Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Januari 2022 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Maandag 31 januari 2022

Dalerpeel: auto brandend te water na botsing tegen boom; bestuurster (22) omgekomen
Maandagmorgen om kwart voor acht werd alarm geslagen voor de brandweer uit o.a. Zwinderen en de waterongevallengroep uit Emmen, nadat gemeld was dat er aan de Berkmeerweg een auto te water was geraakt.
Bij aankomst werd duidelijk dat er een auto eerst frontaal op een boom gebotst was, vervolgens in de sloot naast de Berkmeerweg beland was en dat de wagen ook nog eens vol in brand stond.
Nadat de brand geblust was en de sloot naar slachtoffers was afgezocht, werd duidelijk dat de bestuurster van de Fiat Punto het ongeval niet overleefd had en dat zij --een 22-jarige inwoonster van Coevorden- het enige slachtoffer was.

Het uitgebrande voertuig werd met behulp van een hulpverleningsvoertuig uit de sloot getakeld en later door berger Koolen opgehaald, nadat personeel van de afdeling Forensische Opsporing Verkeer (voorheen VOA) de feiten had verzameld.Zondag 30 januari 2022

Nordhorn (D): peuter zwaargewond ten gevolge van aanrijding op de Neuenhauser Straße
Zaterdagmiddag tegen enen liepen vier personen letsel op ten gevolge van een verkeersongeval op de Neuenhauser Straße in Nordhorn.
Het ongeval ontstond,toen de 57-jarige bestuurder van een Audi een kortstondige absence kreeg en daardoor tegen de achterzijde van een voor hem rijdende Volkswagen Tiguan botste. De Tiguan schoot daardoor vooruit langs een VW Touareg, maar de Audi botste daarna op de Touareg.
De 57-jarige bestuurder van de Audi liep daarbij licht letsel op
De 28-jarige bestuurder van de Tiguan en zijn 30-jarige vrouw raakten licht gewond, maar hun zeven maanden oude dochtertje liep zware verwondingen op.

De 27-jarige bestuurder van de VW Touareg bleef ongedeerd.
De materiële schade wordt geschat op 17.000 Euro.

Zaterdag 29 januari 2022

Dedemsvaart: berk dreigt om te vallen door stormachtige wind
Dat het zaterdag flink waaide zal waarschijnlijk u niet ontgaan zijn en diverse brandweerkorpsen werden in verband met het natuurgeweld op pad gestuurd om stormschade te verhelpen.
Zo ook de brandweer van Dedemsvaart, van wie de pagers even na vijven zaterdagmiddag doorgaven dat hun hulp gewenst was aan de De Magnolia in Dedemsvaart.
Er dreigde een berk om te waaien op een schutting; de boom leunde nog wel op een soortgenoot, maar dat zou waarschijnlijk niet al te lang meer duren.
Om de boom veilig om te kunnen verwijderen werd besloten hem in stukken te zagen vanuit de hoogwerker, die uit Hardenberg moest komen.
Nadat deze opgesteld was, kon het plan vlot uitgevoerd worden, zodat om 19:00 uur nog slechts een stam zonder takken over was, die volgende week door de gemeente opgeruimd zal worden.

Anderen: stormachtige wind blaast achtergevel uit boerderij

Ook in Drente ging Moeder Natuur flink tekeer! Er werd daar en in Groningen Code Geel vanwege harde windstoten afgegeven.
Hoe hard de wind tekeer bleek rond kwart over vijf zaterdagmiddag, waar de hele achtergevel van een boerderij aan het Nijend finaal weggeblazen werd!

Een bijdrage van van Oost MediaBorger: Tesla Model S botst op scooter

Een Tesla Model S elektrische auto is zaterdagmorgen op de Hunebedstraat in Borger op een scooter gebotst.
De scooterbestuurder, die gewond, maar aanspreekbaar was, is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Volgens onbevestigde berichten heeft de scooterrijder geen voorrang verleend aan de van rechts komende auto.
De scooter is zo goed als zeker total loss. Ook de Tesla kwam er niet ongeschonden vanaf.
Beide voertuigen zijn afgesleept.

Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 28 januari 2022

Hardenberg: auto's total loss bij botsing op de kruising Haardijk - Hessenweg

Vrijdagavond ronzd zeven uur liepen een Toyota en een BMW zware schade op, toen ze elkaar tegenkwamen op de kruising van de Haardijk (N343) met de Hessenweg. De BMW sloeg van de Haardijk linksaf naar de Hessenweg en kwam daardoor in de baan van de tegemoetkomende Toyota Aygo, met een forse botsing als gevolg.
Na de klap schoot de BMW door tegen de verkeerslichteninstallatie, waardoor de hele collectie airbags uitklapte.
En hoewel de melding gewag maakte van letsel, bleek het gelukkig alleen te gaan om blikschade, hoewel beide auto's hoogst waarschjnlijk niet meer op de weg te zien zullen zijn.Beerzerveld: geluk bij een ongeluk

Een automobiliste moet vrijdagmorgen een engeltje op haar schouder hebben gehad.
Ze reed rond twintig voor tien op de 1e Polderweg in Beerzerveld in de richting van de Beerzerhaar, toen net voorbij de spoorlijn een automobilist van een erf de weg op wilde rijden, maar volgens de bestuurder van deze auto nog tijdig stopte.
De bestuurster van de rode Peugeot week echter toch uit, waarop haar auto rechts in de berm kwam, door de beruchte ruk aan het stuur slipte, links van de weg door een heg en een afrastering vloog en een rikkepaal raakte De auto rolde om, en kwam op z’n dak tot stilstand tussen de koeienvlaaien in een weiland.
De bestuurder van de andere auto hielp de automobiliste uit haar gehavende auto.
Ze werd gecontroleerd door ambulancepersoneel en kon zelf de ambulance instappen.

Ze is voor nadere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.
De verwoeste Peugeot 107 is door bergingsbedrijf Autax opgehaald. Niet alleen dezeauto had aanzienlijke schade; ook de heg, de brievenbus. de brievenbus, het huisnummerbordje en een sokkellamp kwamen er niet ongeschonden vanaf.;
Een bijdrage van De Ommenaar

Donderdag 27 januari 2022

Dalfsen: taxichauffeur onwel, taxi strandt op middengeleider op de Koesteeg
Op de Koesteeg in Dalfsen, net ten zuiden van de kruising met de Hessenweg, is een Mercedes taxibus rond kwart voor twee donderdagmiddag op een middengeleider terecht gekomen nadat de chauffeur onwel was geworden
Het liep toch nog goed af: voor hetzelfde geld had de wagen een boom ontmoet. De bus velde wel een grote dubbele lantaarnpaal.

De passagier in de taxi bleef ongedeerd en kreeg een lift van de politie naar zijn bestemming. De taxichauffeur werd door een collega opgehaald.
Een bijdrage van De OmmenaarWoensdag 26 januari 2022

Hasselt: school ontruimd vanwege gaslucht
 De Prins Willem-Alexanderschool aan de Prinses Marijkestraat moest woensdag rond het middaguur worden ontruimd nadat er in een lokaal een gaslucht werd waargenomen. Direct trad het ontruimingsplan in werking en schakelden de juffen en meesters om naar de rol van BHV-er
De leerlingen werden naar buiten gebracht op de daarvoor aangewezen plaatsen.

Bij aankomst van de brandweer was de gehele school al leeg en konden de brandweermannen, na een kort overleg met het hoofd van de BHV, over tot het verrichten van metingen. Omdat de 150 leerlingen in de buitenlucht stonden werd opgeschaald naar Grip-1. Uit de eerste metingen werd niets waargenomen waarop de kinderen per groep onder begeleiding hun jassen en tassen mochten halen. Het was inmiddels einde van de lesdag zodat de leerlingen naar huis mochten. Door de uitslag van de meting en het naar huis sturen van de leerlingen werd besloten weer af te schalen wat betreft het Grip-incident.

Hoewel de vermeende gaslucht na korte tijd weer was verdwenen en er geen gaslek werd aangetroffen door de monteurs van Enexis, is de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer ter plaatse gekomen om uitgebreidere metingen te verrichten. Ook uit deze metingen zijn geen verontrustende dingen geconstateerd, laat de woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland weten. De oorzaak van de vreemde geur is niet vastgesteld.
dw_main

Een bijdrage van Henry WallingaEmlichheim (D): negentien auto-inbraken in één nacht
In de nacht van 18 op 19 januari is in niet minder dan 19 auto’s in Emlichheim ingebroken.
De buit bestond uit waardevolle voorwerpen, zoals geld..
De kraken vonden voornamelijk plaats in de omgeving van de Berliner Straße, de Volzeler Mühlenweg, de Weustingstraße en de Grasriete.
Heeft u video-opnamen van dit gebied van die nacht, controleer dan alstublieft of er verdachte personen op te zien zijn.
Is dat het geval, neem dan kontakt op met de politiepost in Emlichheim via 0049 5943-92000

Dinsdag 25 januari 2022

Weijerswold: middelbrandalamering voor mestgasexplosie
Dinsdagmiddag tegen kwart over drie werd de Schoonebeker brandweer gealarmeerd voor een brand bij een melkveehouderij aan de Europaweg in het buurtschap Weijerswold, dat tussen Coevorden en Schoonebeek ligt.
Omdat er zich een mestgasontploffing had voorgedaan, werden er uit voorzorg kort na de eerste melding hulptroepen uit Coevorden en Emmen opgetrommeld middels een opschaling naar "middelbrand".

Het bleek gelukkig mee te vallen: na de ontbranding van de gassen ontstond er geen brand in de stal en er raakten geen mensen en dieren gewond. De rode wagens konden dus na de controle retour naar hun kazernes.


Loozen: bromfietser klapt op afslaande bestelbus en loopt zwaar beenletsel op
Dinsdagmiddag tegen kwart voor drie is de bestuurder van een bromfiets, die op het fietspad van de Hardenbergerweg in de richting van Gramsbergen onderweg was ,ernstig gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een bestelbusje, dat van de Hardenbergerweg rechtsaf afsloeg naar de Schooldijk. De Derbi Sena SM crossbrommer klapte met het voorwiel tegen het rechter voorwiel van het Volkswagen Transporterbusje en de klap was dusdanig hard, dat de voorbumper en de grille losgescheurd werden.
De bromfietser liep zwaar beenletsel op en werd eerste geruime tijd op de grond behandeld, voordat hij met een ambulance met spoed naar een ziekenhuis werd vervoerd.

Vanwege de omstandigheden rond de crash (er was een gewonde bij gevallen, de brommer had opvallend weinig profiel op zijn banden en reed volgens een getuige 70 km/uur, toen het ongeluk gebeurde) werd een expert van de dienst Forensische Opsporing Verkeer opgeroepen om de omstandigheden vast te leggen en de botsing te reconstrueren.

Sallant detail: de 18-jarige bromfietser uit Gramsbergen zou net die dag opgaan voor zijn examen voor zijn B-rijbewijs.
De vraag is nu: kan deze bestuurder na deze snelheidsovertreding, waarvoor zijn brommerrijbewijs ingenomen kan worden, nog wel zijn B-rijbewijs halen?
De bromfiets zal ook op de rollenbank gecontroleerd worden op zijn motorvermogen.


Varsen: dreigende schoorsteenbrand viel gelukkig mee
Een schoorsteenbrand in een woonboerderij aan de Varsenerweg in buurtschap Varsen is vanmorgen met een sisser afgelopen.
De brandweer van Ommen werd vanmorgen kort na negen uur met spoed naar de woning gestuurd.
De bewoners ontdekten namelijk dat het brandde ín de schoorsteen.
Bij aankomst kwam er rook tussen de dakpannen vandaan en leek het even behoorlijk serieus te zijn. Ook de hoogwerker van de brandweer Hardenberg was ondertussen onderweg.

Uiteindelijk bleek het gelukkig relatief mee te vallen. Het rookkanaal van de in 1935 gebouwde woonboerderij bleek grotendeels gemetseld te zijn. Op zolder zat een inspectieluik, waardoor de rook een weg uit het kanaal had.
Het gebrek aan isolatie betekende vervolgens dat de rook tussen de dakpannen door naar buiten kon trekken.

De mannelijke bewoner was zelf op onderzoek uitgegaan en ademde daarbij vermoedelijk rook in.
Hij is voor de zekerheid gecontroleerd door het personeel van een ambulance, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Alles maakte op de jongste bewoner flink wat indruk. Maar niks dat een traumabeertje en plaatsnemen in een brandweerwagen niet kon troosten. De hond van het erf was ondertussen nog druk met alle nieuwe bezoekers.

Nadat de kachel werd afgekoppeld heeft de schoorsteen vanuit zowel de hoogwerker als vanaf beneden een hoognodige veegbeurt gehad.
De resten die daarbij naar beneden kwamen zijn afgeblust.
Een schoorsteenveger zal het rookkanaal later nog eens zorgvuldig moeten schoonmaken. Na een dik uur bezig te zijn geweest kon de brandweer weer inpakken.
Door de inzet van de hulpdiensten was doorgaand verkeer op de Varsenerweg tijdelijk niet mogelijk. Dat betekende dat ongeveer een tiental mensen die bij pluimveebedrijf Schuttert hun eitjes wilden halen even om moesten rijden.
Een bijdrage van De Ommenaar


Maandag 24 januari 2022

Emmen: schuurtje in Angelslo in de as gelegd
Rond half elf maandagochtend brak er brand uit in een schuurtje aan de Smedingeslag in Emmen- Angelslo.
Er werd direct  opgeschaald naar “middelbrand” vanwege de gevaarzetting: het schuurtje stond  naast een woning.

Volgens de brandweer kan de  schuur kan als verloren worden beschouwd. De brandweer zette daarom in op behoud van de woning.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
Een bijdrage van van Oost Media
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.