Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Januari 2022 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 9 januari 2022

N374: moeder en dochter gewond naar het ziekenhuis
Een moeder en haar dochter zijn zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met hun auto op de N374 tussen Buinen en Nieuw-Buinen van de weg raakten. De wagen sloeg over de kop en eindigde in de sloot.
Berger Keizer uit Stadskanaal heeft de auto uit de sloot gehaald en afgevoerd
Een bijdrage van van Oost Media


Odoorn: automobilist zwaargewond door botsing tegen boom; passagier licht letsel
Op de Borgerderweg in Odoorn is zondagochtend rond kwart voor elf een personenauto uit de koers geraakt en tegen een boom gereden.
De bestuurder liep daarbij zeer ernstige verwondigen op. Politie, traumahelikopter, ambulance en brandweer werden iingezet.
De bestuurder werd eerst buiten de zijn auto behandeld door MMT-personeel en later in een ambulance. Hij is in zorgwekkende toestand  naar het ziekenhuis gebracht.
Zijn passagier was aanspreekbaar en is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.
dw_main

Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 7 januari 2022

Lingen (D): Nederlands motortankschip ramt brug over het Dortmund-Eems-Kanaal
Donderdagmiddag liep het Nederlandse motortankschip Triton (Zwijndrecht) voor circa honderdduizend Euro averij op, toen het 86 m lange vaartuig met zijn radarmast tegen de Altenlingener Brug bij Lingen voer. De mast brak daardoor af en viel in het Dortmund-Ems-kanaal.
Naar het zich laat aanzien had de 53-jarige kapitein te weinig ballastwater aan boord genomen..
De (auto)brug liep lichte schade op.

Donderdag 6 januari 2022

Erica: twee doden door ongeval met brommobiel
Twee mannen kwamen donderdagmiddag om het leven, toen de brommobiel, waarin ze zaten, aan de Verlengde Vaart Noordzijde een boom raakte en via het fietspad in de bermsloot belandde en kantelde. Een van de twee kwam onder het voertuigje terecht .
De brandweer heeft de brommobiel met een kraan van het ontzielde lichaam af getild en zichtschermen op het fietspad en bij de sloot geplaatst.

Rechercheurs van Team Forensische Opsporing Verkeer (voorheen VOA) stelden een onderzoek in.In de akker lagen twee banden, die waarschijnlijk uit het 45-kilometer\uur autootje afkonstig waren.

Tegen vijven ariveerde de schouwarts, die de slachtoffers (een 56-jarige en een 68-jarige man, beiden uit Nieuw-Amsterdam) onderzocht.

Een bijdrage van van Oost Media,, U S Media en Peter Kramer


Stieltjeskanaal: ontruiming van groot drugslab

Het drugslab dat op het erf van een woning nabij de sluis in het Stieltjeskanaal in het gelijknamige buurtschap waar het Interventieteam woensdagavond een inval deed, diende voor de productie van amfetamine. De politie vond diverse benodigdheden en grondstoffen voor de aanmaak van ingrediënten voor  en spreekt van een professioneel lab, dat inmiddels in beslag is genomen en donderdag wordt weggehaald.  
Er zijn ook drie auto’s geconfisqueerd.

De vier verdachten, die op het erf in de boeien werden geslagen, zijn een 34-jarige man uit Zwijndrecht, een 38-jarige Hagenaar, een man van 37 uit Dordrecht en een man van 56 uit de gemeente Coevorden (56). De vijfde verdachte –een 36-jarige Utrechtenaar- werd bij Zwolle gearresteerd.

Het was niet de eerste keer dat het pand in verbinding is gebracht met verdovende middelen: het werd in februari 2019 door de toenmalige burgemeester Bert Bouwmeester voor drie maanden gesloten, nadat er een hennepkwekerij was aangetroffen


Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 5 januari 2022

Stieltjeskanaal: vijf aanhoudingen tijdens inval in drugslab

Een interventieteam van de politie heeft woensdagavond een inval gedaan in een grote vrijstaande woning en schuren aan het Stieltjeskanaal in Stieltjeskanaal in verband met de aanwezigheid van een drugslab. Vanuit een politiehelikopter werd de omgeving in de gaten gehouden vanwege mogelijke vluchtpogingen
Er zijn vijf verdachten aangehouden..
De informatie over de politie-actie ging rond als een lopend vuurtje en in korte tijd stroomde de weg tegenover het pand vol toeschouwers.

dw_main

Een bijdrage van van Oost Media


Coevorden: Caddy in brand

De Coevorder brandweer rukte woensdagmiddag tegen half vier uit naar de Wethouder J.B.Hemelweg omdat daar een auto in brand was gevlogen.
De bestuurder van de VW Caddy had nog wat spullen uit de auto in veiligheid kunnen brengen.


Een bijdrage van van Oost Media

Dinsdag 4 januari 2022
Maandag 3 januari 2022

Emlichheim: Nederlander (49) uit brandende auto gered na kop-staartbotsing met tractor
Een 49-jarige Nederlander liep zware verwondingen op, toen hij maandag tegen het eind van de middag op de Oelstraße in Emlichheim  met zijn Fiat in volle vaart achter op een tractor botste.
Na de botsing belandde de auto in de berm tussen de weg en een akker en vloog in brand, maar burgers slaagden er in, het slachtoffer bijtijds uit de brandende auto te redden.
De bestuurder van de tractor en zijn tweejarige passagiertje hadden lichte verwondingen.
Toen de brandweer arriveerde, stond de auto al volledig in brand. De brand werd met schuim geblust.
Een bijdrage van de Brandweer Emlichheim


Linde: Audi tegen boom; bestuurder naar ziekenhuis
Geen plezierig begin van het nieuwe jaar voor de bestuurder van een Audi A3. Tijdens een rit over de Linderweg naar Dedemsvaart raakte de auto van de man rond kwart voor vier een boom links van de weg, schoot vervolgens schuin de weg over en kwam met zware schade in de rechter berm tot stilstand.
De man is in de ambulance behandeld en werd naar een ziekenhuis overgebracht. De Dedemsvaartse brandweer reed met spoed naar de plaats des onheils, zorgde voor de veiligheid en verwijderde de talrijke wrakstukken van de weg, uit de berm en uit de bermsloot.


Haren (D): licht en zwaargewonde door botsing op de Hünteler Straße
De 20-jarige bestuurster van een VW Polo kwam door onduidelijke oorzaak zondagavond tegen tienen in een bocht naar rechts op de verkeerde weghelft van de Hünteler Straße en botste daar op een haar tegemoet rijdende Mercedes. De bestuurder (23) van de Mercedes liep daarbij zware verwondingen op; de vrouw die de Polo bestuurde licht letsel. Beiden zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

De materiële schade wordt geschat op 19.000 Euro.

Zondag 2 januari 2022

Almelo: na ramkraak op voetbalwinkel gebruikte auto het water in gereden?
In de nacht van 1 op 2 januari is een ramkraak gepleegd op de Voetbalshop aan de Woonboulevard in Almelo. De pui werd met een auto geramd, waardoor zware schade ontstond. De daders zijn vervolgens naar binnen gereden.
Ze zijn met de auto gevlucht over een groenstrook, via de parkeerplaats bij het Heracles stadion, waarbij ze een paaltje platreden op de Maardijk. 
Om  06:53 uur werd de brandweer gealarmeerd om de politie bij te staan omdat er een Kia Sportage in het water lag aan de Willem de Clercqstraat.; mogelijk de bij de ramkraak gebruikte auto.

Wat er buitgemaakt is, is nog niet bekend. Team Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld. 
Van de daders ontbreekt elk spoor. 


Een bijdrage van Jan Wilem Klein Horstman


Zaterdag 1 januari 2022

Meppen (D): op de rijbaan lopende voetganger overlijdt na aanrijding met ambulance
Vrijdagavond tegen half twaalf is een voetganger om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval op de Versener Straße in Meppen.
De man bevond zich te voet op de rijbaan en werd frontaal geraakt door het VW-busje van een trauma-arts, dat met zwaailicht onderweg was in de richting van Versen,.
De voetganger (35 jaar, uit de regio Meppen) overleed ter plaatse als gevolg van het opgelopen letsel.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht, maar is er nog niet in geslaagd de identiteit van de man te achterhalen.
Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie in Meppen via telefoonnummer 0049 5931 9490.


Nijverdal: personenauto kantelt na aanrijding met bestelbus op kruising Industrieweg
Vrijdagmorgen even na half twaalf werd gemeld dat er op de kruising van de Industrieweg met de van den Bergsweg een verkeersongeval was gebeurd
Een automobiliste, die van de Industrieweg de kruising op was gereden, had een bestelbus, die van rechts over de Van Den Bergsweg naderde, over het hoofd gezien. Haar auto ging na de botsing over de kop.
De brandweer heeft de vrouw zo voorzichtig mogelijk uit de auto geborgen, waarna ze door ambulancepersoneel onderzocht werd. Een rit naar een ziekenhuis bleek echter niet nodig.
De zwaargehavende bestelbus en de dito personenauto zijn door een berger opgehaald.


Een bijdrage van Jan Wilem Klein Horstman
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.