Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Februari 2022 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Maandag 28 februari 2022

Schoonebeek: vrouw naar ziekenhuis na kop-staartbotsing

De bestuurster van een bruine Ford Fiesta is na een aanrijding op de Nieuw-Amsterdamseweg tussen Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam per ambulance naar een ziekenuis vervoerd.
Haar auto werd rond half drie maandagmiddag van achteren aangereden door een witte Renault Twingo.Hardenberg: brand in houtpelletsilo bij The Inside Living tijdig ontdekt

Personeelsleden van Woonfilosofie The Inside Living (een bedrijf dat de productie en plaatsing van woonconcepten verzorgt in de breedste zin des woords) roken -letterlijk- onraad, toen ze maandagmorgen aan het werk wilden gaan. De herkomst van de brandlucht werd na enig zoekwerk duidelijk: er was broei uitgebroken in een bunker, waarin een grote hoeveelheid houtpellets was opgeslagen.
Dat materiaal dient als brandstof voor de verwarming van het bedrijf.
Het personeel ondernam eerst zelf een poging de brand te blussen, maar het rond half acht werd duidelijk, dat dit een klus voor de brandweer was!
De Hardenberger spuitgasten besloten eerst de bunker luchtdicht af te sluiten om het vuur te snoren door gebrek aan zuurstof..
Maar geruime tijd later was het moment aangebroken, waarop de aap uit de mouw moest komen: is de brand voldoende gesmoord om de brandstof veilig uit de bunker te kunnen verwijderen, of laait het zeer brandbare materiaal onmiddellijk en misschien zelfs explosief op?

Voorzichtig werd de eerste lading pellets met een kraan naar buiten gehaald en in een stalen container gestort om eventuele resten te doven.
Het plan lukte, zij het ten koste van een aantal stinkend smerige uitrukpakken (de spuit erop!!) en de nodige zweetdruppels!Zondag 27 februari 2022

Zaterdag 26 februari 2022

Bruchterveld: automobiliste om het leven gekomen door aanrijding op de Broekdijk
Een medewerkster van een thuiszorgorganisatie is zaterdagmorgen om het leven gekomen, toen ze met haar Citroën Saxo van het erf van een toevallig vandaag jarige cliënt de Broekdijk in Bruchterveld op reed, maar daarbij door de dichte mist een van links naderende Audi over het hoofd zag. De Audi boorde zich diep in de linker flank van de Citroën en kwam ondersteboven in de bermsloot tot stilstand; de Saxo kwam op zijn rechterzijkant met de neus in de bermsloot aan de overzijde van de weg te liggen.
Een toevallig passerende huisarts bood direct eerste hulp, maar moest helaas concluderen dat de vrouw in de zeer zwaar beschadigde Saxo niet meer leefde. De vrouw laat drie kinderen na.

De Audi- bestuurder en de twee kinderen, die bij hem in de auto zaten, waren op het eerste gezicht ongedeerd, maar zijn voor alle zekerheid met een ambulance voor nader onderzoek naar een ziekenhuis gebracht

Er arriveerden diverse politievoertuigen en ambulances, alsmede de blusgroep van de brandweer van Bergentheim.
Een forensisch arts, twee auto’s van de FTT ** en twee bergingsvoertuigen van de firma Autax volgden geruime tijd later.
De Broekdijk was urenlang afgesloten vanwege het onderzoek door de dienst Forensische Opsporing Verkeer (FO-V), die ook een drone inzette om de omstandigheden op de lokatie vast te leggen.

** FTT: Foensisch Technisch Team


(Dit artikel is met opzet later gepubliceerd om de politie in staat te stellen de nabestaanden te informeren)
.


Gieten: auto botst op tekstkar
Een automobilist is zaterdagochtend  op de N34 bij Gieten in de berm tegen een tekstkar van Rijkswaterstaat aangereden op de N34 bij Gieten. De DRIP-aanhanger* kantelde..

De tekstkar stond daar in de berm om bestuurders te wijzen op de werkzaamheden aan het Julianaplein in Groningen.
De brandweer en twee ambulances rukten uit om eerste hulp te verlenen.
De inzittenden (een man en een vrouw en twee kinderen) waren op de terugweg van Oostenrijk naar Eelderwolde strandden dus bij Gieten..

De vrouw is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De man en de kinderen zijn door de politie naar huis gebracht.

* Dynamisch Route Informatiepaneel
Een bijdrage van van Oost MediaVrijdag 25 februari 2022

Gildehaus: Duitse douane ontdekt ruim zeven kilo speed in Poolse auto

De Duitse douane ontdekte woensdagmiddag 23 februari j.l. tijdens een voertuigcontrole op Autobahn A30  7.300 gram amfetamine met een straatwaarde van 69.000 Euro.
De ‘speed” werd aangetroffen in een Poolse personenauto, die van Nederland uit de grens passeerde,
Deze auto is vervolgens naar een parkeerplaats op bedrijventerrein Gildehaus.begeleid om daar te worden gecontroleerd.

De twee inzittenden antwoordden desgevraagd dat ze na een weekend in Nederland te hebben gewerkt op de terugweg naar Polen waren.
Op de vraag of ze drugs, contant geld of wapens bij zich hadden, ontwoordden ze ontkennend.
Omdat ze zich uiterst nerveus gedroegen, besloten de douaniers hun voertuig intensief te onderzoeken. Daarbij vonden de beambten de zeven pakken amfetamine achter de achterbank. De drugs zijn in beslag genomen en de twee inzittenden werden ingerekend..
Ze zijn inmiddels aan de rechter-commissaris voorgeleid.


Foto: Haupzollamt Osnabrück


Donderdag 24 februari 2022

De Krim: licht- en zwaar gewonde door aanrijding op kruising in de Tweede Blokweg

De blusgroep van De Krim kreeg dondrdagmiddag opdracht uit te rukken naar de kruising van de Tweede Blokweg met de Oosterslagenweg in het buitengebied van De Krim, aangezien daar een aanrijding had plaatsgevonden, waarbij gewonden zouden zijn gevallen.
De politie, twee ambulances en een Mobiel Medisch Team begaven zich ook met hoogste prioriteit naar de plaats des onheils.
De hulpverleners troffen een flinke ravage aan en twee verwoeste auto's, die beide over de kop waren gegaan en in een modderig stuk land tot stilstand waren gekomen.
Van één van de wagens -een Lexus- had de bestuurder zich al in veiligheid gebracht. De man (een inwoner van Schuinesloot) kon zelfstandig naar een ambulance lopen voor een medische controle, maar de man die achter het stuur van de Citroën Berlingo zat, was bekneld in het wrak.
Het kostte de brandweer en het ambulancepersoneel aardig wat hoofdbrekens om dat slachtoffer zonder bijkomend letsel uit zijn penibele situatie te bevrijden.
Bovendien speelde het koude, winderige weer en de dikke laag modder ook niet mee in het voordeel van de mensenredders.
Het werd een tijdrovende klus, maar uiteindelijk lukte het het slachtoffer veilig in de ambulance te krijgen.

Toen dat gebeurd was, moest het bij de berging van de gewonde gebruikte materiaal, uit de modder worden gevist en schoongemaakt.
En de hulpverleners waren aan schone kleding toe en een warme douche!
Balkbrug: brandweer biedt soelaas bij hoogwater in kelder van woning
De brandweer van Balkbrug reed donderdagmorgen naar een woning aan straat De Bovenkruier omdat veel water in de kelder van de woning binnengedrongen was. Besloten werd het natte spul met de standaard in de tankautospuit aanwezige dompelpomp te verhelpen.
Maar die gaf er de brui aan daardat het mechanisme vastliep door steentjes andere obstakels.
En dan blijkt maar weer dat je als brandweerman van alle markten thuis moet zijn: de pomp werd op straat gedemonteerd en vakkundig gerepareerd, zodatde klus even later geklaard kon worden en het hoogwaterprobleem in korte tijd verholpen was.

Woensdag 23 februari 2022

Haren (D): twee aanvaringen door sterke stroming in de Ems
Woensdagmorgen rond half zeven voer een tankschip de haven uit langs de weg Am neuen Hafen de rivier de Ems op, richting Meppen (D).
De schipper onderschatte echter de  door het hoge waterpeil  ongewoon sterke stroming en ramde de wal aan de overkant.
Korte tijd later botste een leeg vrachtschip op de tanker.
Gelukkig raakte niemand gewond. De rivier is voorlopig afgesloten. De omvang van de schade is nog niet bekend.


Dedemsvaart, Lutten, Slagharen e.v.: inbrekers azen op gereedschap in bedrijfsbussen
De afgelopen dagen heeft de politie meerdere meldingen en aangiftes binnengekregen over diefstallen uit bedrijfsbussen in de omgeving van De Krim, Coevorden, Dedemsvaart en Lutten; in Slagharen werd ingebroken in busjes aan de Boekweitstraat en de Dargstraat.
Er werd vooral gereedschap uit de busjes gestolen. Bij één van deze meldingen is een witte Volkswagen Caddy gezien.

Heeft u meer informatie (of camerabeelden) omtrent dit voertuig of (één van) de diefstallen, dan verzoekt de politie u contact op te nemen via 0900-8844 onder vermelding van 2022076874.

Dinsdag 22 februari 2022

Dinsdag 22 februari 2022: de Vecht bereikt zijn hoogste waterstand na drie stormen

Volgens een  betrouwbare bron bereikte de Overijsselse Vecht dinsdag 22 februari haar hoogste waterstand na de drie kort op elkaar volgende zware stormen Dudley, Eunice en Franklin.
Een moment dat niet vaak voorkomt.
Vandaar dat de meest markante punten in de rivier op de gevoelige chip werden vastgelegd voordat het waterpeil weer zakte!
Meer dan 20 foto's!
Maandag 21 februari 2022
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.