Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteJuli 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Woensdag 20 juli 2022

Slagharen: brandweer bevrijdt dwergvleermuisje

De Slagharense blusgroep rukte woensdagmiddag uit naar het Het Bakschip, vroeger het kantoor van Esso-tankstation van Tholen, op de hoek van de Zwarte Dijk en de Coevorderweg, schuin tegenover de kazerne dus, omdat daar een dier in nood zou verkeren
Nee, dit keer geen kat in een boom, noch een koe in de sloot, maar een dwergvleermuisje, dat in de ruimte boven de kassaruimte achter een rolluik verscholen zat. Er moest een ongebruikelijk plan de campagne gesmeed worden om -na het ontruimen van de toonbank- bij het diertje te kunnen komen. Men besloot het rolluik langzaam wat af te rollen, waarna het diertje gemakkelijk en veilig te pakken was.
Waarschijnlijk was dit miniscule beestje wel het bkleinste dier dat de brandweer IJsselland ooit uit de penarie heeft geholpen


Dinsdag 19 juli 2022
Maandag 18 juli 2022
Zondag 17 juli 2022

Stegeren: brandweer voorkomt bosbrand bij camping de Kleine Wolf
Brandweereenheden uit Hardenberg en Ommen reden zondagmiddag met prioriteit 1 naar de Coevorderweg (de oude N34) nabij Stegeren, waar brand in een bosperceel in de buurt van Camping "de Kleine Wolf" gemeld werd.
De -nog kleine- brand woedde in een bosperceel met veel jonge aanplant, op een steenworp van de Coevorderweg en werd aanvankelijk door manschappen met scheppen en vuurzwepen bestreden.
Toen de meeste vlammen verdwenen waren, werd de omgeving goed natgemaakt met bluswater uit de tank van een brandweervoertuig, waarmee het risico op opnieuw oplaaien voorkomen werd en de brandweer in kon gaan pakken en de voorraad verloren vocht weer aan kon vullen.

De activiteiten van de spuitgasten trokken flink wat bekijks van toevallig passerende vakantiegangers.


Hoogstede (D): bewoners worden gewekt met mededeling over brand in hun huis (update)
Zondagmorgen vroeg schrokken de bewoners van een eengezinswoning aan de Hauptstraße in Hoogstede zich een ongeluk, toen hun buurman hen rond kwart voor zeven wakker maakte met de mededeling, dat er rook uit hun woning kwam.

Toen de brandweer uit Hoogstede, Emlichheim en de hoogwerker uit Nordhorn arriveerden, kwam er dichte rook uit het dak en even later ook vlammen.
De hoogwerker werd opgesteld en delen van het dak werden blootgelegd om de door de dakconstructie moeilijk bereikbare en steeds opnieuw oplaaiende vuurhaarden te kunnen bereiken, waardoor het nablussen geruime tijd in beslag nam.
De oorzaak van de brand moet uit onderzoek blijken. (Men vermoedt een sigaret).

De bewoners (zeven volwassenen van 37 - 83 jaar en twee kinderen van 6 en 10 jaar) liepen een flinke schrik op.
De woning is voorlopig niet bewoonbaar.


Zaterdag 16 juli 2022

Wachtum: automobilist overlijdt tijdens rit op de A37
Zaterdag even na 14:00 uur werd de blusgroep van Zwinderen ontboden op de rijbaan van de A37 richting Duitsland (Meppen).
Het bleek dat een automobilist tijdens een rit onwel was geworden en zijn auto vervolgens achter de vangrail bij de afslag Wachtum / Dalen terechtkwam, waarna het voertuig frontaal tegen de paal van een ANWB-portaan was geklapt.
De hulpverleners, waaronder politie, Rijkswaterstaat, ambulancepersoneel en de bemanning van een traumaheli kon de man niet meer redden


Vrijdag 15 juli 2022

A28: motorrijder omgekomen bij ongeval op de A28
Vrijdagmiddag is een motorrijder om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval op de A28 ter hoogte van Beilen. Er viel ook een gewonde.
Over de toedracht van het ongeval, waarbij vier voertuigen, waaronder een bestelauto, betrokken waren, is nog niets bekendgemaakt.
Forensisch onderzoek moet hierover uitsluitsel geven.

Een bijdrage van Persbureau DrentheDonderdag 14 juli 2022

Genemuiden: enorme afvalbrand bezorgt brandweer handenvol werk
Bij van Dijk Containers in Genemuiden is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig werd direct al opgeschaald naar "middelbrand". Op het terrein was brand uitgebroken in een flinke berg van 30 bij 30 meter en zo’n 8 meter hoog met tapijtafval. Ook enkele containers waren ten prooi gevallen aan de vuurzee. De enorme hitte die bij de brand vrijkwam zorgde nog voor een mogelijke overslag naar belendende gebouwen. Naast het blussen van de bult werd dus ook ingezet op het voorkomen van uitbreiding.
De brandweerkorpsen van Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, IJsselmuiden, Zwolle, Dalfsen, Slagharen, Olst, Luttenberg, Oldebroek, Kampen, Vollenhove en Heino werden verzocht om te assisteren. Het vuur, dat rond middernacht uitbrak, minderde aardig rond de klok van half vier, waarop een nieuw plan werd gemaakt voor de bestrijding. Rond half vijf werden de eerste ingezette ploegen afgelost.
Besloten werd om de berg afval los te trekken en eldersop het terrein te dumpen waarna het zou worden afgevoerd. Dit laatste werd, na overleg tussen eigenaar en brandweer, uitgesteld om de kans op ontbranding tijdens het vervoer in een vrachtwagen te voorkomen. Het afval zal nog enige tijd op het terrein blijven zodat men zeker is dat het vuur daadwerkelijk is gedoofd. Met deze werkzaamheden was men de gehele donderdag bezig.
Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend. Mogelijk dat hierna nog een onderzoek ingesteld gaat worden. Bij de brand werd een kraan totaal vernield en was er door de enorme hitte schade ontstaan aan enkele panden en diverse containers.
dw_main
 

Een bijdrage van Henry Wallinga


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.