Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Januari 2022 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 16 januari 2022

Zaterdag 15 januari 2022

N34: bestuurder valt in slaap en vliegt van de weg bij de afslag Exloo
Een auto, die zaterdagavond laat op de N34 uit de richting van Emmen kwam, is bij de afslag Exloo uit de koers geraakt, waardoor hij het UIT-bord bij de afrit raakte en aan de overzijde van de autoweg in de berm tot stilstand kwam.
Bewoners van een nabijgelegen woning hoorden de klap, belden 112 en verleenden eerste hulp.
De chauffeur is waarschijnlijk door vermoeidheid tijdens de rit in slaap gevallen.
Hij is naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van van Oost Media


Laar (D): onbekenden vernielen radarsnelheidsmeter

Vrijdagavond tegen half tien is een snelheidsmeetapparaat van de regio Grafschaft Bentheim dat ter hoogte van sportpark Grenzland Laarwald langs de Coevordener Straße in Laar was opgesteld, door onbekenden vernield.
Daana gingen de daders er vandoor in onbekende richting .
De schade beloopt circa 50.000 Euro.
De politie zoekt getuigen.


Vrijdag 14 januari 2022

Ter Apelkanaal, Alteveer, Veendam: complete illegale sigarettenfabriek opgerold
De politie heeft in samenwerking met de FIOD dinsdag 11 januari in een bedrijfspand in Ter Apelkanaal een volledig ingerichte sigarettenfabriek aangetroffen. Drie mannen, die werkzaam waren in de sigarettenfabriek, werden aangehouden.
Eén van hen, een 66-jarige man uit Stompwijk was volgens een Duits onderzoek betrokken bij grootschalige diefstal van auto's in Duitsland.
Deze auto’s (geschatte waarde meer dan een miljoen Euro ) werden via Nederland verscheept naar Dubai. Uit dit onderzoek bleek de man ook betrokken bij de productie van onveraccijnsde sigaretten in Nederland. In het onderzoek werkten FIOD, Douane, Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) Den Haag en IRC Noord-Nederland en de Duitse autoriteiten nauw samen.
De man uit Stompwijk zit vast, met het doel hem over te leveren aan Duitsland.

Agenten en de opsporingsdienst van de FIOD vonden tijdens een inval in een bedrijfspand in Ter Apelkanaal een sigarettenfabriek en hielden drie mannen aan, die daar aan het werk waren: de reeds genoemde 66- jarige man uit Stompwijk en twee mannen uit Litouwen van 40 en 46 jaar oud.
Bij invallen bij een boerderij in Alteveer (Gr.) en in een bedrijfspand in Veendam werden naast de ingerichte sigarettenfabriek ook anderhalf miljoen onveraccijnsde sigaretten en 18 dozen tabak in beslag genomen en vernietigd.
De aangehouden 66-jarige man uit Stompwijk zal worden overgeleverd aan de Duitse autoriteiten.
De twee andere arrestanten zitten nog steeds vast.

Foto: politie.nl


Bawinkel (D): 91-jarige automobilist zwaargewond door bedieningsfout
Een 91-jarige automobilist liep vrijdagmorgen om half negen zware verwondingen op ten gevolge van een bedieningsfout, die hij maakte op de Hans-Brinkmann-Straße  in Bawinkel.
De hoogbejaarde man gaf gas toen hij afsloeg, waarop de Mercedes van de man rechts van de rijbaan tegen een lantaarnpaal botste. De auto kwam op zijn linker zijkant te liggen en de man zat bekneld.
De vrijwillige brandweer van Bawinkel, die met niet minder dan 35 man uitrukte, bevrijdde de brokkenpiloot uit zijn benarde positie.Hij is met een ambulance naar het Ludmillenstift ziekenhuis in Meppen overgebracht


Rouveen: Citroën blijft net boven sloot hangen
Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt, nadat hij met zijn auto  van de weg raakte. De man reed op de Rechterensweg in de richting van de Conradsweg, toen hij rechts van de weg kwam, waardoor hij de macht over het stuur verloor en de auto nog net op de wal boven het water van de Rechterensgracht bleef hangen.  
Mogelijk speelde de dichte mist een rol bij het eenzijdige ongeval.
De bestuurder kon zelfstandig uit de auto klauteren en wachtte de komst van de hulpdiensten af.

Omdat er onduidelijkheid was over het aantal inzittenden van het voertuig, werden oppervlakteredders van de brandweer ingezet en even later brandweerduikers. Die speurden het water af naar slachtoffers, maar die bleken er gelukkig niet te zijn, waarop de zoekactie werd afgesloten.
De bestuurder van de auto is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de Citroën C2 veilig aan de kant te halen en af te voeren.
dw_main
Eedn bijdrage van Henry Wallinga


Donderdag 13 januari 2022

Knooppunt Holsloot: auto total loss na duikeling
Op Knooppunt Holsloot is aan het eind van de donderdagmiddag een auto van de weg geraakt, over de vangrail heen gevlogen en onderaan het talud van de N34 -volledig vernield- tot stilstand gekomen.
 De blusgroep van Sleen rukte uit en ook politievoertuigen en een ambulance reden naar de plaats des onheils.
De bestuurder is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Een bijdrage van van Oost Media


Meppen (D): Fiatje klapt op overstekend loslopend paard
Woensdagavond tegen achten reed een dertigjarige vrouw in haar Fiat 500 in Meppen (D) over de Apeldorner Hauptstraße in de richting van de Duitse plaats Apeldorn (D), toen er plotseling een loslopend paard de weg op liep. Na de daarop volgende botsing stierf het dier ter plaatse.
De 30-jarige vrouw werd door de bemanning van een ambulance gecheckt, maar bleek met de schrik vrij te zijn gekomen .

De eigenares van het paard  krijgt een administratieve bekeuring.
De schade aan de auto wordt geraamd op zo’n € 7.500.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.


Emmen: auto vliegt uit de bocht en velt lantaarnpaal op de Veldstukken
Even voor tienen woensdagavond is een Suzuki personenauto op de weg Veldstukken in de Emmer wijk Rietlanden uit de bocht gevlogen en op z'n rechterkant in de berm tot stilstand gekomen, na een lantaarnpaal tegen de vlakte te hebben gewerkt.
De bestuurder klaagde over pijn in zijn nek en is in een ambulance op letsel gecontroleerd, maar hoefde niet in een ziekenhuis te worden gecheckt.
Berger Koolen haalde de wagen op.
Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 12 januari 2022


Dinsdag 11 januari 2022

Lage (D): brandweer blust op woning overgeslagen brand tuinhuisje
Om 02:40 uur in de nacht van maandag op dinsdag werden de leden van de brandweer van Lage en van Neuenhaus ruw door hun alarmmelders uit hun slaap gerukt met een F3-melding vanwege een dakbrand aan de Van-Heeckeren-Straße in Lage!
Alle drie de voertuigen van de brandweer van Lage en drie wagens van de Ortsfeuerwehr Neuenhaus spoedden zich naar de opgegeven lokatie.

Bij aankomst werd duidelijk dat een tuinhuisje dat tegen de woning stond, al volledig in brand stond en dat de vlammen al op het dak van de woning waren overgeslagen.
De informatie dat zich nog mensen in het pand zouden bevonden, bleek gelukkig onjuist.

De spuitgasten slaagden er in de vlammen in het dak en de brand in het tuinhuisje snel te doven. Bij controle met een warmtebeeldcamera bleek dat er nog restwarmte in het dak aanwezig was. In verband hiermee werden dakpannen verwijderd.

De brandweer was na circa twee uur gereed met de blusklus en vertrok naar de kazerne om de wagens gereed te maken voor een volgende uitruk en voor een welverdiende bak koffie.

Foto's: Feuerwehr Lage


Ees: automobilist naar ziekenhuis na botsing tegen boom
Een automobilist is maandagavond per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij frontaal op een boom was gebotst aan het Bodenpad tussen Ees en Exloo. Zijn wagen die total loss was, is door berger Keizer uit Stadskanaal opgehaald.
Een bijdrage van van Oost Media

Maandag 10 januari 2022

Lutten: kledingcontainer vol gebruikte kleding gaat volledig verloren door brand
De blusgroep van Slagharen rukte maandagmiddag uit, nadat de meldkamer om kwart over twee alarm sloeg vanwege brand in een kledingcon-tainer aan de Zwarte Dijk in Lutten. Toevallige voorbijgangers zagen dat er steeds meer -grijze en witte- rook uit de stalen bak tevoorschijn kwam en belden het alarmnummer 112.
Na aankomst van de tankautospuit werden direct de hogedrukslangen uitgerold en werd de tweedehands kleding flink nat gespoten, maar het bleef een klus voor wie de langste adem had: een uur later kwam er nog steeds veel rook uit de bak. Het speciale klepmechnisme, dat diefstal uit de container moet tegengaan, bemoeilijkte het blussen.

De kleding in de bak is volledig verloren gegaan en dat betekent -samen met de schade aan de container- een aanzienlijke kostenpost voor textielinzamelaar Sympany.


Nieuwleusen: E-fietser gewond na aanrijding met personenauto op de Paltheweg
De bestuurder van een elektrische fiets is zondagmiddag gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een personenauto.
De ongeval  gebeurde tegen half drie op de kruising van de (voorrangsweg) Paltheweg met het Molenpad in het buitengebied van Nieuwleusen.
De fietser is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De auto werd lichtbeschadigd, de Gazelle E-bike eveneens

Zondag 9 januari 2022

N374: moeder en dochter gewond naar het ziekenhuis
Een moeder en haar dochter zijn zondagavond naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze met hun auto op de N374 tussen Buinen en Nieuw-Buinen van de weg raakten. De wagen sloeg over de kop en eindigde in de sloot.
Berger Keizer uit Stadskanaal heeft de auto uit de sloot gehaald en afgevoerd
Een bijdrage van van Oost Media


Odoorn: automobilist zwaargewond door botsing tegen boom; passagier licht letsel
Op de Borgerderweg in Odoorn is zondagochtend rond kwart voor elf een personenauto uit de koers geraakt en tegen een boom gereden.
De bestuurder liep daarbij zeer ernstige verwondingen op. Politie, traumahelikopter, ambulance en brandweer werden ingezet.
De bestuurder werd eerst buiten de zijn auto behandeld door MMT-personeel en later in een ambulance. Hij is in zorgwekkende toestand  naar het ziekenhuis gebracht.
Zijn passagier was aanspreekbaar en is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.
dw_main

Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 7 januari 2022

Lingen (D): Nederlands motortankschip ramt brug over het Dortmund-Eems-Kanaal
Donderdagmiddag liep het Nederlandse motortankschip Triton (Zwijndrecht) voor circa honderdduizend Euro averij op, toen het 86 m lange vaartuig met zijn radarmast tegen de Altenlingener Brug bij Lingen voer. De mast brak daardoor af en viel in het Dortmund-Ems-kanaal.
Naar het zich laat aanzien had de 53-jarige kapitein te weinig ballastwater aan boord genomen..
De (auto)brug liep lichte schade op.

Donderdag 6 januari 2022

Erica: twee doden door ongeval met brommobiel
Twee mannen kwamen donderdagmiddag om het leven, toen de brommobiel, waarin ze zaten, aan de Verlengde Vaart Noordzijde een boom raakte en via het fietspad in de bermsloot belandde en kantelde. Een van de twee kwam onder het voertuigje terecht .
De brandweer heeft de brommobiel met een kraan van het ontzielde lichaam af getild en zichtschermen op het fietspad en bij de sloot geplaatst.

Rechercheurs van Team Forensische Opsporing Verkeer (voorheen VOA) stelden een onderzoek in.
Op de modderige akker lagen twee banden, die waarschijnlijk uit het 45-kilometer\uur autootje afkomstig waren.

Tegen vijven ariveerde de schouwarts, die de slachtoffers (een 56-jarige en een 68-jarige man, beiden uit Nieuw-Amsterdam) onderzocht.

Een bijdrage van van Oost Media,, U S Media en Peter Kramer


Stieltjeskanaal: ontruiming van groot drugslab
Het drugslab op het erf van een woning nabij de sluis in het Stieltjeskanaal in het gelijknamige buurtschap, waar het Interventieteam woensdagavond een inval deed, diende voor de productie van amfetamine. De politie vond diverse benodigdheden en grondstoffen voor de aanmaak van ingrediënten  en spreekt van een professioneel lab, dat inmiddels in beslag is genomen en donderdag wordt weggehaald.  
Er zijn ook drie auto’s geconfisqueerd.

De vier verdachten, die op het erf in de boeien werden geslagen, zijn een 34-jarige man uit Zwijndrecht, een 38-jarige Hagenaar, een man van 37 uit Dordrecht en een man van 56 uit de gemeente Coevorden (56). De vijfde verdachte –een 36-jarige Utrechtenaar- werd bij Zwolle gearresteerd.

Het was niet de eerste keer dat het pand in verbinding is gebracht met verdovende middelen: het werd in februari 2019 door de toenmalige burgemeester Bert Bouwmeester voor drie maanden gesloten, nadat er een hennepkwekerij was aangetroffen

Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 5 januari 2022

Stieltjeskanaal: vijf aanhoudingen tijdens inval in drugslab

Een interventieteam van de politie heeft woensdagavond een inval gedaan in een grote vrijstaande woning en schuren aan het Stieltjeskanaal in Stieltjeskanaal in verband met de aanwezigheid van een drugslab. Vanuit een politiehelikopter werd de omgeving in de gaten gehouden vanwege mogelijke vluchtpogingen
Er zijn vijf verdachten aangehouden..
De informatie over de politie-actie ging rond als een lopend vuurtje en in korte tijd stroomde de weg tegenover het pand vol toeschouwers.

dw_main

Een bijdrage van van Oost Media


Coevorden: Caddy in brand

De Coevorder brandweer rukte woensdagmiddag tegen half vier uit naar de Wethouder J.B.Hemelweg, omdat daar een auto in brand was gevlogen.
De bestuurder van de VW Caddy had nog wat spullen uit de auto in veiligheid kunnen brengen.


Een bijdrage van van Oost Media

Dinsdag 4 januari 2022
Maandag 3 januari 2022

Emlichheim: Nederlander (49) uit brandende auto gered na kop-staartbotsing met tractor
Een 49-jarige Nederlander liep zware verwondingen op, toen hij maandag tegen het eind van de middag op de Oelstraße in Emlichheim  met zijn Fiat in volle vaart achter op een tractor botste.
Na de botsing belandde de auto in de berm tussen de weg en een akker en vloog in brand, maar burgers slaagden er in, het slachtoffer bijtijds uit de brandende auto te redden.
De bestuurder van de tractor en zijn tweejarige passagiertje hadden lichte verwondingen.
Toen de brandweer arriveerde, stond de auto al volledig in brand. De brand werd met schuim geblust.
Een bijdrage van de Brandweer Emlichheim


Linde: Audi tegen boom; bestuurder naar ziekenhuis
Geen plezierig begin van het nieuwe jaar voor de bestuurder van een Audi A3. Tijdens een rit over de Linderweg naar Dedemsvaart raakte de auto van de man rond kwart voor vier een boom links van de weg, schoot vervolgens schuin de weg over en kwam met zware schade in de rechter berm tot stilstand.
De man is in de ambulance behandeld en werd naar een ziekenhuis overgebracht. De Dedemsvaartse brandweer reed met spoed naar de plaats des onheils, zorgde voor de veiligheid en verwijderde de talrijke wrakstukken van de weg, uit de berm en uit de bermsloot.


Haren (D): licht- en zwaargewonde door botsing op de Hünteler Straße
De 20-jarige bestuurster van een VW Polo kwam door onduidelijke oorzaak zondagavond tegen tienen in een bocht naar rechts op de verkeerde weghelft van de Hünteler Straße en botste daar op een haar tegemoet rijdende Mercedes. De bestuurder (23) van de Mercedes liep daarbij zware verwondingen op; de vrouw die de Polo bestuurde licht letsel. Beiden zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

De materiële schade wordt geschat op 19.000 Euro.

Zondag 2 januari 2022

Almelo: na ramkraak op voetbalwinkel gebruikte auto het water in gereden
In de nacht van 1 op 2 januari is een ramkraak gepleegd op de Voetbalshop aan de Woonboulevard in Almelo. De pui werd met een auto geramd, waardoor zware schade ontstond. De daders zijn vervolgens naar binnen gereden.
Ze zijn met de auto gevlucht over een groenstrook, via de parkeerplaats bij het Heracles stadion, waarbij ze een paaltje platreden op de Maardijk. 
Om  06:53 uur werd de brandweer gealarmeerd om de politie bij te staan omdat er een Kia Sportage in het water lag aan de Willem de Clercqstraat.; hoogst waarschijnlijk de bij de ramkraak gebruikte auto.

Wat er buitgemaakt is, is nog niet bekend. Team Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld. 
Van de daders ontbreekt elk spoor. 


Een bijdrage van Jan Wilem Klein Horstman


Zaterdag 1 januari 2022

Meppen (D): op de rijbaan lopende voetganger overlijdt na aanrijding met ambulance
Vrijdagavond tegen half twaalf is een voetganger om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval op de Versener Straße in Meppen.
De man bevond zich te voet op de rijbaan en werd frontaal geraakt door het VW-busje van een trauma-arts, dat met zwaailicht onderweg was in de richting van Versen,.
De voetganger (35 jaar, uit de regio Meppen) overleed ter plaatse als gevolg van het opgelopen letsel.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht, maar is er nog niet in geslaagd de identiteit van de man te achterhalen.

Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie in Meppen via telefoonnummer 0049 5931 9490.


Nijverdal: personenauto kantelt na aanrijding met bestelbus op kruising Industrieweg
Vrijdagmorgen even na half twaalf werd gemeld dat er op de kruising van de Industrieweg met de van den Bergsweg een verkeersongeval was gebeurd
Een automobiliste, die van de Industrieweg de kruising op was gereden, had een bestelbus, die van rechts over de Van Den Bergsweg naderde, over het hoofd gezien. Haar auto ging na de botsing over de kop.
De brandweer heeft de vrouw zo voorzichtig mogelijk uit de auto geborgen, waarna ze door ambulancepersoneel onderzocht werd. Een rit naar een ziekenhuis bleek echter niet nodig.
De zwaargehavende bestelbus en de dito personenauto zijn door een berger opgehaald.


Een bijdrage van Jan Wilem Klein Horstman


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.