Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteJuli 2022 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 10 juli 2022

N375 / Ruinen: drie gewonden door aanrijding op beruchte oversteek Defensieweg
Tegen half twee zondagmiddag werd aan de hulpverleningsdiensten doorgegeven, dat er ter hoogte van hectometerpaal 3.0 op de provinciale weg N375 (Pesse - Meppel) een aanrijding was gebeurd.. Een bekende plek voor de hulpverleners, want daar bevindt zich de oversteek van de Defensieweg, waar al tal van aanrijdingen hebben plaatsgevonden.
Op de plaats des onheils stonden twee zwaarbeschadigde personenauto's -een Fiat Panda, die van voren in elkaar zat, en een Volvo S40 met een Pools kenteken, die aan de linker zijkant zware schade had opgelopen en in de droge bermsloot tot stilstand was gekomen.
Drie mensen hadden letsel opgelopen: twee mannen en een vrouw.
Over de toedracht kon de politie nog geen mededelingen doen.

Zaterdag 9 juli 2022

Linde: VW velt meerdere bomen aan de Braambergerweg, bestuurder gewond
Zaterdagavond rond kwart voor zeven is de bestuurder van een Volkswagen Golf gewond geraakt, toen hij op de overgang van de Linderveldweg (Linde) naar de Braambergerweg in Slagharen de macht over het stuur verloor en in de rechterberm belandde, waar de bomen de vaart uit de auto haalden. De VW schampte eerst een boom, ontwortelde een volgende en sloeg met de linker zijkant hard tegen een andere boom die de auto nog een halve slag deed maken.
Toen politie, ambulance en de Slagharense brandweer arriveerden bleek de o.a. aan hoofd en arm gewonde man al naast het wrak te staan.
Hij liet zich uiteindelijk onder protest door het ambulancepersoneel onderzoeken.
Hij moest in het ziekenhuis in Zwolle een bloedproef ondergaan.
Omdat niet diuidelijk was of de man de enige inzittende van de VW was, zochten politie en brandweer de omgeving nauwgezet af, maar vonden geen andere slachtoffers.

Vrijdag 8 juni 2022

Wielen (D): crash met drie auto's: twee zwaar gewonden, waaronder Nederlander
Vrijdagmiddag rond kwart over drie maakten drie auto's onzacht kennis met elkaar op de kruising van de K14 met de Hooge Weg en de Dorfstraße bij Wielen.
De aanrijding ontstond toen de bestuurder (36) van een Nederlandse brommobiel van de Hooge Weg de Kreisstraße op reed, volgens de politie zonder vaart te minderen, hoewel er twee auto's -een Opel en een BMW- over deze 100-km-uur weg de kruising naderden.
De brommobiel werd in de flank geraakt en de berm in geslingerd, gevolgd door de Opel, die pal voor de brommobiel aan de rand van een maïsveld stil kwam te staan.

De bestuurder vande brommobiel werd door de brandweer uit het wrak bevrijd en naar de wachtende traumaheli gedragen.
Ook de bestuurder (77) van de BMW en zijn 73-jarige passagiere liepen letsel op; de bestuurder van de Opel bleef -voor zover bekend- onggedeerd.
De materiële schade wordt geschat op 20.500 Euro.
De Kreisstraße 14 is vanwege de hulpverlening en de berging geruime tijd afgesloten geweest.

Donderdag 7 juli 2022


Woensdag 6 juli 2022

Oudleusen: grootscheepse brandweerinzet aan de Westerkampen
Na de eerste brandweeralarmering, die woensdag om 14:23 uur werd uitgegeven vanwege brand in een vrijstaande woning met een rieten dak aan de Westerkampen in Oudleusen, volgden de opschalingen elkaar in rap tempo op.
Brandweereenheden uit Nieuwleusen, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Zwolle spoedden zich naar de plaats des onheils, die op een steenworp van de N340 bleek te liggen.
De brand woedde echter niet in de woning, maar in een rietgedekte schuur. Toen de eerste brandweerwagens arriveerden, sloegen de vlammen al uit het gebouw, dat -naar verluidt- deel uitmaakte van een voormalige nertsenkwekerij.
Tijdens het blussen ontstond er veel witte rook, die door de wind in alle richtingen verspreid werd.
De schuur en een aanbouw gingen verloren, maarde woning en andere bebouwing op het erf konden gered worden.

Dinsdag 5 juli 2022


Maandag 4 juli 2022

Coevorden: Boeren blokkeren grensovergang uit protest tegen stikstofbeleid
Maandagochtend legden boeren uit protest tegen (onder andere) de dreigende stikstofmaatregelen diverse grensovergangen plat; onder andere die in de grote verkeersaders A37 in Drenthe bij Zwartemeer en de A1 bij De Lutte in Twente.
Maar ook de grensovergang Venebrugge bij Coevorden ontkwam niet aan de aandacht van de ontevreden agrariërs, hoewel er -anders dan bij de blokkades op de snelwegen en bij de distributiecentra- geen politieman te bekennen was.
Het ging bij Coevorden om een vreedzame, goed georganiseerde en zelfs gezellige protestbijeenkomst, waar het verkeer niet of nauwelijks
hinder van ondervond.

De deelnemers hoefden niet met een lege maag naar huis, want mechanisatiebedrijf Hulst uit De Krim had voor gratis eten en drinken gezorgd!


N377: flinke schade door kop-staartbotsing bij Slagharen
Even na half vijf reed de politie met toeters en bellen naar wat in de melding omschreven werd als een "aanrijding letsel op de N377 li Coevorderweg Slagharen". Aangezien de hectometerpaal niet genoemd werd, kon dat ergens tussen Dedemsvaart en De Krim zijn: niet handig als elke seconde telt.
Na enig zoekwerk werd de "rampplek" gevonden: vlak voor de rotonde aan het einde van de Jachthuisweg (N343) had een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Gelukkig was niemand gewond geraakt.
Berger Autuax was er snel bij om de zwaar beschadigde personenauto, die tegen de achterzijde van een bestelauto was gebotst, op te halen.
Het fileleed bleef daardoor binnen de perken.

Zondag 3 juli 2022


Zaterdag 2 juli 2022

Gramsbergen: fietsster naar ziekenhuis na tik van buitenspiegel
Een Duitse, die in een groep fietsers over de Coevorderweg in de richting van de brug reed, kreeg een tik van de zijspiegel van een passerende auto. De vrouw kwam te vallen en werd na onderzoek in een ambulavce naar het ziekenhuis in Hardenberg voor nader onderzoek.
De bestuurder van de auto moest blazen,en scoorde een keurige P.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.