-jarige bestuurder van een Citroën ernstige verwondingen op bij een aanrijding op de A30 bij Isterberg.
De man reed in de richting van de Nederlandse grens, toen hij door nog onopgehelderde oorzaak op de achterzijde van een trekker met oplegger botste, van de weg schoot en een bord ramde.
De levensgevaarlijk gewonde man zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden, waarna hij met spoed naar een ziekenhuis is overgebracht.
De trucker kwam met de schrik vrij.

De snelweg was vanwege opruim- en bergingswerkzaamheden  tot circa 23:40 uur afgesloten.
De materiële schade wordt geraamd op elfduizend Euro.

Maandag 14 februari 2022

Meppel: auto kantelt na voorrangsfout op kruising bij viaduct Ir Bekinkbaan
In het begin van de maandagmiddag kwamen een Skoda Fabia en een VW Golf met ekaar in botsing op de kruising van het Oosteinde met het Oosteinde in Meppel.
De bejaarde bestuurder van de Skoda reed van het Oosteinde de Ir C F Bekinkbaan op, maar verleende daarbij geen voorrang aan de VW Golf die op de voorrangsweg reed.
Het was geen harde klap, maar de Skoda kantelde en kwam op zijn dak tot stilstand.
Beide bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar de Bekinkbaan was vanaf het ziekenhuis aan de Hoogeveenseweg tot aan het Oosteinde afgesloten om de berging mogelijk te maken.


Duitse douane vindt bijna twee ton in Poolse auto
De Duitse douane ontdekte vrijdagavond 11 februari een bedrag van bijna twee ton  tijdens controle van een Pools auto op de A30.

Op de vraag of de inzittenden wapens, drugs of contanten bij zich hadden, liet de bestuurder en stapeltje bankbiljetten zien, dat volgens hem een bedrag vertegenwoordigde van 9.000 Euro. dat geld was volgens hem bedoeld om er in Utrecht een auto mee aan te schaffen, maar omdat deze auto in slechte toestand verkeerde, ging de koop niet door.
Voor de rit hadden ze de auto van een vriend geleend en ze waren nu op de terugweg.

De ambtenaren twijfelden aan het waarheidsgehalte en besloten de auto aan een intensief onderzoek bloot te stellen. Dat leverde in totaal  181.670 Euro aan contant geld op, die in beslag werden genomen, aangezien geldbedragen van meer dan € 10.000 per persoon aangegeven dienen te worden als men van een EU-land  naar Duitsland v.v.  reist .
Foto: Douane


Assen-Noord: dode en zwaargewonde bij ongeval op de Europaweg-Noord
Bij een eenzijdig ongeval met een personenauto op de Europaweg-Noord in Assen is zondagavond een dode gevallen.
Een andere inzittende is met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk gebeurde bij de kruising van de Europaweg-Noord met de Esakkerweg.

Aangezien de toedracht nog niet duidelijk is, stelde de FO-Verkeer ter plaatse een onderzoek in.
Een bijdrage van van Oost MediaZondag 13 februari 2022

Mastenbroek: auto brandt uit op privéterrein
Aan de Bisschopswetering in Mastenbroek liep iemand bij een poging een autobrand te blussen en spullen uit de auto te redden brandwonden aan zijn handen op.
Ondanks het leegspuiten van  meerdere brandblussers moest de de Zwolse brandweer een eind maken aan de vlammen.
Het brandende voertuig stond met draaiende motor, maar zonder inzittenden  op privéterrein.
Volgens omstanders is de brand begonnen in de kofferbak van het voertuig.
De brandweer van Zwolle riep uit voorzorg ter assistentie de waterwagen van de brandweer Hasselt op, maar die werd niet ingezet  Het wrak zal door een berger worden opgehaald
Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 12 februari 2022

Stuifzand:man ernstig gewond tijdens snoeiwerk aan de Wijsterseweg

Diverse hulpverleners, waaronder twee ambulances en een traumaheli met een Mobiel Medisch Team kwamen zaterdagmiddag in actie, nadat gemeld was dat een man tijdens snoeiwerk aan een hoge boom bij een boerderij aan de kruising Wijsterseweg - Diepweg in Stuifzand ernstig letsel had opgelopen.
Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
Over de toedracht zijn nog geen mededelingen gedaan.

Een bijdrage van van Oost Media


Halle (D): peuter op driewielertje ernstig gewond door aanrijding in bocht
Vrijdagmiddag is een peuter van twee jaar oud ernstig gewond in Halle bij Nordhorn.
Het ongeval ontstond tegen vier uur, toen de 64-jarige bestuurster van een Kia Sportage in een bocht naar links op de Auf der Becke het jongetje op zijn driewielertje over het hoofd zag en hem aanreed.

Het zwaargewonde kind is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.