Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteJuli 2022 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

eXTReMe Tracker


GRAFSCHAFT

 

Woensdag 27 juli 2022

Assen: geparkeerde auto door brand verwoest: brandstichting?

Rond half twaalf in de nacht van dinsdag op woensdag werd ontdekt dat aan het Lippepad in Assen een auto aan de voorzijde in brand stond.
Hoewel de oorzaak van de brand nog uit onderzoek moet blijken, is het niet onwaarschijnijk, dat de brand opzettelijk is gesticht.
Een bijdrage van Persbureau DrentheDinsdag 26 juli 2022
Maandag 25 juli 2022

Dedemsvaart: traumaheli ingezet na bedrijfsongeval aan de Stegerensallee
Tegen vijf uur maandagmiddag werd bekendgemaakt aan de pers dat traumaheli Lifeliner 3 onderweg was naar de Stegerensallee in Dedemsvaart. Er bleek in een nieuwbouwwoning een noodsituatie te zijn ontstaan. De ambulancepploeg, die het MMT besteld had, oordeelde dat men niet op de heli kon wachten gezien de toestand van de patient (m) en besloot alvast te vertrekken richting Zwolle, maar dat de MMT-arts bij de Lichtmis over zou stappen in de ziekenauto.Zondag 24 juli 2022

Ommerkanaal: oldtimer Harley botst tegen Toyota Aygo
Zondagmiddag was het weer raak op de Arriërveldsweg: op de kruising van het Ommerkanaal Oost kwamen een Toyota Aygo en een Harley Davidson Liberator motorfiets met elkaar in botsing. De meldiing van de alarmcentrale, die gewag maakt van een ongeval letsel, bleek mee te vallen: De ambulance kon leeg retour.
De in 1942 gefabriceerde motor, die op het Ommerkanaal Oost reed en eigendom is van een man uit Dedemsvaart, liep slechts lichte schade op.
De reparatie van de Aygo zal wat prijziger uitvallen.
Het was het derde ongeval op de Arriërveldsweg in vier dagen tijds.


Zaterdag 23 juli 2022

Arriën: twee auto's total loss na aanrijding op kruising Arriërveldsweg - Brinkweg - Otmansweg
Arriën – Zaterdagmiddag even voor tweeën gebeurde er opnieuw een aanrijding op de kruising Arriërveldsweg - Brinkweg - Otmansweg, waar dat twee dagen eerder ook al het geval was. Nu reed de bestuurder van een Volkswagen Polo in zuidelijke richting over de Arriërveldsweg, maar botste op de kruising op een voor hem van rechts komende Nissan.
Die Nissan reed met een caravan de kruising op vanaf de Otmansweg, maar werd geraakt op het linker voorwiel geraakt door de Polo, die met de neus de droge sloot in dook In de Nissan zaten een moeder, vader en hun twee kinderen.
De bestuurder was de enige inzittende van de Volkswagen.
Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp en drie ambulances kwamen met spoed naar de plek van het ongeval. Alle vijf betrokkenen zijn uiteindelijk voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd; van ernstige letsels is voor zover bekend geen sprake.

De caravan liep op eerste gezicht geen schade op, maar beide auto’s zijn naar alle waarschijnlijkheid wel total loss.
Bergingsbedrijf Autax heeft alle voertuigen afgevoerd. Tijdens de nasleep van het ongeval was het doorgaande verkeer op de kruising afgesloten.


Vrijdag 22 juli 2022
Donderdag 21 juli 2022

De Krim: bestuurder Seat Ibiza zwaargewond door botsing tegen boom
Donderdag even na twaalven werden ambulances, politie, blusgroep de Krim een een MMT verzocht zich met spoed naar de N377 (Hoofdweg) in de Krim te begeven, waar zich ter hoogte van hectometerpaal 40.1 een zeer zwaar ongeval had voorgedaan.

Bij aankomst op de plaats des onheils troffen de hulpverleners een verwoeste Seat Ibiza aan. De bestuurder (een dertigjarige man uit Hardenberg) was zwaar bekneld geraakt, toen de auto, die in de richting van Slagharen reed, op ca 50 meter voor de bebouwde kom met de linkerzijde een boom hard had geraakt. Onmiddellijk werd begonnen het slachtoffer zo voorzichtig mogelijk uit het wrak te bevrijden met behulp van redgereedschap,
Nadat dat gelukt was, werd de man in de ambulance gestabiliseerd en vervolgens met spoed naar de Isalaklinieken in Zwolle vervoerd.

De N377 was in De Krim al die tijd afgesloten en het verkeer werd omgeleid over de parallelweg aan de overzijde van de Lutterhoofdwijk.Woensdag 20 juli 2022

Slagharen: brandweer bevrijdt dwergvleermuisje

De slagharense blusgroep rukte woensdagmiddag uit naar het Het Bakschip, vroeger het kantoor van tankstation van Tholen, op de hoek van de Zwarte Dijk en de Coevorderweg, schuin tegenover de kazerne dus, omdat daar een dier in nood zou verkeren
Nee, dit keer geen kat in een boom, noch een koe in de sloot, maar een dwergvleermuisje, dat in de ruimte boven de kassaruimte achter een rolluik verscholen zat. Er moest een ongebrikelijk plan de campage gesmeed worden om -na het ontruimen van de toonbank- bij het diertje te kunnen komen. Men besloot het rolluik langzaam wat af te rollen, waarna het diertje gemakkelijk en veilig te pakken was.
Waarschijnlijk was dit miniscule beestje wel het bkleinste dier dat de brandweer IJsselland ooit uit de penarie heeft geholpen


Dinsdag 19 juli 2022
Maandag 18 juli 2022
Zondag 17 juli 2022

Stegeren: brandweer voorkomt bosbrand bij camping de Kleine Wolf
Brandweereenheden uit Hardenberg en Ommen reden zondagmiddag met prioriteit 1 naar de Coevorderweg (de oude N34) nabij Stegeren, waar brand in een bosperceel in de buurt van Camping "de Kleine Wolf" gemeld werd.
De -nog kleine- brand woedde in een bosperceel met veel jonge aanplant, op een steenworp van de Coevorderweg en werd aanvankelijk door manschappen met scheppen en vuurzwepen bestreden.
Toen de meeste vlammen verdwenen waren, werd de omgeving goed natgemaakt met bluswater uit de tank van een brandweervoertuig, waarmee het risico op opnieuw oplaaien voorkomen werd en de brandweer in kon gaan pakken en de voorraad verloren vocht weer aan kon vullen.

De activiteiten van de spuitgasten trokken flink wat bekijks van toevallig passerende vakantiegangers.


Hoogstede (D): bewoners worden gewekt met mededeling over brand in hun huis (update)
Zondagmorgen vroeg schrokken de bewoners van een eengezinswoning aan de Hauptstaße in Hoogstede zich een ongeluk, toen hun buurman hen rond kwart voor zeven wakker maakte met de mededeling, dat er rook uit hun woning kwam.

Toen de brandweer uit Hoogstede, Emlichheim en de hoogwerker uit Nordhorn arriveerden, kwam er dichte rook uit het dak en even later ook vlammen.
De hoogwerker werd opgesteld en delen van het dak werden blootgelegd om de door de dakconstructie moeilijk bereikbare en steeds opnieuw oplaaiende vuurhaarden te kunnen bereiken, waardoor het nablussen geruime tijd in beslag nam.
De oorzaak van de brand moet uit onderzoek blijken. (Men vermoedt een sigaret).

De bewoners (zeven volwassenen van 37 - 83 jaar en twee kinderen van 6 en 10 jaar) liepen een flinke schrik op.
De woning is voorlopig niet bewoonbaar.


Zaterdag 16 juli 2022

Wachtum: automobilist overlijdt tijdens rit op de A37
Zaterdag even na 14:00 uur werd de blusgroep van Zwinderen ontboden op de rijbaan van de A37 richting Duitsland (Meppen).
Het bleek dat een automobilist tijdens een rit onwel was geworden en zijn auto vervolgens achter de vangrail bij de afslag Wachtum / Dalen terechtkwam, waarna het voertuig frontaal tegen de paal van een ANWB-portaan was geklapt.
De hulpverleners, waaronder politie, Rijkswaterstaat, ambulancepersoneel en de bemanning van een traumaheli kon de man niet meer redden


Vrijdag 15 juli 2022

A28: motorrijder omgekomen bij ongeval op de A28
Vrijdagmiddag is een motorrijder om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval op de A28 ter hoogte van Beilen. Er viel ook een gewonde.
Over de toedracht van het ongeval, waarbij vier voertuigen, waaronder een bestelauto, betrokken waren, is nog niets bekendgemaakt.
Forensisch onderzoek moet hierover uitsluitsel geven.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.