Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteJuni 2022 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag (Eerste Pinksterdag) 5 juni 2022

Eext: bestuurder neemt de benen na eenzijdige crash
De bestuurder van een Volkswagen Polo maakte zich zondagmorgen uit de voeten, het bos in, nadat hij op de weg Het Wit bij Eext met zijn auto over de kop ging.
Op aanwijzingen van burgers wist de politie de man -een 28-jarige inwoner van de gemeente Tynaarlo- alsnog in de kraag te vatten. Hij verkeerde onder invloed, aldus de politie.
Aangezien de man gewond was, is naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe
Genemuiden: lang koud bad voor oververhitte hybride BMW
De brandweer van Genemuiden kreeg zaterdagavond rond acht uur een melding binnen van een autobrand.
De spuitgasten ontdekten aan de Blokmat ter hoogte van Garagebedrijf Naberman aan De Blokmat een hevig brandende BMW 330E Iperformance. Het gehele motorcompartiment stond in brand en ook het interieur begon ten prooi te vallen aan de vuurzee.
Volgens de eigenaar was er tijdens de rit een storingslampje gaan branden en getuigen zagen dat de auto al brandend in het centrum van Genemuiden rijden. Er zouden vlammen onder de auto vandaan zijn gekomen, maar de bestuurder ontdekte de vlammen pas op het industrieterrein, waar hij de wagen direct aan de kant zette.

Deze BMW was een hybride wagen. Dat wil zeggen dat je een brandstoftank hebt, maar ook deels elektrisch kunt rijden. Omdat het accupakket spontaan opnieuw kan ontbranden, werd besloten de auto compleet onder te dompelen in een daarvoor speciaal bestemde container.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam naar De Blokmat om daar de BMW in deze container te laden. Op het terrein van bergingsbedrijf Hooikammer werd de container met daarin de auto met water uit de watertankwagen gevuld. De auto zal enkele dagen in deze container blijven. De parkeerplaats waar de brandende auto heeft gestaan zal op een later tijdstip door het bergingsbedrijf worden schoongemaakt.

 

Een bijdrage van Henry Wallinga

 
Zaterdag 4 juni 2022

De Krim: brandweer redt vermoeide marathonzwemmer

Jongeren, die onderweg waren naar een popconcert, ontdekten in het water van de Dommerswijk een reebokje.
Het dier zwom snel door en legde in korte tijd een flinke afstand af, maar de energie van het mannetje nam nadat hij inmiddels de duiker in de Lutterhoofdwijk gepasseerd was, zichtbaar af. Het zichtbaar vermoeide dier, dat inmiddels een flink eind richting De Krim had gezwommen, probeerde -tevergeefs- de nieuw-aangelegde walkant op te klauteren.
De groep jongeren belde daarom de brandweer en de tankautospuit van De Krim reed onder prio 2 naar de aangegeven plek.

Aangezien het reebokje zich tegen de wal verborg, hoefden de brandweerlieden de boot niet te water te laten en kon het diertje met een vangstok gevangen worden. Hij spartelde nog wel even flink tegen, maar tegen een groep sterke en vastberaden spuitgasten maak je geen schijn van kans en al gauw lag de eenzame zwemmer veilig op het droge.
Het dier werd naar het nabijgelegen aardappelveld gedragen en vrijgelaten, maar maakte totaal geen aanstalten er vandoor te gaan.
Het leek er op, dat hij het gezelschap van zijn redders niet meer als bedreigend ervoer.
Toch liep hij enige tijd later rustig het veld in en verdween uit beeld.Vrijdag 3 juni 2022

Hoogeveen: Zuidwoldigerweg afgesloten wegens hulpverlening aan automobiliste (aanvulling)

Vrijdagmiddag om vier uur werd een "mechanische beknelling" gemeld op Het Roer in Hoogeveen. Een automobiliste liep rugklachten op, toen ze in haar Opel Corsa over de Zuidwoldigerweg reed en ter hoogte van de straat Het Roer door een achteropkomende Volvo werd aangereden..
In eerste instantie werd er hulp geboden door ambulance- en politiepersoneel en werd de Zuidwoldigerweg afgesloten.

Aangezien de vrouw uiterst voorzichtig uit haar auto gehaald moest worden, rukte de brandweer ook uit omdat het dak van de auto geknipt moest worden. Zo gezegd, zo gedaan: de vrouw werd op een wervelplank geplaatst en naar een ambulance overgebracht.
Rond kwart over vijf was de klus geklaard en kon het verkeer weer gebruik maken van de drukke weg.


Donderdag 2 juni 2022


Woensdag 1 juni 2022

Duitsland: Nederlanders op brandstofreis vanwege gunstige brandstofprijs

De eerste dag van juni is waarschijnlijk door de pomphouders en detailhandelaren in het Duitse grensgebied met Nederland tot nationale gele kentekenplaten dag uitgeroepen vanwege de stortvloed aan Nederlanders, die massaal op de veel lagere brandstofprijzen af kwamen. En en passant ook nog wat andere aankopen deden, zoals drank en zo.
Het was wel zaak om geduldig te blijven, want er stonden flinke rijen van Nederlandse auto's voor de pompen. Niet zo gek, want een volle tank is aan de andere kant van de grens vanaf 01-06-2022 tientallen euro's goedkoper.

Nederlanse pomphouder treurt bij het zien van deze prijzen (boven) en de klantloze pompen aan de Nederlandse kant van de grens (beneden)....


Zwartsluis: jongeman gewond bij brand in woning
Bij een korte, maar felle brand in een woning aan De Velde Zwartsluis is dinsdagmiddag een jongeman gewond geraakt.
Door onbekende oorzaak ontstond er een steekvlam, toen de jongen bezig was met benzine. Door de steekvlam raakte de jongen ernstig gewond aan zijn handen, armen en gezicht. Ten gevolge van zijn verwondingen kon de knaap niet zelf de hulpdiensten alarmeren.
Dit werd gedaan door een passant die rook uit de woning zag komen en de jongen aan de kant van de weg zag staan.

De brandweer van Hasselt werd gealarmeerd. Door de aard van de melding werd besloten om op te schalen naar "middelbrand", waarop ook de brandweer van Zwartsluis werd opgeroepen.
De brand was snel onder controle en bleef beperkt tot het halletje tussen de woning en de schuur. Wel liepen de woning en de schuur rookschade op.

De brandwonden van het slachtoffer werden door medewerkers van Enexis gekoeld. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Na overleg is besloten om hem over te brengen naar het Brandwondencentrum in Groningen.

Stichting Salvage helpt de getroffen familie met aandacht, actie en advies.
Zij staan binnen een uur na oproep van de brandweer 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar om iedereen die getroffen is door brand, water- of stormschade verder te helpen, namens alle brandverzekeraars in Nederland.

 

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 31 mei 2022

Stegeren: vrouw op snorfiets licht gewond door aanrijding met tankwagen
De bestuurster van een gehuurde Tomos snorfiets liep dinsdagmorgen licht letsel op, toen ze op de kruising van het fietspad van de Coevorderweg met het Zwarte Pad in Stegeren tegen de zijkant van een tankoplegger botste.
Ze werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd waar ze nagekeken is.

De snorfiets (hier staande links in beeld) liep lichte schade op.

Maandag 30 mei 2022


Zondag 29 mei 2022
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.