Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteJuli 2022 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Maandag 4 juli 2022


Zondag 3 juli 2022


Zaterdag 2 juli 2022

Gramsbergen: fietsster naar ziekenhuis na tik van buitenspiegel
Een Duitse, die in een groep fietsers over de Coevorderweg in de richting van de brug reed, kreeg een tik van de zijspiegel van een passerende auto. De vrouw kwam te vallen en ging na onderzoek in een ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg voor nader onderzoek.
De bestuurder van de auto moest blazen,en scoorde een keurige P.


Vrijdag 1 juli 2022

Donderdag 30 juni 2022


Woensdag 29 juni 2022


Dinsdag 28 juni 2022

Zwarte Meer: tweepersoons sport- / lesvliegtuig neergestort: twee doden (update)

Bij een luchtvaartongeval boven het Zwarte Meer zijn dinsdagmorgen twee personen om het leven gekomen. De twee inzittenden van een eenmotorig Blackshape Gabriel lesvliegtuigje van Transavia waren opgestegen vanaf Lelystad Airport en verloren boven het meer door onbekende oorzaak ineens snel hoogte. De hulpdiensten werden massaal opgeroepen om zich te ontfermen over de slachtoffers. Helaas kwam alle hulp voor de 63-jarige instructeur uit Oosterbeek en zijn 24-jarige leerling-vlieger uit Zeewolde te laat.

Naast diverse brandweerkorpsen uit de Veiligheidsregio’s IJsselland en Flevoland kwamen ook enkele ambulances en politie-eenheden naar het meer. Vanuit de lucht kwamen een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht en helikopters van de kustwacht, luchtvaartpolitie en traumateam in actie.
Vanwege de vele vliegbewegingen werd het luchtruim boven de ongevalslocatie afgesloten. Toch wist een wat kleinere zwarte helikopter door te dringen boven het verboden gebied wat zorgde voor een gevaarlijke situatie tussen deze helikopter en die van de Kustwacht.

Ondanks de inzet van veel materiaal en materieel konden de inzittenden van het vliegtuigje niet worden gered.
De reddingsactie werd rond het middaguur omgezet naar een bergingsactie. Doordat het meer op vele plaatsen zeer ondiep is bemoeilijkt dit de berging. Er kwam groot materieel aan te pas om het vliegtuigje uit het water te krijgen, maar door de diepte lukte dit niet. en moest er een ander plan van aanpak bedacht worden. Het toestel is woensdag geborgen.

De precieze oorzaak van het neerstorten van de Blackshape BK160 Gabriél is niet bekend. De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal hier een uitgebreid onderzoek naar doen.


Een bijdrage van Henry WallingaMaandag 27 juni 2022

Nieuw-Schoonebeek: truck crasht tegen boom na aanrijding met personenauto: chauffeur overlijdt
Maandag in het begin van de avond is een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Coevorden om het leven gekomen op de Europaweg tussen Schoonebeek en Nieuw-Schoonebeek. De met schrootcontainers geladen truck met aanhanger kwam eerst in botsing met een Toyota Yaris Hybrid personenauto, waarna de vrachtwagenchauffeur de macht over het stuur verloor en de combinatie frontaal op een boom links van de weg botste.
De aanhanger kantelde vervolgens naast de vrachtwagen, waarboij de container losschoot,
Hulpverleners slaagden er in de zwaar gewonde trucker uit de in elkaar gedrukte cabine te halen, maar de man overleed helaas ter plaatse.


Coevorden: zware schade, maar geen letsel bij kop-staartbotsing op de Hulsvoorderdijk
De Coevorder brandweer hoefde niet ver ter rijden, toen er een melding over een aanrijding binnenkwam, want die had plaatsgevonden op een steenworp van de kazerne aan de Hulsvoorderdijk!
De bestuurder van een Seat Ibiza, die achter een Ford Transit reed, had niet in de gaten dat de Transit stopte om af te slaan naar de oprit van de Rondweg. Het gevolg was een fikse kop-staartbotsing. In de Transit zaten achterin drie kleine kinderen van een gezin uit Zoetermeer, die mede dankzij de kinderzitjes ongedeerd bleven. Ze werden door de brandweer verrast met een pluchen brandweerbeer.
De Seat was onherstelbaar beschadigd; de Transit was waarschijnlijk nog reparabel.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.