Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteJuni 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 26 juni 2022

Elp: auto volledig vernield na crash tegen boom

Op de N374 (Schoonloërweg) bij Elp is even na zeven uur zondagavond een auto op een boom gebotst.
Bij de hulpverlening kwamen de brandweer van Westerbork, ambulancedienst, MMT (traumaheli) en politie in actie.
Eén patiënt werd in de ambulance behandeld.
De auto was total loss.


Een bijdrage van Persbureau Drenthe
A30: automobilist met drugs aan boord gepakt
Vanwege het zeer nerveuze gedrag van een man, die kort voordat hij woensdagmiddag 22 juni gecontroleerd werd, met zijn auto de Nederlands-Duitse grens gepaseerd was, besloten douanebeambten de man en zijn auto op parkeerplaats Waldseite Süd aan de A30 aan een onderzoek te onderwerpen.
Het resultaat was de vondst van 540 gram marihuana, 317 XTC-tabletten en 15 cannabiszaden, met een straatwaarde van zo'n € 7.800.
De drugs werden in beslag genomen.
De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Zaterdag 25 juni 2022

A37:gewonde bij ongeval ter hoogte van Gees
De A37 is zaterdagavond tussen de afslagen Nieuwlande en Oosterhesselen enige tijd afgesloten geweest in de richting van de Duitse grens, nadat er ter hoogte van Gees een auto in de middenberm was beland en kantelde.
De Opel Corsa kwam op zijn dak op de rijbaan tot stilstand.
Er viel bij dit ongeval één gewonde - een man, die naar een ziekenhuis is gebracht.

Vrijdag 24 juni 2022


Donderdag 23 juni 2022


Woensdag 22 juni 2022

Nieuw-Dordrecht: grote schrootopslag in brand, veel rook
Rond zes uur werd brand gemeld bij het bedrijf Hemmen Aanneming Wegenbouw aan de Oosterwijk Westzijde in Nieuw -Dordrecht.
De rode haan had zich genesteld in een grote afvalbunker vol sloopmateriaal en bleek moeizaam te blussen, hoewel er in de directe omgeving ruim voldoende water voorhanden was. Diverse brandweereenhedenreden naar de plaats des onheils, maar eenmaal ter plaatse viel er nog weinig te doen.

Men besloot het brandende materiaal met een kraan bereikbaar te maken en dat dan te "verzuipen" Er kwam veel witte -en later grijze en zwarte- rook vrij, waarvoor via Burgernet gewaarschuwd werd
Naar verwacht duurt het nablussen nog zeker tot in de donderdagochtend. .


Pesse: drie gewonden bij botsing bestelwagen met aanhangwagen van pickup-truck
Op de kruising van de Wijsterseweg met de Oostering en de Boerveldweg bij Pesse botste dinsdag rond 13:00 uur een Ford Transit Custom tegen de aanhangwagen die achter een Dodge Ram pickup truck hing.
Ten gevolge van de klap brak de terkhaak van de odge finaal af en kwam de aanhangwagen achter de Transit in de droge sloot tot stilstand.

Bij deze aanrijding vielen drie gewonden, die allen in de Transit zaten.
Een van de gewonden is, nadat hij uit de auto bevrijd was, met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.
Er was een groot aantal helpverleners op de been.

Dinsdag 21 juni 2022

Emlichheim (D): één zwaar- en twee lichtgewonden bij zware kop-staartbotsing op de Mühlenstraße
Dinsdagmorgen tegen zeven uur liepen drie vrouwen letsel op, waarvan één ernstige verwondingen ten gevolge van een kops-staartbotsing op de Mühlenstraße, ter hoogte van de Berliner Straße.
De drie zaten in een VW Polo, die in de richting van Schoonebeek reed, maar de bestuurster had niet in de gaten dat er twee auto's stil stonden. Het gevolg was datde Polo op de BMW van een 33-jarige vrouw klapte, die op zijn beurt tegen de Golf van een 24-jarige man botste.
De brandweer plaatste zichtschermen en verwijderde het dak, de voorruit en de accu van de Polo om dezwaargewonde vrouw zo voorzichtig mogelijk in veiligheid te brengen
De twee achterste autos waren total loss'.

De politie moest meerdere keren vekeersdeelnemers en toeschouwers er op wijzen dat de weg afgesloten was omdat anders de hulpverleners afgeleid zouden kunnen worden, met alle gevolgen van dien.

Maandag 20 juni 2022

Fluitenberg: touringcar verplettert personenauto; automobiliste zwaargewond
Maandag vlak voor het middaguur werd alarm geslagen voor alle hulpverleningsdiensten in en rond Hoogeveen vanwege een "hulpverlening letsel zwaar". . Diverse ambulances, een traumaheli, brandweerwagens en politievoertuigen spoedden zich naar de plaats des onheils: de Fluitenbergseweg, waar zich net voorbij de Kalenberg een zware frontale aanrijding tussen een touringcar en een Peugeot 207 SW had voorgedaan. De klap was zo hard dat het motorblok van de auto tientallen meters verderop in het weiland kwam te liggen.
Aangezien de touringcar een groep bejaarden vervoerde en na de aanrijding tussen de bomen door van de weg geschoten was, nam men geen enkel risico, temeer daar er in eerste instantie geen informatie was hoeveel gewonden er in de bus waren gevallen. Uiteindelijk is slechts één inzittende van de touringcar ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.

De bestuurster van de personenauto, die door de brandweer uit het onherkenbare wrak bevrijd moest worden,.had onder meer inwendige bloedingen, maar was wel aanspreekbaar..Ze is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
De bus was onderweg naar de Schildhoeve. waar het gezelschap zou lunchen, maar reed reeddnog een stukje door om op de Limietweg te keren, omdat de uyitgang voor rolstoelers zich aan de rechterkant van de bus bevindt.

Toen de passagiers in veiligheid waren gebracht, konden twee experts van Team Forensische Opsporing Verkeer met hun onderzoek beginnen en was berger De Jonge uit Hoogeveen al begonnen met het opruimen van de ravage en het wegtakelen van de zwaargehavende voertuigen..
De bus stond rond vijf uur die middag weer volledig op het asfalt.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.